Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כעת מדובר במיוחד על טויוטה אוונסיס 2010, גיר רציף. המוסכניק שלי טוען שלא רצוי להשתמש בידני, כי זה עלול להיתפס ואז הגיר מושבת. הוא טוען שההחלפה הידנית פועלת על מנגנון שונה מההחלפה של המחשב, והסולנואיד שלה אחר, ובעייתי. מאידך,ה יש לי חבר שיש לו טויוטה שוב ושוב, והוא משתמש בזה חופשי (RAV4 2024). גם ג'מיני טוען שאין שום בעיה. מי צודק?

פורסם

אפילו ההסבר של המוסכניק נשמע מחוסר כל הגיון. באיזה עולם זה יהיה מנגנון שונה מזה של המחשב, כשהכל גם ככה עובר דרך המחשב? זה לא שהמחשב שולט על הגיר ממקום אחד, ואתה פיזית מתחבר ממקום אחר.

• אהבתי 1
פורסם

הנקודה היחידה שאולי ניתן לנסות להבין את אמירת המוסכניק היא שב 2010 הגיר (jatco?) פחות מוצלח מזה שקיים ב rav4 מודל 2024.

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הייתי נותן הסבר אחר,

ייתכן שהמחשב גיר מתכנן את עיתוי ההעברות בצורה שתשמור יותר על הגיר,

ואילו כשאתה נותן את ההוראות בעצמך אתה יכול לעשות העברות שיגרמו לבלאי מואץ.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני כשעה, אלכוהוליסט כתב:

בקיצור, כולכם מרגיעים אותי שאפשר להשתמש ללא חשש. תודה

לא מדוייק,  הבנת מה שרצית לשמוע.

בגדול אני לא מבין בשביל מה לך?

אחרי הכל מדובר באבנסיס 2010 ולא בפורשה עם טיפטרוניק. תן לה להעביר את ההילוכים ותהנה מהדרך והאמינות הבסיסית הטובה.

אם אתה מרגיש שהרכב עגלה, ואתה צריך לתת לו בעיטה מדי פעם כדי שיזוז, אז קדימה בבקשה. תשתמש בידני.

אני לא מבין איך אתה משווה רכב א' שנת 2010, לרכב ב' צעיר ב 14 שנים.

לי יש רנו קליאו 2023 עם גיר רציף.

לא עלתה בדעתי האפשרות להשתמש בה באופן ידני, היא מספיק טובה ככה.

(*) למעשה אני שמח שרנו לא נתנה לי את האופציה הזאת בכלל.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם
לפני שעתיים, אלכוהוליסט כתב:

בקיצור, כולכם מרגיעים אותי שאפשר להשתמש ללא חשש. תודה.

אני לא כמו כולם...

אצלי בסובארו יש גיר רציף עם 'משוטים' בהגה להעברה ידנית של הילוכים.

ה"הילוכים" האלה אינם הילוכים באמת, אלא נקודות קבועות על הרצף.

במצב D הרכב פועל על הרצף ללא קפיצות של הילוכים מדומים.

העומס על המכניקה במצב הזה הוא אופטימלי, ללא פיקים של מומנט כפי שנוצרים כשהתמסורת קופצת מיחס ליחס.

בתחושה שלי שימוש קבוע בהעברה הידנית ייצור יותר בלאי ושחיקה בגיר, מאשר בעבודה על הרצף.

כמה יותר? אני לא יכול להגיד...

מצד שני - יש רכבים עם גיר רציף שמדמה הילוכים דרך קבע, ורק במאמץ גבוה עובר לרצף (ללא התערבות הנהג),

ולא שמעתי עדויות על בעיות בשל כך.

אישית, עם רכב ישן יחסית בערך כמו שלך, הגישה שלי היא לשמור על המכונה למען יאריכון ימיה.

לא אגיד שאני נוהג כמו סבתא, אבל בהחלט מתחשב בגיל של כל המכלולים ובק"מ שעברו,

אז כן הייתי מאמץ את הגישה של המכונאי  שלך, אבל לא באופן קיצוני של להימנע לגמרי משימוש בשיפטרים.

אני משתמש בשיפטר + בעיקר אחרי זינוק או תאוצה חזקה, כדי להוריד סל"ד ולעבור למוד שיוט,

ובשיפטר 'מינוס' לעתים רחוקות כשהגיר נכנס לשאננות במהלך עקיפה ארוכה למשל,

או כדי להגביר בלימת מנוע בירידה תלולה וארוכה.

נדיר שאני נכנס למצב שדורש קיק-דאון ידני, כי בסה"כ הגיר מגיב היטב לדוושה מלאה ועושה את זה בעצמו.

לא יודע איך זה בטויוטה, אבל בסובארו אין צורך להעביר את בורר ההילוכים למצב M ידני,

כי השיפטרים פעילים גם ב-D, ואחרי כמה שניות הגיר חוזר למצב הרציף הרגיל, כך שב-M אני לא משתמש בכלל.

• אהבתי 1
פורסם

אני עם סוזוקי קרוסאובר, ממשק דומה לזה שתיאר בועז בסובארו שלו. משתמש ב״משוטים״ רק לבלימת מנוע בירידות ארוכות. צריך להוסיף שתיבת ההילוכים יודעת לבלום גם בלי התערבות ידנית, לכן משתמש רק כשאני חש שצריך בלימה יותר חזקה מקביעת המחשב.

למרות שתיאורטית תיבת ההילוכים הזו עצלה מעשית אני לא חש בכך. לציין שהנהיגה שלי רגועה מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אני עם קרוסאובר 2016 גיר רציף מעביר עם המנוף בירידות מירושלים לשער הגיא.

לפעמים במצב D הרגיל יש פה ושם קפיצות וכדי למנוע זאת עובר למצב "ידני"

העברה אחת או שתיים למשך הירידה וזהו

פורסם

אני חושב שהמוסכניק שלך מתבלבל, למנוע בריא להשתמש בהילוך D בלי טיפטרוניק - ככה כשיש מעמסה על המנוע הגיר מעלה הילוך

לגיר לעומת זאת אין בעיה להעביר לטפטרוניק, ואם אתה יודע לשחק עם זה נכון אז גם למנוע זה לא אמור להזיק

בכללי לגיר דו מצמדי עדיף לשחק עם הטיפטרוניק, זה חוסך את השחיקה במכטרוניק (מחשב גיר)

וגם בגיר רגיל זה טוב להשתמש בירידות חדות, במקום לתת את כל המאמץ על הבלמים מה שיכול להוביל לשריפת ברקסים

• מעניין 1
פורסם
לפני 3 שעות, shlomiko כתב:

חוסך את השחיקה במכטרוניק (מחשב גיר)

אין חיה זו. המכטרוניק לא נשחק, המכלול שנשחק זה מכלול המצמדים.

המכטרוניק הוא יחידה משולבת של בקרה אלקטרונית וזרוע שפועלת הידראולית, למכלול הזה אין שחיקה. התקלות הן חשמליות במהותן ותמיד נגרמות משימוש בשמן לא נכון שמעכל את האטמים סביב האלקטרוניקה , או נוזל מעבד לאטם שבין הגיר למנוע ואז המכלול מתחמם כתוצאה מהעדר קירור מספיק. 

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

יש חוסר הבנה כנראה של איך גיר CVT עובד. בגדול זו רצועה שנעה בין 2 גלגלים בצורת חרוט שמחליפה גלגלי שיניים בגדלים שונים כמו בגיר רגיל. ככל שהרצועה נעה לכיוון הקטן יותר של החרוט זה כמו גלגל שיניים קטן יותר פחות כוח ויותר מהירות. המחשב שולט במתח הרצועה. בגלל המבנה אין הילוכים מוגבלים כמו בגיר רגיל ובאופן תאורטי יש פה אין סוף הילוכים. במצב ידני קבעו נקודות מסוימות שמקבילות לגלגלי שיניים בצורה ממוחשבת שהם כביכול ההילוכים. כך או כך המחשב משנה כל הזמן את את מתח הרצועה, בין אם בידני ובין אם בממוחשב וההבדל היחיד ביניהם זה לא ברמת המכניקה אלא התוכנה. וכן במצב אוטומטי הגיר יותר ליניארי ותוכנן לחסכון בדלק ואילו בידני ניתן לשלוט יותר טוב ביחסי העברה במצבים מסוימים שדורשים יותר כוח או בלימת מנוע. מלבד השינוי במצב המחשב הכל עובד אותו הדבר. איך זה פוגע ב"גיר" רק למוסכניק ולאלוהי הגירים התשובה.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם

עם הלאנסר הקודמת שלי (מודל 2008), השתמשתי בטיפטרוניק הרבה בלי שום בעייה לאורך כל התקופה שהיא הייתה אצלי (9-10 שנים). 

לא הייתה לי שום תקלה או בעייה בגיר. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 26 דקות, נירו72 כתב:

המחשב שולט במתח הרצועה.

איזה מתח?

לרצועת CVT אין אפשרות להימתח. אם הייתה נמתחת אפילו קצת, העסק לא היה עובד.

לפני 28 דקות, נירו72 כתב:

בגדול זו רצועה שנעה בין 2 גלגלים בצורת חרוט

4 גלגלות אם כבר, 2 על הציר המניע ושתיים על הציר המונע.

הגלגלות קוניות בשיפוע מתון, והרצועה כלואה בין 2 זוגות הגלגלות, כשהדופן שלה בזווית תואמת לשיפוע של הגלגלות,

והכוח עובר באמצעות חיכוך בין דפנות הרצועה לגלגלות.

המחשב בעזרת מנוע צעדים דוחק את צמד הגלגלות המניעות אחת כלפי השנייה, ומאלץ את הרצועה 'לטפס' במעלה הגלגלות,

בצמד הגלגלות המונעות קורה באופן פסיבי תהליך הפוך. הרצועה נדחקת מטה מול כוח של קפיץ שמצמיד אותן אחת אל השנייה.

משם ממיר מומנט שמשמש כמצמד מעביר את הכוח לגלגלים, ולתחושתי למעט בזינוק הוא במצב נעול.

לפני 37 דקות, נירו72 כתב:

איך זה פוגע ב"גיר"

כשהגיר עובד על הרצף, הפעולה חלקה ורציפה...

כשהנהג מתערב עם השיפטרים, הגיר 'קופץ' מיחס X ליחס 2X במכה, ואז נוצר פיק של מומנט שלא קיים בפעולה רציפה.

שם להבנתי נוצר בלאי גדול יותר. זה לא "פוגע בגיר" אבל כן מגביר שחיקה, במיוחד כשמדובר ברכב מזדקן שכבר צבר בלאי טבעי במשך השנים.

אפשר לדמות את זה להבדל בין רמפה למדרגות.

כשאתה צעיר אין לך בעייה לדלג בקלילות על שניהם, 

אבל לשכנה הזקנה שלי שהולכת לאט לאט בצעדים קטנים, יותר קל לטפס בשיפוע של רמפה מאשר לעלות במדרגות...

לפני 46 דקות, נירו72 כתב:

יש חוסר הבנה כנראה של איך גיר CVT עובד.

תקן אותי אם אני טועה.

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, BoazB11 כתב:

איזה מתח?

לרצועת CVT אין אפשרות להימתח. אם הייתה נמתחת אפילו קצת, העסק לא היה עובד.

4 גלגלות אם כבר, 2 על הציר המניע ושתיים על הציר המונע.

הגלגלות קוניות בשיפוע מתון, והרצועה כלואה בין 2 זוגות הגלגלות, כשהדופן שלה בזווית תואמת לשיפוע של הגלגלות,

והכוח עובר באמצעות חיכוך בין דפנות הרצועה לגלגלות.

המחשב בעזרת מנוע צעדים דוחק את צמד הגלגלות המניעות אחת כלפי השנייה, ומאלץ את הרצועה 'לטפס' במעלה הגלגלות,

בצמד הגלגלות המונעות קורה באופן פסיבי תהליך הפוך. הרצועה נדחקת מטה מול כוח של קפיץ שמצמיד אותן אחת אל השנייה.

משם ממיר מומנט שמשמש כמצמד מעביר את הכוח לגלגלים, ולתחושתי למעט בזינוק הוא במצב נעול.

כשהגיר עובד על הרצף, הפעולה חלקה ורציפה...

כשהנהג מתערב עם השיפטרים, הגיר 'קופץ' מיחס X ליחס 2X במכה, ואז נוצר פיק של מומנט שלא קיים בפעולה רציפה.

שם להבנתי נוצר בלאי גדול יותר. זה לא "פוגע בגיר" אבל כן מגביר שחיקה, במיוחד כשמדובר ברכב מזדקן שכבר צבר בלאי טבעי במשך השנים.

אפשר לדמות את זה להבדל בין רמפה למדרגות.

כשאתה צעיר אין לך בעייה לדלג בקלילות על שניהם, 

אבל לשכנה הזקנה שלי שהולכת לאט לאט בצעדים קטנים, יותר קל לטפס בשיפוע של רמפה מאשר לעלות במדרגות...

תקן אותי אם אני טועה.

זה היה הסבר כללי מאוד ופשטני של רצועה שמתוחה בין שני גלגלים בצורת חרוט בכדי שיהיה קל להדיוט להבין את הדרך שהמערכת עובדת מבלי להכנס לפרטים הקטנים כמו ממה כל אחת עשויה והסבר מלא על דרך פעולת הגיר, אבל אתה צודק המתח של הרצועה קבוע והניסוח היה לא טוב לגביה דבר שיכול היה להטעות ושמח שתיקנת אותי. לפעמים הניסוחים שלי לא תואמים קצת למה שמתכוון בראש ואני לומד פה לשפר את העניין 🙂 . המנהלים יעידו כמה פעמים לפעמים עורך את התגובה בגלל שקולט טעויות בניסוח הראשוני.

בתיאור לא רציתי להכנס לדקויות של כל מבנה גיר CVT על בוריו כי  לא חשבתי שזה רלבנטי לפוסט. רלבנטי לפוסט שניתן לטעון שהרצועה עומדת בלחץ עצום ולאלץ אותה לנוע בקפיצות יותר מהירות מהמצב האוטומטי יכול להעלות את הבלאי ברמה מזערית בעיקר על הרצועה עצמה מהחיכוך. מצד שני זה עדיין חרוט ואין פה ממש "קפיצות" אלא יותר תזוזה מהירה של הרצועה שממילא זזה כל הזמן. אבל רצועה כזו תוכננה מראש מהמפעל לעמוד בלחצים עצומים, וכל עוד מטופלת לפי הספר לא אמורה להיות בעיה. עכשיו אם היית אומר שמדובר על גיר CVT בעייתי ידוע או רגיש, אז הייתי אומר עדיף להמנע. אבל זה גם רכב שלא ידוע על גיר בעייתי וגם טויוטה. דעתי האישית שאין מניעה.

עריכה אחרונה על ידי נירו72

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...