Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתוכננת נסיעה משפחתית לאוסטריה בחודש הבא. נחיתה בוינה, טיול לזלצבורג/טירול וחזרה לוינה. לצורך הטיול נשכור רכב. הבנתי שבתוך וינה פחות מומלץ ועדיף להתנייד בתחב"צ. זה נכון? ובמידה וכן, ובסוף הטיול אם ניקח מונית מהמלון לשדה התעופה, מה רמת הסיכון (נהגים ממוצא עויין כלשהו)?

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם (נערך)

בתוך עיר גדולה, בוודאי באירופה, מתניידים בתחב״צ. נקודה. התחב״צ בוינה נחשבת לאחת הטובות בעולם.

לגבי נסיעה מנמה״ת ואליו - זכורים לי שאטלים (אוטובוסים) יעילים וזולים, אבל איני מעודכן. בדוק באתר נמה״ת ובאתרי ההמלצות לתיירים. יש מספר קווי רכבת שכולם מסתיימים בתחנות במזרח ומרכז העיר, אם המלון שלך באיזור תחנת הרכבת המערבית קח את האוטובוס.

לגבי מונית - צריך לבדוק בהתאם לגודל המשפחה וכמות המטען, כי יתכן שתזקק למונית גדולה. יש בעולם מקומות בהם אוסרים על ישיבה ליד הנהג, מה שמצריך לעיתים פיצול המשפחה/קבוצה. בדוק גם הצעות להובלותֶשל המלון או דרך בוקינג. לפני חצי שנה עשיתי זאת בלונדון והמחיר היה סביר מאוד.

לגבי זלצבורג - בטיול שלי שכרתי צימר בפאתי העיר (קרוב מאוד למחלף שעל גבול גרמניה. כשפעם פספסתי את היציאה נסעתי לגרמניה לעשות U-turn😁), משם נסעתי למרכז העיר ברכב וחניתי בחניון מקורה וממנו טיילתי במרכז העיר ברגל. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

למיטב זכרוני יש רכבת שדורשת להחליף קו באחת התחנות במרכז העיר (אלא אם במקרה המלון סמוך לתחנה הזו). בהרכב משפחתי, אם כולם נכנסים במונית אחת זה כנראה יהיה יותר מהיר ויותר זול.

הייתי שם ביוני 24 ונסעתי הלוך וחזור במונית. לא יודע מאיפה היו הנהגים. אירן או הודו או פקיסטן או תורכיה. בכל מקרה אף אחד מהם לא ניהל איתי שיחה מעבר למה שהיה דרוש.

לא הייתי דואג יותר מדי מנסיעה שם גם היום. מקסימום יכולה להיות חוסר נוחות ולא מעבר לזה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

זה מה שהזכרתי לגבי הרכבת - שדה התעופה נמצא ממזרח לוינה וההרכבת מגיעה לתחנות המזרחיות, שאינן מקושרות לתחנה המערבית - שאליה אפשר להגיע באוטובוס. לכן, אם בוחרים בתחב״צ, צריך לבדוק את מיקום המלון ביחס לתחנה.

הזכרתי את לונדון - לנהגים קראו בילאל ועימאד, לא היתה שום בעיה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו שכתבו. בוינה רק בתחבץ (רכבת מונית)

אני הייתי ממליץ אולי להתחיל את הטיול בוינה. הנסיעה מוינה לטירול היא לא קצרה ויכולה להיות מעייפת.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אם לא מתוכננות עצירות בדרך אפשר לנסוע מוינה לזלצבורג ברכבת

ואם עדיין לא הוזמנו כרטיסי טיסה אפשר לבדוק אפשרות של multi city - לטוס למינכן ולחזור מוינה, או להפך. רק לשים לב לעלויות של שכירת רכב בכיוון אחד, במיוחד בין מדינתית. העזרות ברכבת תוכל לחסוך. ונדמה לי שיש לישראייר טיסות לזלצבורג.

פורסם (נערך)

יש אחלה שאטל. מאוד נוח. 

אפשר גם בולט. 

מחוץ לוינה יש הרבה סוכנויות טובות. 

לי יש ניסיון טוב עם זיפי7. מחיר זול. רכב נקי. מחזירים מתי שרוצים עד הבוקר לחניון ושמים מפתח בתיבה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אתן קונטרה לחבריי המלומדים: השימוש בתחבורה ציבורית לא נוח עם ילדים, יותר מטרולי לאדם, כשצריך להגיע לנקודה מאוד ספציפית במרכז העיר. זה לא כיף גדול ללכת 10 דקות או יותר גם בעיר הליכתית למדי כמו וינה עם כל זה.

הייתי בוינה 4-5 פעמים. לקחתי מונית מהשדה למלון וחזרה. לא ניהלתי שיחות עם הנהגים, שכולם היו אכן ממוצא ים תיכוני או ערבי כזה או אחר. לא יודע אם הייתי רוצה לעשות את זה עכשיו, אבל לדעתי בכל עיר גדולה באירופה, בטח בוינה שבה גם יש נוכחות ישראלית סבירה, יש גם נהגים ישראלים. סביר שאפשר למצוא בקבוצות רלבנטיות בפייסבוק אחד כזה.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יש בוינה תחב"ץ מצוין ולא צריך רכב, מצד שני לא חייבים לישון בתוך וינה בלילה האחרון - ניתן לנסוע קצת ולמצוא מלון/צימר עם חניה ולהגיע לשדה עם הרכב. זה נוח במיוחד אם יש ילדים קטנים וציוד רב, ואז פשוט מגיעים עם הרכב וטסים.

אפשר גם שרק הנהג יוריד את המשפחה במלון ויחנה באותו לילה בחנית P+R ב 4.5 € ל 24 שעות.

Park + Ride Erdberg | Best in Parking

• רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

זה כבר עניין של תכנון הטיול. אבל הרעיון הבסיסי של michazzz נכון: את הטיול להתחיל או לסיים בעיר הסמוכה לנמה״ת. כלומר, במקרה האמור, להתחיל עם מספר ימים בוינה (למיטב זכרוני אפשר למצות אותה ב-3-4 ימים) ואז לשכור רכב לשאר הטיול ולחזור לוינה ללילה האחרון. אבל יש גם שיקולים של שעות הטיסה ולילות לבנים. למשל, אם מגיעים אחה״צ או באמצע הלילה לישון בעיר או אפילו בנמה״ת או סמוך לו, אם הטיסה חזרה בשעת בוקר מוקדמת להחזיר את הרכב בערב לפני הטיסה וללון בסמוך לשדה. זה יכול גם לחסוך יום שכירת רכב, בתלות בשעות ובתוכנית הכללית.

פורסם

עוד אופציה שלא עלתה כאן.

לפני 3 שנים הייתי באוסטריה עם משפחתי, בדומה לתכנון של פות"ש - התחלה בוינה של כמה ימים ואז השכרת רכב ונסיעה לזלצבורגלנד למשך כשבועיים וחזרה מוינה.

השכרת הרכב נעשתה דרך חברת abrix - חברה סלובקית שהביאה את הרכב עד למלון שהיה במרכז וינה, ולקחה את הרכב בחזרה מהמלון שהיה ליד שדה"ת בוינה. המלון שליד שדה"ת סיפק שאטלים לשדה בחינם.

פורסם

תכנון המסלול הוא שונה: אנחנו נוחתים בלילה בוינה, לנים במלון סמוך לשדה"ת, למחרת מתחילים לנסוע וחוזרים לוינה בסוף הטיול לעוד יומיים

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
לפני 15 שעות, יבגניפ כתב:

. לא יודע אם הייתי רוצה לעשות את זה עכשיו, אבל לדעתי בכל עיר גדולה באירופה, בטח בוינה שבה גם יש נוכחות ישראלית סבירה, יש גם נהגים ישראלים. סביר שאפשר למצוא בקבוצות רלבנטיות בפייסבוק אחד כזה.

אישית אני רואה את הקבוצות האלו בתור סיכון גדול יותר מאשר לנסוע עם נהג מונית אקראי, הן מושכות תשומת לב ואנשים רעים יכולים לנצל אותן בקלות לשאוב מידע או לתכנן דברים (כן, הקבוצות פרטיות והאדמין מנסה לבדוק מי נמצא שם אבל לא מדובר על חקירות עומק וקל מאד לזייף דמות)

• תוכן חדש...