Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכם,

אני מתכנן את עלויות השיפוץ בדירה בעתיד הלא רחוק, ורציתי לשמוע מכם איזה פתרונות מיזוג אתם חושבים שיכולים להתאים לסלון + מטבח (בחדרים יהיו עיליים בכל חדר).

הדירה באיזור השפלה, בקומה 7 מתוך 8, כאשר החלון הגדול במטבח לכיוון דרום, והמרפסת של הסלון לכיוון צפון.

האפשרויות שחשבתי הן מזגן עילי חזק לאיזור הסלון ומזגן עילי במטבח מעל הכניסה - אני חושש שהמזגן בסלון יתקשה להתמודד עם כל הסלון + פינת האוכל.

אופציה שנייה היא מיזוג מיני מרכזי לסלון עם מספר נקודות יציאה, ויצאה אחת למטבח.

image.thumb.png.fd9b8f54b3470c0b0b739b3723c373b4.png

פורסם

יש לי בערך אותו גודל חלל סלון-פינת אוכל כמו שלך.

ויש שם לנו מזגן עילי 2-2.5 כ"ס שמתמודד יפה עם המשימה. (מזגן ישן...)

(ואותו גודל מטבח. אבל במטבח אין מזגן כי יש פתח גדול יותר לסלון ככה שהמזגן של הסלון "אחראי" גם עליו)

ויש לנו חלון ענק (בלי מרפסת שמש. ככה שהשמש דופקת ישר עליו) שפונה לצד מזרח. 

ככה שמאמין שמזגן של 2.5- 3 כ"ס יהיה יספק את העבודה לסלון אצלך. 

לדעתי מיני-מרכזי יהיה אובר קייל למזג רק את הסלון.

אבל אני לא איש מיזוג. תתייעץ עם איש מיזוג

.

פורסם

היתרון של מיני מרכזי לסלון הוא לא בעוצמת הקירור אלא היכולת להגיע לטמפ' אחידה בלי רוח לא נעימה שמכה בך כי אתה יכול לפזר מספר פתחים שיתנו פיזור יותר טוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

מיני מרכזי בלי לחשוב פעמיים.

אני מניח שמאחורי הסלון זה מסדרון לחדרים, אז אתה עושה הנמכת גבס במסדרון ומספר יציאות לכיוון הסלון בקו אפס עם הקיר, וסינר גבס קצר שיאפשר העברת שרשורי נוסף למטבח. זה גם אסטטי משמעותית מאשר מזגן עילי וגם יעיל יותר לשטח כזה.

קח בחשבון שמזגן עילי גם יהיה רועש יותר בגלל ההספק הגבוה שנדרש מנקודת זריקה אחת + המנוע שיושב בתוך היחידה, מזגן מרכזי עם מספר יציאות יכול לזרוק אוויר בנחת דרך מספר מוקדי פיזור, וממילא מוקד הרעש העיקרי הוא המנוע שישב מאחורי גבס במסדרון.

תוכנית אפשרית בהנחה שאכן מדובר במסדרון:

image.thumb.png.412cee36690e2bfac562d222754051f0.png

הקווים האדומים אלו שרשוריים ליציאות מיזוג.

** אני לא איש מיזוג, אשתי מעצבת פנים ראיתי עשרות תוכניות ושוחחתי לא מעט עם אנשי מיזוג בשנה החולפת גם לדירה שלנו.

עריכה אחרונה על ידי dalet11

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• תוכן חדש...