Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

הסיפור הזה מזכיר לי אנקדוטה משעשעת..

קיבלתי פעם קריאה [אני מתנדב של ידידים] על רכב תקוע בכביש עם חשש ליתר שמן, כשהגעתי למקום הייתה שם אישה שחשבה שחסר לה שמן כי ככה אמרו לה בתחנת דלק או משהו כזה, ולמרות שמילאו לה שמן שבוע קודם היא החליטה לפרגן עוד קצת...

בקיצור אחרי 2 דק' נסיעה התחיל לה עשן מהמכסה מנוע והיא עצרה באמצע הכביש ופחדה להמשיך לנסוע. בדקתי כמה שמן יש - ומה אגיד לכם... לפחות 2 ליטר בונוס...

לטענתה כשהיא שמה הרבה שמן בדגים לא קורה כלום...

בסופו של דבר דרדרנו את הרכב בזהירות לשוליים בטוחים ורוקנו קצת שמן מהאגן.

פות"ש - אל תסיק מזה שום דבר אליך , אצלה באמת! היה הרבה מאוד שמן מיותר..

עריכה אחרונה על ידי נוהג חדש
  • מצחיק 3
פורסם
לפני 6 שעות, Ronithen כתב:

אם צריך צילום יותר ברור תגיד

IMG20240128171518.jpg

IMG20240128171542.jpg

תודה

תודה

הכל טוב, סע לשלום אפילו חצי קילו עודף אין כאן.
ותרים את הראש, "טיפש" אתה לא, טיפשים לא באים לכאן להתייעץ.

• אהבתי 3
פורסם

@נוהג חדש הסיפור של ״לבדוק שמן מים״ בתחנת הדלק הוא שערוריה, לאשתי עשו פעם את התרגיל לרכב חדש, למזלי לא ניזוק. אבל נדמה לי שהקורונה חיסלה את הענף הזה כי כולם עברו לתדלוק עצמי.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

פות”ש, אל תבדוק שמן, ולא שום דבר מתחת למכסה מנוע.

הרכב שלך חדש ומודרני ולא צריך בדיקה כזו.

בכדי להירגע את יכול לבדוק אחרי שעברת 10 אלף מהטיפול הקודם, לצלם את המדיד ולשאול כאן.

אל תמלא גם אם נראה לך חסר קצת.

בדוק רק לחץ אוויר בגלגלים מידי חודש.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

@נוהג חדש הסיפור של ״לבדוק שמן מים״ בתחנת הדלק הוא שערוריה, לאשתי עשו פעם את התרגיל לרכב חדש, למזלי לא ניזוק. אבל נדמה לי שהקורונה חיסלה את הענף הזה כי כולם עברו לתדלוק עצמי.

כמו לכל דבר, יש לזה שני צדדים. 

עבדתי לפני הצבא בתחנת דלק, לא היו לנו בונוסים על מכירת שמנים. אולי עכשיו יש, זה אני לא יודע. 

מה שכן, נכון שהבדיקה לא מדוייק ונכון שממלאים שמן  לא מתאים או נוזל קירור לא מתאים או מים מהברז. 

אבל היו לקוחות שהגיעו עם מיכל עיבוי ריק או מדיד שמן יבש שלא לא טרחו לבדוק בעצמם.  

מילת המפתח היא מודעות, תמיד. 

הייתי אז בחור צעיר, האחמ"ש תדרך אותי לקחת בחשבון שמיד אחרי כיבוי המנוע חלק מהשמן עדיין נמצא במחזור ולהתייחס למפלס באמצע המדיד כאליו זה מלא ולא להציע ללקוח לקנות שמן. להציע רק למי שהמפלס אצלו על מינימום. וכאמור היו לא מעט כאלה.

אומנם זה היה לפני הרבה שנים, אבל אני לא בטוח שהמצב השתמה מאז. 

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

הסיפור של ״לבדוק שמן מים״ בתחנת הדלק הוא שערוריה, לאשתי עשו פעם את התרגיל לרכב חדש, למזלי לא ניזוק. אבל נדמה לי שהקורונה חיסלה את הענף הזה כי כולם עברו לתדלוק עצמי.

זה נכון , אבל גם לא נכון.

יצא לי לעבוד הרבה בתחנת דלק , בדרך כלל אין אינטרס סתם "לדחוף" שמנים למי שלא צריך , המתדלקים אין להם כוח להתעסק בזה , הם גם לא מכונאי רכב.

אבל מצד שני , פעם היו הרבה יותר מכוניות במצב מכני גרוע/רכבים שמתחממים וכו'  (לא יודע איך זה היום , אולי זה עדיין ככה), ויצא לנו לא מעט פעמים "להציל" אנשים ממוות של המנוע , שהיה חסר להם יותר מ2 ליטר שמן, או שהגיעו עם אדים שיוצאים ממכסה המנוע ויעצנו להם לא להמשיך בנסיעה.

השמנים והנוזלים של התחנת דלק זה מעולה למקרי קצה כאלו, יש על הכביש עדיין מאות אלפי רכבים בני 15 ומעלה.

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

אבל נדמה לי שהקורונה חיסלה את הענף הזה כי כולם עברו לתדלוק עצמי.

אפי' כילד כשהייתי נוסע עם אבא שלי שלא תדלק לבד [והייתי מרגיש איש חשוב שמישהו בא למלא לו את הדלק והוא לא צריך לצאת מהאוטו...]אני לא זוכר מעולם שמתדלק פתח / ביקש לפתוח מכסה מנוע..

איך זה באמת היה? רק מי שביקש או תלוי במתדלק ובעודף זמן שלו?

פורסם
לפני 4 דקות, נוהג חדש כתב:

איך זה באמת היה?

לא היה באמת שרות עצמי בתחנות דלק. 

היינו שואלים את הלקוח  "לבדוק שמן-מים?"

מי שעונה כן, בודקים. מי שעונה לא, לא בודקים. 

אם יש לחץ עבודה והרבה לקוחות, אז לא שואלים בשביל שלחחר את העמדות יותר מהר. 

היו גם לקחות (מעט) שביקשו ביוזמתם לבדוק. 

• מעניין 1

פורסם
לפני 41 דקות, Buki כתב:

לא היה באמת שרות עצמי בתחנות דלק. 

פעם באמת לא היה, באופן רשמי - כל המשאבות היו בשרות "מלא" (שלא קראו לו ככה כי לא היה שרות אחר). ישבת ברכב וחיכית שהמתדלק יגיע אליך.

לא אשכח איך שבנסיעה לחו"ל, אי שם ב-1980 (הייתי בן 9), הגענו עם הרכב השכור לאיזו תחנה בעיירה שוויצרית, ולקח לאבא זמן להבין שאם לא ייצא מהרכב לתדלק אף אחד לא יגיע לעשות את זה במקומו... זה היה חדשני לראות איך משחילים שטר כסף בחריץ ייעודי והמכונה "יודעת" להוציא עודף מדויק אחרי סיום התדלוק. מעשה כשפים!

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, tinoki כתב:

פות”ש, אל תבדוק שמן, ולא שום דבר מתחת למכסה מנוע.

הרכב שלך חדש ומודרני ולא צריך בדיקה כזו.

בכדי להירגע את יכול לבדוק אחרי שעברת 10 אלף מהטיפול הקודם, לצלם את המדיד ולשאול כאן.

אל תמלא גם אם נראה לך חסר קצת.

בדוק רק לחץ אוויר בגלגלים מידי חודש.

אני מקווה שאתה צוחק.

• אהבתי 2

איזה כייף לי :)

פורסם

רציני לגמרי.

והייתי מורה נהיגה היחיד שהיה מלמד תלמידים לבדוק  שמן ומים.

היום זה מיותר. כמו שאבא שלי לימד אותי כשקיבלתי רשיון להצליב גלגלים פעם בחצי שנה. ידעתי לענות לו כי כשהוא היה ילד זה היה נכון, והיום (אז) הגלגלים מגיעים על שיפוע פנימה.

• לא הבנתי... 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

הצלחתם לעורר אותי ...אצלי ברכב מילאו 5 ליטר במקום 3.6 ותאמת שהרכב לא הרגיש טוב יותר אחרי הטיפול הספקתי לעשות איתו 8k ק'מ ואתמול בזכות השרשור הזה שאבתי את השמן המיותר ועכשיו הרכב מרגיש הרבה יותר טוב...

תמיד בהנעה הייתה קפיצה כזו של המנוע עכשיו זה הפסיק.

זהו מעכשיו אני יעשה החלפת שמן ופילטרים בעצמי ...

עריכה אחרונה על ידי shlomo078
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...