Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות.

אני מתכנן טיול אב-בן עם הילד (יהיה בן 12 וחצי), כחלק משנת המצווה.

התייעצתי קצת עם ג'מיני כדי לגבש תוכנית וזה מה שמצאתי:

יום 1: נחיתה ודוקאטי.

יום 2: פרארי

יום 3: למבורגיני

יום 4: פאגאני

יום 5: רגוע

יום 6: חזרה

הרעיון הוא לראות מפעלים (דוקאטי ופאגאני) ומוזיאונים. (הייתי גם הולך למפעל בפרארי, רק שאין לי פרארי).

ליד המפעל של פרארי הבנתי שאפשר לשכור פרארי לכמה שעות/קילומטרים, כך שחווית נסיעה ברכב כזה תהיה לנו.

לגבי השכרת רכב, הייתי רוצה רכב שהוא קצת יותר מהרכב שיש לי בבית. משהו כמו M2 או M3.

ועכשיו לשאלות:

איך נראה המסלול? זו המסגרת וכמובן שאפשר לשנות לפי הפניות של המוזיאונים והמפעלים.

איפה ניתן לשכור רכב שהוא קצת יותר מעניין מאשר השכרה רגילה?

תודה מראש על כל רעיון/הצעה.

דרך אגב, לתוהים למה טיול כזה, זה אחת מהמשימות שלו לשנת המצווה. יש לו משימת התנדבות, משימת חברות (אבל אין משימת סבא, לצערינו) ועוד כמה משימות. אז זה לא רק כיף.

הוא מאוד מתעניין ברובוטיקה (חבר בקבוצת רובוטיקה שזוכה כל שנת באחד הפרסים הראשונים) וברכבים.

פורסם

תסדר את האתרים על מפות גוגל, בדוק את מרחקי הנהיגה (על הזמנים תוסיף 30% לפקקים, טעויות ניווט והפסקות קפה ושירותים) - ואז תראה האם המסלול הגיוני.

הייתי במודנה לפני שנתיים וחצי - אני חייב לומר שמוזיאון פרארי היה הקטע הכי משעמם בעיר. היה לי מזל ונתקלתי במרכז העיר במה שנראה ככינוס של מועדון המכוניות הקלאסיות המקומי, שהיה מדהים, והאתרים המעניינים באמת היו האקדמיה הצבאית (ארמון הדוג׳ה, כניסה מחייבת דרכון!) ומוזיאון הפיגורינות (בעיקר קלפי איסוף עתיקים, אבל עוד שמונצעס).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, blackice כתב:

לגבי השכרת רכב, הייתי רוצה רכב שהוא קצת יותר מהרכב שיש לי בבית. משהו כמו M2 או M3.

אם רוב הנסיעות מנהלתיות (כבישים מהירים, ערים וכו'), סיכוי טוב שההתלהבות הראשונית תעבור ולא יודע כמה מקור להנאה רכב כזה יהיה. גם כי הם אמורים להיות יחסית קשיחים, וגם כי אתה לא באמת מנצל אותם..זה יותר נחמד לטיול נהיגה באלפים או משהו, כשאתה באמת מנצל את הרכב. סביר להניח גם שתהיה מוגבל מאוד מבחינת ק"מ, מה שיקפיץ לך את העלות משמעותית. הייתי הולך על משהו יותר נינוח, אפילו 'סתם' סדרה 4. לשיקולך.

עריכה אחרונה על ידי yoni162
פורסם

יכול מאוד להיות.
אני מחפש חברות השכרה שיכולות להתחייב על רכב. שלא יכתבו לי:"BMW M2" ובסוף אקבל טויוטה קורולה ההיברידית, כי זה אותו נפח מנוע...

פורסם
בתאריך 24.5.2026 בשעה 17:20, sperial כתב:

היה לי מזל ונתקלתי במרכז העיר במה שנראה ככינוס של מועדון המכוניות הקלאסיות המקומי, שהיה מדהים

מה הם עשו בכינוס?

פורסם

תשכור מסיקסט מינכן, הנסיעה לא ארוכה למוזיאונים השונים ולאיטליה בכלל, וגם חוויתית, וגם אפשר לקבל רכב בכיוון שאתה רוצה, למשל על z4m הם פעם אחרונה התחייבו לי וקיבלתי, דרך האתר הרשמי יש רכבים שהם מתחייבים עליהם, כולל 911.

היתרון בלקחת מגרמניה מול איטליה זה העלות, במיוחד ברכבים כאלה.

Miata ND2

פורסם

תזהר שזה לא יהפך ל"טיול בר מצווה לאבא".

כמה הוא יהנה לראות אותך נוהג בפרארי?

הוא לא יעדיף יום ב פארק אירופה?

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

אז זהו...
שאבא לא מתכוון לנהוג בפרארי כל השבוע, אלא רק בשביל החוויה של לשבת בפרארי עם הילד.
יותר חשוב לי הסיורים במוזיאונים ובמפעלים, כי כמו שכתבתי, הוא אוהב רובוטיקה ומכוניות (בין השאר...).
וכמובן, אחת הדרישות הכי חשובות! זה לאכול פיצה ופסטה...

לגבי פארק אירופה - אנחנו מתכננים טיול ליפן לבר מצווה.

עריכה אחרונה על ידי blackice
פורסם

אני רק שאלה.

מה זה משימות שנת מצווה ?

גם בתור חובב רכבים, הטיול הזה נשמע לי משעמם. כמה אפשר לראות מוזיאונים של כלי רכב ?

נשמע שזה טיול בשבילך ולא בשבילו (אלא אם באמת זה מעניין אותו כל כך).

אם זה טיול בשבילו ואתה רוצה לתת לו משימה - שהוא יבנה את תוכנית הטיול.

שילמד מה זה לתכנן טיול, לחשב מרחקים, לתכנן מה עושים, לעשות הזמנות ולחפש מלונות.

מוזיאון המדע / חלל נשמע לי הרבה יותר מעניין מעוד מוזיאון רכב.

ביום הרגוע הייתי מחפש טרמה, לא יודע מה האזור שאתה מתכנן עליו, הייתי בטרמה פגז באזור אגם גארדה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, phpclub כתב:

אני רק שאלה.

מה זה משימות שנת מצווה ?

אנחנו (אנחנו=אישתי), מאמינים שאם כבר עושים בר-מצווה, אז שלפחות תהיה משמעות.
אז כל חודש יש משימה/חוויה.
יש משימת חברות - לעשות משהו עם חברים. יש משימת התנדבות (התחלנו עם הבת והחודש הוא קיבל "הכשרת מתנדב" כדי להוביל משימה לבד). יש משימת אמא ועוד.
קצת קשה לפרט בכתב.

בכל אופן, הוא נשאל מה הוא רוצה לעשות בדיוק וזה מה שהוא בחר.
כמו שכתבתי, הוא מאוד מתעניין ברובוטיקה (הקבוצה שלו אתמול זכתה במקום השני וכנראה שיצאו לתחרות בחו"ל) ולכן אני מעדיף שהוא יראה מפעלים (בגלל זה הכנסתי גם את דוקאטי).

כבר היינו במוזיאון החלל (מרכז קנדי בארה"ב).

עריכה אחרונה על ידי blackice
פורסם
לפני 3 שעות, blackice כתב:

אנחנו (אנחנו=אישתי)

אהבתי :)

, מאמינים שאם כבר עושים בר-מצווה, אז שלפחות תהיה משמעות.
אז כל חודש יש משימה/חוויה.
יש משימת חברות - לעשות משהו עם חברים. יש משימת התנדבות (התחלנו עם הבת והחודש הוא קיבל "הכשרת מתנדב" כדי להוביל משימה לבד). יש משימת אמא ועוד.
קצת קשה לפרט בכתב.

מעניין, אף פעם לא שמעתי על זה.

משימת אמא/אבא/חברים - זה בעצם משימות שמישהו אחר בוחר בשבילו ?

בכל אופן, הוא נשאל מה הוא רוצה לעשות בדיוק וזה מה שהוא בחר.

כלומר הוא בחר לעצמו טיול ואת האופי של הטיול ?

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, blackice כתב:

וכמובן, אחת הדרישות הכי חשובות! זה לאכול פיצה ופסטה...

יש איטלקים שייעלבו אם יגידו להם שאוכל איטלקי זה רק פיצה ופסטה.

אוכל איטלקי זה לא רק פיצה ופסטה. זה הרבה מעבר.

אבל היי - אתם המחליטים.

אז אני מניח שבמקרה הזה, בטח תלכו למסעדות הרגילות ותזמינו פסטה ופיצה.

כי אם למשל תזמינו פיצה איטלקית אורגינלית/מסורתית, יש מצב שהבן שלך יתאכזב מהטעם.

במסעדות רגילות/תיירים זה כבר עם השפעות של האמריקאים, ככה שבד"כ פיצה ופסטה זה חצי איטלקי חצי אמריקאי.

והעיקר שתהנו

עריכה אחרונה על ידי ntd
פורסם
בתאריך 25.5.2026 בשעה 18:54, Or05230 כתב:

תשכור מסיקסט מינכן, הנסיעה לא ארוכה למוזיאונים השונים ולאיטליה בכלל, וגם חוויתית, וגם אפשר לקבל רכב בכיוון שאתה רוצה, למשל על z4m הם פעם אחרונה התחייבו לי וקיבלתי, דרך האתר הרשמי יש רכבים שהם מתחייבים עליהם, כולל 911.

היתרון בלקחת מגרמניה מול איטליה זה העלות, במיוחד ברכבים כאלה.

החסרון זה לקבל צמיגי חורף ב-20 מעלות.

בתאריך 25.5.2026 בשעה 21:34, borsood כתב:

כמה הוא יהנה לראות אותך נוהג בפרארי?

שמע הזכרת לי, זה כ"כ נכון. לשבת ליד הנהג כשלך בא לנהוג זה כ"כ מתסכל. 

• תוכן חדש...