Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

קראתי כמה שרשורים בנושא (ועוד כמה עשרות מאמרים וסרטונים) אבל אף אחד מהם לא קלע בדיוק לצרכים שלי. אני שוקל לרכוש את השעון החכם הראשון שלי, אך רק אם אמצא משהו מתאים ובתקציב הגיוני לבדיקת היתכנות (כולל יד שניה).

מה נחוץ:

• קישוריות בסיסית עם אנדרואיד. 
  • סנכרון עם הטלפון שיתן לי התראה על הודעה או שיחה נכנסת.
  • פונקציית NFC שתאפשר לי לשלם עם גוגל פיי מבלי להוציא את הטלפון מהכיס.
  •  מה שאף אחד לא מדבר עליו: סוללה שאפשר יהיה להחליף כשהיא תמות בעוד כמה שנים.

מה לא נחוץ:

• פונקציות כושר - מעקב אחרי לחץ דם, דופק, צעדים, מחזורי שינה וכו'.
  • אפשרות לעשות שיחות טלפון מהשעון עצמו.
  • אפשרות לקרוא הודעות נכנסות.
  • מסך מגע ו/או דלוק קבוע.
  • מראה מצודד.

מה רצוי:

• שיהיה לו מבחר רצועות מעליאקפרס, כי כל השעונים מגיעים עם רצועת פלסטיק ואני מעדיף צמיד מתכתי.

אשמח אם תוכלו לתת לי כיוון התחלתי על סמך הרשום לעיל, לא זבל סיני גמור אבל גם לא מוצרי דגל של אפל/סמסונג ושאר מותגי על. סד"ג של Xiaomi או Anker (אם הם מייצרים שעונים) שיעלה בגבולות המאה יורו נגיד, וכאמור אפשר גם משומש.

מודה לכם מראש.

פורסם

נתחיל עם ממה שמצאתי באיביי ופחות או יותר תואם לדרישות שלך - Amazfit Bip 3 Pro 

אילו שעונים כבר נפסלו?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

שאלה לי אליך: האם סוללה ניתנת להחלפה היא קריטריון לרכישת טלפון, או שאתה מבין שכשהסוללה מתה הטלפון ממילא מיושן? כי כך גם השעון.

סה״כ קונצפט השעון החכם די טרי ועדיין מתחדשים חידושים בכל דור. מכל מקום, החידוש של wearable devices הוא במידה רבה במה שלא מעניין אותך - בריאות וספורט. חוץ מזה, מסך מגע חיוני לתפעול שעון חכם. מסך דלוק קבוע או לא זה עניין של הגדרת המכשיר..

אישית אני מזה כחצי שנה עם שעון סמסונג גלקסי 6, מצומד לטלפון A54. השימושים שלי הם שעון, מעקב פעילות וכשעון ספורט (החליף פולאר), תשלומים, קבלת הודעות. סה״כ פועל טוב, אם כי לא מציג כל תמונה, יתכן עניין של סוגי קבצים, או שאני לא ממתין מספיק יד שיוריד את התמונה.

לגבי תשלומים - יש מסיפונים שלא מצליחים לקרוא את השעון, אם כי נדירים.

אישית אני מעדיף את רצועת הפלסטיק המקורית כיוון שאני שונא שעונים כבדים, והרושם שלי הוא שהרצועה המקורית משובחת. אגב, לפולאר שהלך למגירה. הרכבתי רצועה מעליאקספרס, ואיכותה הירודה היתה מורגשת היטב.

לגבי חיי סוללה - בשימוש שלי (פונקציות פעילות גופנית פועלות, אימון גופני שעה ביום) סוללה מחזיקה כיומיים (אני טוען מדי ערב, עניין של כחצי שעה). לטענת סמסונג השעון נטו יפעל 9-10 ימים לטעינה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הטלפון והמחשב הנייד שלי הם מהעבודה, כך שנושא הסוללה שם פחות מטריד אותי. בשעון אני לא צופה שינוי בדרישות שלי אחרי שנתיים-שלוש ולכן הייתי מעדיף להימנע ממכשיר שילך לפח בגלל סוללה חלשה. זה גם מכשיר הרבה יותר פשוט וזול שאין סיבה ממשית להכניס לתוכו planned obsolescence.

בינתיים לא נבחנו שום דגמים וגם לא נפסלו. אני רואה ש-Xiaomi פשוטים מתחילים מאזור ה-30 יורו, Huawei מאזור ה-60, וכל שאר המותגים הרציניים זה כבר מאה וצפונה. לא לגמרי ברור לי מה פשר ההבדל במחיר ולכן פתחתי את ההתייעצות פה.

פורסם
לפני 57 דקות, Derish כתב:

לא לגמרי ברור לי מה פשר ההבדל במחיר

שיומי וחוואווי בעקרון מעתיקים ולכן אין להם כמעט R&D.

היה לי גם איזה פאזה שרציתי שעון חצי דיגיטלי חצי אנלוגי ומצאתי אחד כזה, פשוט אני לא זוכר מאיזו פירמה. אם אני אזכר אדאג לשלוח פה..

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

אם אתה רוצה תשלום בNFC אז האופציות שלך הן שעוני wearOS כדוגמת סדרת galaxy watch, פיקסל של גוגל וכ"ו שמשתמשים בGoogle wallet או שעונים של גרמין שתומכים בGarmin pay.

שירות התשלומים ששיאומי משתמשת בו לא נתמך בארץ, אותו דבר בAmazfit, Huawei ויצרנים אחרים אם יש.

בשעוני wearOS שמריצים מערכת הפעלה כבדה כנראה תצטרך להחליף סוללה אחרי שנתיים-ארבע כמו בטלפון (מחזור טעינה כל יום-יומיים), בשעונים עם מערכות הפעלה קלות יותר חיי הסוללה הם בדרך כלל 5-14 ימים אז הסוללה עוברת הרבה פחות מחזורי טעינה וכנראה שלא יהיה צורך להחליף אותה לפני שהשעון מתפגר.

השעון היחיד שאני יכול לחשוב עליו שעונה על דרישת הNFC והמחיר הוא גלקסי 4/5 מיד שניה...

לפני שעה, DareDevil כתב:

שיומי וחוואווי בעקרון מעתיקים ולכן אין להם כמעט R&D.

שטויות, לדוגמא השעונים של Huawei לא רק שמעוצבים הרבה יותר יפה ומיוחד משאר החברות גם חיישני הדופק שלהם הם מהמדויקים והמובילים בשוק. יותר טובים מחברות כמו סמסונג, גארמין ופולאר ונמצאים רק מאחורי אפל שבשעונים שלהם יש את חיישני הדופק הטובים ביותר.

• אהבתי 2
פורסם

השעונים עדיין בפאזה של התפתחות מהירה של תכונות, כך שלא צריך planned obsolescence כדי שתהיה סיבה להחליף אותם בעוד 3 שנים. ואגב, לא מדובר במכשירים פשוטים כלל ועיקר, עם שלל החיישנים והתקשורת - בלוטות׳, וייפיי, NFC, GPS, eSIM/4G דופק (אופטי), אק״ג, אקסלרומטר, תאורה סביבתית ועוד. יש הייפ גדול של שימושים רפואיים, למשל ל-apple אישור FDA לאבחנה ראשונית של הפרעות מסוימות בקצב הלב.

שעוני סמסונג מגיעים עם Samsung pay שאינו נתמך בארץ, אבל ניתן להתקין עליהם Google pay שפועל (כאמור, כנראה באיזו מגבלה של המסופונים, שחלקם הקטן לא קורא את השעון). עד כמה שאני מבין Garmin pay נתמך בארץ. כמובן ש @Derish צריך לבדוק במקום מושבו. אבל שעוני גארמין מאוד מוכווני ניווט וספורט, ואישית נכוויתי עם שעון גארמין של אשתי שהתפגר אחרי שנה.

@DareDevil לא ברורה לי כוונתך בשעון משולב אנלוגי ודיגיטלי - יש מאות עיצובי לוח שעון שאתה יכול לבחור ביניהם - אנלוגיים, דיגיטליים, משולבים ועם שלל complications.

לגבי החלפת סוללה - לשעונים דרגת אטימה גבוהה (דומני ip68, שחיונית לאור תנאי העבודה שלהם). אני לא בטוח שאחרי החלפת סוללה היא תשאר מספקת, ושרחיצת ידיים אחת לא תגמור את השעון. ואטימה טובה אינה זולה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, Michaelr כתב:

אם אתה רוצה תשלום בNFC אז האופציות שלך הן שעוני wearOS כדוגמת סדרת galaxy watch, פיקסל של גוגל וכ"ו שמשתמשים בGoogle wallet או שעונים של גרמין שתומכים בGarmin pay.

תודה, זה כנראה יהיה דיל ברייקר. זכור לי שדיברנו על הנושא כשחיפשתי אפליקציית תשלום שאינה מבית גוגל/סמסונג, אבל חשבתי ששעונים פשוט נסמכים על מה שכבר קיים בטלפון ולא נתמכים כמכשיר עצמאי. אם זה הסט-אפ (מה שהגיוני מאד למקרה של אובדן או גניבה), אז בתקציב הצנוע שלי נכנס רק גלקסי 3 או 4 שכבר יהיה עם סוללה חצי מתה ולכן כנראה שאוותר על הרעיון בשלב זה.

לפני 3 שעות, sperial כתב:

@DareDevil לא ברורה לי כוונתך בשעון משולב אנלוגי ודיגיטלי - יש מאות עיצובי לוח שעון שאתה יכול לבחור ביניהם - אנלוגיים, דיגיטליים, משולבים ועם שלל complications.

באחד משרשורי העבר שקראתי בנושא הוזכר שעון אנלוגי שידע להזיז את המחוגים לנקודות מתוכנתות מראש ע"מ להתריע על הודעה, שיחה, וכו' - אולי לכך הכוונה. לחלופין, פגשתי באינטרנט גם שעונים אנלוגיים רגילים עם מסך קטן שמראה התרעות מהטלפון.

פורסם
לפני 3 שעות, Derish כתב:

תודה, זה כנראה יהיה דיל ברייקר. זכור לי שדיברנו על הנושא כשחיפשתי אפליקציית תשלום שאינה מבית גוגל/סמסונג, אבל חשבתי ששעונים פשוט נסמכים על מה שכבר קיים בטלפון ולא נתמכים כמכשיר עצמאי. אם זה הסט-אפ (מה שהגיוני מאד למקרה של אובדן או גניבה), אז בתקציב הצנוע שלי נכנס רק גלקסי 3 או 4 שכבר יהיה עם סוללה חצי מתה ולכן כנראה שאוותר על הרעיון בשלב זה.

ניתן להחליף את הסוללה בשעונים האלו. לחדש אטימה כנראה לא טריוויאלי, אבל נשמע שלשימושים שלך לא חייב אטימה אידאלית.

בדיוק קיבלתי gear S3 עם סוללה מתה לחלוטין (שכב במגירה של מישהו שנים ללא טעינה). פירקתי אותו והוצאתי את הסוללה. הזמנתי אחת מעלי אקספרס תמורת פחות מ-10$. נראה איך היא אחרי שתגיעה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, sperial כתב:

לא ברורה לי כוונתך בשעון משולב אנלוגי ודיגיטלי - יש מאות עיצובי לוח שעון שאתה יכול לבחור ביניהם - אנלוגיים, דיגיטליים, משולבים ועם שלל complications.

שעון אנלוגי יעני הבפנוכו שלו עם מנגנון אנלוגי, עם חיבוריות של דיגיטל.

לפני 8 שעות, Derish כתב:

פגשתי באינטרנט גם שעונים אנלוגיים רגילים עם מסך קטן שמראה התרעות מהטלפון

זו הכוונה שלי לשעון אנלוגי דיגיטלי..

Ready To Rock
Ready To Rumble

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חוזר לעדכן שהתחדשתי בשעון סמסונג גלקסי 4 משומש ושרוט קלות. הוא עלה 72 יורו, הסוללה מספיקה ליומיים בפרופיל השימוש הנוכחי שלי, ובתור בדיקת היתכנות זה נראה כמו פתרון לא רע. האלטרנטיבה העיקרית הייתה שעון פיקסל של גוגל, שלטעמי נראה קצת יותר טוב, אבל אובייקטיבית נופל מהסמסונג בכל פרמרטר מדיד ומשום מה עולה 30% יותר בשוק היד השניה.

קצת הפתיע אותי שכבר עברו שלושה דורות מאז, למרות שהוא בקושי בן שנתיים... בכל אופן, דור 4 הוא הראשון שכבר הריץ WearOS ולכן כמעט ולא נופל בפיצ'רים מהמוצרים האחרונים בשוק. האקזמפלר שלי ספציפית הגיע גם עם GPS, WiFi, ו-LTE שמאפשר להפעילו כטלפון חירום במקרה שהמכשיר שלי נשכח/נאבד/שבק חיים. אני בספק אם אשתמש בזה אבל אחלה בונוס.

הרצועות מעלי אקספרס כבר הוזמנו, אבל בינתיים אני מתקשה להתרגל לכך שלראשונה מאז 2012 יש לי שעון על היד, וכרגע עונד אותו לא יותר מכמה שעות ביום. מקווה שזה יעבור.

image.thumb.jpeg.ed29948abd565fd20252070757355a1d.jpeg

• רעיון טוב! 1
פורסם

יפה. שעון חכם בעיצוב G-shock.

כאמור, אני עם גאלאקסי 6, טוען אותו מדי ערב, אם כי בשימוש שלי אמור להחזיק סביב יומיים. חיברתי אותו לשירות סלולרי (זה מכשיר משני, אותו עקרון כמו שפעם היה מכשיר ברכב). אמנם לא משתמש בשירות זה הרבה, אבל, למשל, אחותי יוצאת בקביעות לצעידות עם השעון (אפל) בלי הטלפון, שוחחתי אתה כך לא פעם ולא פעמיים. צריך להביא בחשבון שהשירות הזה אינו פועל בנדידה (אבל זה בתנאים של פרטנר ישראל, @Derish, אני לא בספרד ולא באירופה).

@A_lex - אם השרשור כבר עלה באוב, אני סקרן איך הצליח הפרוייקט שלך.

פורסם

הסוללה הוחלפה בהצלחה והשעון חזר לחיים.

לאחר הפעלה ראשונה וחיבור לטלפון הוא הוריד המון עדכונים (יפה לסמסונג שתמכו בו כל כך הרבה זמן).

משמש מדי פעם לספורט, אז השימוש לא קבוע או כבד. עדיין לא טרחתי אפילו להזמין לו מטען, אלא פשוט מטעין על ידי הטלפון (power share).

פורסם

אהבתי את הטפט של השעון. 

אני עם גלקסי דומני דור 2. יש עליו כמה שנים. הסוללה עדיין חיה... 

יש גם רצועות עור שניתן לרכוש בעלי ושות'. אני כרגע עם אחת כזו שמצאה חן בעיני (לא זו שהגיעה עם השעון). הסיליקון חלשות לי מדי, נקרעו לי כבר לא מעט מהן, המתכת פשוט כבר מכבידה עלי (וזה לא שאני איזה ציפלון או משהו). 

עם זאת, לאירועים אני שם עליו את הרצועת מתכת שהיא הרבה יותר אלגנטית לדעתי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...