Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 דקות, shlomiko כתב:

דיברתי עם עובד באגף הטכנולוגיה של המשטרה ב2017 בערך, הוא אמר לי שעלה אצלם רעיון להכניס שבב מהירות ברישיון והנעת הרכב תיהיה באמצעות הרישיון בלבד בערך כמו הזיהוי של המפתח. וככה מכסים את כל הכבישים, מצמצמים את הצורך בשוטרים, מצלמות וכו'.

נניח שההזייה הזאת באמת מתוכננת לצאת לפועל. נניח.

מה אז? להתקין מערכת לזיהוי הרשיון שמתממשקת און ליין עם משרד התחבורה ב4 וחצי מליון כלי רכב שיש על הכביש??

מדע בדיוני.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 30 דקות, Supertigre כתב:

בשוויץ לא הורידו את מספר ההרוגים בתאונות דרכים כבר מעל לעשור, ממוצע של 230 הרוגים בשנה בעשור האחרון וזו המדינה עם האכיפה הכי מוגזמת ודרקונית שיש, שמתאימה לאופי של התושבים המקומיים. 

אני הייתי אוסר על מכירה על מולטימדיה אנדרואיד ומחייב את כל יצרני הרכב לסגור 99% מהפעולות האפשריות תוך כדי נהיגה, משאיר רק רדיו, מזגן, ניווט, זהו. 

כי כשאתה מתחיל עם מספר הרוגים קטן קשה מאוד להקטין אותו עוד. וממילא קשה להגביר אכיפה מעבר למה שיש,להם עשורים.

230 הרוגים בשנה זה חצי משראל במדינה עם אוכלוסיה בגודל דומה ותנאי מזג אויר שיכולים להיות קשים.

רוצה לבדוק מה אכיפה עושה? בדוק את צרפת. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, אורח לרגע כתב:

מדע בדיוני.

אין צורך בסיבוך של התנעה עם רישיון נהיגה, מה גם שאחרי שבועיים יצוצו בטלגרם סוחרי רישיונות.

כל המכוניות ממוחשבות היום עד הגג, ועם כל מערכות הבטיחות האקטיביות ואפילו מובילאיי,

אפשר די בקלות לשים משדר/מקלט בכל רכב שיתקשר עם משדר/מקלט שיוצב בדרכים ויכתיב לרכב באיזו מהירות לנסוע,

וגם יתעד וישדר בלייב כל עבירה וחריגה, והדו"ח כבר יגיע הבייתה לפניך...

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

רוצה לבדוק מה אכיפה עושה? בדוק את צרפת. 

ביחס לאוכלוסייה, הנתונים בצרפת שווים לכ-500 הרוגים בשנה אצלנו. עכשיו הם כן הפחיתו מכ-4000 למשהו די יציב של 3500 הרוגים ואז עוד הפחתה לכ-3250 בשנה החמש השנים האחרונות (מתעלם מתקופת הקורונה). אני עדיין חושב שזה עניין של נוכחות, מודעות וכו' ופחות עניין של אכיפה בפועל, בצרפת לדוגמה זו הייתה שיחת היום ומניח שזה עשה את שלו אבל בסוף גם לזה יש גבול. כאשר מתעסקים בעיקר במהירות (תקשורתית) בסוף מייצרים אצל הנהגים תחושה שזה בסדר לעשות את כל השאר, אז לא מקפידים על הימין, חותכים את כל הנתיבים כי פספסו פנייה, מתעסקים במסך המולטימדיה כי הכל שם ואין שום חוק שמחייב יצרנים להגביל את השליטה בזמן נהיגה.... אכיפה זה בסוף הקצה, העונש ולא הפתרון המערכתי הנדרש. 

בוא נתחיל מנוכחות. להגיע ל-1000 ניידות למשטרת התנועה זה חלום רחוק מאוד, בטח כאשר אין לממשלה כל קשב לתחום הזה, אז כאן לדוגמה הייתי משתמש ברכבי מתנדבים עם סימון ומצלמות, הם אולי לא יבצעו אכיפה ולא יוכלו תפקד כניידת, אבל עצם הנוכחות והידיעה שהם מצלמים הכל וזה יכול להגיע לכדי קנס שישלח הביתה, תוכל לעשות את שלה. 

• אהבתי 1
פורסם

וזה בדיוק מה שכתבתי. עצם הנוכחות, הן של שוטרים והן של מכשירי אכיפה אלקטרוניים, משפיעה על התנהגותֶהנהגים.

הפחתה של 20% במספר ההרוגים אינה מבוטלת. אצלנו יש עליה.

בכל מקום יש איזו אסימפטוטה.

ומניסיון קטן הנהגים הצרפתיים יותר משוגעים מהישראליים, אז ההישג שתיארת לא מבוטל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדו גלגלי זה גם שיא של איזה 16 שנה ועדיין לא ניגמר ה השנה. איזה 104 הרוגים

התשתיות בירושליים מאוד הישתפרו-מנהרות-אזורים רק לתחבץ-

אבל הארדלמוסיה בכביש גודלת א מתווספים הרבה מכוניות ונהגים לכביש

ב וולט מעלה לכביש קטנוענים שמהירות וכסף בראש מעיינהם מעל עברות ונהיגה פרועה

ג אנשים לא מאותתים

ד קיפוח זכות תוקע את הכבישים ומכפיל את זמני העמידה בפקקים-מה שתורם לעצבים ואנשים ממהרים

מהממשלה והמשטרה הייתי מצפה לענישה חמורה בשביל מיגור עברות וסכנות בכביש-וגם שיסגרו את וולט וישלמו רק לפי שעות ולא לפי מהירות. אבל זה לא יקרה כפי שרואים

מבאנשים הייתי מצפה לאחדות-תאום ציפיות דרך איזה ערוץ תיקשורת-איתות תמיד-

ונגד קיפוח זכות א אם כמויות נוסעים מהשולים-לחסום פיזית-דהיינו ליסוע חצי על הנתיב שדרכו חותכים ב אם זה יותר מנתיב ואין אפשרות לרכב אחד לחסום אז שכולם יסעו דרך שם כול עוד פנוי שם יותר מהפקק 

לצערי זאת הדרך היחידה לעצור את קיפוח הזכות. ואם לא נידאג פה לסדר ניטבע כולנו בח*א הזה

• אהבתי 1
פורסם

נהגים על הנתיב האמצעי והשמאלי על מהירות 80 קמ"ש בכביש 4 של 100-110 קמ"ש הם הסכנה, גורמים לפקקים ולנהגים אחרים לזגזג כדי לעקוף אותם.

כמה תאונות יש בכביש הזה בין אשדוד לראשון? עומסי תנועה בבוקר על כלום, רק כי מישהו אחד לא מודע לסביבה ושם פס על כולנו.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לא הבנתי למה אתם מופתעים. אנשים כאן עצבניים, לחוצים, בחרדות ופוסט-טראומה בגלל הטירוף שהולך במדינה הזאת בשנים האחרונות. זה התחיל כאשר נעלו את כולם בבתים והחריבו את הכלכלה בגלל הפייק-מגפה הזאת, המשיך בפסיכוזה ההמונית שהתחילה כאן בגלל הרפורמה בתחילת 2023, ועכשיו המלחמה הזאת שנמשכת כבר מעל שנה וחצי. תוסיפו לזה גודש בכבישים שרק הולך ומחמיר, מצוקת חניה ואפס אלטרנטיבה לרכב—ומקבלים נהגים יותר עצבניים ואלימים.

ומירי רגב היא אמנם בעלת אינטליגנציה של נעל ספורט משומשת (וכשאני מסתכל על איך הצבא מתפקד בשנה האחרונה, אני גם מבין איך אחת כזאת הגיעה לדרגת תת-אלוף), אבל במרחץ הדמים בכבישים היא לא אשמה. תוסיפו על הכול אפס נוכחות של המשטרה, שכבר מזמן הפסיקה לאכוף עבירות תנועה קלות עד בינוניות. ברגע שאנשים לא רואים שוטרים בכבישים הם מרשים לעצמם להתנהג יותר בחופשיות. אין מה לעשות זה הטבע האנושי. 

בתאריך 27.12.2024 בשעה 12:46, Supertigre כתב:

בשוויץ לא הורידו את מספר ההרוגים בתאונות דרכים כבר מעל לעשור, ממוצע של 230 הרוגים בשנה בעשור האחרון וזו המדינה עם האכיפה הכי מוגזמת ודרקונית שיש, שמתאימה לאופי של התושבים המקומיים. 

זה נתון חסר משמעות בלי לקחת בחשבון את השינוי באוכלוסית שוויץ מבחינת גודל והרכב אתני וכמות המכוניות על הכביש בין 2014 - 2024. 

בתאריך 27.12.2024 בשעה 12:46, Supertigre כתב:

אני הייתי אוסר על מכירה על מולטימדיה אנדרואיד ומחייב את כל יצרני הרכב לסגור 99% מהפעולות האפשריות תוך כדי נהיגה, משאיר רק רדיו, מזגן, ניווט, זהו. 

ומה לגבי זה שבמכוניות מודרניות מבטלים כפתורים פיזיים ומוטות תפעול בשם ה"חיסכון" (סליחה, הקִדמה)? בטסלה, אפילו את כיוון פתחי המזגן אי אפשר לבצע בלי להתעסק במערכת המולטימדיה. והחולה נפש הזה, אילון מאסק, עוד רצה להסיר את ידית האיתות ולהעביר את פונקציית האיתות למסך המגע, עד שהרגולטור עצר אותו והחזיר אותו לקרקע המציאות.

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
  • אהבתי 3
פורסם
לפני כשעה, Cranky_CPA כתב:

אבל במרחץ הדמים בכבישים היא לא אשמה.

בטח לא אשמה.

אשם הנהג. אשם הש.ג...

אבל שרת התחבורה?!? מה הקשר שלה לתחבורה באמת?

אפילו פייק דף מסרים על פועלה בתחום אחריותה אין לה.

בצבא כמו בפוליטיקה, צעקה את דרכה למעלה.

פורסם
לפני 43 דקות, BoazB11 כתב:

בטח לא אשמה.

אשם הנהג. אשם הש.ג...

אבל שרת התחבורה?!? מה הקשר שלה לתחבורה באמת?

אפילו פייק דף מסרים על פועלה בתחום אחריותה אין לה.

בצבא כמו בפוליטיקה, צעקה את דרכה למעלה.

ברור שהנהג אשם. מי נוהג ברכב? AI? 

פורסם
בתאריך 27.12.2024 בשעה 16:13, sperial כתב:

וזה בדיוק מה שכתבתי. עצם הנוכחות, הן של שוטרים והן של מכשירי אכיפה אלקטרוניים, משפיעה על התנהגותֶהנהגים.

הפחתה של 20% במספר ההרוגים אינה מבוטלת. אצלנו יש עליה.

בכל מקום יש איזו אסימפטוטה.

ומניסיון קטן הנהגים הצרפתיים יותר משוגעים מהישראליים, אז ההישג שתיארת לא מבוטל.

לנהוג 120/140 לא הורג אף אחד. זה שלאנשים אין כישורי נהיגה זה משהו אחר.

להציב מצלמות מהירות איפה שאין צורך (ראה לדוגמה את הכניסה לחדרה מכביש 4, אם אתה מהאזור) או להציב שוטר תנועה מטר אחרי ירידה ממחלף בכפר סבא איפה שמתחלפת המהירות מ-90 ל-60 ולזמבר נהגים בקנס של 1500 שקל על כלום ושום דבר לא תורם במאומה להרוגים בדרכים.

ואם מישהו כאן חושב ש120 או 140 קמ"ש בכביש פתוח זאת עבירה, תרדו מההגה.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 5
פורסם

אדוני מהנדס תנועה או מהנדס בטיחות?

אדוני בדק את האחיזה בכביש, את שדות הראיה, את שיפועי האורך ושיפועי הצד ואת כל שאר המדדים וקבע כי יש בישראל כבישים שעומדים בדרישות לנהיגה בטוחה במהירויות כאלה (ועם מרווח בטיחות נררש)?

אני יודע שהנהג הישראלי יודע היטב מה המהירות הבטוחה. רק שאין לו מושג. פעם היה כאן חבר שמקצועו הנדסת כבישים שהסביר מה התנאים הדרושים .

למיטב ידיעתי אף כביש בישראל אינו בנוי בתקן למהירות 120 קמ"ש או יותר - מה שמחייב הגבלת מהירות ל-110 קמ"ש - וההחלטה להתיר 120 קמ"ש,בכביש 6 היא החלטה פוליטית של שר התחבורה ישראל כץ, ולא החלטה הנדסית.

• מצחיק 2

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

אדוני מהנדס תנועה או מהנדס בטיחות?

אדוני בדק את האחיזה בכביש, את שדות הראיה, את שיפועי האורך ושיפועי הצד ואת כל שאר המדדים וקבע כי יש בישראל כבישים שעומדים בדרישות לנהיגה בטוחה במהירויות כאלה (ועם מרווח בטיחות נררש)?

אני יודע שהנהג הישראלי יודע היטב מה המהירות הבטוחה. רק שאין לו מושג. פעם היה כאן חבר שמקצועו הנדסת כבישים שהסביר מה התנאים הדרושים .

למיטב ידיעתי אף כביש בישראל אינו בנוי בתקן למהירות 120 קמ"ש או יותר - מה שמחייב הגבלת מהירות ל-110 קמ"ש - וההחלטה להתיר 120 קמ"ש,בכביש 6 היא החלטה פוליטית של שר התחבורה ישראל כץ, ולא החלטה הנדסית.

אל תהיה מעיק. אנחנו כבר לא בשנות ה-80, והכבישים בישראל כיום מעולים. הבעיה היא בכישורי הנהיגה הירודים של חלק גדול מהנהגים. זה כולל את אלה שנתקעים בנתיב האמצעי במהירות של 90 קמ"ש (שלדעתי, זה הרבה יותר גרוע מאלה שנתקעים בשמאלי), אי שמירה על מרחק, ואת הרוצחים בפוטנציה שנזכרים ברגע האחרון שהם צריכים לצאת בחלף ולכן חותכים שלושה נתיבים בבת אחת, ועוד ועוד. אז למה דווקא למהירות בחרת להיטפל? כי זה קל? 

• אהבתי 5
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני כשעה, Muchacho כתב:

אם מישהו כאן חושב ש120 או 140 קמ"ש בכביש פתוח זאת עבירה, תרדו מההגה.

אני לא צריך לחשוב או לא לחשוב על זה. זה החוק ואני לא חושב שלאנשים שמכירים את החוק אסור לנהוג

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...