Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

תגובה לפני זה דיברו על cx5, אז הרגע נסעה לידי cx5 בערך מ2022, וזה לא מנע מהנהגת לדבר עם הטלפון באוזן. לא ברור לי למה לשלם 150-200 אלף שקל על רכב עם כל הטכנולוגיה החדשה אבל לא להשתמש בטכנולוגיה כמו בלוטות' שהיא סטנדרט כבר 2 עשורים.

להדליק אורות לא יודעים, אז לחבר טלפון למערכת?

פורסם

אנקדוטה.

עומד בפקק פנייה שמאלה ויש נתיב נוסף ריק לפניה ימינה. כולם עומדים באופן מופתי. 

אני ראשון ברמזור. 

מגיעה מישהי ועוצרת מקביל אליי. כל הפונים ימינה צופרים לה בטירוף. 

צופרת לי ועושה סימן של "פליז" עם הידיים. 

סימנתי לה אין בעיה עם הראש (על הנהגים מאחור היא שמה פס),. 

עוברת אותי וממשיכים בנסיעה. 

עקפתי אותה כי היא נוסעת לאט. 

אחרי כ-3 דקות שוב רמזור פנייה שמאלה עמוס. אני הרביעי ברמזור והיא מאחוריי. הרמזור מאוד ארוך ועוברות עשרות מכוניות במחזור אחד. 

בלי להתבלבל היא משתלבת לימני שממשיך ישר, נעמדת בראש הטור ומסמנת לנהג הראשון עם הידיים "פליז תן לי להשתלב". 

הייתי בהלם ואז התפוצצתי מצחוק. 

נבלה 😂 

• מצחיק 1
  • מבאס 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 5 דקות, ניקו פ. כתב:

אנקדוטה.

עומד בפקק פנייה שמאלה ויש נתיב נוסף ריק לפניה ימינה. כולם עומדים באופן מופתי. 

אני ראשון ברמזור. 

מגיעה מישהי ועוצרת מקביל אליי. כל הפונים ימינה צופרים לה בטירוף. 

צופרת לי ועושה סימן של "פליז" עם הידיים. 

סימנתי לה אין בעיה עם הראש (על הנהגים מאחור היא שמה פס),. 

עוברת אותי וממשיכים בנסיעה. 

עקפתי אותה כי היא נוסעת לאט. 

אחרי כ-3 דקות שוב רמזור פנייה שמאלה עמוס. אני הרביעי ברמזור והיא מאחוריי. הרמזור מאוד ארוך ועוברות עשרות מכוניות במחזור אחד. 

בלי להתבלבל היא משתלבת לימני שממשיך ישר, נעמדת בראש הטור ומסמנת לנהג הראשון עם הידיים "פליז תן לי להשתלב". 

נבלה 😂 

אולי יש אירוע חירום בחיים שלה, (סביר להניח שלא) בוא נדון לכף זכות ונחיה עם הספק...

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 44 דקות, ניקו פ. כתב:

נבלה 😂 

אני רק חושב למי יש אנרגיות להתנהל ככה כול הזמן בנהיגה? 

• רעיון טוב! 3
פורסם

זה התרבות בישראל אין מה לעשות כל כך אם זה, נהגים נכנסים לצומת לא פנוי, אוטובסים ורכבים גדולים שמחכים בירוק ולא נכנסים לצומת נאלצים בסופו של לדבר להיכנס לצומת לא פנוי כי נהגים בכל זאת חוסמים את הצומת, בעיה נוספת רוצים לעבור נתיב מאותתים אבל כאן בישראל הנהג הישראלי רואה שמאותתים אז הוא מאיץ שלא תעבור נתיב יש גם יוצאי דופן שיאטו ויתנו לרכב לעבור נתיב.

בסופו של דבר אכיפה עם מצלמות, התרעה אולי תשנה את התרבות.

פורסם

אתן את השנקל שלי,

נוסע כל יום על כביש 4 בשעות העומס, מחלף בר אילן לכיון 471 בשעה 5 אחה"צ,

הכביש הוא כמו זירת קרב, כמות העקיפות החיתוכים וכד' זה הזיה,

ביום יום עם האוטו שלי, מכבדים אותי כי אני עם אוטו גדול, כשאני נוסע עם האוטו של האשה, אני מרגיש בצורה מאוד מורגשת איך חותכים אותי הרבה יותר,

אבל טירוף מטורלל עם ערמות בבונים שבטחוים שהכביש של אבא שלהם,

לפני שבועים עמדתי בפקק בהשתלבות באחד מכבישי הארץ, איזה בבונית החליטה שהיא נכנסת במשולש בסוף (פס לבן רצוף), הרגשתי תחושה של הלו מינימום זה להכנס 5 מכוניות לפני, וטיפה לעמוד בתור, להכנס על פס לבן זה כבר מגעיל, התעלמתי ממנה, היא נדקפה בכוח, התוצאה כל צד ימין של האוטו שלה הלך, ולי בקושי שריטה,

זז החיים.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני שעה, shlomiko כתב:

ברענון נהיגה שעשיתי כמעט אף אחד לא ידע איך מדליקים אורות ערפל, המרצה פחד לעלות אחרי זה על הכביש

לטענתו ע"פ החוק - נהג שלא יודע איך מדליקים פנסי ערפל זה עילה לקנס

תכל'ס השרשור הזה מראה כמה דעות יש בכביש, ולדמיין שבסופו של דבר כל הדעות השונות האלה נפגשים בצומת אחת

אחרי הרענון נהיגה שאני עברתי גם אני פחדתי...

פגשתי שם אנשים שלא יודעים פונקציות ברכב מעבר לגז-ברקס, לא יודעים מה זה לחץ אוויר בצמיגים או בכללי כל אחזקה בסיסית, לא מזהים תמרורים ועונים תשובות שונות על שאלות חוקי תנועה...

• אהבתי 2
פורסם

פעם עצרתי ברמזור ליד גברת שנסעה בלילה בלי אורות.

אמרתי לה להדליק, אבל היא פשוט לא ידעה איך עושים את זה.

אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.

• אהבתי 1
פורסם

אם לכלל הנהגים הייתה פעילות משותפת יכלו פיזית לימנוע חלק מהבעיות

אבל במדינה מעודדים להיות מוחלשים אז זה מה יש

לדוגמא-1במקום שעוקפים מהשוליים-הנתיב הימני ״ישב״ קצת מהמכונית בשוליים-2פניה שהמקפחים עוקפים ומשתלבים בסוף-כולם ישתלבו לאוטו נתיב 3 -תנועה צפופה שיש נהגים שנידחפים ומצופפים אותה יותר-ליסוע בנתיב מקביל לאוטו שבנתיב ליד 

אבל מה לא רוצים בלאגן ולא רוצים לקחת את החוק (או מה שנישאר ממנו) לידיים 

אז מבחינתי זה מה יש והפיתרונות שמתאפשרים לי הם פרטיים שלי

המצב לא ישתפר כי הנהגים עצמם לא משפרים אותו-ולחשוב שהמדינה או המישטרה ישפרו זה לגמרי לא מהסיבה שהם מתעסקים בכסף בתור דבר ראשון ולא בסדר בכבישים

לגבי תקלים בכביש-יצא לי פה ושם וגיליתי שהפיתרון המושלם הוא נגיד חתכת מישהו והוא בא אליך בטענות אתה מרים את היד-בסיגנון״ טעות שלי״ בכדורגל וזה פותר את הקונפליקט ברגע

פורסם
לפני 9 דקות, דובצע כתב:

לדוגמא-1במקום שעוקפים מהשוליים-הנתיב הימני ״ישב״ קצת מהמכונית בשוליים-2פניה שהמקפחים עוקפים ומשתלבים בסוף-כולם ישתלבו לאוטו נתיב 3 -תנועה צפופה שיש נהגים שנידחפים ומצופפים אותה יותר-ליסוע בנתיב מקביל לאוטו שבנתיב ליד 

אולי זו השעה ואולי זה החוסר בסימני פיסוק ורווחים... לא הצלחתי להבין מילה.

• אהבתי 1
פורסם

אני מציע פיתרונות תאורטיים נגד קיפוח זכות או בעד סדר בכביש

1 במקום שיש פקק ואנשים עוקפים/מקפחים מהשוליים-אני מציע שנתיב ימין יסעו קצת על השול-10 אחוז מרוחב הרכב על השול למשל- כדי לחסום פיזית את המקפחים (אבל אם מגיע רכב חרום הם יכולים לחזור לנתיב ברגע)

2במקום שלמשל 2 נתיבים פונים ימינה והמקפחים יוצרים נתיב שלישי ונידחפים בסוף-אני מציע שכולם ישתמשו ב״נתיב השלישי״ הזה 

3 למשל שער הגיא מחמת העומס מכוניות נוסעות על 50 קמ״ש ואתה קולט בשמאלי כאילו מנסים להבקיע את הפקק ואז ברקס גדול-אני מציע לכלל הנהגים ליסוע שם מקביל למכונית בנתיב ליד ולחסום אפשרות להידחף

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, Liquidator כתב:

יוצאי דופן שיאטו ויתנו לרכב לעבור נתיב.

אני מנסה את זה ואנשים פשוט לא מאמינים לי ונתקעים בימני עם רווח ענק 

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 16 שעות, natco כתב:

דיברו כאן על מישהו שלא יוצא במיקרו-שניה שבה הרמזור מתחלף לירוק,- 

דובר באנשים שנוהגים (בנתיב הימני!) במהירות שהיא 10-15% פחות מהמהירות המותרת. 

בקשר לרמזור- זה אשכרה לא נאמר מעולם פה בשרשור. זה אפילו לא קריאה סלקטיבית. זה פשוט לא קריאה. 

ובקשר לעניין מהירות. זאת כבר קריאה סלקטיבית שלוקחת משפט ומעלמת מכול הקונטקסט. אז ברשותך אני אצטט את מה שבאמת נאמר:

ציטוט

אין דבר יותר מעצבן מאיזה צב שמחליט לנסוע על 80 קמ"ש בכביש של 100 וגורם לכך שכול משאית תעקוף אותו ותתקע את התנועה

ציטוט

אין שום בעיה גם לנסוע 60, הכול תלוי זמן ועומס. 

אבל אם מישהו בוחר לנסוע בשעות העומס במהירות שגורמת לרוב המוחלט של המשאיות לעקוף אותו, לדעתי זה לא סביר, וזוהי התנהגות של דוש. 

אבל מה אני מתפלא, 

@EliC25 כבר דיבר על זה מקודם, לרוב האנשים אין שום קונספט של חשיבה על האחר כשמדובר על סדר שלישי והלאה. הם יהיו מתחשבים לאנשים הקרובים להם, ולמישהו זר שנמצא בטווח המיידי, אבל כשמדובר על משהו מעבר לזה, זה פשוט BLIND SPOT.

בגלל זה יש כול כך הרבה אנשים "נורמטיבים" שמשאירים את העגלות שלהם בסופר באמצע המעבר. או כשאלה שנוסעים במהירות נמוכה מאוד, מעכבים את כול התנועה, ורק חושבים "אני אדם חמוד ומתחשב שנוסע במהירות המותרת במסגרת החוק, אם מישהו חושב שאני לא בסדר, הוא כניראה מאותם בבונים שצריך לשלול מהם את הרשיון) 

• רעיון טוב! 3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...