Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 4.9.2025 בשעה 15:06, Gavrik כתב:

מדבר מניסיון אישי ומניסיון מעגל קרוב.

מכיר מספיק בעלי 3008, 208 החדשה, 208 שהייתה לי, 308... וגם בעל C5 מונית עם מנוע 1.5 דיזל...

הרכב היחיד ברשימה הזאת שהיה לו משהו לפני 100 אלף זה ה308 (שלי) שחוותה נורת מנוע באזור ה80 אלפ בעקבות התפוררות הרצועה הידועה לשמצה.

עוד מכיר בחור שהחליף 3 סקודות אחת בשניה, אחת מהן חוותה החלפת מצמדים זה הכל.

מצד שני אני מכיר בעל מאזדה 3 ספיריט 2.0 (2025 לדעתי) שעד 100 אלף החליף מולטימדיה ומראות. 

להחליף מולטימדיה ומראות זה לא נתון של אמינות בכלל. 

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תלוי מה הסיבה שאתה מחליף אותן, אם זה בגלל שהרכב עבר תאונה או אתה רוצה לשים מולטימדיה טובה יותר כן...

אם אתה מגיע בוקר אחד לרכב והמראות לא נפתחות, או שהטאצ' במולטימדיה מתחיל לא לעבוד באזורים מסויימים והמסך מתחיל לקבל בועות אז כן.

פורסם
בתאריך 3.9.2025 בשעה 22:49, נחמד כתב:

פיאט טיפו

אני קורא הרבה המלצות על הרכב

מדוע דגם זה ספציפית ככ אמין?

איך מחירי הביטוחים והאחזקה?

• אהבתי 1

כפיר הג'ינג'י

פורסם

הוא אמין כי יש לו מנוע וגיר פשוטים לטיפול ולא מסובכים. הביטוח זול כי הרכב לא גניב, והחלקים שלו לא יקרים.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 12 דקות, cfir71 כתב:

אני קורא הרבה המלצות על הרכב

מדוע דגם זה ספציפית ככ אמין?

איך מחירי הביטוחים והאחזקה?

ביטוח זול - אני נהג עם ותק של 8 שנים ועבר נקי, 3 אלף בהפניקס

אין תקלות והפתעות, טיפול שנתי וזהו,

הרכב נח לנהיגה, מזגן מעולה תא מטען ענק, צריכת דלק בבין עירוני 1-16

החלפים שלו לא יקרים אבל לפעמים קצת קשים להשגה כי הרכב לא נפוץ,

המחיר שלו ביד 2 זול, אבל יש הרבה יוצאי השכרה וליסינג,

לסיכום רכב פשוט וטוב בלי שכלולים ודברים מיוחדים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 4.9.2025 בשעה 23:54, cfir71 כתב:

סטוניק ב 50,000 במצב נורמלי ולא עם איזה 180,000 קמ לא מצאתי 

חפש ריו 1.4, זה אותו דבר בדיוק כמו סטוניק (אותו גוף) רק נמוכה יותר ויותר זולה.

רק שים לב עד איזור אמצע 2018 הדגם יובא ממקסיקו בלי מערכות בטיחות אקטיבית, ואחרי זה מקוריאה עם המערכות. אז חפש את הדגם הזה, לדעתי אפשר למצוא ב 50 אלף משהו סביר. 

מתאימה יופי לכל הדרישות שהצבת.

זה רכב לא רע, למעט סחיבה הלשה אין לו נקודות תורפה של ממש, הבעיה רק שדגם  1.4 קוריאני שווק תקופה קצרה מאוד וכבר בסוף 2019 או תחילת 2020 הדגם הזה בוטל ונשאר רק ה 1.0 רובוטי. בסטוניק מנוע 1.4 המשיך עוד כמה שנים אבל בריו לא.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

חשוב לזכור שרכב אמין לא אומר שהרכב שלך יהיה אמין. 
יש לי סיוויק שנחשבת לאמינה ונהדרת אבל היו לי יותר טיפולים ותקלות מאשר לחברים עם רכבים צרפתיים וגרמנים שנחשבים למפוקפקים.

הרבה קשור להזנחה של הבעלים המקורי אבל הפתעות יכולות להיות בכל רכב, בכל גיל ובכל מצב.

פורסם
לפני 3 שעות, axSupreme כתב:

חשוב לזכור שרכב אמין לא אומר שהרכב שלך יהיה אמין. 
יש לי סיוויק שנחשבת לאמינה ונהדרת אבל היו לי יותר טיפולים ותקלות מאשר לחברים עם רכבים צרפתיים וגרמנים שנחשבים למפוקפקים.

הרבה קשור להזנחה של הבעלים המקורי אבל הפתעות יכולות להיות בכל רכב, בכל גיל ובכל מצב.

איזו סיוויק?

היתה לי דור9 ידנית במשך למעלה מעשור. היתה סה"כ אמינה אבל היו לי שם כמה עניינים שמונעים ממני להלל אותה כבונקר אמין כפי שבד"כ קורה. אבל האמת היא שהדברים אצלי היו בהחלט חריגים. היו משמעותיים אבל לא עלו דבר לתקן.

יש לי כעת שנתיים סיוויק 1.5 ליטר דור 10 ידנית (שנת 2020 שעשתה 110,000 ק"מ). בינתיים ללא כל בעיה. למעט הצורך להחליף שמן תדירות. בעיה מוכרת ברכב הזה. מחליף כל כ 9,000-10,000 ק"מ. לפי מחשב הרכב. למרות שאני קצת מפקפק בדיוק שלו בעניין הזה.

אני יודע שה 1.0 ליטר בדור 10 בעייתי מאוד. מעבר לזה לא מכיר. לכן אני תוהה איזו סיוויק יש לך ומה קרה

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עוד שאלה,

בחיפושים שלי עלו גם הדגמים הבאים - 

מה לגבי מזדה 2 וקיה סיד?

האם גם הן עומדות במה שהגדרתי שהכי חשוב? אמינות אמינות אמינות?

כפיר הג'ינג'י

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

רוב בעלי הרכב מרוצים, אם כי לכמה היו בעיות בגיר אך לא ברור אם הוחלף שמן גיר. בגלל המחיר חלק מוותרים ומי שלא מטפל ביבואן אולו גם לא מחליף בזמן.

יש גם ספייס סטאר, קנינו חדשה ב2014 ומכרנו לפני כמה חודשים עם 205 אלף ק"מ. למעט צריכת שמן של ליטר ל 4 אלף בערך אמינות טובה מאוד. אבל היא פחות חזקה ורועשת יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...