Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפעם הקודמת שחיידק החדר כושר אחז בי עסקתי בעיקר בהרמות הבסיסיות - סקוואט, בנץ', דדליפט ופרס ובמטרה אחת - להרים הכי כבד שאפשר בלי להיפצע.
הפעם נראה שהחיידק חזר אבל בגרסא קצת שונה - הנפות אולימפיות - כאשר המטרה היא להרים נכון (טכניקה נכונה, כוח מתפרץ וכו') ובלי להיפצע (או לפחות להשתדל).

אם בהרמות הרגילות קשה לסמוך על המאמן הממוצע במכון בממוצע, אז הדבר נכון כפליים להנפות אולימפיות. רוב האנשים במכון עושים את ההרמות הסטנדרטיות בטכניקה חסרה עד לא קיימת, וכל עוד אף אחד לא נפצע באופן משמעותי, למאמנים לא כל כך איכפת. חסרון נוסף הוא שבחדר כושר סטנדרטי פחות מקובל להרים עם גיר (מגנזיום) מסיבות מובנות, ולמרות שיש פתרונות (גיר נוזלי) - זה לא זה.

מכיוון שלמדתי בדרך הקשה שלפעמים עדיף לפנות לאנשי מקצוע, אני חושב שזה תקף גם במקרה הזה. אז, מה בעצם אני מחפש?

- מאמנים שיודעים ומוכנים ללמד את הטכניקה

- מקום בו אפשר ללמוד את הטכניקה, לתרגל ולקבל פידבק

- לא קרוספיט* (סליחה @oryo :LOL:)

משיטוט באינטרנט לא הצלחתי כל כך למצוא משהו מתאים. אשמח לשמוע על המלצות באזור המרכז בפרט באזור שבין ראשון לציון-הרצליה-פתח תקווה) :D

--

* במים אחד:

Welcome to Crossfit! : r/AdviceAnimals

(סתם, סתם. אבל גם קצת באמת)

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעתיים, Gosser1860 כתב:

o_O מה לי ולקרוספיט?!

אני לכאורה בקטע של חד״כ, וגם זה לכאורה כי הנה, השותף טס לצלול בפיג׳י ואני כבר שבועיים מבריז לעצמי מהאימונים... #פייל

• מעניין 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

להמליץ על מקום בארץ אני לא יכול. אבל כן יכול לתת כמה עצות:

1. לקבוע מטרות ריאליות וסבירות. גם אם המשקל נשמע נמוך. אלה תנועות לא קלות (אבל גם לא כאלה קשות בתכלס) אבל ברגע שהמשקל עולה מעל הראש ועוד בתנועה - הסיכוי לפציעות גדל. וחוץ מזה, אתה גרוע, לא רק שאתה גרוע, אלא שגם אם תנסה ממש, עדיין תרים פחות מילדה איטלקיה יפה בחצי מהמשקל שלך. אז אם כך, אנחנו רוצים רק לכייף ולהרגיש טוב אחרי זה. ככה שהמשקלים צריך להישאר בגבול הסביר.

2. הכי חשוב זה הליבה שלך ושיווי המשקל שלך. ועבודה על רגל אחת.

שזה אומר לעשות תרגילים משעממים.

3. מה שאני לא מצליח: לעשות נכון ומדוייק גם עם מוט ריק. התאמנו איתי כמה חברה שאני על גבול המעריץ אותם על זה. בשבילי מוט ריק (או 40-50) קילו, אין לי צורך לא בטכניקה ולא בכלום כדי להעיף אותו לגג. הטובים יודעים לעשות בדיוק את התנועות הנכונות גם עם משקל נמוך. ככול שתשתפשף יותר עם זה - ככה יהיה לך יותר קל להקפיד במשקל כבד יותר.

4. הרבה אימונים מאתגרים אותך יותר בלי לסיים את כול התנועה. לעשות רק PULL. לעשות דד ליפט אבל בתנועה שמובילה למנך אולימפי ולא סתם לעמוד. ולעצור באמצע ולחכות. אתה יכול לתרגל ככה המון דברים טוב.

הרבה מהאימונים שהייתי עושה עם מאמן, היו עם משקל נמוך לאורך 5/6 מהאימון, ורק בסוף ניתנה לך האופציה אשכרה להתחיל להעלות משקלים. 

5. כמו גם ברגיל, תצלם את עצמך. כול השאר וכול מי שמתלונן יכול ללכת ולדחוף לעצמו מטריה לתחת ולפתוח אותה. אני באתי לעבוד ולבקר את עצמי.

6. מבחינתי? קטלבל עוזר המון. כהבנה. כהבנה שאתה נותן למאסה כיוון לעוף אליו, בא לי להגיד אפילו שאני מדבר על העיקרון הפיזי, שבעצם אתה מחליף בין כמה תנוחות שביניהן אתה בעיקר נותן למוט להמשיך לנוע לכיוון שכיוונת אותו. וגם הקטע עם העבודה מהאגן קיימת בקטלבל. 

אחרי המון אימוני הנפות התפלאתי לגלות שלא כזה קשה לי עם קטלבל 32 קילו.

7. לרוסים יש המון מידע, תסתכל אצל רוסים. 

(אגב, לא כזה הייתי צריך מגנזיום באולימפיות)

ולא הייתי הולך נגד קרוספיט אם יש מאמן מקצועי, או שיש ציוד איכותי ואפשרות לבוא לאופן ג'ים. אני התאמנתי פה במקום תחת קרוספיט, אבל היה ציוד אלייקו מלא, ואף אחד לא מעיר לך דברים מיותרים.

והכי חשוב, תהנה אבל בבטיחות.

אה, ומקגיל טוען שלא טוב להרים משקלים כבדים על הבוקר - שזאת טעות שאני עשיתי. כי לכאורה הדיסקים הכי hydrated בבוקר.

אה, ותסגור לעצמך מדי פעם ללכת לפיזאו' לצרכי תחזוקה, וגם לדברים אחרים. כבר לא בן 20. הבנתי את זה על עצמי בדרך הקשה.

מת לחזור, לא יודע מתי אוכל. 

תהנה מלא. מקנא. אוכל להמליץ לך בפרטי על אינסטגרמים של בחורות שמשתתפות בספורט הזה בצורה מקצועית. 🤭

(או כדי להתלהב מכוח תוך כדי מחלת נפש יש את: https://www.instagram.com/egor_klimteam/ )

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

מוכרח לציין שאני לגמרי לא מבין את הרצון להכנס לכזה דבר, מהסיבה שיחס האנדרנלין/פציעות נשמע לי כמו bad fucking trade. סקי / מוטקרוס / צניחה חופשית? בטח. להעיף מוט כבד באוויר ולהסתכל בהשבתה לחודש (וגרוע)? לול מה נסגר אין מצב.

אבל אני גם זקן נרגן שתופס גב מדדליפט/סקוואט פעם ברבעון... כיום אני עושה תרגילים בסיכון גבוה עם משקלים של ילדות. לא שווה את הפציעה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
ציטוט

Weightlifting’s not a recent innovation.
Recall how, once, a Greek of some renown
Picked his opponent up, in desperation,
And held him for a while, then tossed him down.

או במקור

Как спорт, поднятье тяжестей не ново
В истории народов и держав.
Вы помните, как некий грек другого
Поднял и бросил, чуть попридержав.

השבתה לחודש? חמוד. אני לא מרים כלום מספטמבר 23. וזאת לא פציעה מזה בכלל 😒

אני לא יודע, אנשים שלא מרימים משהו כבד, לא מבינים את התחושה. אני חושב שזה כמו לנהוג מהר בכביש מעניין, גם זה מי שלא עשה - לא מבין. רק פה יש איזה אלמנט שלך עם חתיכת מתכת כבדה מול עצמך.

ובכלל, לא יודע, "לא לגמרי מבין". אתה שם על הגב מוט עם משקל הגוף שלך - לא מרגיש לך טוב? וכשזה פי 1.5? מרגיש מצויין.

להוציא את כול המיץ מהשרירים שלך ב 15 שניות, המוח שלך קצת רעב לחמצן. זה מדהים. זה bad fucking trade? לצאת לרוץ לשעה בשביל אותה ההרגשה, זה טרייד גרוע. לקום לדפוק סט שאחריו אתה מסוחרר ומנסה להיזכר איך אומרים בהולנדית "אני בסדר" כי נשארת עם 4 תאים אפורים פעילים - זה טרייד מדהים.

וכמובן זאת אוננות עצמית מטורפת. 

התוספת היא, שאם עושים את זה נכון, הגוף שלך בריא ומתרגל לפעול נכון, ואז את הבת שלך אתה יכול לזרוק קצת באוויר או משהו, בלי שיתפס לך הגב. 

ואם תעבוד במשקלים שהם מתאימים וריאליים לך, ותקפיד על טכניקה - לא תיפצע, או לפחות לא הרבה. 

אני רוצה להוסיף, שלעומת ''סתם'' סקוואט/דדליפט, במקרה של הנפות אולימפיות הקונספט שונה.

אתה לא נטו מרים/מזיז משקל שמחובר אליך (בידיים או על הכפתיים או על החזה) לא. אין חיבור כזה.

מה שאתה עושה, בשני התרגילים, זה להאיץ את המוט בכוח הנדרש, כדי באיזשהי נקודה להפסיק את ההאצה הזאת, ובזמן שהמשקל מאט ונעצר באוויר, אתה צריך להיכנס מתחתיו ולתפוס אותו - משם אתה מרים כרגיל. יש פה הרבה יותר ''עיניין''. זה הרבה יותר כיך ומאתגר מהשאר (ובגלל שינויי המצב האלה,גם יותר מסוכן) אבל בסופו של דבר, כולנו עושים דברים מסוכנים לא?

(רואים שאני מתגעגע הא....)

עריכה אחרונה על ידי David32
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

למה לא קרוספיט ?
יש מכונים שיש שיעורים ספציפיים של הנפות אולימפיות.
אצלנו יש לרוב חצי שעה של הנפות אולימפיות בתחילת כל WOD,אם לא תהיה דביל עם אגו,אין סיבה שתפצע.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לפני 14 שעות, oryo כתב:

לא מבין

כמו ש @David32 כתב, יש משהו בלהניף/להרים משקלים שקשה להסביר במילים. במיוחד כשעושים תנועות מלאות ונכונות, זה פשוט מרגיש אחרת מ"סתם" להרים משקולות בתרגילים מבודדים בחד"כ.

בונוס הוא שפעולות יום-יומיות הופכות ליותר קלות, בין אם זה להתכופף או להרים משהו.

לפני 15 שעות, oryo כתב:

bad fucking trade

אה, אני טריידר די גרוע גם ככה בתור אחד שנהג לרדת מאיזה הר ב-80-70 קמ"ש על צמיגים בעובי 28 מ"מ או לשחות בעומק הים בלי מציל ובקושי עם מצוף 😅

לפני 4 שעות, ArikC כתב:

יש מכונים שיש שיעורים ספציפיים של הנפות אולימפיות.

יודע להמליץ? 

ספציפית תמיד קיבלתי תחושה שפחות מקפידים על טכניקה באופן כללי. אבל אם יש רק הנפות זה אחלה :)

• מצחיק 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

היי חבר. נחמד לדעת שיש פה אנשים עם "החיידק" של להרים הכי כבד שאפשר. אין על התחושה הזאת. זה לשבור את כל הפחדים ולדעת שאין גבול פיזי הכל בראש.

אני עושה פאוורליפטינג (powerlifting ) כבר כמעט 7 שנים עם עצירות פה ושם (bench 150 ,דדליפט 220 וסקוואט 175 זה הPRים שלי )

היה חד"כ בפתח תקווה שנקרא Volcan Powerlifting GYM היו שם כמות נדירה של אנשיםוידע  שהמטרה היחידה שלהם היא להרים כמה שיותר.

המאמן אושר סופטי, שמחזיק בעצמו בכמה שיאי ישראל במגוון תחרויות היה הבעלים. לצערי המכון נסגר איי שם בקורונה ולא חזר לפעילות יותר. הוא עצמו עבר לחדר כושר בראשון לציון ומאמן שם כשהבעלים (אולג ) מתאמן (ומאמן )גם , יש שם מגוון רחב של אנשים בעלי נסיון רב גם בפווארליפטניג וגם בהרמות. לפי דעתי זה נשמע בול בשבילך. אגב הקהילה רק גדלה ויותר אנשים מצטרפים מאיי פעם, זה הגיע למצב שיש כבר כמה פדרציות שמארגנות תחרויות ויציאות לחול.

אם יש לך פייסבוק ממליץ להתחבר  לקבוצה : https://www.facebook.com/groups/powerliftingipc

אומנם היא של פווארליפטניג אך מרבית האנשים שם גם עם נסיון של שנים וגם יכולים לכוון אותך למכונים הנכונים במידה ואולג לא יכול לעזור לך.

מצטרף את המכון של אולג  https://www.fitnessland.co.il/?fbclid=IwAR0eJjVbUAlho4lsmU2IRmexao145bYAwm6Lb2I03GrEDaalgZOIlPKANG4

עריכה אחרונה על ידי CarloAbarth
  • רעיון טוב! 1

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם
לפני 4 שעות, Gosser1860 כתב:

יודע להמליץ? 

ספציפית תמיד קיבלתי תחושה שפחות מקפידים על טכניקה באופן כללי. אבל אם יש רק הנפות זה אחלה :)

אני 8 שנים בקרוספיט ,מתאמן בכפר סבא מעולם לא הרגשתי שלא מקפידים על הטכניקה.
אצלנו יש weightlifting פעמיים בשבוע,זה משתנה כמובן בין מכון למכון,שמעתי דברים טובים על קרוספיט פתח תקווה וגם על הוד השרון.
צריך לבדוק בכל מכון פרטני מה המערכת שעות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לא יודע להמליץ בנושא ההנפות אבל אחרי שתתחיל יכול להמליץ לך על אורטופדים טובים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 23.2.2024 בשעה 19:58, Gosser1860 כתב:

בפעם הקודמת שחיידק החדר כושר אחז בי עסקתי בעיקר בהרמות הבסיסיות - סקוואט, בנץ', דדליפט ופרס ובמטרה אחת - להרים הכי כבד שאפשר בלי להיפצע.
הפעם נראה שהחיידק חזר אבל בגרסא קצת שונה - הנפות אולימפיות - כאשר המטרה היא להרים נכון (טכניקה נכונה, כוח מתפרץ וכו') ובלי להיפצע (או לפחות להשתדל).

אם בהרמות הרגילות קשה לסמוך על המאמן הממוצע במכון בממוצע, אז הדבר נכון כפליים להנפות אולימפיות. רוב האנשים במכון עושים את ההרמות הסטנדרטיות בטכניקה חסרה עד לא קיימת, וכל עוד אף אחד לא נפצע באופן משמעותי, למאמנים לא כל כך איכפת. חסרון נוסף הוא שבחדר כושר סטנדרטי פחות מקובל להרים עם גיר (מגנזיום) מסיבות מובנות, ולמרות שיש פתרונות (גיר נוזלי) - זה לא זה.

מכיוון שלמדתי בדרך הקשה שלפעמים עדיף לפנות לאנשי מקצוע, אני חושב שזה תקף גם במקרה הזה. אז, מה בעצם אני מחפש?

- מאמנים שיודעים ומוכנים ללמד את הטכניקה

- מקום בו אפשר ללמוד את הטכניקה, לתרגל ולקבל פידבק

משיטוט באינטרנט לא הצלחתי כל כך למצוא משהו מתאים. אשמח לשמוע על המלצות באזור המרכז בפרט באזור שבין ראשון לציון-הרצליה-פתח תקווה) :D

--

נתחיל מהתשובה הקצרה - דוד ליטבינוב. אלוף ישראל, השתתף במשחקים האולימפיים ועוד. מעביר סדנאות לספורטאים ולקהל הרחב, לדעתי באזור הרצליה-נתניה. משם אפשר להמשיך לחפש ולראות מי שאר המאמנים המובילים בתחום.

עוד אופציה היא להיכנס לאתר של איגוד הרמת המשקולות בישראל, ולאתר שם מרכזי אימון. לדעתי יש שם בחור רוסי בראשון לציון.

לתשובה הקצרה יותר - למה?

לא סיפקת שום רקע עליך - בן כמה אתה, איזה ניסיון יש לך בתחום או בספורט תחרותי וכדומה. גם המטרה שלך קצת מנותקת מהמציאות. אם אתה באמת רוצה להרים הכי כבד שאפשר, פציעות, ברמה כזאת או אחרת, יהיו חלק מהמסע שלך. אפשר להקטין או למזער את הסיכון, אבל אי אפשר לחלוטין להימנע מזה. זה נכון עבור עבודה מאומצת בחדר כושר, וזה נכון שבעתיים עבור הרמת משקולות אולימפית.

חדר כושר, למיטב ידיעתי, נותן את התמורה הטובה ביותר מבחינת תוצאות, ביחס לזמן המושקע ולסיכון להיפצע, אבל אם בכל זאת החלטת ללכת לכיוון של הרמות אולימפיות, אז תבדוק באתר של האיגוד. זה המקום לקבל בו מידע ולמצוא מאמן להתחיל איתו.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...