Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבת בערב קרס המנגנון של החלון של בדלת של הנוסע מקדימה (המנגנון רק מוריד את החלון, ומונע ממנו לרדת כשלא צריך - אולם לא מעלה את החלון בחזרה למקום). ניגשתי לזגג הקרוב ביותר (ברחובות) ואמרו לי שזה המחיר של ההחלפה!

700 ש"ח!

ומחיר הרכב כולו (אני יודע שלא אמור להיות קשר, אבל בכל זאת..) הוא 6000 ש"ח, סך הכל.

אז.. לפני שאני מבצע את הרכישה הזו (שמחירה נשמע לי מוגזם) רציתי לשאול את חוות דעתכם - האם מחיר של 700 ש"ח למנגנון חלון קדמי ידני ברנו חמש מודל 89 זה מחיר ריאלי?

פורסם
לפי דעתי שחטו אותך במחיר ..

אני שאלתי בקשר למנגנון ידני לאיביזה שלי שנת 97 ורצו על זה 250 שח

ככה שאצלך זה אמור לעלות גג 200

..והכי כיף זה כשאנשים שלא מבינים עונים שטויות :)

המחיר שציינו בפניך כולל - כך אני מניח - גם את עלות החלק, גם את החיפוש המייגע אחריו, וגם את ההרכבה שלו.

ברנו חמש, כמו בקליאו וגם באקספרס הצרפתים המחורבXים השתמשו במנגנון שמאוד מאוד מתאים לאירופה

אבל השמש השיראלית הורגת אותו.

אם תערוך חיפוש על הודעות שלי מלפני כשנתיים אתה תמצא המון מידע בנושא.

מה שקורה שם פשוט - המנגנון שאחראי להרמת החלון והורדתו הוא מעין שרוול פלסטי קשיח שבתוכו רץ חוטר.

החוטר עשוי - כמו חוטר - מברזל מלופף. עם הזמן ושינויי הטמפרטורה, הפלסטיק בתוכו החוטר רץ נסדק ונשבר - ואז החוטר מתחיל לצאת מתוך השרוול שלו - מה שגורם לחלון לנוע בכיוון אחד - ואם המצב מספיק חמור - הוא פשוט יפול והידית שמעלה את החלון תנוע "על ריק"

מכיוון שחלק כזה חדש עולה בקרסו סביב ה-1000 שקל וכולל הזמנה והמתנה שיביאו אותו - הפתרון הפשוט ביותר הוא מציאת חלק כזה מפירוק.

למרבה המזל - רנו השתמשו באותו מנגנון בדיוק גם בקליאו וגם באקספרס - כך שאם תמצא מי מהמכוניות הללו - תוכל לפרק להן את המנגנון.

רק סייג אחד - תבדיל בין רכבים של 3 או 5 דלתות - כי המנגנון שונה.

בעת הפירוק - וגם בעת ההרכבה יש צורך לכופף את השרוול פלסטיק הזה. הרבה מתקינים שאין להם בזה נסיון שוברים את השרוול שוב בעת ההתקנה. מכאן הדרך לתסכול רב היא קצרה. כך שבעת שאתה מרכיב את החלון - היה עדין.

עוד נקודה חשובה היא לדאוג לא להפעיל כוח על החלונות בזמן פתיחה וסגירה - בעיקר בסוף המהלך - אין צורך ללחוץ את החלון למעלה באמצעות הידית שסוגרת אותו - שכן זה המקום בדרך כלל בו מופעל הכי הרבה לחץ על השרוול ושם הוא נוטה להתבקע.

ולפתרון :

אם אתה צריך - אני מכיר כמה פירוקיות שמחזיקות רנו 5 \ אקספרס קליאו לפירוק. על החלק עצמו לוקחים בין 250 ל-500 שקל. תלוי ביכולת המיקוח שלך.

אני מציע לך, בכל מקרה, שאם תמצא אוטו עם מסילות חלון טובות קנה אותן - כי אלה חלקים שנוטים למות "יחד" - ברגע שאחד מת, לא עובר הרבה זמן עד שאחיו מצטרפים אליו לעולם שכולו טוב.

עוד עזרה או שאלות - אתה מוזמן לשאול או לפנות בפרטי.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
..והכי כיף זה כשאנשים שלא מבינים עונים שטויות :)

המחיר שציינו בפניך כולל - כך אני מניח - גם את עלות החלק, גם את החיפוש המייגע אחריו, וגם את ההרכבה שלו.

.

.

.

אני מציע לך, בכל מקרה, שאם תמצא אוטו עם מסילות חלון טובות קנה אותן - כי אלה חלקים שנוטים למות "יחד" - ברגע שאחד מת, לא עובר הרבה זמן עד שאחיו מצטרפים אליו לעולם שכולו טוב.

עוד עזרה או שאלות - אתה מוזמן לשאול או לפנות בפרטי.

רון.

תודה נסיך! בסופו של דבר הכל הסתדר ב-215 ש"ח כולל מע"מ והרכבה, במגרש פירוקים אשר במסמיע!

תודה :)

פורסם

אני בעל רנו 5 ואני נתקלתי באותם תקלות של מנגנון אך מצאתי שיטה לשיפץ, במקרה ונשבר הצינור הפלסטיק (לרוב זאת הבעיה)מלבישים על הצינור הפלסטיק צינור גומי על אזור השבר כך שיחבר בין שני חלקים של צינור פלסטיק ומקבעים בעזרת שני בנדים (לא אזיקון) אחד בכל צינור. טיפ: להשאיר רווח של חצי סנטים בין שני החלקים בכדי שהצינור גומי שמולבש על הפלסטיק של המנגנון ישמש בתור "במפר"(משכך) נסו ותראו!

צינור גומי שהשתמשתי היה צינור של מע' קירור רגיל בצבע שחור

DROZD

• תוכן חדש...