Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבארט זה רכב אמין, יש אצלנו במועדון לא מעט רכבים עם 200+ אלף ק"מ .
מה שכן זה רכב מיני, מה שהוא לא רוצה, וב10 אלף תמצא אולי רק את החלק האחורי של הרכב, מתחיל מ30 אלף וצפונה.
לאיביזה וכל הוואגיות טורבו, יש כוח, התנהגות אין, לא כיף ולא נעליים.
הייתה לי פיאסטה 1.25 ידנית עם שיפורי התנהגות, נכון לא הכי זריז אבל קרטינג על הכביש.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לפני 3 דקות, ArikC כתב:

אבארט זה רכב אמין, יש אצלנו במועדון לא מעט רכבים עם 200+ אלף ק"מ .
מה שכן זה רכב מיני, מה שהוא לא רוצה, וב10 אלף תמצא אולי רק את החלק האחורי של הרכב, מתחיל מ30 אלף וצפונה.
לאיביזה וכל הוואגיות טורבו, יש כוח, התנהגות אין, לא כיף ולא נעליים.
הייתה לי פיאסטה 1.25 ידנית עם שיפורי התנהגות, נכון לא הכי זריז אבל קרטינג על הכביש.

מסכים האבארט אמינה מבחינת מנוע גיר - הפלסטיקה קצת לא משהו ויש כמה נקודות תורפה ודברים שנוטים להתקלקל, כמו מנגנון קיפול כסאות, גג נפתח, קפיץ מראות הצד, דשבורד מתנפח.

אני הבנתי שהוא לא מחפש מיני כדוגמת פיקנטו/i10/סיטיגו שהן ברירת המחדל לידנית בתקציב הזה אבל חלשות מאוד.

אם הוא שוקל מיני ואן או שירוקו אני מניח שמבחינת גודל ומרווח גם ה 500 תתאים - והיא הרבה יותר כיפית לנהיגה מהשאר.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

דשבורד היה ריקול, הרבה החליפו תחת הריקול.
לגבי הגג, לא לקנות אבארט עם גג! תקלות נזילות ומה לא.
מגנון קיפול כסאות יש תיקון זול וקבוע.
סך הכול גם רכב זול לאחזקה בצורה מפתיעה עם צריכת דלק שפויה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

יש יותר סיכוי שרכב ספורט זול עבר חיים קשים יותר מרכב רגיל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אבארת' היה לי בעברי. רכב קצה עם יכולות נדירות, שאני מבין למה הוא עובר הרבה ידיים...

500 פשוט רכב מתוק, אבל הוא בעיקר לעיר. אני נוסע מחוץ לעיר בצירים הרריים, רוח וגשם, מיני לא מתאימה לי וגם אני תמיד מרגיש שאופניים שיכנסו בי יגמרו אותי. 

הייתי מתכנס לפיאסטה וזהו אבל כל הידניות שיש בלוחות זה ה-1.2 עם 82 כ"ס, מעט מדי גם למי שלא מחפש כוח דווקא. 

וגם חוזר לחשוב על סיביק, יש אחת באשדוד עם 140K שלא נשמעת רע. 

• רעיון טוב! 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

בעבר היו לי שתי סיביק ידניות אחת מודל 2010 ואחת 2013 לאחר כניסת דגם חדש. הדגם הקודם היה מהנה יותר לנהיגה, אבל אני מתגעגע היום לתענוג שבנהיגה בהן. הרכב יציב וחזק יחסית ולכן נראה שיתאים לדרישות שפורטו. את הסיביק מהדגם החדש יותר אני לא מכיר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

למה הרכב הוא רק לשנה?

עד שתמצא רכב, תטפל בו ותסדר אותו כמו שאתה אוהב, כבר תעבור שנה. לא תראה תמורה על ההשקעה שלך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מסכים. בעייתי רכב לשנה. הקונה העתידי יתהה למה אתה מוכר מהר (בטח אם תקשיב לעצה שלי...)

אם קליאו 0.9 (דור 4 ידנית) נכנסת לתקציב זו אופציה.

בד"כ כשהרכב הזה מוצע בפורום אני שולח הודעה שיש לו מזגן מחפיר וממש ממליץ לא לקנות. אבל מעבר לכך הוא עונה על כל הדרישות כאן שהן מאתגרות.

וגם לאחזקה לשנה זה אולי נסבל לשימוש לא רב

בגדול התקציב שלך קטן לדרישות. בתקציבים האלו קונים רכב אמין, וזהו. וכאמור, אחזקה לשנה זו בעיה

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 29.1.2026 בשעה 23:09, Jack457 כתב:

הייתי מתכנס לפיאסטה וזהו אבל כל הידניות שיש בלוחות זה ה-1.2 עם 82 כ"ס

היבואן הביא את הגרסה הידנית רק עם המנוע הקטן, לצערי. אתה לא תראה משהו אחר בלוחות. 

באירופה יש 1.6 עם גיר ידני, הרבה יותר מוצלח. 

בתאריך 29.1.2026 בשעה 23:09, Jack457 כתב:

מעט מדי גם למי שלא מחפש כוח דווקא. 

תלוי למה רגילים, אבל יש בזה משהו (למרות שאני מסתדר מעולה עם המנוע הזה, בעיקר נסיעות בינעירוניות ותוואי נסיעה עם לא מעט עליות)

• אהבתי 2

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)

לפי עניות דעתי התקציב חונק מדי, וכנראה שתצטרך לקנות רכב עם טורבו פלוס שנתון מכובד. לא כדאי כבר להשקיע ברכב העכשווי? אבל כן מומלץ שתגדיל את התקציב. 

עריכה אחרונה על ידי Elation
פורסם
בתאריך 6.2.2026 בשעה 23:04, Elation כתב:

לפי עניות דעתי התקציב חונק מדי, וכנראה שתצטרך לקנות רכב עם טורבו פלוס שנתון מכובד

אכן אם זו תהיה סיביק, מה שכרגע אני מחפש (בנחת), התקציב יהיה גבוה יותר. 

ענין ה"שנה" הוא הערכה, שזה הזמן שיקח לי להעמיד על הרגליים את הגולף הידנית שכרגע מושבתת (לא שיש כ"כ הרבה עבודה אלא תקציבית, משחרר עבודות בהדרגה). ואז אחת מהן מתטרך ללכת ולגולף אני קשור. 

אעדכן...

בתאריך 6.2.2026 בשעה 11:10, שחר 1 כתב:

היבואן הביא את הגרסה הידנית רק עם המנוע הקטן, לצערי. אתה לא תראה משהו אחר בלוחות. 

באירופה יש 1.6 עם גיר ידני, הרבה יותר מוצלח. 

זו אכן היתה יכולה להיות ה-סגירה. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...