Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

צריך את עזרתכם בבקשה. בלי הודעה מוקדמת,  באמצע נסיעה, דוושת הבלמים הפסיקה לתפקד וכדי לעצור הייתי חייב לדחוף את הרגל עד סוף המהלך של הדוושה.

יום ראשון על הבוקר יגיע גרר כדי להעביר את הרכב למוסך.

בנתיים, אני מנסה להבין מה השתבש. רפידות החלפתי לפני פחות משנה ואני נוהג רגוע מאוד.

פימפמתי את הדוושה כאשר הרכב לא מנוע ושמעתי אוויר נפלט ונקלט מהמערכת (בהתאם למצב הדוושה). צרפתי קובץ (החל משניה 8 אפשר לשמוע את התופעה).

מה לדעתכם תקול במערכת?

תודה וסופש רגוע

image.jpeg

עריכה אחרונה על ידי ירון 40
פורסם

בארץ לא תמיד מקפידים על החלפה מלאה של נוזל הבלמים, ואז נשארים עם נוזל מזוהם במערכת, ויכול להיות שזו הבעיה. אם לא ראית בעבר שהחלפת הנוזל נעשית כפי שאתאר בהמשך, הייתי דואג להחליף קודם את את הנוזל (גג חצי שעת עבודה, וכמה עשרות ש"ח על הנוזל). בהחלפה נכונה בלי משאבה מישהו מפמפם את דוושת הבלמים, והמוסכניק מנקז את את הנוזל הישן מארבעת הגלגלים, וממלא נוזל חדש. המלצות יצרני הרכבים הן לעשות את זה בד"כ כל שנתיים/30K ק"מ לפי הנמוך. אם אתה עושה את זה, תצטרף לבדיקת הבלמים של המוסכניק בסוף ההחלפה, ותראה שהעסק עובד.

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, mcaspi כתב:

בארץ לא תמיד מקפידים על החלפה מלאה של נוזל הבלמים, ואז נשארים עם נוזל מזוהם במערכת, ויכול להיות שזו הבעיה. אם לא ראית בעבר שהחלפת הנוזל נעשית כפי שאתאר בהמשך, הייתי דואג להחליף קודם את את הנוזל (גג חצי שעת עבודה, וכמה עשרות ש"ח על הנוזל). בהחלפה נכונה בלי משאבה מישהו מפמפם את דוושת הבלמים, והמוסכניק מנקז את את הנוזל הישן מארבעת הגלגלים, וממלא נוזל חדש. המלצות יצרני הרכבים הן לעשות את זה בד"כ כל שנתיים/30K ק"מ לפי הנמוך. אם אתה עושה את זה, תצטרף לבדיקת הבלמים של המוסכניק בסוף ההחלפה, ותראה שהעסק עובד.

בכמה מכוניות נתקלת בבלמים שלא עבדו כתוצאה מנוזל בלמים שלא הוחלף בזמן?

כמו שכתבת בארץ לא מחליפים את הנוזל, משמע שרוב הרכבים בישראל נוסעים עם נוזל בלמים שחור ופג תוקף.
הבעיה של פדל ספוגית כתוצאה מנוזל שספח הרבה מים יכולה להופיע רק במאמץ של הבלמים וגם אז לא מדובר בתקלה נפוצה.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

לא נתקלתי בהרבה רכבים שהבלמים לא עבדו כתוצאה מנוזל בלמים שהוא מזוהם, כי אני לא מוסכניק עם הרבה שנות ניסיון. אני רק יודע פחות או יותר את הדברים מתנהלים בנושא, ולדעתי, עדיף לעבוד מהקל לכבד.

פורסם

אשמח להסבר קצר לפני שאני מגיע למוסך. 

ממה שראיתי: גובה נוזל בלם בתוך התחום המותר.

דוושה רכה ולא קשה, כנראה לא בוסטר

צילינדר ראשי מיד אחרי הבוסטר (משאבה?) לא נוזלת

אוויר במערכת? לא ברור איך נכנס אם גובה פני נוזל במיכל בתחום המותר

פיני צלחות (מובילים?) יכול להיות שלא מאפשרים תנועה חלקה? נאמר וכן, הדוושה הפכה לרכה ברגע, האם זה יכול להתאים לתופעה?

ABS? משאבה לא תקינה? קצר? אם כן, איך ניתן לוודא?

פורסם
לפני 12 דקות, ירון 40 כתב:

אשמח להסבר קצר לפני שאני מגיע למוסך. 

ממה שראיתי: גובה נוזל בלם בתוך התחום המותר.

דוושה רכה ולא קשה, כנראה לא בוסטר - לא בוסטר

צילינדר ראשי מיד אחרי הבוסטר (משאבה? - מאסטר צילינדר) לא נוזלת - כיוון אפשרי

אוויר במערכת? לא ברור איך נכנס אם גובה פני נוזל במיכל בתחום המותר - לא סביר

פיני צלחות (מובילים?) יכול להיות שלא מאפשרים תנועה חלקה? נאמר וכן, הדוושה הפכה לרכה ברגע, האם זה יכול להתאים לתופעה? - לא סביר

ABS? משאבה לא תקינה?  - כיוון אפשרי

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...