Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב ישמש כרכב שני לאישה עם תינוקת.

הנסועה מועטה כ- 7 אלף ק"מ בשנה רק בעיר ירושלים (עליות וירידות).

החזקה לטווח ארוך מאד (ברכב הנוכחי היא מחזיקה 15 שנה).

היא לא מבינה ברכבים כלום ואין לה דרישות.

יש אפשרות להתקין עמדת טעינה.

הקרוס אוברים הסיניים החשמליים שעומדים על הפרק כעת הם איון v (167 אלף ₪) ודיפאל s05 בדגם המאובזר (160 אלף ₪) ועד סוף השנה יצטרפו גם ליפמוטור B10 ו- mg s5 שיתומחרו ברמת המחיר הזאת (ברמות הגימור הגבוהות).

מצד שני קיה נירו היברידית במחיר של 167 אלף ₪ לדגם המאובזר ex (לאחר הנחה של 12 אלף ₪ שיש עכשיו).

ההתלבטות היא בין חווית נהיגה טובה יותר בחשמלי מצד אחד מבחינת כוח המנוע והשקט דבר שחשוב בעיקר בעליות לבין ירידת ערך ועלויות תיקונים עתידיות גבוהות יותר בחשמליות מצד שני אני מעריך.

כוח המנוע והשקט זה היתרון היחיד שאני רואה ברכב חשמלי בשבילה אבל ייתכן שאני מכניס שיקול שבכלל לא ישנה לה כי היא לא שמה לב לדברים כאלה ונוסעת לאט. היא נוסעת כאמור גם מעט והחסכון בעלות הנסיעה לא רלוונטי.

נושא ירידת הערך לא יהיה רלוונטי אם היא תחזיק את הרכב 15 שנה כי הוא לא יהיה שווה כלום גם ככה אבל סביר להניח שאם היא תקנה חשמלי אז עקב החשש מהסוללה וכו' היא תמכור את הרכב לאחר 8 שנים ואז נושא ירידת הערך יהיה רלוונטי מאד ואני מניח בכלל שיהיה קשה מאד למכור רכב חשמלי ישן ללא אחריות על הסוללה.

תפעול הקיה נירו עדיף יש כפתורים פיזיים וכו' ותנוחת הישיבה טובה יותר מהקרוס אוברים הסיניים לדעתי. מצד שני יש פחות אבזור. לא קריטי במיוחד בשבילה. מבחינת רכב אם מורידים את נושא כוח המנוע והשקט אני אישית מעדיף את הנירו על הקרוסאוברים הסיניים הנ"ל.

הבחירה בקיה נירו ולא ברכב בנזין אחר היא בגלל המחשבה שרכב בנזין יפסיד הרבה מאד במחיר גם (למקרה שהיא תרצה למכור לאחר תקופה קצרה יותר) וגם לא חשבתי על משהו שיכול להתאים לה.

מה חכמת ההמונים אומרת, מה עדיף לה?

עריכה אחרונה על ידי elielectric
פורסם

אם לרכוש רכב סיני לטווח כזה של שנים , לדעתי עדיף שיהיה יצרן גדול עם גיבוי מערבי ושוק טוב, בסגנון byd, ליפמוטור c10 וג'ילי. אבל לפי מה שאתה אומר בגלל נסועה נמוכה לא בטוח שמשתלם לרכוש רכב חשמלי . רכב בנזין או היברידי כמו הנירו שציינת יכולים לעשות את העבודה טוב

פורסם

*לא מבין כלום ברכבים*

אני מחפש רכב כבר תקופה ודי הייתי סגור על הנירו אבל בבסוף החלטתי לרדת מזה בעיקר כי הישיבה הרגישה לי יותר נמוכה מג'יפונים אחרים שבדקתי

וגם ראיתי כתבה על בקשה לתביעה ייצוגית בגלל מצבר שמתקלקל והעלות החלפה היא אלפי (6000?) שקלים

אבל הוא לא נכנס תחת האחריות על הסוללה למרות שהוא חלק ממנה (או לפחות זה מה  שהבנתי מהכתבה)

https://rotter.net/forum/scoops1/919010.shtml

ועבור נסיעה של 7K בשנה אולי שווה לך לשקול CX5 שתשרת אותך בכיף 15 שנה ויותר (בהנחה שלא תיגנב), רק תבדוק עלויות ביטוח

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

רק בתנאי שיש עמדת טעינה בבית, זה מה שאני קונה. https://www.yad2.co.il/vehicles/item/u1jz05nt

מאזדה MX30 חשמלית, לא עושה יותר מ 200 קמ בין טעינות(בגלל זה היא זולה יחסית), עולה כ 90,000 שח עם 20K ק"מ, שווה לך לבדוק. גם ככה הכסף יישחק ב 15 שנה - אז למה להשכיב 160,000 שח אם אפשר 90,000?

מבחני רכב - נהיגה ראשונה: מאזדה MX-30

• רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

היא צריכה תא מטען גדול ואני מעדיף גם להמליץ לה על רכב יותר מיינסטרים 😅 

לאיון v יש אחריות מלאה של 8 שנים על הרכב ועל הסוללה ולדיפאל so5 אחריות של 6 על הרכב ו-8 שנים על הסוללה.

כך שאם היא תקצר את תקופות ההחזקה ותמכור את הרכב לפני סיום התקופות האלה היא תהיה מכוסה מבחינת אמינות.

לקיה נירו יש אחריות של 3 שנים בלבד על הרכב אני חושב וחמש שנים על הסוללה עם אפשרות הארכת אחריות על הסוללה עד עשר שנים בעלות של 250 ₪ לשנה.

המצבר כנראה לא כלול באחריות ועלות החלפה סביב 6,500 ₪! זה משהו שצריך לשקול וגם שהאחריות על הרכב מסתיימת לאחר 3 שנים רק. זה משנה את התמונה מבחינת נושא האמינות לטובת הסיניות.

מצד שני יש את שאלת ירידת הערך של רכב חשמלי ללא אחריות על הסוללה לעומת ירידת הערך של קיה נירו היברידי שגם לו יש סוללה אבל קטנה וזולה משמעותית.

המחשבה שלי היא שירידת הערך של הרכב החשמלי תהיה גבוהה משמעותית ולא יהיה לו אולי בכלל ביקוש, מכיוון שעלות הסוללה עדיין תהיה גבוהה ותהווה חלק גדול ממחיר הרכב כולו ואולי אפילו גבוהה יותר ממחיר הרכב כולו. 

אבל לא יודע אולי אני טועה בין היתר עקב נושא המצבר בנירו ייתכן שגם לנירו לא יהיה ביקוש.

אולי כדאי רכבים אחרים בכלל אפשר גם משומשים חדשים יחסית, אבל ראיתי שהמחירים די קרובים למחירים של רכבים חדשים וגם תקופת האחריות תהיה קצרה יותר אז לא יודע אם כדאי.

לגבי מאזדה cx5 אין לי חשק להמליץ לה הוא כבר מיושן ודגם חדש הוצג וגם חושש מירידת ערך גדולה לאור חוסר ביקוש לרכבי בנזין בעתיד אם היא תקצר את תקופת ההחזקה ותמכור את הרכב כשהוא עדיין יהיה שווה משהו.

זה מורכב עכשיו לאור המעבר לרכבים חשמליים, רכבי בנזין מלאים עלולים להראות כמו דינוזאורים.

פורסם

כמה נקודות:

1. בנסועה שלך צריכת דלק היא שיקול זניח לחלוטין. אין טעם לשלם פרמיה תמורת רכב חשמלי או היברידי.

2. אל תנסה לחזות ערך שוק עתידי של רכב. בוודאי לא בטווח ארוך. מכסימום תתייעץ עם קוראת בקלפים או בקפה.

3. אל תנסה לנחש מה יהיה השוק של הרכב החשמלי מול הדלקי. בשנה האחרונה יש ירידה גדולה בהצלהבות מרכב חשמלי, ויתכן שאם בעתידיהיו מגבלות על ייצור רכב דלק נוזלי ערכו כמשומש דווקא יעלה. הניחוש שלי והניחוש שלך טובים באותה מידה.

4. במתווה עירוני גבעי תיבת הילוכים רובוטית פחות מומלצת, אך לא פסולה. אבל אם אין ברירה אפשר להתרגל לנהוג בה נכון כדי לצמצם את שחיקת המצמדים (שהיא תהליך נורמלי כמו שחיקת רפידות בלמים).

במקומך אני עובר בסוכנויות הרכב עם דגש על דגמים מבית יפני או קוריאני ובודק מה מתאים לצרכים. קרוב לודאי שרכב דלק נוזלי (ולצורך העניין גם ״היברידי קל״ זה אותו הדבר) ייתן את יחס העלות-תועלת הטוב ביותר. אחר בחירת רשימה קצרה העלה אותה כאן (כולל ציון תת דגמים ובעיקר סוגי מנוע כשיש מבחר) ותקבל ייעוץ יותר מדוייק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כבר חשבתי ועברתי ואין ממה לבחור מכל מיני סיבות.

מפליא אבל למרות לכאורה כל המבחר הקיים אין באמת הרבה מבחר ויש הרבה רכבים שנופלים בדרך מבחינתי.

רכבים עם גירים רובוטים לא מעוניין להמליץ לה.

מאזדה, סוזוקי, מיצובישי מיושנים או פשוטים או צפופים, ניסאן בעיות אמינות, הונדה hrv יקר, טוסון ספורטז היברידיים יקרים. אתם חושבים אחרת?

נשארה הקיה סלטוס. העניין שבמבצע של קיה שמתקיים עכשיו היא נמכרת ב- 157,000 ₪ זולה רק ב- 10,000 ₪  מהנירו, אבל יותר צפופה מהנירו, פחות איכותית בפנים, תא המטען רדוד יותר וכאמור יש את נושא ירידת הערך של רכב בנזין מלא (למרות שאי אפשר לדעת).

טוב אציג לגברת את הנתונים ואתן לה להחליט... 

פורסם

אל תשכח, זה רכב עבור האישה - קח אותה לסבב סוכנויות ותן לה לבחור. עם זאת, כדאי לעבור על הפורום כדי להכיר דגמים בעייתיים באמת ולהמנע מהם.

הייתי במצב דומה לפני 6 שנים. סוף הסגר הראשון, כולם פוחדים להיות בציבור. מחפשים רכב ל-7000-8000 ק״מ בשנה בגבעות של חיפה. ביקרנו ב-3 סוכנויות של רכבים יפאניים וקוריאניים, ואיכשהו (סיפור ארוך) נכנסנו לסוכנות סיאט, האישה ראתה את הארונה, ישבה בה 5 דקות וקיבלה החלטה. כעבור שעה יצאנו עם הזמנה לסיאט ארונה. בינתיים האישה מרוצה. אז אם פעם יעלה 4000 ש״ח להחלפת מצמדים - שיעלה. יותר חשוב שתהיה מרוצה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 שעות, elielectric כתב:

לאיון v יש אחריות מלאה של 8 שנים על הרכב ועל הסוללה ולדיפאל so5 אחריות של 6 על הרכב ו-8 שנים על הסוללה.

כך שאם היא תקצר את תקופות ההחזקה ותמכור את הרכב לפני סיום התקופות האלה היא תהיה מכוסה מבחינת אמינות.  🤪. אחריות  כן, אמינות זה לא משהו בר כיסוי.

הנירו הוא רכב שכבר הוכח באופן ברור.

אכן לא חף מצרות, אבל אלו ידועות ולא יבואו בהפתעה לאף מכונאי שמכיר את רכבי יונדאי/קיה.

מצמדים ברכב היברידי לא צפויים לחיים קשים כלל מכיוון שבכל שלבי האצה/יציאה מהמקום/מהירות נמוכה המנוע החשמלי מושך את הרכב (הנעה קדמית) ולכן כניסה מנוע הבנזין חלקה מאוד.

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

היה פה שרשור די דומה. בסוף הוא לקח יונדאי קונה היברידית, שהיא אחות מהקונצרן (קיה ויונדאי הן חברות אחיות באותו קונצרן).

לינק לשרשור כאן 

פורסם (נערך)

מה אתם אומרים על קרוס אוברים טורבו בנזין עם גיר רובוטי כפול מצמדים חדשים סביב 160 אלף ₪ לא משנה כרגע איזה דגם.

אני שוב חוזר לעניין ירידת הערך, האם בכלל יש ביקוש לרכבים כאלה עדיין כחדשים? אני מתכוון ביקוש רציני עכשיו לא טפטוף של כמה פטרול האדס.

המצב עכשיו השתנה אפילו יחסית ללפני שנה ושנתיים כאשר יש ביקוש גדול להיברידיים, פלאג אין ויחסית גם חשמליות.

אם אני לא טועה ברשימת הרכבים הנמכרים ביותר אין בכלל רכבי בנזין לא?

תחשבו ממש שאתם צריכים עכשיו לקנות רכב חדש, הייתם קונים רכבים כאלה ולא היברידיים נניח (או פלאג אין או חשמליים למי שיש עמדת טעינה).

ומה לגבי ירידת ערך עתידית. קחו את עצמכם עוד נניח 6 - 10 שנים קדימה מחפשים רכב משומש. האם תשקלו לקנות רכב בנזין כזה?

אני יודע שקשה להעריך ירידת ערך עתידית אבל בכל זאת מעניין אותי לשמוע את חכמת ההמונים.

פורסם
לפני 11 דקות, elielectric כתב:

מה אתם אומרים על קרוס אוברים טורבו בנזין עם גיר רובוטי כפול מצמדים חדשים סביב 160 אלף ₪ לא משנה כרגע איזה דגם.

אני שוב חוזר לעניין ירידת הערך, האם בכלל יש ביקוש לרכבים כאלה עדיין כחדשים? אני מתכוון ביקוש רציני עכשיו לא טפטוף של כמה פטרול האדס.

המצב עכשיו השתנה אפילו יחסית ללפני שנה ושנתיים כאשר יש ביקוש גדול להיברידיים, פלאג אין ויחסית גם חשמליות.

אם אני לא טועה ברשימת הרכבים הנמכרים ביותר אין בכלל רכבי בנזין לא?

תחשבו ממש שאתם צריכים עכשיו לקנות רכב חדש, הייתם קונים רכבים כאלה ולא היברידיים נניח (או פלאג אין או חשמליים למי שיש עמדת טעינה).

ומה לגבי ירידת ערך עתידית. קחו את עצמכם עוד נניח 6 - 10 שנים קדימה מחפשים רכב משומש. האם תשקלו לקנות רכב בנזין כזה?

אני יודע שקשה להעריך ירידת ערך עתידית אבל בכל זאת מעניין אותי לשמוע את חכמת ההמונים.

תמיד יהיה שוק לבנזין ותמיד יהיו לקוחות שמרניים שיעדיפו לתדלק ולנסוע בלי להטעין או לדאוג לסוללות. לדעתי יהיה לזה שוק כל עוד זה רכב עם שם מוכר בארץ 

פורסם

לנסות לחשב ירידת ערך של 3 שנים קדיצה, זה על גבול הבילתי אפשרי.

15 שנה קדימה??

אין שום דרך לחשוב על זה בכלל.

למה לא נירו פלוס חשמלית (129 אלף)?

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

אם הבנזין ימשיך ,כלומר שלא יעצרו את הבנזין (תקנות זיהום-אוויר וכאלה).

ואם עדיין ישתלם לקנות דלק-בנזין ושטעינה של רכב חשמלי תמשיך להיות בעייתית (למצוא מקום/זמן הטענה/מחיר הטענה).

אז

לגבי קרוסאוברים טורבו עם קלאץ' דו-מצמדי של VAG (סקודה/סיאט/פולקסוואגן) , אני מעריך שיחזיקו מעמד, כי העלויות יחסית ידועות, וזאת מערכת שלא השתנתה הרבה (בבסיסה) בשנים האחרונות.

לגבי קרוסאוברים טורבו דו-מצמדיים של קיה-יונדאי - הבעיה היא עלויות תחזוקה גבוהות, ובלאי גבוה.

כיום עלויות החלפת קלאץ' גבוהות (יחסית לאלה של VAG), אבל שמעתי שבמוסכים לא מורשים, המחיר נמוך בהרבה.

אז אם אכן המחיר יהיה סביר-יחסית, ויצליחו לשפר את הגיר כך שהקלאץ' יחזיק מעמד יותר (ב- DSG הוא יכול להחזיק גם 150K ויותר), אז אני מעריך שגם הם ישמרו על ערכם.

בכל אופן, ממה שיש בארץ, היום הם עדיין לא שם (אולי ייבנו קיט לקלאץ' עמיד כזה בעתיד?).

לגבי צרפתיות? (למשל אלה של רנו) - קשה לי להאמין שיחזיקו ערך, וזה בעיקר בגלל המוניטין הבעייתי שלהן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...