Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,
אני די חדש בארץ ויכול להשתמש קצת בעזרה.
נמאס לי מרכבים יד שנייה וכל התקלות שבאות איתם – הפעם אני מחפש רכב חדש, אבל לנסות ללכת על זה הכי בזול שאפשר.

אז שתי שאלות עיקריות:

1. בתור תייר – מה הכי משתלם?
שמעתי שתיירים לא משלמים מסים אם מייבאים רכב אישי, אבל מצד שני הבנתי שהביטוח יכול להיות יקר מאוד.
או שאולי עדיף פשוט לקנות רכב חדש כאן מסוכנות מקומית?
או שאולי... אני סתם נאיבי, ובישראל אין הנחות – כולם משלמים ביוקר, גם תיירים 😅

2. מחפש רכב טוב, פשוט ונוח – וכמה שיותר זול.
מעדיף SUV, לא רכב קטן. שיהיה נוח, חסכוני בדלק, ועם ירידת ערך מתונה שאוכל למכור בעוד כמה שנים בלי להפסיד הרבה.

אולי יש עוד דברים שצריך לחשוב עליהם – למשל אחריות ארוכה (5 שנים?), זמינות וחלפים זולים, טיפולים לא יקרים, או אפילו שוק יד שנייה חזק לדגם הזה.

אם יש לכם תובנות, המלצות או סתם עצות מנסיון – אשמח מאוד לשמוע.
תודה מראש! 🙏

פורסם

חייב לומר שהעברית שלך משובחת יחסית לתייר.

מה המעמד שלך? תייר? עולה חדש? תושב חוזר? האם צפוי להשתנות? האם בכוונתך להשתקע בארץ, או שמדובר בשהות זמנית, ואם כן - לכמה זמן?

איזה סוג רכב ברצונך לרכוש?

כמה זמן אתה מתכוון להחזיק ברכב?

האם אתה מודע לביורוקרטיה ולעלויות של יבוא אישי?

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 47 דקות, sperial כתב:

חייב לומר שהעברית שלך משובחת יחסית לתייר.

תודה! משתדל לשרוד עם העברית שלי 😄

לפני 47 דקות, sperial כתב:

מה המעמד שלך? תייר? עולה חדש? תושב חוזר? האם צפוי להשתנות? האם בכוונתך להשתקע בארץ, או שמדובר בשהות זמנית, ואם כן - לכמה זמן?

המעמד שלי כרגע תייר, אבל אני כאן להישאר – זו לא תקופה זמנית.

לפני 55 דקות, sperial כתב:

איזה סוג רכב ברצונך לרכוש?

מחפש רכב פשוט, לא יוקרתי – רצוי SUV, שיהיה נוח, אמין, ולא יקר מדי לאחזקה.
רק אוסיף שמהמקום שאני מגיע ממנו (ארה"ב), רוב הצעירים נוסעים על רכבים כמו יונדאי טוסון, פורד אקספלורר/אדג’, ראב 4, מאזדה CX-90 וכאלה – אלה נחשבים הרכבים של "העם הפשוט".
כאן אני מבין שזה קצת אחרת – הסוג רכבים האלה שמורים לאנשים עם כיסים הרבה יותר עמוקים 😅
אז נראה לי שאצטרך קצת להתאים את עצמי למציאות המקומית...

לפני 57 דקות, sperial כתב:

האם אתה מודע לביורוקרטיה ולעלויות של יבוא אישי?

אני יודע שזה הרבה כאב ראש, אבל אם זה משתלם, אולי זה שווה

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, ירושלמי בנשמה כתב:

המעמד שלי כרגע תייר, אבל אני כאן להישאר – זו לא תקופה זמנית.

לידיעתך - תוך שנה אתה חייב להמיר את רישיון הנהיגה הזר (ארה"ב ?) לרישיון נהיגה ישראלי

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

אני מעריך שאחרי שהוא יקרא את מדריך המכס הוא כנראה יבין שהוא בכלל לא יכול לרכוש כאן רכב חדש כתייר בלי לבצע כל מיני פעולות שהופכות את העסק ללא כדאי בכלל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 9 שעות, ירושלמי בנשמה כתב:

מחפש רכב פשוט, לא יוקרתי – רצוי SUV, שיהיה נוח, אמין, ולא יקר מדי לאחזקה.

נכון לעכשיו יבוא אישי של רכב שאינו רכב יוקרה  כמו פרארי למבורגיני רולס רויס בנטלי וכדומה אינו משתלם כלכלית.

יוצא דופן אולי הוא יבוא של הרכב האישי שהיה לך באמריקה כשתעבור למעמד עולה, וגם זה אם עברו פחות מארבע שנים ממועד הייצור.

כלל אצבע שיש ברכבי אספנות, שהם הרכבים הלא יוקרתיים שבכל זאת מייבאים, היא לקחת את המחיר בדולרים, להוסיף אפס בסוף, וזה סדר גודל של העלות בשקלים, לא כולל זמן וכאבי ראש לא מועטים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

כן - אם אתה עונה לקריטריונים במדריך המכס. יש לך גם אפשרות לרכוש רכב מתייר אחר (תוכל למצוא מודעות כאלה בג'רוזלם םוסט)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 5.6.2025 בשעה 09:22, zvit כתב:

כן - אם אתה עונה לקריטריונים במדריך המכס. יש לך גם אפשרות לרכוש רכב מתייר אחר (תוכל למצוא מודעות כאלה בג'רוזלם םוסט)

יש אתר איפה אני יכול לראות המודעות האלה?

או שאני צריך לרכוש את העיתון

פורסם

נראה לי שתצטרך לרכוש את העיתון.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...