Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בחיפושיי אחר רכב (אני מחפש בעיקר סוויפט 2017 ומעלה) ואני נתקל בהרבה רכבים שנתון 2018 עם קילומטר נמוך,  רובם מפורסמים ב10 אלף מעל המחירון, מכמה שיחות שעשיתי הם מתגמשים בערך ל5 מעל המחירון.

מחירון של סוויפט שנת 2018-2020 נע באיזור ה50-60 עם חישוב קילומטר נמוך לדגמי ה2018 המחיר נע לאיזור ה55-60, אחרי שקלול כמובן.

לדוגמה נתקלתי במודעה של סוויפט 2018, 50 אלף קילומטר של זוג מבוגרים נכים שנסע רק בין עירוני, המודעה דורשת 10-11 מעל מחירון, בנוסף הרכב נראה כאילו ישב בחוץ כל השנים.

השוק לא הכי מזהיר בימים אלה כמו שכולנו יודעים ואני תוהה האם בעיניכם משתלם לשלם 5 מעל מחירון (10% כמעט) לרכב עם קילומטר נמוך?

כמובן שכל אחד רשאי לדרוש כמה שבא לו ובסוף מה שקובע הוא השוק, מצד שני הרכבים האלה עדיין בני 6-7 שנים, האם בכלל עדיף לקחת רכב עם קילומטר תואם לשנתון (כלומר 15-20 לשנה) במחיר מחירון?

כמובן בהנחה ושניהם במצב מכני טוב ויחסית שמורים.

כמובן שיש פרטיים בשוק אבל אני נתקל בעיקר בסוחרי רכב/מגרשים שמחזיקים רכבים יפים בעלי קילומטר נמוך (וכמובן מחיר גבוהה), נראה תמוהה בעיני שרוב הרכבים האטרקטיביים נמצאים אצל סוחרים הרי להבנתי הם רוכשים במחיר נמוך מאוד, לדוגמה סוחר מחזיק 2 רכבים אותה שנה בקילומטר כמעט זהה, האם אלו רכבים שעברו תאונה ושיפוץ או שהם מורידים קילומטרים?

עריכה אחרונה על ידי גיל90
פורסם

כל רכב צריך לבדוק, גם מסוחר וגם מאדם פרטי.

אם הסוחר מוצא מכונית מבוקשת, שמורה ומצליח להוריד מחיר מתחת למחירון, הגיוני שהוא מוכר יותר יקר ( זה מהות המקצוע שלו).

האם בכל מה שרשמת לגבי המחירים, בדקת מחירון משוקלל של כל רכב ספציפי? עם תוספת של קילומטראז' נמוך במיוחד?

רכב שמור יכול להיות גם כזה שנסע 15-20 אלף קילומטרים בממוצע, ויכול להיות מוזנח אחרי שעמד/ בקושי נסע אבל לא טופל בזמן.

לכן לא הייתי פוסל שום דבר עם קילומטראז' ממוצא.

אישית, במקומך הייתי ממשיך לחפש ממישהו פרטי. עכשיו זה לוקח זמן למצוא רכב ראוי, צריך גם סבלנות וגם זריזות ( כאשר רואים משהו שווה במודעה ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, vladclar כתב:

כל רכב צריך לבדוק, גם מסוחר וגם מאדם פרטי.

אם הסוחר מוצא מכונית מבוקשת, שמורה ומצליח להוריד מחיר מתחת למחירון, הגיוני שהוא מוכר יותר יקר ( זה מהות המקצוע שלו).

האם בכל מה שרשמת לגבי המחירים, בדקת מחירון משוקלל של כל רכב ספציפי? עם תוספת של קילומטראז' נמוך במיוחד?

רכב שמור יכול להיות גם כזה שנסע 15-20 אלף קילומטרים בממוצע, ויכול להיות מוזנח אחרי שעמד/ בקושי נסע אבל לא טופל בזמן.

לכן לא הייתי פוסל שום דבר עם קילומטראז' ממוצא.

אישית, במקומך הייתי ממשיך לחפש ממישהו פרטי. עכשיו זה לוקח זמן למצוא רכב ראוי, צריך גם סבלנות וגם זריזות ( כאשר רואים משהו שווה במודעה ).

כל אדם רשאי לתמחר לראות עיניו, התהייה שלי בנוגע לסוחרים הייתה - איך יוצא שרוב הרכבים (מסקירה שלי לפחות) עם הקילומטר הנמוך (או יחסית) נמצאים אצלם? דווקא נשמע שאדם עם רכב עם נתונים טובים לא ירצה למכור בהפסד למגרש, מה שגורם לי לתהות האם הרכבים האלה עברו תאונה ושיפוץ או הורד להם קילומטר.

אני בודק כל רכב עם שקלול במחירון לוי יצחק, אלא אם אני מפספס אופציה מיוחדת, אני מכניס יד וקילומטר במחירון וזה משתנה בהתאם.

וכן אני כרגע נמנע מסוחרים, לא מחפש להתעסק עם זה כרגע, אני פשוט תוהה האם מקובל בשוק לשלם 10% יותר (במקרה הזה 5 אלף ש"ח) מעל מחירון עבור רכב אטרקטיבי כמו קילומטר נמוך במיוחד? או שזה עניין של "כל אחד והשיקול שלו".

אולי השקט של רכב שבקושי שומש ויחזיק הרבה שנים מצדיק את המחיר? שכחתי לציין שאני מתכוון להחזיק את הרכב באיזור ה5-6 שנים.

עריכה אחרונה על ידי גיל90
פורסם (נערך)

כל אחד והשיקול שלו.

כל דגם והשוק שלו.

יש דגמים שנמכרים בפועל גם ב  10-15אלף₪  מעל המחירון. יש דגמים שלא מקבלים מחירון גם במצב מושלם.

אני לא יודע מה בדיוק השוק של סוויפט 2017-2018, אבל כנראה זה רכב עם ביקוש גבוה.

אם הרכב לא צפוי לנסוע אצלכם המון בהמשך, לא הייתי בהכרח רץ לשלם יותר על קילומטראז' נמוך במיוחד, בטח לא לסוחר.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש בשוק לא מעט רכבים (יאריס היברידית, ג'אז הדור האחרון יונדאי קונה היברידית ועוד) שהשוק שלהם פשוט הזיה,
אנשים דורשים 10++ מעל המחירון ופשוט מקבלים גם לרכבים ממוצעים לגמרי,

טויוטה סלקט לא מתביישים לבקש 18K מעל המחירון ליאריס 2019 יד ראשונה עם קלומטרג' נמוך...

פורסם

מה שהזיה זה המחירון מנותק ממחיר השוק

אם כולם רוצים 10 מעל... זה המחיר!

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אם זה המקרה, ובאמת מבקשים כול כך הרבה על סוויפט, הייתי מחפש דגם אחר, הסוויפט לא פאר היצירה שדורשים 10 אלף מעל. אין בעיה לשלם 2-3 אלף מעל.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה לא רכב נישתי שנמכר בכמויות קטנות, יש היצע "גדול" יחסית, לא הייתי משלם הרבה מעל או בכלל מעל המחירון,

אני אשלם מעל המחירון כאשר הרכב הוא או:

1. נדיר בארצנו ואין אחרים שמוצאים למכירה

2. כאשר הרוב הגדול של ההיצע במצב לא טוב והרכב שמצאתי במצב מצוין - יחסוך לי הוצאות על יישורי קו ותיקונים

3. שמור בצורה קיצונית - "כמו לקנות רכב חדש"

אתה תופתע באיזו קלות ניתן להוריד קילומטרז, לפחות מהמחשב הראשי,

ניתן לחלץ קילומטרז אמיתי דרך רכיבים אחרים כמו גיר, אך אינני יודע עד כמה קל לזייף ברכיבים האחרים

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 3 דקות, outnex כתב:

הזייה הכל נכון אבל אין מה לקנות במחיר נורמלי שהוא יהיה אמין
יפני יקר צרפתי מתפרק. מה נשאר?

יונדאי וקיה 🥹

~הונדה ג׳אז הייבריד 2014~ ז״ל

כרגע ~ הונדה סיוויק האצ׳באק 2016 

פורסם
לפני 4 שעות, גיל90 כתב:

נראה תמוהה בעיני שרוב הרכבים האטרקטיביים נמצאים אצל סוחרים

זה כמו שהדשא של השכן ירוק יותר.

לא, הוא לא.    (אלא אם אני השכן...🤪)

סוחר, כמו סוחר - יודע לסדר את הסחורה שלו ככה שהוא יוכל בהמשך לסדר את הלקוח.

לא כולם בטח, אבל יש מספיק כאלה בכדי להכליל.

עושים "השבחה" (לפעמים גם לק"מ), מצלמים שיבריק בשמש ולא יראו את הפגמים,

ואם כבר יש רכב אחד באמת טוב, אז הוא בדיוק נמכר או ב"תהליך".

בקיצור - בשביל למצוא מציאה צריך לחפש הרבה, והרבה יותר ככל שהתקציב נמוך יותר.

ובמאמר מוסגר בלי קשר לסוחר או פרטי, צריך להיות החלטי.

אם וכאשר מצאת רכב ראוי, הכה בברזל בעודו חם, כי מחר או בעוד שעה מישהו יקדים אותך אם תתמהמה.

יצא לי כבר לשים יד בשביל קרוב משפחה על רכב מוצלח ב-9 בערב,

כשהמוכרת קבעה לבדיקה למחרת בבוקר עם מישהו אחר... (מעל המחירון ובלי להתמקח).

פורסם
לפני 5 שעות, גיל90 כתב:

כל אדם רשאי לתמחר לראות עיניו, התהייה שלי בנוגע לסוחרים הייתה - איך יוצא שרוב הרכבים (מסקירה שלי לפחות) עם הקילומטר הנמוך (או יחסית) נמצאים אצלם?

בהרבה מהמקרים כל קשר בין הנתונים במודעה לנתונים בפועל - מקרי בהחלט.

אצל רבים מהסוחרים הנתונים היפים נועדו כדי להביא אותך אליהם למגרש - שם הם כבר ידחפו לך מה שיש להם במלאי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני שעה, קוסקוס כתב:

יכול להיות שאלה שלא נוסעים הרבה ולא מבינים ברכבים 

הם אלה שלא מתעסקים עם המכירה של האוטו ומעבירים לסוחר גם בהפסד

או שהם כמוני, מחזיקים רכב במשך שנים טובות (האחרון היה 9 שנים), כך "שירידת הערך" גם אם הרכב היה נמסר חינם הייתה פחות מ-1000 שקלים לחודש. מוכר אותו לסוחר בלב שלם במחיר גבוהה ממחיר הטרייד אין שקיבל בקניה של רכב חדש וחוסך לעצמו כאב ראש וביזבוז זמן. יתר כל כן, אותו סוחר כבר יודע שהוא הולך להרוויח אז הוא חותם על זכרון דברים ומחיר, וממתין בסבלנות לקבל את המפתח, מצד שני, גם אני לא הייתי חזיר ומכרתי רכב בן 9 עם 90000 במחיר מחירון פחות הסכום שקיבלת ירידת ערך בעקבות תאונה (תיקון אמביטה תא מטען ללא פגיעה בשילדה) ולא לפי ירידה באחוזים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...