Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמנים רכבי VAG

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לכולם,

אחרי תקופה של ניסוי שמנים עם רכב סקודה קאמיק (מנוע 1.0), והחלפת שמן כל 10–13 אלף ק"מ, רציתי לשתף אתכם במסקנות מהחוויה האישית שלי.

הרכב מגיב טוב לשמן איכותי – הטמפרטורות נשארות יציבות, צריכת שמן כמעט ולא קיימת. מבין כל השמנים שניסיתי, המנצח הגדול והאיכותי ביותר בעיניי הוא:

🔹 LM TOP TEC 4200 5W30-מחיר גמיש בערך 200 שקל אפשר להשיג 4 ליטר, לרכבי VAG נכנס במקרה הטוב 3.5 3.4. לא צריך מעבר. במנוע 1 ליטר כן. 

שמן שנותן שקט נפשי, ביצועים טובים, ובדיקות שמן יוצאות נקיות ומרשימות.

לפניו ניסיתי גם:

• Castrol EDGE 5W30-קצת אוכל תצרוכת דלק לא הכי נעימה 

• OWS Eco Tech 5W30-נתונים טובים אבל פחות התחברתי אישית, השמן לא כזה דליל והיה לי מוזר להתשמש בו למרות שהוא הכי זול בשוק.

• שמן Champion מחביות של פז (שעליו מציינים ששמים 5 ליטר בקבלה, 5 ליטר לא נכנס במנוע אפילו כן? עזבו שרבתי איתם פעם אחת על זה :--0 שניסנו לדפוק אותי שמה  על המון דבריםבסוף לא הצליח להם ועוד בסוף עשו לי הנחה של 400 שקל טיפול.)

ולמען האמת, התחושה היא שמה רואים רק את האנרק שלך ולא מעבר. – פשוט גניבה לאור יום.

מקווה שזה עוזר למי שמתלבט.

• אהבתי 1
פורסם

לא יודע למה חברות שמן כל כך מתקשות לתת שמות/מספרי "דגם" ברורים לשמנים שונים.

יש שני דברים שיכולים להיות השמן שהזכרת:

https://www.liqui-moly.com/en/top-tec-4200-5w-30-new-generation-p000323.html

https://www.liqui-moly.com/en/us/top-tec-4200-sae-5w-30-new-generation-p000323.html

לכאורה זה אותו דבר, עם אותם תקנים. C3, SP, וכו'.

אולי זה עם "SAE" בשם הוא להפצה בצפון אמריקה.

פורסם

גם בקסטרול אדג' 5w30 יש דגם LL ויש רגיל. רק הLL מתאים לVW עם תקן 504/507.

איזה בדיקות שמן עשית שיצאו נקיות ומרשימות? שלחת למעבדה?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

אתה סתם הוזה. אין שום הבדל משמעותי בין שמן א׳ לשמן ב׳ עם אותו תקן.

בדיקות שמן שלך יוצאות נקיות ומרשימות? אתה מתחבר אישית לשמן? על מה אתה מדבר?

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם
לפני 19 דקות, elera כתב:

אחד חצי סינטטי והשני סינטטי מלא. לא בר השוואה בכלל.

הכוונה שלי היתה שרוב השמנים בשוק מיוצרים לפי נוסחאות דומות שרוכשים מחברות שמתמחות בפיתוח שמנים, 
בסופו של דבר יש בלנד חומרים אופטימלי מבחינת עלות / תועלת שרוב החברות משתמשים בו.

אז יש כמה חברות שהוסיפו איזה ״סופר דופר תוסף״ שהופך את השמן להכי טוב בסדרי גודל. בסדר. (בולשיט)

זה לא משנה איזה מדבקה הדביקו על השמן, זה שמן שעומד בסטנדרט שהמנוע צריך.

אי אפשר להריח, לראות, להרגיש אם שמן כזה או אחר טוב יותר למנוע.

זה יכול רק לתת אינדיקציה אם משהו מאוד חריג קורה עם השמן.

מבחינת מנוע, אין שום הבדל בין שמן של פז לשמן מותג אחר כל עוד זה מותאם להיות ספציפית לסטנדרט הזה.

יש כאלה שמנסים לקנות את השמן ״הכי טוב״, ועדיין מחליפים אותו כל 15 אלף או מה שיצרן דורש.

סימן שאלה מאוד גדול אם זה עוזר במשהו, אם בכלל.

מה שבטוח עוזר זה להחליף את השמן בתדירות גבוהה יותר, אפילו אם זה שמן פז/וולפ/צ׳מפיון הכי זול.

פורסם (נערך)

@Alf3

סינטטי/חצי זו היתה דוגמא פשוטה להדגמה, שגם שמנים עם אותו תקן יכולים להיות שונים.

דוגמא נוספת לשמנים עם אותו תקן, הפעם כולם סינטטיים. אם אתה יודע מה ההבדלים ביניהם, ספר.

קסטרול. כולם A5/B5 (ועוד תקנים):

Edge, Edge EP, Magnatec.

תקני ה-API ו-ILSAC שלהם שונים, אבל נראה לי שזה יכול להיות גם בגלל שנת הכנת מסמכי המפרט.

חדשים יותר יהיו עם תקן עדכני יותר, לא בהכרח בגלל שינוי בחומר.

לפחות אצל Motul נראה שכך זה פועל. אפשר למצוא תמונות של אותו "דגם" שמן לכאורה עם 3 וריאציות של תקני API, ישנים/חדשים יותר. נניח, 8100 eco-lite, עם SN או SP או SQ.

אני לא יודע עד כמה יש הבדלים וכמה מזה זה שיווק. עצם זה שיש תקנים כלל-תעשייתיים, שמתעדכנים כל כמה שנים, מרמז שכן אפשרי שיהיה הבדל כלשהו.

ואם זה שיווק, הוא נראה מפוזר, כי קשה לי להצביע על מחירים יקרים יותר לשמנים עם תקנים חדשים/גבוהים יותר.

היה מעניין אם מישהו חיצוני אובייקטיבי היה עושה מחקר אמיתי על זה. אולי עשו.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם (נערך)

המטרה של מי שרוכש שמן ממוצע זה לקנות את השמן הכי זול בתקן שהוא צריך. 

והמטרה של היצרן שמן, לייצור שמן שמתאים לתקן במחיר הכי זול.

לכן לכל מנוע יש נקודת איזון במחיר השמן שהוא צריך.

ברור, אם רכב ענתיקה והתקן שהוא דרש פעם כל כך ישן ולא רלוונטי (obsolete), אז תיקח את הגרסה העדכנית שלו ותעשה סקר שוק.

אתה תגיע לאותה מסקנה, ששמן בתקן ספציפי פחות או יותר אמור לעלות את אותו הדבר.

המותגים עם התוספים ״המיוחדים״ ימכרו לך את זה ב 20% אחוז יותר ותרגיש שזה יותר טוב.

בפועל. זה לא מזיז למנוע.

מישהו חיצוני אובייקטיבי אלה בדיוק החברות שבודקות את התקן. זה עבר את התקן, זה מה שרכב צריך.

לא צריך להתחכם יותר מדי.

הסיבה שיש הבדלים בין כל השמני קסטרול שנתת כי הם לא רק בתקן הנדרש, 

הם בנוסף עומדים בתקנים נוספים שבפועל מייקר את היצור של השמן.

אז למה שתקנה את השמן היקר שעומד בתקן שאתה לא צריך?

מבחינתך השמן הכי זול שעומד בתקן זה השמן שאתה צריך לקנות.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם (נערך)

אני לא חושב ש"הכי זול שעומד בתקן" זו בהכרח האסטרטגיה האופטימלית.

למשל, אם נניח ששמנים מודרניים טובים יותר משמנים מלפני 20 שנה, כי מנועים הפכו לרגישים יותר והשמנים היו צריכים לשפר פרמטרים מסוימים, אז יכולים להיות יתרונות בלהשתמש בשמנים שלא היו קיימים בזמן ייצור המכונית.

גם ייתכן שיצרני מכוניות לא רוצים לתת הנחיות דרקוניות מדי, אז הם מקלים קצת.

מישהו חיצוני אובייקטיבי - כדי להשוות סט של שמנים דומים, ולדווח אם ואיך זה משפיע באופן כלשהו על פעילות מנועים שונים, לחיוב או לשלילה.

התקן בפני עצמו לא אומר מה המצב בין שמנים שונים שעונים לאותו תקן.

אגב, אני חושב שהתקנים הם הצהרה עצמית של היצרן, בלי בדיקה חיצונית.

ב-3 שמני קסטרול הסינטטיים שקישרתי התקנים העיקריים פרקטית זהים (בהנחה של מה שכתבתי קודם לגבי API), ואני לא רואה הבדל ברור במחיר.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

התייחסתי לגיל התקן. התקן אחרי כמה זמן הופך להיות obsolete ומומלץ להתקדם לתקן הבא המחליף אותו. זה קורה ברוב התקנים.

אם יש לך רכב בן 20 יפני, כנראה שדורש תקן API עתיק, התקן הזה כנראה לא רלוונטי יותר, ומומלץ להתקדם לאחד מודרני יותר.

אתה יכול להכנס לאתר של API ולראות את המידע הזה.

התקנים הם גם אישורים וגם הצהרות עצמיות. זה כתוב במפורש על המיכל שמן.

approved זה אומר שעבר בדיקה.

אם זה משהו אחר, כמו performance level או מלל בסגנון, חסכו קצת ולא העבירו תקן.

אפשר לראות את הרשימות הרשמיות באתרים של התקנים עצמם.

בדרך כלל זאת לא סיבה לפסול שמן, אם היצרן מוכר מספיק, ולא איזה no-name.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...