Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עזבתי את ישראל באוקטובר, 2023. עברתי לארה"ב.

המשכתי לעבוד בחברה ישראלית (מרחוק) ב-2024.

כיוון שנוקה לי מס אוטומטית מהמעביד בישראל (עבור 2024), יצא ששילמתי מס גם בישראל (בה לא הייתי תושב בכלל בשנה זו) וגם בארה"ב (מיוזמתי, ישירות).

בדקתי, ונראה שאני יכול תיאורטית לקבל החזר מישראל (בה לא הייתי תושב מס) מכוח הסכמי חוסר כפילות מס.

אגב, למשל הביטוח הלאומי ביטל לי "חוב" והכיר בכך שאני לא תושב מאוקטובר 23'. את זה עשיתי דרך המערכת הממשלתית אונליין.

מישהו יודע מה הפרוצדורה?

אגב, אני נעול מחוץ למערכת ההזדהות הממשלתית משום מה, כשאני מזין קוד שאני מקבל לטלפון זה פשוט חוזר לאותו מסך, ואני לא יכול לאפס סיסמה, כי כבר אין לי מסמכים בתוקף מישראל (ת.ז., כרטיסי אשראי, וכו') - שלחתי להם מייל והם אפילו לא עונים.

עריכה אחרונה על ידי LaCoco
פורסם

מערכתההזדהות של רשות המיסים נפרדת ממערכת ההזדהות הממשלתית. איני זוכר מה אמצעי הזיהוי הנדרשים ואיני יודע האם בכלל ניתן להיכנס מחו״ל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש דרך שבה אני יכול בכל זאת לדבר עם מי שצריך מרשות המסים, במייל?

או טופס שאני יכול להוריד, למלא, ולשלוח בדואר?

עריכה אחרונה על ידי LaCoco
פורסם

למה החלטת שמגיע לך החזר?  אולי מממשלת ארה"ב ?

אמות המידה של בט"ל ומס הכנסה לגבי תושבות שונים.

להבנתי על פי הנתונים שסיפקת אתה לא נחשב עדיין תושב חוץ בשנת  2024 

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני 3 שעות, ישה כתב:

אמות המידה של בט"ל ומס הכנסה לגבי תושבות שונים.

זה נכון אבל יש אמות מידה למס הכנסה? כלומר רשימה ברורה שאפשר להבין ממנה אם אתה נחשב תושב וצריך לשלם מס, או לא?

פורסם

רשימה ברורה קיימת אבל היא לא כל כך ברורה והיא נמצאת בפקודת מס הכנסה

""תושב ישראל" או "תושב" –
(א)לגבי יחיד – מי שמרכז חייו בישראל; ולענין זה יחולו הוראות אלה:
(1)לשם קביעת מקום מרכז חייו של יחיד, יובאו בחשבון מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים, ובהם בין השאר:
(א)מקום ביתו הקבוע;
(ב)מקום המגורים שלו ושל בני משפחתו;
(ג)מקום עיסוקו הרגיל או הקבוע או מקום העסקתו הקבוע;
(ד)מקום האינטרסים הכלכליים הפעילים והמהותיים שלו;
(ה)מקום פעילותו בארגונים, באיגודים או במוסדות שונים;
(2)חזקה היא שמרכז חייו של יחיד בשנת המס הוא בישראל –
(א)אם שהה בישראל בשנת המס 183 ימים או יותר;
(ב)אם שהה בישראל בשנת המס 30 ימים או יותר, וסך כל תקופת שהייתו בישראל בשנת המס ובשנתיים שקדמו לה הוא 425 ימים או יותר;
לענין פסקה זו, "יום" – לרבות חלק מיום;" (פקודת מס הכנסה [נוסח חדש] - מאגר נבו)

ובהמשך

""תושב חוץ" – מי שאינו תושב ישראל וכן יחיד שהתקיימו בו כל אלה:
(א)הוא שהה מחוץ לישראל 183 ימים לפחות, בכל שנה, בשנת המס ובשנת המס שלאחריה;
(ב)מרכז חייו לא היה בישראל, כאמור בפסקה (א)(1) להגדרה ""תושב ישראל" או "תושב"", בשתי שנות המס שלאחר שנות המס האמורות בפסקת משנה (א);" (פקודת מס הכנסה [נוסח חדש] - מאגר נבו)

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

זה מה שאני מכיר, רק שבניגוד לביטוח לאומי הם מכירים רק בדיעבד (למען ההגינות ככה עובדת השיטה בישראל ולכן גם שכירים לא מגישים דוחות שנתיים אם הם לא חייבים) ולפעמים גם באיחור גדול ולפקיד יש הרבה סמכות לפרשנות

פורסם

@ישה

אפילו על פי מה שאתה הבאת, נראה שהדבר היחיד זה מקום העסקתי (ובעניין משפחה אפילו, הרוב מחוץ לישראל, רובם בארה"ב), שזה דבר אחד מתוך רבים. ונראה כאילו זה יהיה נתון לפירוש.

לא שהיתי ולא ביקרתי בישראל מאז אוקטובר 2023.

גרתי כאן בארה"ב ברציפות.

נראה כאילו זה כן יצטרך להיות נתון לפירוש של פקיד מס, אבל אני לא חושב שיהיה להם במה להחזיק, שכן בארה"ב החוק הרבה יותר ישיר - גרתי כאן X ימים, אני חייב לשלם מס. זהו. אז אם יש הסכם מס, אני בטוח שזה מתייחס לזה, וזה שהמשכתי לעבוד דרך החברה בישראל לתקופה זה לא הופך את מרכז חיי לישראל בתקופה הזאת.

לא איכפת לי מי מחזיר לי, אבל אני יודע בוודאות שבארה"ב אני לא אקבל את זה חזרה, ולא יכול להיות שימסו אותי כפליים. זה ממש דפוק אם כך.

פורסם

בהנחה שבמאבק בין המדינות מי צריך לגבות יטה לצד של ארה"ב אתה תהיה זכאי לזיכוי מן המס ששילמת בארה"ב כאן בישראל

בהנחה שהמעסיק הישראלי הוא חברה המעסיקה עוד עובדים בארה"ב מה נעשה עימם?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

ברשותך...

בתור מי שהתגורר בחו"ל 11 שנה ו"קצת מכיר"
ת'שמע, מס הכנסה זה אף פעם לא חד משמעי
התקנות בדבר ניתוק זיקה לצרכי מס (אין קשר לתושבות) הם לא תמיד ברורות וחד משמעיות (למרות שבשנים האחרונות יש שיפור)
יום העזיבה שלך ע"מ שיחשב ליום ניתוק הזיקה לצרכי מס, צריכים להתקיים מספר תנאים וככל שזכור לי גם שחלפו 4 שנות מס.
העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה או לשלם למישהו תותח שיטפל בעניין או לתת לזה לחלוף.
אם אתה תתעסק בזה לבד בלי להבין אתה עשוי להגדיל את החשיפה שלך למס.
זאת העצה שלי... שיהיה בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 15 שעות, סולל הדרך כתב:

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה או לשלם למישהו תותח שיטפל בעניין או לתת לזה לחלוף.

בומבה של עצה 

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לפני 15 שעות, סולל הדרך כתב:

יום העזיבה שלך ע"מ שיחשב ליום ניתוק הזיקה לצרכי מס, צריכים להתקיים מספר תנאים וככל שזכור לי גם שחלפו 4 שנות מס.

ומאחר ולוקח זמן לקבל אישור על ניתק זיקה, והחזר אפשר לבקש רק שש שנים אחורה נשאר חלון זמן לא גדול לבקש החזר

• תוכן חדש...