Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

התלבטתי האם לפתוח כאן או בייעוץ ברכישה.

החלטתי לפתוח כאן, מכיוון שיש כאן את המומחים הכי רציניים, שלפעמים לא מגיעים לפורום השני. אם חורג מהתקנות- אפשר להעביר.

בקצרה-

מתכנן רכישה של רכב בן 8-10 עם המנוע הנ"ל. (בכוונה לא מציין איזה בדיוק, כי אין לי כוח לתגובות ה"חרא רכב, תברח!!!111" של כל הtire kickers למיניהם).

עניין שסתומי ה-pcv העלובים במנוע הזה ידוע ומוכר, ואני נכנס לרכישה עם הסיכון הזה בראש.

אבל כשהעליתי את רעיון הרכישה הלא-אחראית בפני חבר מבין (אמיתי), הוא טען שיש למנוע הזה בעיה נוספת, חמורה הרבה יותר,  זו שצויינה בכותרת. התחלתי חיפוש מעמיק, ואכן, זה מוזכר גם בעברית, באתר של גיל מלמד שטוען שיש אפילו ריקול שקט בארץ, ותביעות ייצוגיות בארץ ובחו"ל, ואכן -ישנם גם כמה וכמה איזכורים בפורומים בחו"ל (אבל הכל עולה רק כשמחפשים ספציפית את הנושא עם אזכור של אחת ממילות המפתח).

מצד שני, בסקר הפרטי והכמובן-לא-מייצג שלי, אני מכיר אישית כמה עשרות כלים עם המנוע הזה, שעשו קילומטראז'ים מכובדים ולא נתקלו בבעיה הזו.

ממה שנכתב בפורומים בחו"ל, רכבים שטופלו מהיום הראשון בשמנים איכותיים פחות נתקלו בתופעה, והיא נפוצה בשימוש בשמנים זולים/מינרליים ובהזנחה בטיפולים.

אני לא כל-כך מבין את הקשר, בעיקר כשחלק מהכותבים אומרים שהסיבה לבעיה החא תכנון לקוי של המנוע, שגורם ללחץ גבוה מידי בתאי השריפה (ואז זו הצתה מוקדמת, ולא דטונציה כמו שכותבים באתרים אחרים).

בקיצור-אשמח לשמוע מהמומחים כאן שמכירים את המנוע הזה מקרוב, חוו"ד מקצועית, וגם עצה - האם אכן כדאי בכלל להכניס ראש למיטה החולה הזו. 

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בינגו. תודה רבה.

חיפשתי בדיוק את זה, ולא מצאתי שכבר דובר פה.

כל חכמי הפורום שאני מכבד כבר כתבו שם.

אני עדיין עובר על החומר והקישורים שצורפו שם, אבל האמת היא, שמעיון ראשוני, התקררתי משמעותית על הרכב...

אחד מתחביבי הוא לזנק חזק מהמקום.

פורסם
לפני 18 שעות, גולדן191 כתב:

שאלה, מה גורם לך לרצות טורבו? 

למה לא 1.6 בלי טורבו? 

הייתה לנו במשפחה אופל אסטרה 2011 1.6 בלי טורבו בליסינג.

המנוע הזה הגיע רק בהתחלה בדור Astra J,  ואחרי שנה - שנתיים הפסיקו לייבא אותו.

מאוד מאוד איטית וחלשה, גיר אוטומטי פלנטרי 6 הילוכים שגם לא עוזר.

זה הרכב היחיד שאני מכיר שעולה לירושליים עם 4 נוסעים בהילוך 3 מתוך 6 ב 5000 סל"ד.

פורסם

לפני אסטרה, הרכב המודרני יחסית הכי איטי שיצא לי לנהוג בו היה פוקוס דור 2 1.6 אוטומטי, אבל באסטרה 1.6 המצב גרוע יותר.

פורסם

טוב, אז אחרי שירדתי ממנה סופית, אני יכול לגלות שמי שעמדה על הפרק היתה אופל מוקה שחורה שנת 2018 מדגם ה-SR,  מדוגמת עם ניקלים מבריקים וכל התוספות שג'נזיס מחבבים - כולל גג שמש, כניסה והתנעה ללא מפתח, במצב חדש, יד ראשונה עם 70 אק"מ אמיתיים על השעון.

אפשר היה לסגור אותה סביב ה-20 אש"ח. (עכשיו אנחנו גם יודעים למה).

חשבתי שבמחיר הזה זה עשוי להיות רכב ראשון נחמד לבן הקטן שמוציא עכשיו רישיון, כלומר, זה רכב שגם לא היה אמור לעשות נסועה גבוהה מידי.

הרכב הזה לא נמכר בארץ עם שום מנוע אחר (האמת שגם את האחות התאומה - שברולט טראקס, לא ניתן להשיג עם שום מנוע אחר אחרי 2015, וגם ה-1.8 אטמוספרי שהיה בשנים ההן הוא לא מציאה גדולה).

ב-98 היתה לי מהעבודה אופל אסטרה 1.6 אטמוספרית שנת 95 (עם מזגן "אלכס אורגינל" שהרצועה שלו היתה מעירה את כל השכנים בחריקה צורמת כל בוקר). 

אחד הרכבים שאני ממש לא אתגעגע אליהם...

פורסם (נערך)

אני לא בטוח שלא היית צריך לקנות אותה. 

בנתונים שכתבת ולמטרה שכתבת - למה לא בעצם?

אגב המלצה שלי לרכב ראשון זה קקטוס. דיזל או אטמוספרית, אם הרשיון הוא לרכב ידני.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • רעיון טוב! 1
פורסם

קקטוס זה לא מספיק מוג'ו בשביל הערס הקטן. זו הסיבה שאני לא הולך גם על הסנדרו סטפוואי 0.9 בנזין (או אפילו 1.5 דיזל, בהנחה שנצליח לצוד חד-קרן).

הוא מסתלבט על הגדול שמשתמש בספארק LS שבחתימה. למרות שהיא שחורה ומבריקה ומשופצרת עם רמקולים גדולים.

וכן, כמובן שהוא עושה רשיון ידני. כבר דובר פה בפורום מה יקרה לו אם לא :D

פורסם
לפני כשעה, natco כתב:

שעמדה על הפרק היתה אופל מוקה שחורה שנת 2018 מדגם ה-SR,  מדוגמת עם ניקלים מבריקים וכל התוספות שג'נזיס מחבבים - כולל גג שמש, כניסה והתנעה ללא מפתח, במצב חדש, יד ראשונה עם 70 אק"מ אמיתיים על השעון.

אפשר היה לסגור אותה סביב ה-20 אש"ח. (עכשיו אנחנו גם יודעים למה).

יכול להיות שבמצב הזה בנתונים האלו לשימוש מצומצם של כמה אלפי ק"מ בשנה זה לאו דווקא רכב פסול. 

להשתמש בשמן לפי התקן העדכני ולהכיר את התקלות הנפוצות ואולי הוא כן יסע עוד כמה עשרות אלפי ק"מ בלי בעיות.

נכון שזה הימור אבל אם הרכב מדוגם ומטופל ולא עבר שום תיקון עד כה חוץ מטיפולים, אולי אפשר להמר. כמבון בהנחה שמבינים למה נכנסים.

• רעיון טוב! 4

פורסם

זה הימור מחושב.

אם זה רכב בן 7 שעבר טיפול כל 10K במוסך מורשה עם שמן בתקן היצרן (שרק השתפר יותר ויותר בשנים אלו) ומצב הרכב כרגע תקין, מה כבר יש לך להפסיד ? 20K זה אומנם סכום אבל לא כזה שישבור אותך לרסיסים למשך כל ימי חייך...

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...