Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, ברשותי סובארו אימפרזה RX שנת 2007 מנוע 1.5 בלי טורבו. אני מעוניין מתישהו (גם אם לא שווה לי) לעשות כמה שינויים ברכב, כגון, הסבה לידני והחלפת מנוע למנוע יותר חזק וגדול עם טורבו, האם זה אפשרי? אני מודע למחירים ויכול להיות שלא שווה לי אבל אני אוהב את הנראות של הרכב ואני רוצה להשקיע בו בעתיד כדי להינות ממנו. חוץ מכל החלקים הנחוצים לעבודה כזאת גדולה ולמחיר של עבודה כזאת, יש מוסך שיכול לעשות לי את זה? תודה.

פורסם

בשביל לבצע שינוי כזה באופן חוקי, תצטרך אישור של המחלקת הטכנית של  היבואן.

לצערי - אין מצב שיאשרו לך שדרוג כזה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לקחת סובארו 1.5 אוטומט ולהפוך אותו לאימפרזה טורבו ידנית זה רעיון נחמד.

רעיון נחמד יותר זה למכור ולקנות אימפרזה טורבו, גם יצא לך יותר זול.

תאכלס זה לא באמת בעיה, כל מה שאתה צריך זה מנוע מפירוק+טורבו (הטורבו חדש, לא תמצא כזה בפירוקיות), בשילוב של גיר ידני שהיה בכלל הנעה כפולה ברכב הזה, כלומר תצטרך גם שינוי שיכיל את הדריישאפט+סרן אחורי+ אולי שינוי במערך המתלים מאחור.

תושבות גיר אחרות זה ברור, כנראה גם צמת חוטים מרכזית (אולי בשנתון הזה לא תהיה חייב ואז הרווחת פחות כאב ראש).

ואז תצטרך ידית הילוכים+ קונסולה מתאימה (כנראה גם תחפש בפירוקיות).

תוסיף גם קלאץ+ משאבת קלאץ+ דוושת קלאז וחיבור שלה לגוף הרכב לרשימה לביצוע…

ואז צריך לקרר את הכול, אז תצטרך לנתק ולבטל את חיבורי צנרת השמן גיר לרדיאטור המקורי, להחליף רדיאטור לכזה שמתאים למנוע 2000, אחכ להוסיף צנרת מתאימה ליניקת אויר+ אינטרקולר כמובן לטורבו (תצטרך לשים מקדימה כיוון שמכסה המנוע שלך בלי הקונס אויר (או להחליף גם מכסה מנוע).

אם כן החלטת לשים מקדימה אז תצטרך גם למצוא צנרת מתאימה (ראיתי פעם סרטון של מישהו עשה את זה בארהב והיה צריך לחתוך מעברים לצנרת בשלדת הרכב בחזית+ בפגוש+ ליצור התאמות לאינטרקולר כדי שיכנס ויתפס במקום שלו).

ואז תצטרך למצוא גם מכונאי שיקח על עצמו את האחריות לביצוע על הפרוייקט הזה, ולבסוף תצטרך להעביר את הרכב טסט כלומר תצטרך אישור של המחלקה הטכנית של היבואן (בהצלחה עם זה).

ואז אחרי הכול עדיין לא תהיה לך אימפרזה טורבו כיוון שלמקורית יש מערכת מתלים שונה, חיזוקי שלדה וכו וכו… 

חוץ מכל הרשימה הזו זה ממש לא בעיה להוסיף לה טורבו.

תסתכל על החיובי, את הסמל בחזית אתה יכול להשאיר מקורי אז חסכת 60-70 שקל.

• אהבתי 3
  • מצחיק 5
פורסם

את האישור של המחלקה הטכנית צריך לקבל לפני שמתחילים את הפרוייקט (ושם זה יגמר)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לפני כמה שנים עבדתי בחברה שהיה בה איש אחזקה ''חובב רכב'' (גדל על המהיר ועצבני, חי בלופ של סירטונים ביוטיוב שמשתילים ls במיאטה וכ') לשנינו היו את הרכבים הכי מלוקקים ובולטים בחניון ולכן הינו מדברים הרבה על רכבים. הייתה לו אימפרזה כמו שלך והוא לא הפסיק לספר לי איך בעתיד הוא הולך להשתיל בה מנוע של-sti. כל ניסיונותי לדבר אליו בהגיון ולהסביר לו שזה חסר הגיון עלו בתוהו. אז אגיד לך מה שאמרתי לו בסוף: יאללה בהצלחה.

פורסם
בתאריך 24.9.2024 בשעה 06:22, Tapian כתב:

והוא לא הפסיק לספר לי איך בעתיד הוא הולך להשתיל בה מנוע של-sti.

סיפורים זה טוב :)

בתאריך 30.8.2024 בשעה 09:11, GoldenMine כתב:

אני מעוניין מתישהו (גם אם לא שווה לי) לעשות כמה שינויים ברכב, כגון, הסבה לידני והחלפת מנוע למנוע יותר חזק וגדול עם טורבו

כמו שכמה כתבו לך - זה אפילו לא עניין של לא שווה לך - זה פשוט עניין שחוקית זה פשוט לא יקרה וריאלית - אלא אם כן:

1. יש לך רכב שלם לגמרי מתאונה עם כל החלקים תקינים איכשהו

2. יש לך מוסך שלם בבית.

כלכלית זו הזיה לגמרי. למעשה גם עם מה שכתבתי למעלה כלכלית זה הזיה מוחלטת.

מה שתקבל בסוף זה שעטנז של רכב שלך , שעלה לך יותר מלקנות STI משומשת ומבחינת השוק שווה כמו אימפרזה רגילה (במקרה הטוב).

טכנית ? זה אפשרי. ראיתי את זה נעשה מול העיניים שלי בישראל אפילו (ואפילו פרוייקט יותר שאפתני -> אבל הוא לא היה מיועד לכביש אלא כרכב ראלי בזמנו) ולקח חודשים במוסך עם כל בעלי המקצוע + הידע הטכני על פני שנים + רפרנס של מה בונים מולו כדי להשוות בשוטף.

אבל כדיי להיות ברור:

1. אתה לא בארה״ב איפה שהכלים והחלקים זולים ונגישים. (וגם פה - בחיים לא הייתי עושה פרויקט כזה. אפילו חלק ממה שדיברו פה - LS במיאטה -> פה זה יהיה חוקי + יש אשכרה חלקי מדף לעשות את זה- אני יכול להזמין קיט שיגיע שבוע הבא... אבל אף אחד לא יטרח לעשות כזו השתלה פה)

2. זו לא החלפה טריוויאלית רק של חלק אחד מכל הרכב -> אשכרה כל דבר מאחורי הסמל כמו שכתבו לך שונה בין הרכבים חוץ משלדה, חלק מהקוסמטיקה ותוכל לשמור על רוב חלקי פנים הרכב.

3. אלא אם כן אתה מ א ו ד מכיר את כל הנפשות הפועלות במחלקה הטכנית של היבואן + תצליח להוכיח להם שאתה הולך לעשות את כל הפרוייקט הכי לפי הספר -> אין סיכוי שתקבל אישור -> משמע לא תוכל לרשום את השינויים ברישוי משמע - חוקית - לא תוכל לסוע ברכב נקודה.

בסופו של דבר הרעיונות האלו חוזרים על עצמם כל כמה פוסטים ולא קורה איתם כלום.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

וככה זה יהיה בסוף:

• מצחיק 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...