Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.מעל 110 קמ"ש ההגה רועד. יש לציין שאין תחושת רעידות ברכב לשאר הנוסעים כלומר שאני יושב לצידו של הנהג ולא מסתכל על ההגה אין בכלל תחושה של רעד.

(הרכב לנצ'יה תמא ידני 94.)

מה צריך לעשות? : כיוון פרונט, איזון גלגלים (אחוריים, קדמיים שניהם), או בכלל בעייה בהגה.

2.רעידות בסרק. הבנתי שניקוי המצערת בספריי קרבורטורים יכול לפתור את הבעייה השאלה איפה זה בלנצ'יה תמא ואיך בדיוק עושים את התהליך אשמח אם מישהו יכוון אותי

בתודה רונן.

פורסם

קרה לדוד שלי משהו כזה

שבמהירות גבוהה יש תחושה של רעידות בהגה,

הוא החליף את הגלגלים הקדמיים..(שכנראה עשו כבר את שלהם)

או כמו שקודמי אמר, שהם לא מאוזנים רק..

אבל יכול להיות עוד הרבה סיבות..

פורסם

נידון אלפי פעמים ( חיפוש!!!9)

בכל מקרה:

1 איזון

2- כייון פרונט

3- החלפת צמיגים\ אולי גאנט קיבל מכה

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
עזוב אותך חבל על הכסף סע פחות מ 110 וזהו

כמו להגיד חבל על הכסף ,לא צריך רפידות בבלמים.

מה שכן אני לא מבין למה הרעידות באות דווקא במהירות של מעל 110 קמ"ש.

אם זה היו הבעיות אשר ציינו לפניי הן היו מופיעות במהיריות של 90 קמש ומעלה.

או שפשוט הרעידות נעשות חזקות במהירות הזאתי.

פורסם
כמו להגיד חבל על הכסף ,לא צריך רפידות בבלמים.

מה שכן אני לא מבין למה הרעידות באות דווקא במהירות של מעל 110 קמ"ש.

אם זה היו הבעיות אשר ציינו לפניי הן היו מופיעות במהיריות של 90 קמש ומעלה.

ככל שמהירות הסיבוב של הגלגל גדלה, ההשפעה שיש לחוסר איזון בגלגלים גדלה. (ליתר דיוק זה מפעיל יותר כוח על מערכת ההיגוי).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
מה שכן אני לא מבין למה הרעידות באות דווקא במהירות של מעל 110 קמ"ש. אם זה היו הבעיות אשר ציינו לפניי הן היו מופיעות במהיריות של 90 קמש ומעלה.

ידידי, על תופעות של תדר עצמי-תהודה (רזוננס) שמעת פעם?

למערכת הגלגלים הקדמיים-מערכת הגה-מוטת ההיגוי וכדומה יש תדר עצמי כלומר אם הם מוסטים ממצב שיווי משקל הם חוזרים למרכז, עוברים את מצב ה-0, חוזרים לצד שני וכך עד שהרעידה מתרסנת. לקצב או לתדר בו הם עושים זאת קוראים תדר עצמי של מערכת ההגה. ישנן מכוניות בהן מורכב בולם זעזועים מיוחד כדי לרסן תנודה זו (חיפושיות למשל), אבל ברוב כלי הרכב החיכוך הטבעי בתפוחים וכדומה מרסן את התנודה בדרך כלל.

אם הגלגלים הקדמיים סובלים מחוסר איזון דינמי דו-מישורי (כלומר הם רוצים לרעוד בשמיניות תוך כדי סיבוב), וזהו המצב בדרך כלל, הכוחות הנוצרים רוצים להרעיד (לסובב) את ההגה ימינה ושמאלה. עכשיו יש לנו מלחמה בהשתתפות כמה תופעות:

חוסר האיזון נוטה להרעיד את ההגה בכל מהירות, אבל כשהמכונית נוסעת לאט יחסית, עוצמת כוח ההרעדה נמוכה ואינה מספקת כדי לייצר רעידה משמעותית. גם התדירות (הקצב) של ההרעדה נמוך מהתדירות הטבעית של מערכת ההגה. התוצאה היא שאין רעידה משמעותית אף כי מכשיר מדידה יראה לך את תדר ההרעדה ללא שום קושי.

במהירות הקריטית (או בטווח המהירויות הבעייתי, אצלך סביב 110 קמ"ש) ישנה התלכדות של תדר ההרעדה שמייצרים הגלגלים עם התדר הטבעי של מערכת ההגה. גם העוצמה של ההרעדה גדולה יחסית בגלל המהירות, ואז מורגשת רעידה חזקה (היא גם מסוכנת בגלל השחיקה של חלקי מערכת ההגה, המתלים וכדומה).

עם עלייה נוספת במהירות התדר המעורר של הגלגלים הופך גבוה יותר מהתדר העצמי של המערכת ואז היכולת שלו למסור אנרגיה בקצב המתאים כדי לייצר רעידה נעלמת, פעם הרעידה דוחפת ופעם היא מושכת כלומר התיאום הנדרש לייצור רעידה לא קיים יותר ועוצמת הרעידות המורגשת קטנה והולכת.

כל מי שהתנדנד על נדנדה בגן שעשועים יודע שיש לדחוף בקצב מתאים, אחרת אין תנודה. זהו בדיוק המצב גם ברכב.

במהירויות גדולות מאד ישנו גם אפקט גירוסקופי מייצב אף כי אינני יודע מהי תרומתו במהירויות רכב שפויות.

הלוואי וההסבר יגרה אותך או מישהו אחר ללמוד פיזיקה.

יוסי

פורסם

ההסבר של יוסי05 היה מדעי וממצה מאוד(כבר הורגלנו...:smile: ).

קבל ח"ח !

אך "בשפת העם" או "בלשון העם" או איך שתקראו לזה,רעידות שמתחילות ב-90 קמ"ש ו"מסתיימות" ב110-120 קמ"ש(כשלרוב הן מופיעות אכן סביב ה-110 קמ"ש) נגרמות ברוב המקרים עקב חוסר באיזון הגלגלים.

עצתי:גש לפנצריה הקרובה ובקש איזון זוג צמיגים קידמיים (אני הייתי מאזן את כל הארבע...אם כבר:wink: ...).

בעיתך תיפתר למעט המקרים הבאים:

1.שחיקה לא שווה בצמיגים עקב פרונט לא מכוון ונסיעה ק"מ רבים במצב זה.-במקרה זה מומלץ להחליף לפחות זוג צמיגים קידמיים ולאחר מכן לבצע כיוון פרונט+כיוון גלגלים(כל הזויות:קאמבר,קאסטור,TOE).

2.ג'אנט או ג'אנטים עקומים עקב חיכוך במדרכה\כניסה לבורות:במקרה זה אם הג'אנט עקום בצורה מינורית בעיתך עשויה להיפתר אך אם לא,כלום לא יעזור למעט החלפת הג'אנט\ים+ביצוע איזון.

ניצן

פורסם

לכל מי שרשם כיוון פרונט .. אין שום קשר בין כיוון פרונט לרעידות בהגה ..

הרעידות שנגרמו בבת אחת נגרמות בד"כ כתוצאה ממכה באחד מחלקי הפרונט ..

תחילה יש לבדוק את הרכב ואת מצב הצמיגים ואח"כ לבצע איזון גלגלים.

JDM :twisted:

• תוכן חדש...