Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קבל למגבר...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי!

ברשותי מגבר מעפן: פלטיניום אודיו V12. כשקניתי את הרכב קיבלתי איתו פיוס (שמחובר לכבל פלוס בתא המטען) ולעומתו אין אף פיוס ליד המצבר.

השאלות

:

1. האם לדעתכם אפשר להשאיר את זה כך?

2. האם גם הפיוז הכי פשוט שיש יכול להסתדר עם המגבר המעפן הזה? (ז"א שאין צורך להחליף פיוז).

פורסם

פיוז מטרתו לא להוליך זרם גבוהה מידי בכדי שהכבל לא יתחמם והתוצאות ידועות

מטרתו להשרף כאשר הזרם עולה על הנקוב על הפיוז (1A 10A 60A או 120A)...אין קשר אם הוא יסתדר או לא- אם הוא נמצא בהתחלת הכבל (כיוון המצבר) או בתא המטען (בסוף הכבל) זה לא משנה כי הרי הוא מחובר בטור .

1. תשאיר את זה כך

2. לגבי איזה פיוז צריך לבדוק את הצריכה - מה מו מי.מגבר אחד - 30A מספיק לכבל של 8G

שאלה = מה הקשר בין התוכן לבין הכותרת שנתת? ואם כבר אז התכוונת כבל (חוט) ולא קבל (רכיב) !

:silly: Cx5 - 2012

פורסם

סאמירו תרשה לי לחדד קצת..

מטרת הפיוז לא לאפשר לכבל לעבור את סגולתו העצמית.

ועוד חידוד קטן, הפיוז לווא דווקא ישרף כאשר הזרם יעלה על הערך הנקוב, הפיוזים שאנו משתמשים עבור הכבלים שלנו אינם FAST BLOWERS.

לכן הפיוז לא יפתח מיד, אלא לאחר זמן, תלוי בכמות האמפר שחורגת מן הערך הנקוב.

וזה דיי משנה באיזו נקודה בכבל הפיוז נמצא, בוא נצא מנקודת הנחה שהפיוז יפתח רק לאחר כמה וכמה שניות כאשר הכבל יקבל -כפול- מסגולתו, יש סכנה כל שהי, ולכן מומלץ למקם את הפיוז בתחילת הכבל - בנקודה הכי קרובה למצבר.

(אומנם החיבור אכן טורי, אבל יש לזכור שהזרם זורם מהמצבר למגבר, ולכן צריך את הנקודה הכי קרובה לתחילת הזרם)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אני לא חושב שיש חשיבות למיקום אם זה קרוב למצבר או בצד השני - מערכות מקצועיות ביותר שראיתי מחוברות עם הפיוז בבגאג' ... הזרם זורם מהנק הגבוהה לנמוכה זה נכון - אבל מעבר הזרם הוא פתאומי - פה אי אפשר לדמות את זה לצינור מים - כי המעבר פתאומי ולא מתמשך כמו זרם מים !

אם אני טועה אז סבבה - אבל זה מה שאני יודע מההנדסאי שלי ! מיקום נגד סליל קבל מפסק נתיך או כל דבר אחר אינו משנה כל עוד הוא נמצא בטור !

יש מצב שאני טועה אבל אני לא חושב :) בטח יש לך מה לתקן מיק - אז בבקשה .(אתה בפורום יותר זמן ממני אחרי הכל (השכלת יותר ממה שאני הספקתי))

:silly: Cx5 - 2012

פורסם

ישנה חשיבות, בבקשה:

Safety:

Any time that a tap is made off of a power source (battery, fuse block, distribution block...), you MUST put a fuse inline as close to the source as possible.

תעשה גם חיפוש בפורום, דובר על כך בעבר..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

סאמירו זה לא מנוגד למה שלמדתם, העיקרון שאתה מדבר עליו הוא נכון ולא סותר...

זה לא משנה אם תמקם רכיב בטור בהתחלה או בסוף של כבל, ההשלכות של החיבור הטורי ישארו זהות.

אבל לא מדובר פה על סתם רכיב שיושב בטור, מדובר על רכיב שאמור למנוע התלקחות, ולכן ההמלצה למקמו כמה שיותר קרוב למקור.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

בואו קצת נסדיר עיניינים.

הרעיון הוא למנוע מחוטים להתלקח עקב איזושהי תקלה שלרוב תיווצר במערכת החשמל של הרכב.

הרעיון של הפיוז היא שהוא יהיה מספיק חלש כדי שהזרם שיעבור בפתאומיות (למשל אלטרנטור מקולקל ) לא :

א.ישרוף את הכבל מתח , וככל שהכבל עבה יותר ככה זרם פתאומי וגבוהה יותר הוא יחזיק.

ב.לא ישרוף את המגבר שגם הוא מסוגל לקבל כמות מוסימת של אמפר , ובגלל זה יש עליו גם פיוזים.

ג. מחברים קרוב למתח(גם בבית) היוצר כיוון שמשם תבוא הצרה ולא מאחורה. במאחורה היא תגרום נזק.

מיק מיק אין שום קשר להתחממות הייא ועל מה שאתה דיברת זה מפסק על פחת של בית שמגיע לטמפ' ומפסיק ויש כאלו גם לרכב .

אין כזה דבר כבל עבה מדיי...:shock:

• תוכן חדש...