Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

@Muchacho לא. השאלה הזו היא יומיומית. יש שאלה עוד יותר מכשילה - מה שדה הראיה מעבר לעיקול, ובהתאם לכך מה המרחק ממנו תראה את המכשול.

@Cranky_CPA מה זה ״הרבה יותר טובים״? אין ספק שהם עדיפים על מה שהיה לפני 40 שנה. גם המהירות המותרת הוגדלה בהתאם. אבל זו אינה השאלה. השאלה הנכונה היא מהי ״מהירות התכן״ של הכבישים בישראל, כלומר המהירות במרבית שבה הכביש מתוכנן לספק את התנאים הפיזיים לנהיגה בטוחה. עד כמה שידוע לי אין בישראל כביש שתוכנן למהירות מעל 120 קמ״ש, וכאשר מורידים מזה 10 קמ״ש כמרווח בטיחות נותרים עם מהירות מרבית 110 קמ״ש. זה שנדמה לך שהכביש מתאים למהירות יותר גבוהה לא הופך אותו לכזה.

אוי, קיבינימט, אתה מדבר כאילו אמרתי שאפשר לנסוע איך שבא לך איפה שבא לך, אמרתי (וגם העדתי על עצמי) - תמיד בהתאם לתנאי הדרך.

עכשיו לשאלה של כיתה ד' (חתיכת אתגר, אבל אני אנסה) - אני לא יודע מה שדה הראייה מעבר לעיקול, או איזה מכשולים יש על הכביש לאחריו, לכן אני מאט ונוסע בהתאם למה שמאפשרים לי תנאי הדרך.

עכשיו תראה נשמה, זה שאתה כנראה מאותגר מוטורית ותעשה את המהירות הזאת בX קמ"ש, לא אומר שכולם כמוך, תתפלא, יש אנשים שמסוגלים לעשות את זה גם בX+50 ועדיין להיחלץ ממצב שאם יבוא לפניהם. זה לא הופך אותם לפושעים, עבריינים, חסרי אחריות, או כל מושג דבילי אחר שכנראה תשנן למילון.

עכשיו אחרי שהבהרנו את זה וכנראה חידשתי לך משהו, אנא ממך, לך קח קורס נהיגה מקצועית או משהו, נראה לי שאתה זקוק לזה כמו חלק ניכר מהאוכלוסיה כאן.

אפרופו, משחר המדינה אנשים נוסעים בכבישים כאן ב'מהירויות מופרזות' ושורדים כדי לספר על זה ובסוף מתים גם מוות טבעי, אז כנראה שהכבישים כאן בנויים הרבה מעבר לאותם מהירויות שהתמרורים מורים עליהם.

eye roll" Meme Templates - Imgflip

• רעיון גרוע 1
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

אגב, באיחוד האירופי מיחסים למהירות מופרזת כשליש מקורבנות תאונות דרכים. ואני מניח שאתה מודע לכך שבאירופה ״מהירות מופרזת״ פירושה חריגה של קמ״ש בודד מהמהירות המותרת.

ביחס לתנאי הדרך, ולא ביחס לחוק. יחי ההבדל

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

@Muchacho פקק תנועה? לא בכדי הזכרתי את גרמניה, כי שם נותנים התראה על פקק 20 ק״מ מראש עם שלטים על גשרים ועם פריצה למערכות השמע. ואצלנו? כלום. אם זה לא קרה לך עד היום זה יהיה מוזר מאוד.

@tinoki האירופים מתיחסים בחומרה רבה לחריגה מהמהירות המותרת. מבחינת מרבית המדינות חריגה של 2-5 קמ״ש ממנה זו סיבה טובה לקנס. השיא היא נורווגיה, שבה חריגות בדרגה שמתוארת כאן כסבירה כאן כסבירה תביא אותך לכמה שבועות במלון על חשבון הממלכה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני אתן מבט ממה שאני רואה ומרגיש. 

רוב הרושמים פה הם נהגים ורוכבים עם וותק. 

יש כאלו שהילוך 5 זה היה פנטזיה ברכב. 

בכל מקרה, האבני דרך שהנהגים והרוכבים ספגו פה שונה יום ולילה ממי שיש לו רשיון 10 שנים אחרונות. 

אם ניקח את אלו שהוציאו רשיון בשנת 2015,

חוץ מ "וותק" של 10 שנים, מה יש להם ביד? 

שמירת מרחק

שמירת נתיב

בקרת שיוט אדפטיבית

זחילה בפקק

התרעה על "ממולץ לעצור להתרעננות" 

בלימת חירום הולכי רגל 

זיהוי תמרורים 

ניווט דיגיטלי 

אור גבוה אוטומטי 

מראה מתכהה

הפעלת 4 וינקרים אוטומטית בין בירידה לשול ובין בבלימת חירום

התראה על נתיב פנוי לעקיפה

הדלקת פנסי בלימה אוטומטית בזיהוי רכב מאחור

(לא נכנס לאוטונומיה)

ועוד ועוד ועוד ועוד

כל זה לא מובן להם! 

הכל הרכב עושה לבד, 

מה נשאר להם? לשבת על התחת ולחשוב על דברים שלא קשורים לנהיגה. 

את כל זה, אפילו חלק מהמורי נהיגה מתחילים להפנים ומדגישים את זה בזמן הלימודים וכך התלמיד מקבל הבנה שהרכב כל יכול והוא רק צריך לשבת על הכיסא. 

המהירות הורגת! 

התעסקות בפלא' הורגת! 

חוסר חגירה הורג! 

סמים אלכוהול הורגים!!! 

חוסר מודעות / הבנה הורגים!!!! 

הרוכבים הורגים את עצמם! 

הנהג ברכב מנותק! 

המשאיות זה רוצח במשקל כבד! 

הנהג אוטובוס נוהג כמו מתאבד! 

לכל אחד  יש משהו שמפריע יותר או פחות. 

לכל אחד! ואחד, יש יותר מכמה מקרים שהם נתקלו במה שרשמתי למעלה. 

כל אחד יקח סיבה שלפי דעתו תשנה את המצב, האחד יותר השני פחות. 

יש מלא סטטיסטיקות לגבי הנושא, 

על כל פרמטר, החל ממין הנהג, גיל הנהג ועד לצבע הרכב. 

האם - 

שרת התחבורה לא אשמה, היא לא על ההגה, כן/לא? 

המשטרה לא אשמים, השוטר לא על ההגה, כן/לא?

התשתיות לא הורגים, תתאים את עצמך למצב הכביש כן/לא? 

הלחץ והמצב לא דופק את הנהגים, שישתו מים כן/לא? 

ההורה לא אשם, הילד כבר נוהג 10 שנים כן/לא? 

תפגע לנהג חזק בכיס זה ישנה אותו כן/לא? 

השיח הזה לא יגמר. 

להרבה אנשים יש "תוכנית מגירה" כדי להגיש לממונים ושהיא תוריד את המספר, 

אבל בואו נהיה ריאליים, זה לא יקרה עד שלא יהיה רצון לשנות לעבוד ולכבד! 

מקרה קטן,

ביקשתי מהקצין רכב עזרה עם נהג ורכב שיקפיצו אותי למוסך למשוך רכב. 

פחות מ 10 ק"מ במצטבר הלוך ושוב. 

ספרתי 8 צמתים, אפילו איתות אחד לא היה. 

תמרור עצור, המלצה. 

יציאה מכיכר כניסה לכיכר, גז ברקס * 3 פעמים

הערתי ושאלתי את החייל על הנהיגה, 

התשובה הייתה 

"טסט ותאוריה בפעם הראשונה, המורה אמר שלא ראה נהגים כמוני". 

• אהבתי 3
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

קראתי פעם טענה שישראלים לא מאותתים כי זה מתפרש כ"בקשת רשות" לעבור נתיב והישראלים "לא פראיירים" ולכן לא יבקשו רשות

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
בתאריך 27.12.2024 בשעה 18:22, דובצע כתב:

לדו גלגלי זה גם שיא של איזה 16 שנה ועדיין לא ניגמר ה השנה. איזה 104 הרוגים

התשתיות בירושליים מאוד הישתפרו-מנהרות-אזורים רק לתחבץ-

אבל הארדלמוסיה בכביש גודלת א מתווספים הרבה מכוניות ונהגים לכביש

ב וולט מעלה לכביש קטנוענים שמהירות וכסף בראש מעיינהם מעל עברות ונהיגה פרועה

ג אנשים לא מאותתים

ד קיפוח זכות תוקע את הכבישים ומכפיל את זמני העמידה בפקקים-מה שתורם לעצבים ואנשים ממהרים

מהממשלה והמשטרה הייתי מצפה לענישה חמורה בשביל מיגור עברות וסכנות בכביש-וגם שיסגרו את וולט וישלמו רק לפי שעות ולא לפי מהירות. אבל זה לא יקרה כפי שרואים

מבאנשים הייתי מצפה לאחדות-תאום ציפיות דרך איזה ערוץ תיקשורת-איתות תמיד-

ונגד קיפוח זכות א אם כמויות נוסעים מהשולים-לחסום פיזית-דהיינו ליסוע חצי על הנתיב שדרכו חותכים ב אם זה יותר מנתיב ואין אפשרות לרכב אחד לחסום אז שכולם יסעו דרך שם כול עוד פנוי שם יותר מהפקק 

לצערי זאת הדרך היחידה לעצור את קיפוח הזכות. ואם לא נידאג פה לסדר ניטבע כולנו בח*א הזה

עם כל הכבוד, כרוכב על דו גלגלי מזה מעל ל 30 שנים. אני מודה ומתוודה שישנם הרבה מאוד מטורפים על דו גלגלי. ללא כל צל של ספק. אממה, חשוב להזכיר באותה נשימה שדו גלגלי הם סקטור מאוד פגיע כי לא משנה מי אשם בתאונה, רוכב הדו גלגלי תמיד ישלם את המחיר היקר ביותר מעצם היותו חשוף וללא שום מעטפת שתגן עליו כמו במכונית וכולי. דבר נוסף, אי אפשר להתעלם מכל אותם נהגי המכוניות שמתעלמים מהם לחלוטין בגלל שהם לא רואים אותם או בגלל שהם פשוט קטנים יותר אז מזלזלים בהם. לא חסר נהגים שחותכים נתיבים בפיתאומיות בלי לאותת לפני או שמשחקים ברדיו או בסלולארי ובכך פוגעים ברוכבים. הגורו של עולם האופנועים טל שביט ז"ל נהרג בתאונה כאשר נהג רכב חתך אותו. אז כן, ישנם פסיכים על דו גלגלי, אני מודה אבל גם בצד של המכוניות, משאיות, אוטובוסים וכולי לא חסר פסיכים שפשוט לא סופרים את הדו גלגלי ממטר. אני אומר כזה דבר, לנהוג ברכב או כל מכונה אחרת זאת אחריות שאין כדוגמתה. עשו את המקסימום של המקסימום לא לפגוע בדו גלגלי ואתם את שלכם עשיתם. אם הם היו מספיק פסיכים לגרום לתאונה אתם לפחות את שלכם עשיתם. לפחות שהמצפון שלכם יהיה נקי.

• אהבתי 1
  • מבאס 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

רוכבי הדו״ג הם כמו עורכי דין: 99% מוציאים שם רע לכל השאר. נטיה להפתיע את הנהגים האחרים על ידי החלפות נתיבים בשטח המת. ואלה לא רק שליחי הפיצה, אלה גם רוכבי האופנועים הכבדים.

• אהבתי 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 שעות, sperial כתב:

@Muchacho פקק תנועה? לא בכדי הזכרתי את גרמניה, כי שם נותנים התראה על פקק 20 ק״מ מראש עם שלטים על גשרים ועם פריצה למערכות השמע. ואצלנו? כלום. אם זה לא קרה לך עד היום זה יהיה מוזר מאוד.

אה? לא הבנתי איזה התרעה אתה צריך בדיוק? קודם כל יש waze. שנית, כל המדינה פקוקה כל הזמן. מי שנוסע במסלול קבוע יותר מראש מתי ואיפה הפקקים. 

פורסם
לפני כשעה, Cerebral Cortex כתב:

עשו את המקסימום של המקסימום לא לפגוע בדו גלגלי ואתם את שלכם עשיתם.

טיפה מעיקה הגישה המתקרבנת. הבחירה לרכב על דו"ג היא שלך. אנשים בכביש חותכים ושמים פס על כולם, זה לא משנאה ממוקדת כלפי דו"ג. זה כי ישראלים נוהגים חרא.

כמו שאתה יודע אם אתה רוכב 30 שנה, נהיגה/רכיבה מצריכה הרבה קשב, עירנות ומודעות סביבתית. פשוט תעשה את המקסימום שלך לא לאתגר את היכולות של הנהגים סביבך, כי יש שונות. במקום להטיל עליהם את האחריות עליך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

רוכבי הדו״ג הם כמו עורכי דין: 99% מוציאים שם רע לכל השאר

למה ככה?!

לא חושב שזה יותר מ-90-91% (דארווין רולס...)

אגב, חלק מאסטרטגיית רכיבה של רוכב מודע , זה לא להפתיע נהגים, אלא ההיפך.

לגרום להם להיות מודעים לקיומנו על הכביש. נהג מופתע הוא לא צפוי ולכן מסוכן לרוכבים.

חוץ מהאמצעים הפסיביים כמו פנסי ערפל, ביגוד בולט וכדו'

יש גם התנהגות אקטיבית, לדוגמה - 'לטייל' בין המראות של הרכב שלפני, עד שאני מוודא ניראות,

ועוד ועוד... כבר כתבו על זה כמה ספרים.

בסביבות 2010 אירגנו הדרכות לרוכבים חדשים, בהן הנחלנו את המודעות הנ"ל בנוסף לאימוני מגרש.

זה צבר תאוצה והגיע בשיא לעשרות רבות של משתתפים בכל מפגש שבועי,

קיבלנו הסכמות לאימונים מהמשטרה, תמיכה של היבואנים ושת"פ עם בתי הספר לרכיבה מתקדמת.

היוזמה הזו נמשכה 3-4 שנים, אבל בהתנדבות זה היה כבר בלתי אפשרי לארגן אופרציה כזו, והסיפור דעך לאיטו.

כמה שנים אחר כך הגיע צונאמי של אופניים חשמליים, שהכניס לכביש אלפי רוכבים ללא ביטוח, ללא דין וללא דיין,

ובעידוד של גופים כלכליים גדולים ובראשם וולט, שממש מאלצים את אותם שליחים שלהם

להיות עברייני תנועה אם הם רוצים להרוויח משהו.

אחרי כמה שנים על כלים חשמליים שאינם כפופים לחוק למעשה, אותם רוכבים עולים לכביש עם מכוניות/קטנועים

ונוהגים בדיוק כפי שלמדו על האופניים. שהחוק לא חל עליהם, וההפקרות חוגגת מאז ועד היום וזה רק נהיה גרוע יותר.

אני לא מתפלא על זה.

כשאין רועה - העדר מתפזר, ורועי התחבורה שלנו כבר הרבה שנים לא מתפקדים.

פורסם
לפני 22 דקות, Cranky_CPA כתב:

אה? לא הבנתי איזה התרעה אתה צריך בדיוק? קודם כל יש waze. שנית, כל המדינה פקוקה כל הזמן. מי שנוסע במסלול קבוע יותר מראש מתי ואיפה הפקקים. 

כנראה שאתה נוהג בכבישים בלי שיבושי gps.  בכבישים שבהם אני נוהג לא היה וייז 15 חודשים. מקווה שחזר ולא ייעלם שוב.

ואני גם לא נביא, לא יודע לנחש איפה יהיו תאונות שגורמות פקקים. אולי תאציל עלי איזה יכולות?

@BoazB11צ'טערת. שליחי הפיצה והוולטרים מפתיעים על ידי החלפת נתיבים  לא צפויה, לפחות פעם ביום יש איזה שליח שאני רואה במראה הימנית ואחרי כמה שניות הוא עוקף משמאל. אבל גם רוכבי האופנועים הכבדים לא טומנים ידם בצלחת, בכביש המהיר עושים lane splitting ב-150 קמ"ש ויותר, וכמעט בלתי אפשרי לראות אותם מגיחים מעבר לעיקול כשהם מוסתרים על ידי התנועה.

אז אל תספר לי על נהגי המכוניות, הם צרה מספיק גדולה. אבל נהגי הדו"ג מפתיעים כל יום מחדש ביצירתיות שלהם,

פורסם

כנראה שאני מודע למה שקורה סביבי., ומחפש אתי מי שעלול לעשות להפתיע אותי. אתה יודע, הניסיון מצטבר עם השנים. לא כל נהג מחפש את ההפתעות סביב סביב, ולפעמים ה-workload של הנהיגה גבוה ואתה מפקשש משהו. תוסיף לכך את הנראות הנמוכה של הדו"ג וקיבלת מרשם לצרות.

פורסם

תחליט, או שאתה מודע ומחפש, או שאתה מופתע. 

אם אתה גם מודע ומחפש וגם מופתע, אתה בהכרח נוסע מהר מידי. האט מיד!

יום טוב גם לך

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...