Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא חושב שהם לא יוגעים לזקק אותו, אלא הם עושים את זה בכוונה. 

תחשוב שאם אתה עושה ביקורת לרכב והסיפא של הביקורת שלך תהיה: "רוב מוחלט של התכונות ברכב הזה הם ב-99.9 אחוז זהות למתחרים שלו"- אף אחד לא יראה את הביקורת הזאת. 

הרבה יותר טוב להגיד "וואו לרכב הזה יש מסך של 12.3 אינץ! למתחרים שלו יש רק 11.2 אינץ!!!!" 

כנ"ל לגבי החסרונות. אומרים אותם, אבל אומרים מעורפל, שבשביל שמצד אחד לא יחשבו שהם משוחדים, אבל מצד שני שעדר הפאנבויז ובעלי האינטרס האחרים, לא יסמנו אותם. 

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

אני לא חושב שהם לא יוגעים לזקק אותו, אלא הם עושים את זה בכוונה. 

תחשוב שאם אתה עושה ביקורת לרכב והסיפא של הביקורת שלך תהיה: "רוב מוחלט של התכונות ברכב הזה הם ב-99.9 אחוז זהות למתחרים שלו"- אף אחד לא יראה את הביקורת הזאת. 

הרבה יותר טוב להגיד "וואו לרכב הזה יש מסך של 12.3 אינץ! למתחרים שלו יש רק 11.2 אינץ!!!!" 

כנ"ל לגבי החסרונות. אומרים אותם, אבל אומרים מעורפל, שבשביל שמצד אחד לא יחשבו שהם משוחדים, אבל מצד שני שעדר הפאנבויז ובעלי האינטרס האחרים, לא יסמנו אותם. 

בגלל זה כל הסקירות האלו לא שוות הרבה כשהן stand alone.

בשביל לקבל מידע אתה צריך לראות את כולם ולזקק בעצמך או להצליב מידע ולהגיע למסקנות שיכולות לגעת בשיקול דעת שלך בבחירת רכב. כמובן שזה קשור גם לבוחנים עצמם וגם למהימנות שלהם בעיניך.
אני חושב שאחד הדברים המתסכלים בנושא הזה הוא שבמבחני דרכים אתה מוצא סתירות בחוות הדעת של הבוחנים - כדוגמא: אחד אומר שהרכב נוח בכבישים משובשים והשני טוען שלא. עוד יותר מבאס לדעת שהשלישי דווקא חושב שהוא בסדר גמור אבל רק שהרכב "על הקצה" הוא קצת פחות נוח.
בסופו של דבר אתה מבין שבמכלול הזה של חוות דעת על רכב יש הרבה מאוד אינפורמציה שהיא אינדבידואלית כי היא מבוססת על תחושות של אדם ולא תמיד על מידע מדוייק ומדוד כי גם תחושתית אנחנו שונים (שמיעה, תחושה פיזית וכו').

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני חושב שמעבר למה שנאמר על זה שעיתונאי רכב ישראלים נמנעים מביקורת (מתוך רצון לשמור על יחסים טובים עם היבואן), לדעתי בולט בחסרונו זה שאין בישראל כתב רכב שהמציא קנה מידה/סטנדרטים/מתודולוגיה לפיה רכב נבחן ומדורג. והתוצאה היא שקשה לקבל תמונה אובייקטיבית לגבי הרכב הנבחן.

ברגע שמגוון רכבים עוברים מבחן זהה (שהושקע בו מחשבה ותכנון) - אז ניתן לתת ציון שהוא יחסית אובייקטיבי (ברור שתמיד תהיה הטייה לטעמו האישי של הבוחן), למשל:

• כמה מזוודות/תיקים נכנסים בתא המטען?
  • כמה מקום נשאר אחריי שמכניסים עגלת תינוק ממוצעת?
  • כמה כיסאות תינוק ניתן להכניס במושב האחורי?
  • תוך כמה זמן המזגן מצליח לקרר את תא הנוסעים בקיץ לטמפ׳ מסויימת (שנחשבת נוחה לרוב האנשים).
  • יציאה לעקיפה כאשר הרכב סוחב משקל מסויים (שמדמה משפחה שנוסעת ברכב) - תוך כמה זמן הרכב האיץ ממהירות x ל-y בתנאים שנקבעו מראש (למשל במקטע מסויים בכביש 6, במקטע אחר עם עלייה קלה וכן הלאה).
  • מדידת דציבל בתא הנוסעים בתנאים שונים (למשל - על מקטע קבוע בכביש 6 ב-110 קמ״ש, בעליות שער הגיא על 90 קמ״ש).
  • התייחסות למבחני ריסוק בה הרכב נבדק בצורה (ולא רק לקיומה של מערכת כלשהי).
  • ברכבים חשמליים - צריכת חשמל במקטעים קבועים, כאשר מזגן מכוון על x מעלות ובחוץ y טמפ׳. 
  • ברכבי בנזין/היברידיים - סל״ד במהירויות מסויימות.
  • התייחסות לאחזקת רכב - למשל - עלויות חלקי חילוף, ביטוחים, מרווח טיפולים וכד׳.

אני מעריך את המבחנים באתר https://www.gear.co.il/

ועבור משפחות עם ילדים קטנים/תינוקות - מומלץ להסתכל על האתר https://babydrive.com.au/ שנותן הרבה אינפורמציה רלוונטית

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם

וזאת בדיוק הסיבה שאני קורא מגזינים מקצועיים בלבד. אמות המידה הן עקביות לאורך עשרות שנים, וגם אם הכתב מתחלף, הdna של האירגון נשמר.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 6 דקות, Lt. Dan כתב:

ועבור משפחות עם ילדים קטנים/תינוקות - מומלץ להסתכל על האתר https://babydrive.com.au/ שנותן הרבה אינפורמציה רלוונטית

האתר לא עובד אבל היוטיוב שלהם פעיל.
https://www.youtube.com/c/BabyDrivecomau

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 13 שעות, Lt. Dan כתב:

אני חושב שמעבר למה שנאמר על זה שעיתונאי רכב ישראלים נמנעים מביקורת (מתוך רצון לשמור על יחסים טובים עם היבואן), לדעתי בולט בחסרונו זה שאין בישראל כתב רכב שהמציא קנה מידה/סטנדרטים/מתודולוגיה לפיה רכב נבחן ומדורג. והתוצאה היא שקשה לקבל תמונה אובייקטיבית לגבי הרכב הנבחן.

ברגע שמגוון רכבים עוברים מבחן זהה (שהושקע בו מחשבה ותכנון) - אז ניתן לתת ציון שהוא יחסית אובייקטיבי (ברור שתמיד תהיה הטייה לטעמו האישי של הבוחן), למשל:

• כמה מזוודות/תיקים נכנסים בתא המטען?
  • כמה מקום נשאר אחריי שמכניסים עגלת תינוק ממוצעת?
  • כמה כיסאות תינוק ניתן להכניס במושב האחורי?
  • תוך כמה זמן המזגן מצליח לקרר את תא הנוסעים בקיץ לטמפ׳ מסויימת (שנחשבת נוחה לרוב האנשים).
  • יציאה לעקיפה כאשר הרכב סוחב משקל מסויים (שמדמה משפחה שנוסעת ברכב) - תוך כמה זמן הרכב האיץ ממהירות x ל-y בתנאים שנקבעו מראש (למשל במקטע מסויים בכביש 6, במקטע אחר עם עלייה קלה וכן הלאה).
  • מדידת דציבל בתא הנוסעים בתנאים שונים (למשל - על מקטע קבוע בכביש 6 ב-110 קמ״ש, בעליות שער הגיא על 90 קמ״ש).
  • התייחסות למבחני ריסוק בה הרכב נבדק בצורה (ולא רק לקיומה של מערכת כלשהי).
  • ברכבים חשמליים - צריכת חשמל במקטעים קבועים, כאשר מזגן מכוון על x מעלות ובחוץ y טמפ׳. 
  • ברכבי בנזין/היברידיים - סל״ד במהירויות מסויימות.
  • התייחסות לאחזקת רכב - למשל - עלויות חלקי חילוף, ביטוחים, מרווח טיפולים וכד׳.

אני מעריך את המבחנים באתר https://www.gear.co.il/

מאוד מסכים עם הרעיון הזה. בעיקר עם תחזוקת רכב, וסל"ד במהירות מסוימת (הגיר קצר/ארוך). תאוצה כן בודקים 0-100. או תאוצת ביניים. 

עם זאת, הרבה מהמצבים כאן הם רק נניח 5% מהנהיגה שלי, אז הם לא רלבנטיים עבורי..ואולי זאת התשובה, שמנסים "לקלוע" לאיזה מצב כללי.. נדיר שאני נוסע והאוטו עמוס במזוודות.. יציאה לעקיפה? עם נוסעים נוספים באוטו? פחות מתקיים. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

רכב נמדד לא רק ביומיום אלא בעיקר במצבי קצה. לכך נועדו מבחני הסלאלום, בלימת חירום לאחר 10 בלימות רצופות, והכל כשהרכב מועמס בשקי משקולות חול בעומס המירבי המותר שלו. אין בארץ בכלל תנאים למבחנים כאלו.

• אהבתי 3
  • מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לדעתי תומר הדר ו-Vtest.

וזה למרות שהסרטונים של Vtest ארוכים יתר על המידה הרבה פעמים ותומר הדר קצת תיאטרלי לי מדי, אבל מעביר את המסר והסרטונים שלו באורך סביר.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אישית, לא מצליח לראות סרטונים של אוהד אלגוב והזוג כפיר & בועז: מתאמצים מדי, מאוד לא טבעי ונותן הרגשה לא נעימה לצפייה.

אריאל אלסיבוני מאוד מהנה לצפייה, מעביר את התוכן היטב ומבקר בעת הצורך.

VTEST אימפורמטיבי לטוב ולרע, מצאתי את הסרטונים שלו מועילים בעת רכישת רכב.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בשביל מבחנים בסגנון km77 לא צריך הרבה מקום.

ניתן לבצע גם בארץ. 

הנה למשל משהו עדכני שרלוונטי גם לנו.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעה, zaf כתב:

בשביל מבחנים בסגנון km77 לא צריך הרבה מקום.

ניתן לבצע גם בארץ. 

הנה למשל משהו עדכני שרלוונטי גם לנו.

המבחנים של KM77 מעולים - אני אישית מאוד נהנה לצפות בהם, אבל צריך לשים כוכבית מאוד חשובה לידם:

צמיגים זה עניין סופר קריטי במבחנים האלו, לכן צריך להתייחס אל המבחן ברצינות אבל עם הסתייגות. 

*אם* היה מצב שבו היו בוחנים את כל הדגמים תחת אותו דגם צמיג, זה כבר היה מבחינתי מס' 1 בעולם מבחינת איכות המבחן ואיכות ההשוואה.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 22 שעות, איציק נ. כתב:

בגלל זה כל הסקירות האלו לא שוות הרבה כשהן stand alone.

בשביל לקבל מידע אתה צריך לראות את כולם ולזקק בעצמך או להצליב מידע ולהגיע למסקנות שיכולות לגעת בשיקול דעת שלך בבחירת רכב. כמובן שזה קשור גם לבוחנים עצמם וגם למהימנות שלהם בעיניך.
אני חושב שאחד הדברים המתסכלים בנושא הזה הוא שבמבחני דרכים אתה מוצא סתירות בחוות הדעת של הבוחנים - כדוגמא: אחד אומר שהרכב נוח בכבישים משובשים והשני טוען שלא. עוד יותר מבאס לדעת שהשלישי דווקא חושב שהוא בסדר גמור אבל רק שהרכב "על הקצה" הוא קצת פחות נוח.
בסופו של דבר אתה מבין שבמכלול הזה של חוות דעת על רכב יש הרבה מאוד אינפורמציה שהיא אינדבידואלית כי היא מבוססת על תחושות של אדם ולא תמיד על מידע מדוייק ומדוד כי גם תחושתית אנחנו שונים (שמיעה, תחושה פיזית וכו').

בדיוק בגלל זה אם רואים מספיק זמן ביקורות של אותו אחד אתה יכול להבין מה נקודת הייחוס שלו כשהוא אומר שהרכב נוח בכבישים משובשים

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 6.3.2026 בשעה 10:41, רועי5 כתב:

מי שמפריע לי יותר מכולם הוא ששי מאתר WHEEL  ולא בגלל הסקירות, לא שונה משמעותית מהאחרים, כמו בגלל שבאתר שלו מרביתן המוחלטת של הכתבות נראות כפרסומי יח"צ, גם אלו שלא מופיעה לצידן ההערה תוכן ממומן.

מההתחלה כשנתקלתי באתר שלו, הבנתי שהוא מציג עבור פלח שוק שהוא לא הקורא/כותב בפורום הזה. 

שומע אדוק את הפודקאסט של תומר הדר, די נהנה. לא מחפש יותר מדי כשיש מדבר צחיח מבחינת תוכן שבועי בעברית.

ערוץ שאני עוקב אחריו https://www.youtube.com/@rechavlin

לפעמים הוא קצת חוזר על עצמו בסרטונים אבל גם סבבה להקשבה. בגלל שהוא במילואים/סטודנט אז אין הרבה תוכן חדש בערוץ.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 11 שעות, איציק נ. כתב:

צמיגים זה עניין סופר קריטי במבחנים האלו, לכן צריך להתייחס אל המבחן ברצינות אבל עם הסתייגות. 

*אם* היה מצב שבו היו בוחנים את כל הדגמים תחת אותו דגם צמיג, זה כבר היה מבחינתי מס' 1 בעולם מבחינת איכות המבחן ואיכות ההשוואה.

מסכים לחלוטין לגבי חשיבות הצמיגים.

עם זאת, לדעתי יש לבחון רכב כפי שהוא מוצע בשוק המקומי as-is, שהרי לא סביר שמי מהחברים כאן היה רוכש רכב חדש ורץ להחליף לו צמיגים לדגם העדיף.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...