Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הדו"ח תקין?

פוסטים מומלצים

חניתי בחניון של שערי צדק, כרגיל לא היה מקום אז חניתי על מדרכה. לא חסמתי שום דבר. מדובר ברכב עם תג נכה (הנכה היה ברכב והכל כחוק) להפתעתי קיבלתי דו"ח של 250 ש"ח מכיוון ש “העמדת/החנית את רכבך בשטח הפרדה
למיטב ידיעתי אבני שפה של שחור לבן אין בהם איסור חניה. א"כ האיסור כאן הוא רק מעצם חניה על המדרכה. לכאורה לנכה אין כל איסור לחנות על המדרכה כל עוד הוא לא מפריע לתנועה וכדו’.

לגבי שטח הפרדה, לכאורה לפי הסימון על הכביש המדרכה הזו היא מחוץ לשטח ההפרדה. האם אני צודק?

האם זה דו"ח תקין?
מה הסיכויים לערער?

תודה

image.thumb.png.4f5147eac0bf02cc53b2fe59bccf035c.png

image.thumb.png.35ecdd38a6503788cec1f5c34815c1b7.png

עריכה אחרונה על ידי aiib
תיקון הוספת תמונות
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פיספסת את הנקודה, אתה לא מואשם בחניה על מדרכה אלא בחניה על שטח הפרדה, אלה עבירות נפרדות. 

מדרכה היא מקום שנועד להולכי רגל, שטח הפרדה נועד לרוב להפריד ליצור סדרי זרימת תנועה בכביש.

אבני השפה שחור לבן לא ממש רלוונטיות, כי אתה לא מואשם בחניה ליד אבני שפה , אז צבע אבני השפה לא ממש רלוונטי (פרט לעובד ששחור לבן הוא מה שמסגיר את העובדה שמדובר בשטח הפרדה ולא מדרכה).

ועכשיו לדוח, אומנם שטח הפרדה אינו מוחרג ברשימת המקומות המותרים לחנית נכה אבל נראה שבמקרה הזה היעוד היחידי של שטח ההפרדה הוא להגן על העץ. לא ברור למה הוא צריך שטח חיץ כזה גדול סביבו, אבל ניחא. לא מדובר בשטח הפרד המפריד בין מסלולי נסיעה, וחניה עליו חוסמת שדה ראיה או מסכנת את זרימת התנועה, לכן לדעתי במקרה של רכב נכה, לא היה מקום לתת דו״ח, אלא אם העץ התלונן.

שלח בקשה לביטול מהטעם הזה. אולי יסכימו, אם כי בתי חולים טובים בלעשות כסף מבעיות חניה. אם יסרבו תוכל לשקול האם לבקש להשפט.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, Be roo כתב:

פיספסת את הנקודה, אתה לא מואשם בחניה על מדרכה אלא בחניה על שטח הפרדה, אלה עבירות נפרדות. 

מדרכה היא מקום שנועד להולכי רגל, שטח הפרדה נועד לרוב להפריד ליצור סדרי זרימת תנועה בכביש.

העליתי את האפשרויות הקיימות לדו"ח. התייחסתי גם לעניין שטח ההפרדה.

לפני 1 דקה, Be roo כתב:

אבני השפה שחור לבן לא ממש רלוונטיות, כי אתה לא מואשם בחניה ליד מדרכה במקום אסור, אז צבע אבני השפה לא ממש רלוונטי (פרט לעובד ששחור לבן הוא מה שמשסגיר את ההעובדה שמדובר בשטח הפרדה ולא מדרכה).

ועכשיו לדוח, נראה שבמקרה הזה היעוד היחידי של שטח ההפרדה הוא להגן על העץ. לא ברור למה הוא צריך שטח חיץ כזה גדול סביבו, אבל ניחא. לא מדובר בשטח הפרד הבמפריד בין מסלולי נסיעה וחניה עליו חוסמת שדה ראיה או מסכנת את זרימת התנועה, לכן לדעתי במקרה של רכב נכה, לא היה מקום לתת דו״ח, אלא אם העץ התלונן.

1. מה הופך מדרכה לשטח הפרדה והיא לא נשארת כמדרכה?
2. במידה ובאמת מדובר כאן בשטח הפרדה (נגיד שהייתי חונה על הקווים עצמם שהם להבנתי כתמרור של שטח הפרדה), האם לנכה יש איסור לחנות שם במידה והוא לא מהווה שום הפרעה לתנועה? מה זה שונה מכל אדום לבן?
3. נשמע מדבריך שעקרונית יש מושג של שטח הפרדה רק למטרת העץ, זה היה בציניות או שבאמת זה כך?

לפני 1 דקה, Be roo כתב:

שלח בקשה לביטול מהטעם הזה. אולי יסכימו, אם כי בתי חולים טובים בלעשות כסף מבעיות חניה. אם יסרבו תוכל לשקול האם לבקש להשפט.

לא מדובר בקנס של בית חולים, זה קנס של העירייה.
אין לי מה לחשוש שבמשפט השופט יחליט לחייב אותי משום חניה על מדרכה (קנס של 500 ש"ח ולא רק של 250 ש"ח...)

תודה רבה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, aiib כתב:

1. מה הופך מדרכה לשטח הפרדה והיא לא נשארת כמדרכה?

אלא שני דברים שונים עם יעודים שונים. במקרה הזה מאוד קל להבדיל, זה לא מוביל לשום מקום ואין סיבה שהוכלי רגל ילכו עליו, ואבני הספה בשחור לבן להבלטה ולא להסדרי חניה.

לפני 4 דקות, aiib כתב:

האם לנכה יש איסור לחנות שם

כן ולא, חניה על שטח הפרדה כמעט תמיד, מעצם הגדרתו, תהווה סיכון והפעה ממשית. שטחי הפרדה מפרידים בין כיווני נסיעה, נתיבים וכו׳. חניה עליהם מגבילה שדה ראיה דווקא במקום שבו יש זרימות תנועה בכיוונים שונים והסיכון גדל.

מצד שני, שטח הפרדה לא מוחרג ספציפית מהמקומות בהם אסור לנכה לחנות, ולכן היות ובמקרה הזה נראה שקיומו הוא להבטיח את שלום העץ (בלי ציניות), לדעתי לא היה מקום לתת דוח.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כפי שבירו רשמה, חניה על שטח הפרדה/אי תנועה זה לא קשור לחניה על המדרכה, בדרך כלל רכבי נכים לא אמורים לקבל דו"חות אלא אם כן הם מפריעים.

במקרה שלך רואים לפי התמונות שהרכב שלך (חלקו האחורי) בולט ובעצם מפריע לרכב הכסוף (בתמונה השניה) לחנות כראוי בין הסימונים של החניה, ואז למעשה כל השורה תזוז הצידה ותהיה חניה אחת שלא מנוצלת, אז כן יש פה הפרעה לסדרי התנועה, אז הדו"ח כן נכון וחוקי.

כשיש שטחי הפרדה/אי תנועה בדרך כלל יש להם מטרה מיוחדת למנוע חסימת שדה ראיה ולשמור על הסדרי התנועה, להבדיל ממדרכה שמיועדת להולכי רגל (לשאלתך בנוגע להבדלים) - ופה הפרעת, אם למשל היית חונה בניצב כמו יתר הרכבים סביר להניח שלא היית מקבל דו"ח.  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, Be roo כתב:

אלא שני דברים שונים עם יעודים שונים. במקרה הזה מאוד קל להבדיל, זה לא מוביל לשום מקום ואין סיבה שהוכלי רגל ילכו עליו, ואבני הספה בשחור לבן להבלטה ולא להסדרי חניה.

לא בטוח שהבנתי אשמח שתחדד יותר.
מי מחליט מה נחשב מדרכה ומה נחשב שטח הפרדה?
כל מדרכה שלא מובילה לשום מקום נהפכת לשטח הפרדה?
כל מדרכה שנמצאת בין 2 נתיבים?
שילוט מסויים? צבע שפה מסויים?
מה הטענה שלי במקרה המדובר? שזה לא שטח הפרדה בכלל או שלמרות שזה שטח הפרדה אמור להיות מותר לחנות?

לפני 2 דקות, crazyj כתב:

במקרה שלך רואים לפי התמונות שהרכב שלך (חלקו האחורי) בולט ובעצם מפריע לרכב הכסוף (בתמונה השניה) לחנות כראוי בין הסימונים של החניה, ואז למעשה כל השורה תזוז הצידה ותהיה חניה אחת שלא מנוצלת, אז כן יש פה הפרעה לסדרי התנועה, אז הדו"ח כן נכון וחוקי.

שים לב לתמונה הראשונה, ישנם קווים על הכביש שמגדירים את מיקום החניה, אם הרכב הכסוף היה חונה על הקווים האלו ייתכן והוא היה מקבל קנס...
כך שלדעתי ותתקן אותי אם אני טועה לא הפרעתי לרכב לחנות (טכנית הגעתי אחרי שהוא חנה...) שהרי הוא לא יכל לחנות שם...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, aiib כתב:

מי מחליט מה נחשב מדרכה ומה נחשב שטח הפרדה?

אף אחד לא מחליט, זה כמו לשאול מי מחליט מה נחשב בית מגורים ומה בנין משרדי.

אלו שני מבנים, לכל אחד יעוד משלו ונבנה מראש לצורך אחרי.

מדרכה היא מקום שנועד להולכי רגל. אם השטח הזה הוא מדרכה, איזה שימוש יש לו להולכי רגל? לשיר עוגה עוגה סביב העץ? יש מדרכות שמובילות לשום מקום ועדיין ברור שהן מדרכה. זה לא המקרה. אין לי איך להסביר את זה אחרת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי התמונה ומיקום הרכב שלך - ככה זה נראה לי מהתמונות שצירפת, לא מכיר את המקום ספציפית.

בנוגע להבדלים בין שטח הפרדה ומדרכה (לא בצורה צינית), אם תעשה חיפוש קל בגוגל תראה את כל ההסברים והתיאורים בצורה יותר מעמיקה, מאשר ההסבר של בי רו ושלי.

בכל אופן, אם אתה חושב שהדו"ח לא מוצדק, תגיש ערעור ו/או תבקש להשפט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, crazyj כתב:

לגבי התמונה ומיקום הרכב שלך - ככה זה נראה לי מהתמונות שצירפת, לא מכיר את המקום ספציפית.

גם אחרי שהסבתי את תשומת ליבך לקווים על הכביש? מצרף תמונה מוגדלת יותר ומסומנת יותר
image.thumb.png.ae0098336ede626bf235c2cc2e702c94.png

לפני 5 דקות, crazyj כתב:

בנוגע להבדלים בין שטח הפרדה ומדרכה (לא בצורה צינית), אם תעשה חיפוש קל בגוגל תראה את כל ההסברים והתיאורים בצורה יותר מעמיקה, מאשר ההסבר של בי רו ושלי.

לא בדיוק הצלחתי למצוא הסבר מדוייק מתי ואיך קובעים את זה, לכן אני כאן...

לפני 5 דקות, crazyj כתב:

בכל אופן, אם אתה חושב שהדו"ח לא מוצדק, תגיש ערעור ו/או תבקש להשפט.

ברור, אבל רוצה לדעת על מה בדיוק לערער.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תכתוב ששטח ההפרדה במקרה הזה לא משמש להסדרת תנועה אלא רק מקיף את העץ ולכן חניה עליו לא חוסמת שדה ראיה או יוצרת סיכון וכבעל תו נכה אתה מצפה שהדו״ח יבוטל תחת הסייגים המותרים בחוק חנית נכים:

(א)  נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן - הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה:

(1)   בסמוך למקום האמור, אין מקום חניה מוסדר לנכים או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

(2)   בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

(3)   החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים;

(4)   החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, Be roo כתב:

תכתוב ששטח ההפרדה במקרה הזה לא משמש להסדרת תנועה אלא רק מקיף את העץ ולכן חניה עליו לא חוסמת שדה ראיה או יוצרת סיכון וכבעל תו נכה אתה מצפה שהדו״ח יבוטל תחת הסייגים המותרים בחוק חנית נכים:

סליחה שאני מציק...
זו טענה שזה בכלל לא שטח הפרדה או שזה שטח הפרדה אבל עדיין לנכה יהיה מותר לחנות כי אין הפרעה לתנועה? (מה יהיה עם רכב רגיל לא של נכה היה חונה ומקבל דו"ח משום חניה על שטח הפרדה, האם היה יכול לטעון שזה לא שטח הפרדה וממילא סעיף העבירה בטעות וא"כ כל הדו"ח בטעות?)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, Be roo כתב:

זה שטח הפרדה.

בגוגל זאת ההגדרה שמצאתי לשטח הפרדה:

• שטח הפרדה בנוי – מחסום פיזי המפריד בין כיווני התנועה השונים על הכביש.

אם אני לא טועה במקרה שלנו זה לא המטרה וממילא לא אמור להיות בכלל שטח הפרדה. אני טועה?
    (המטרה שלו הוא העץ, המיקום שלו הוא בין חניות ולא מפריד בין כיווני תנועה שונים)
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 57 דקות, crazyj כתב:

ואז למעשה כל השורה תזוז הצידה ותהיה חניה אחת שלא מנוצלת, אז כן יש פה הפרעה לסדרי התנועה, אז הדו"ח כן נכון וחוקי.

הפרעה לחניה של רכב אחר? אין כזה סייג בחוק חניית נכים, זה לא שהוא גנב למישהו חניה פרטית או שמורה וכדו',

לא חושב שזה נחשב להפרעה לתנועה

פות"ש, תנסח את הערעור כמו שBe roo כתבה לך,

או אפשרות נוספת - לא להתייחס בערעור לנושא של שטח הפרדה, מכיוון שגם בסייגים הוא לא מופיע, פשוט תכתוב 'החניתי את רכבי בעל תו נכה בצורה שלא מפריעה לאף אחד, למיטב הבנתי לא עברתי על אף אחד מהסייגים לחוק חניית נכים, לא מובן לי למה קיבלתי דו"ח, אבקש לבטלו.

ככל הנראה יבטלו, ואם לא יבטלו - תוכל להבין ממכתב התשובה שלהם מה העילה לדו"ח לדעתם, ולפי זה תחליט האם אתה ממשיך למשפט או מוותר ומשלם.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, chezik כתב:

תוכל להבין ממכתב התשובה שלהם מה העילה לדו"ח לדעתם, ולפי זה תחליט האם אתה ממשיך למשפט או מוותר ומשלם.

הלוואי... בדרך כלל כותבים איזה תגובה מעורפלת- משהו כמו הערעור נדחה משום שחנית שלא כחוק ועוד ועוד...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...