Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבר על הV...

Monster_garagE
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

כידוע אני מתחיל ואני לא בדיוק מבין מה ההבדל במנועים שנחשבים V5 V6 V8 V12 ועכשיו ראיתי גם צV16

זה מספר הצילינדרים ברכב?

למה בטלויזיה מתלהבים ממנועי V8 שנחשבים חזקים וצורכי דלק

V6 שהם קטנים יותר ומהירים לא פחות

V12 בפרארי וכדומה

ועכשיו משהו שבלבל אותי לחלוטין ראיתי בפירוט של אחד ממכוניות חברי הפורום שרשום מנוע V16? מה זה אומר

וכמה סמ"ק נחשב כל מנוע? או שזה לא קבוע וכמו שחשבתי זה סתם מספר הצילינדרים?

תודה מראש

סתיו

פורסם

ישנם שני פירושים, אחד הוא צורת מיקום הצילינדרים במנוע. מנוע V משמה מנוע שבו מסודרים הצילינדרים בצורת V.

V8- הצילינדרים מסודרים בצורת V כאשר מכל צד ארבע צילינדרים

V10- אותה צורה רק חמישה צילינדרים מכל צד.

פירוש נוסף לאות יכול להיות Valves (כלומר, מספר שסתומים). אין מנוע שבו קיימים 16 צילינדרים לכן פירוש הסימן 16V הוא שלמנוע 16 שסתומים, זאת אומרת שאם יש ארבעה צילינדרים לאותו מנוע, לכל צילינדר יש ארבע שסתומים.

הסמ"ק של המנועים לא קבוע, יכול להיות מנוע V6 בנפח 2.5 ליטר ומנוע אחר שהוא בנפח 3 ליטר וגם בתצורת V6.

בד"כ רק מנועים גדולים (ולכן גם חזקים) בעלי מספר צילינדרים גדול יהיו בתצורת V, כדי לחסוך מקום.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
שלום!

כידוע אני מתחיל ואני לא בדיוק מבין מה ההבדל במנועים שנחשבים V5 V6 V8 V12 ועכשיו ראיתי גם

V16

זה מספר הצילינדרים ברכב? כן , והם בצורת V

למה בטלויזיה מתלהבים ממנועי V8 שנחשבים חזקים וצורכי דלק , כי הם חזקים וצורכי דלק .

V6 שהם קטנים יותר ומהירים לא פחות ,אתה מציין עובדה?

V12 בפרארי וכדומה ,פלטינום אודיו למשל .

ועכשיו משהו שבלבל אותי לחלוטין ראיתי בפירוט של אחד ממכוניות חברי הפורום שרשום מנוע V16? מה זה אומר שהוא רכש לאחרונה את הקדילק sixteen ,אבל הוא אוהב לתת רק רמזים

וכמה סמ"ק נחשב כל מנוע? או שזה לא קבוע וכמו שחשבתי זה סתם מספר הצילינדרים?

כל צילינדר מכיל נפח שנמדד בסמ"ק

תודה מראש

סתיו

.....

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

בוא אני אבעיר לך כמה נקודות...

יש מה שנקרא מנוע V : זאת אומרת מנוע שבנויי בצורת V (לרוב באמריקאיות)

ומשם V6, V8, V10 וכדומה המספר שאחרי ה-V מסמל את מספר הצילינדרים.

ויש דברים כמו 16V 12V 8V ודברים כאלה המייצגים את מספר השסתומים (valves)

ההבחנה בינהם מאוד פשוטה:

קודם V ואחריו מספר (#V) - מספר צילינדרים במנוע שבנויי בצורת V

קודם מספר ואחריו V ) V#)- מספר שסתומים במנוע (כל מנוע)

יש מבין?

עם מחירי הדלק של היום צריך להיות יצירתיים...

"...торможу редко, но метко"

פורסם
שלום!

כידוע אני מתחיל ואני לא בדיוק מבין מה ההבדל במנועים שנחשבים V5 V6 V8 V12 ועכשיו ראיתי גם סתיו

נחשבים?!

הם לא נחשבים; הם זה.

ה-V מציין את תצורת המנוע.

לדוגמה-V12, שתי שורות שכל אחת מהן מורכבת מ-6 צילינדרים כשבין שתי השורות נוצרת האות V בזוית כלשהי.

אותו דבר לגבי ה-V16 רק עם 25% יותר צילינדרים.

ומה שאתה ראית זה 16V, שזה מספר השסתומים ולא הצילינדרים.

ומספר הצילינדרים,לא קובע את נפח המנוע,כמו שחשבת:roll:.

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם

שלום אחי , ***הכותב הוא לא אחיך, אם הוא היה האח שלך באמת היית מדבר איתו בבית או מרים אליו טלפון ומסביר לו, קרא את כללי הפורום!***

V זה מציין את מספר הצילינדרים ברכב וזה אכן תלוי בנפח המנוע אך לא תמיד , למשל : מנוע הלמבורגיני גאיארדו הוא בנפח 4.9L ובעל 10 צילידרים V10 , אבל מנוע הפירארי F430 הוא בנפח 4.4L ובעל 8 צילינדרים V8 , וכאן יש הפרש של כמעט 500 סמ"ק אבל גם הפרש של 2 צילינדרים . דוגמא אחרת היא הפירארי הראשונה שיוצרה בשנת 1947 היה לה מנוע 2.0L אבל V12 !!!! ולכן הנפח הוא לא הכל ...

ובקשר ל V16 , זאת היא הקדילאק Sixteen שהיא המכונית הראשונה עם מנוע V16 !!!

Cadillac_Sixteen.JPG

פורסם

חיפוש בפורום יעזור לך.

הנושא דובר כבר אלוהים יודע כמה פעמים.

יש להבדיל בין האות V שממוקמת משמאל למספר כגון: V6 (מספר צילינדרים בתצורת V), ומימין כגון: 16V שמסמל 16 שסתומים (Valve).

פורסם
אין מנוע שבו קיימים 16 צילינדרים .
זאת היא הקדילאק Sixteen שהיא המכונית הראשונה עם מנוע V16 !!!
הבורות והיוהרה ממשיכות כרגיל לחגוג...

לא להאמין באיזו פסקנות וביטחון אנשים כאן משחררים הצהרות בלי שום כיסויי...

מה עם ציזטה?

http://www.carsfromitaly.com/others/index.html

מה עם קידלאק V16 מודל 1930? 1940?

וכו'...

HFturbo

פורסם

סיכום קטן של נפלאות הthread.

אחד ששואל שאלה כי הוא מתחיל לטענתו אבל גם בדרך קובע שמנוע V6 חזק לא פחות ממנוע V8.

אחד שרוצה להבעיר דברים וחושב שV זה קטע של אמריקאיות

את האח של ההוא מהפסקה הראשונה

הפורום מתדרדר, איפה שמר כשצריך אותו...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...