Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב שלי עלה לכביש ב-2007 ולפני שהגעה עלי ב-2019 הוא הספיק להחליף 2 בעלים. למדתי על רכב קצת מפא קצת משם, בקיצור סלט שלם.

לאחרונה גיליתי מהשהו מעניין על תיוות הילוכים שלי. דרך אגב זה לא אומר שלא שמתי לב לזה בעבר, פשות זרמתי.

מתברר שיצרן מגדיר 10 דקות ראשונות רצופות של עבודה של תיוות הילוכים אוטומטית בתור פרק זמן חימום של מערכת ואני רואה על לוח מחוגים בפרק זמן הזה סל"ד יותר גבוע בערך ב- 10-15%

מעבודה רגילה לאחר 10 דקות. לדוגמה בנסיעה של 80 קמ"ש בתווך של 10 דק ראשונות מחוג של סל"ד מארה לי 2200 אולי- 2300 ולאחר 10 דקות זה חוזר לנורמה של 2000 סל"ד.

פעם לא הייתי שם לזה לב כי משך נסיע בניסאן הייה כי 45 דק עד שעה. למשל היום רב הנסיעות הן קצרות ועל בסיס יומי זה גם משפיעה על צריכת הדלק. אני בטבע שלי לא נוהג אגרסיבית וגם לא לוחץ על גז.

כל החימום הזה במקרה שלי לא רלוונטית ובטח זה הגדרה של מחשב\מוח של תיווה עצמה ( בקיצור תוכנה שניתנת לשינוי כאשר יודעים איך ). 

האם יש למשהו ניסיון עם דבר כזה או יודעה איך אפשר לנטרל את זה ?

פורסם

נתקלתי במספר רכבים שאו שלא נעלו מומנט או לא שילבו להילוך הגבוה כל עוד הרכב היה קר. למיטב זכרוני המשך הוא נגזרת של טמפרטורה ולא זמן קבוע. סדר גודל של 3-4 דקות בימים קרים בנסיעה עירונית

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ביאריס שלי 2005, כל עוד המנוע לא מגיע לטמפ עבודה, עד שהנורת חום מנוע ניכבת, ההילוך הגבוה לא משולב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 8 שעות, NM2007 כתב:

האם יש למשהו ניסיון עם דבר כזה או יודעה איך אפשר לנטרל את זה ?

כמו שכבתו החברים כאן זה מוכר בתיבות  הילוכים מלפני 15-20 שנה, לא יודע אם קיים בתיבות מודרניות יותר. 

המטרה של הפיצ'ר הזה יכולה להיות כפולה:

אם הוא רק מונע נעילה של ממיר מומנט - הגעה מהירה יותר של שמן גיר לטמפ' עבודה.

אם בנוסף הוא לא משלב להילוך הגבוה אז גם הגעה מהירה יותר של המנוע לטמפ עבודה. 

הגעה מהירה לטמפ' עבודה זה פחות בלאי ופחות צריכת דלק.

לבטל את הפונקציה אפשר רק על ידי עריכת תוכנה של מחשב גיר, אני מניח שאף טיונר בעולם לא התעסק בערכיה כזאת כי זה מיותר. 

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Buki כתב:

כמו שכבתו החברים כאן זה מוכר בתיבות  הילוכים מלפני 15-20 שנה, לא יודע אם קיים בתיבות מודרניות יותר. 

המטרה של הפיצ'ר הזה יכולה להיות כפולה:

אם הוא רק מונע נעילה של ממיר מומנט - הגעה מהירה יותר של שמן גיר לטמפ' עבודה.

אם בנוסף הוא לא משלב להילוך הגבוה אז גם הגעה מהירה יותר של המנוע לטמפ עבודה. 

הגעה מהירה לטמפ' עבודה זה פחות בלאי ופחות צריכת דלק.

לבטל את הפונקציה אפשר רק על ידי עריכת תוכנה של מחשב גיר, אני מניח שאף טיונר בעולם לא התעסק בערכיה כזאת כי זה מיותר. 

אצלי תיבה עובדת כראוי, החלפה בין הילוכים חלק ואין נקישות. פשוט עד שטמפרטורה של שמן מגיעה לרמה מתאימה אני כבר מגיע לנקודה סופית ואני מבין שנסעתי כל הדרך על תורים גבועים. זה הכל, תודה .

עריכה אחרונה על ידי NM2007
תיקון טעויות
  • תוכן חדש...