Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• פיתרון
פורסם

כן, נבדק.

אם הוא גבוה ממה שרשום ברישיון אז אין בעיה ( חובה ששני הצמיגים יהיו זהים באותו הסרן במקרה הזה).

במידה והוא נמוך מהמצויין ברישיון הרכב יכשל בטסט.

מה שרשמתי נכון גם לגבי הקוד עומס.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

תודה רבה חבר

שמתי לב שלדוגמא 

במידות 225/45/17 -W 90   או לחילופין 245/45/17 -W95    במידה ורוצים צמיגים בדיוק כאלו אין של קלבר/מישלין/גודייר ? לא מחפשים מהירות גבוהה יותר....

מכוונים לנוחות 2 צמיגים קדמיים 225 ואחוריים 245

עריכה אחרונה על ידי thema832
פורסם (נערך)

באופן כללי, היצע הצמיגים עם קודים גבוהים יותר (בדגש על קוד עומס),  גבוה יותר מאשר האופציות הנמוכות. מכסה הרבה יותר רכבים פוטנציאלים (בעיקר לאור התרחבות היצע החשמליות וה-SUV שכבדים יותר ודורשים צמיגים עמידים יותר) ואני מניח שגם שיפורים טכנולוגיים מקטינים את הפערים מבחינת נוחות ושחיקה בין הקודים הנמוכים לגבוהים ביחס לעבר.

לענין המידות שרשמת, המידה הגדולה יותר "מכתיבה" צמיגים ספורטיביים יותר. יש מיעוט קטן מאוד של צמיגי טורינג/נוחות עם קודי המינימום הנדרשים, בוודאי במה שנראה זמין בארץ.

במידה הקטנה היותר, נראה שיש קצת יותר מבחר. אבל קוד עומס 90 הוא חריג וקיים בצמיגים שאפשר למנות בכף יד אחת בערך. 91 הוא הסטנדרט ו-94 הוא המוגדל.

עכשיו, אם אתה רוצה רביעייה מדגם זהה, אתה בכלל מצמצם את האפשרויות שלך עם התעקשות על צמיגי נוחות והקודים המינימליים.

תצטרך להתפשר במובן אחד או יותר. ולא להתרגש מדי מהקוד עומס ומשמעו לנוחות. צמיגים מדגמים שונים ירגישו אחרת, גם בלי קשר אליו.

באיזה רכב אגב מדובר? אם לא אכפת לך לציין.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 2
פורסם

תום קודם כל תודה רבה

אני יודע שW זה מהירות ופחות מעניין אותי אבל לדוגמא מספר  90 אין ויש רק 91 והמשמעות היא שהצמיג יכול לסחוב יותר משקל וכדי לעשות זאת הוא יותר מחוזק שזה אומר פחות גמיש ונוח

מה אתההיית עושה כדי להישאר הכי טוב במידות?

יש את 2 אלו:

Kleber Dynaxer HP5 225/45R17 91W  - הבעיה לא 90

Continental ContiSportContact 5 245/45R17 95W XL - הבעיה יקר! ושוב XL שפחות נוח לדעתי

או לוותר   

Falken ZE310R Ecorun 245/45R17 99W TL - בעיה 99 ומה זה TL 

אותי מעניין רק נוחות חיסכון בדלק ושרידות

פורסם

אם אתה מסתכל רק על הנתונים האלה זה זניח ואתה לא תרגיש הבדל מהותי בנסיעה.

יותר חשוב לקרוא ולהבין לגבי הצמיגים האם הם בנויים מבחינת הסוליה והדופן כצמיגי ספורט או תיור והאם הם שקטים וחסכוניים בדלק.

לגבי הקוד עומס ומהירות - לא הייתי מתעכב על זה ורק מוודא שלא פוחת ממה שמצויין ברישיון הרכב.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הבנתי, וההודעה שלי כאמור נוגעת יותר לקוד העומס.

אגב, גם קוד מהירות גבוה יותר לעיתים מעיד על חיזוק שלד הצמיג, אך גם תרכובת גומי מעט שונה.

וכמו שכתבתי, 90 זה לא הסטנדרט. 91 הוא כן. יש מעט מאוד צמיגים שמצאתי עם 90 (בודדים שהם צמיגי OE, עוד כמה בודדים שמיועדים למרוצים ועוד כמה חריגים אחרים). בארץ היחידי עם קוד 90 שראיתי באתרים הוא ברידג'סטון פוטנזה RE050. לא בטוח במלאי ולא צמיג נוחות, אבל קיים בשתי המידות לכאורה (ובגדולה עם קוד 95).

מבחינת נטו ענין המשקל, ההבדלים קטנים יחסית. 600 מול 615 ק"ג. וגם ביחס ל-94, שהוא לא הרבה יותר בסה"כ, 670 ק"ג. כנ"ל במידה הגדולה, 95 תומך 690 ק"ג מול 99 שתומך ב-775.

ושוב, בין דגמים שונים (שבנויים אחרת, עם שכבות שונות בשלד הצמיג וכו'), ענין הנוחות לא יהיה תלוי בלעדית בדירוג הזה.

אותי אישית היה פחות מענין הקודים, כל עוד עונים על המינימום הנדרש.

מנסה למצוא צמיג טוב, עם ביקורות טובות, שעונה על הדרישות עד כמה שניתן וזמין בשתי המידות.

אם התנהגות הרכב מוכרת היטב, ויש רצון לשנות את האיזון בין הסרנים, אפשר לחשוב יותר לעומק על שימוש בצמיגים שונים קדימה-אחורה הן מבחינת הדגם והן מבחינת הקודים, כדי לבצע זאת.

לאחר העריכה שלך ובמחשבה נוספת, האם מדובר בלקסוס IS250 עם הנעה אחורית? אני הייתי נותן לה צמיגים קצת יותר ראויים מצמיגי נוחות 😜

תבדוק למשל אם יש גודייר אסימטריק 5/6 בשתי המידות. אמור להיות קצת יותר זול מהקונטי אבל לא בטוח.

מישלין PS5 (שרבים טענו שמתנהג כמו צמיג רך ביחס ל-PS4 למשל) או פרימסי אולי במחירים דומים. אפשר גם לבדוק לגבי הפרימסי.

בזולים, אולי קלבר דינקסר UHP או דביצ'ה/סאווה UHP2 זמינים בשתי המידות.

תבדוק אולי גם מה אומרים בפורומים ייעודיים בחו"ל לרכב הספציפי.

כל מקרה, עדיף לבדוק מה קיים בשטח ולא רק רשום באתר כזה או אחר.

אולי ל- @צ'ופצ'יק יהיה זמן להרחיב?

TL - Tubeless. לא ברור למה חשוב להזכיר את זה באתרים השונים. זו הנורמה מזה שנים רבות.

תוספת: אם לא מענין אותך האלמנט הספורטיבי בכלל, שווה אולי לבדוק (במכון רישוי לנוחותך), אם יש מידות נוספות לרכב - ספציפית, האם ניתן לאשר את מידה 225/45R17 בכל ארבעת הצמיגים. ממידע שמוצא ברשת, יש אופציה כזו, והחישוקים זהים לכאורה מבחינת המידות שלהם גם אצלך במצב הנוכחי. זה יקל למצוא צמיגים אחידים קדימה-אחורה וגם יוזיל עלויות.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
פורסם

לשם המחשה נוספת, ראה את הסרטון הבא.

שני הצמיגים במידות דומות (רוחב/חתך זהים, רק קוטר החישוק שונה).

הראשון, מישלין PS4S (צמיג ספורטיבי למדי) עם קודים 100Y. השני, ברידג'סטון RE-71RS (צמיג אקסטרים למסלול בעיקר) עם קודים 95W.

למרות הקודים הנ"ל, השלד של המישלין הרבה יותר רך. כי הייעוד שונה ובהתאם המבנה.

בהסתכלות על הדופן שלהם, ניתן לראות באילו שכבות חיזוק השתמשו, מה שמאפשר במידה מסויימת להבין איפה טמון חלק ההבדל שנצפה לעיל.

במישלין, בסוליה - 1 פוליאסטר + 2 פלדה + 1 פוליאמיד. בדפנות - 1 פוליאסטר.

בברידג'סטון, בסוליה - 2 פוליאסטר + 2 פלדה + 2 ניילון. בדפנות - 3 פוליאסטר.

ולמה חלק? כי למישלין הנ"ל יש גם גרסה באותה המידה אבל עם קוד עומס 96. הרכב השכבות הרשומות - זהה עד כמה שמצאתי.

מה שאומר שכנראה יש עוד במבנה הצמיג שיוצר את ההבדל.

פורסם

מנחש שמדובר באחת משתי אופציות:

לקסוס או מרצדס.

בהנחה שמה שאתה מחפש זה נוחות וחיסכון בדלק הייתי מציע לך(איך לא) ללכת על מה שלדעתי הכי טוב- מישלין. אמנם זה לא סט של אותו דגם(קדמי פרימסי5, אחורי פרימסי4+) אבל מבחינת נוחות, למרות שהאחורי מגיע XL, לדעתי תקבל את המקסימום.

ישנה גם האופציה היותר ספורטיבית וקצת פחות ״רכה״ בנסיעה, זו של פיילוט ספורט5. גם שם אחורי מגיע XL.

תלוי מה אתה מחפש מהצמיגים- רכות ונוחות- פרימסי. אחיזה מעולה- פיילוט ספורט. כמובן שצמיג ספורטיבי נשחק יותר מהר מצמיג נוחות.

לא פוסל גם קלבר(גם שם דגמים שונים, hp5 לקדימה ודינאקסר uhp לאחורה), סט יוצא זול משמעותית.

לגבי הג׳נטים- ככל הזכור לי הג׳נטים האחוריים רחבים יותר מהקדמיים. 

ההבדל בין קוד עומס 90 ל-91 הוא זניח עד לא קיים ו/או מורגש. ההבדל באחוריים שמגיעים XL יכול להיפתר ע״י משחק קל עם לחץ הניפוח. 2-3 psi פחות אמורים לעשות את העבודה.

פורסם (נערך)

צופציק תודה רבה

יש הבדל גדול בין הקלבר לפרימסי? 

הקלבר זול בפער

אהבתי את הרעיון להוריד 2 -3 אבל לא תהיה התראה מחיישן הtpms??

עריכה אחרונה על ידי thema832
פורסם

ההבנה והאמונה שלי היא שמישלין זה הטופ של הטופ. הכי טוב שכסף יכול לקנות. כנראה שיש כאלה שיחלקו עליי, אבל זה מה שאני מאמין בו, והאמונה הזו באה גם מנסיון אישי, גם מפידבק של לקוחות, וגם מביקורות שונות ברשת.

לגבי אורך החיים, כמובן שיש משתנים שונים, כמו כמות הנסועה השנתית, מקום חניית הרכב(מקורה/בשמש) ועוד.

לדעתי אם אתה רוצה לקבל את המקסימום שיש לעולם הצמיגים להציע זה ללכת על מישלין, ללא ספק.

רכות, אחיזת כביש, מרחק עצירה קצר, שקט, קילומטרז׳ גבוה- אמרת מישלין.

(עניין החיסכון בדלק קיים, אבל מינורי, אלא אם כן אתה עושה ק״מ מאוד מאוד גבוה. גם שם, מישלין נותן נתונים מצוינים).

פורסם

לגבי צופציק תודה רבה

יש הבדל גדול בין הקלבר לפרימסי?

יחיה יותר?

קפץ בטעות. תודה

אבל אם אני מוריד 2- חיישן הtpms a  ידלק ויתריע לא?

פורסם

עניתי לך, אמנם ״בין השורות״, אבל עניתי.

התשובה לא חד משמעית.

זה תלוי מה הנסועה השנתית שלך.

הפונטנציאל של המישלין מבחינת ק״מ גדול יותר מהקלבר, אבל אם הנסועה השנתית שלך נמוכה לא תצליח לנצל את הפוטנציאל הזה. הצמיג יתייבש לפני שישחק.

*מבחינת נתונים יבשים ותווית EURO LABEL, גם מישלין וגם קלבר מגיעים עם ציון מרחק בלימה ברטוב A, ציון צריכת האנרגיה (לעניינו, צריכת הדלק) במישלין טוב מעט לעומת הקלבר. (מתייחס למידה האחורית, בקדימה הם זהים) 

המלצה שלי- נהג ממוצע מחליף צמיגים מתישהו בין 3 ל-4 שנים, אם מבחינה כלכלית מתאפשר, אין בכלל שאלה- לקחת את הכי טוב. שלוקחים את הכי טוב בצמיגים אף פעם לא מתחרטים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...