Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני מחפש עצה והמלצות לרכב הבא שיחליף את הסיוויק האהובה והעייפה שלנו משנת 2007.

אנו זוג +1 ורוב נסיעותינו הן בתוך העיר (חדרה) עם קצת נסיעות מחוץ לעיר (בין 30% ל-70%). אנו עושים בערך 15,000 קילומטרים בשנה, והמאפיינים החשובים ביותר עבורנו הם בטיחות, נוחות, ואמינות.  

עיון רב בפורום הביא אותי לשלושה מועמדים מובילים: מאזדה 2 (2016), סקודה פאביה (2017-18), או אף לשדרג לדור האחרון של הסיוויק (2017-18) - הדגם שאנו מכירים ומעריכים מאוד ❤️.

בנוגע למאזדה ולסקודה, נתקלתי באתגר למצוא אותן שמורות, אך אני עדיין מתעקש לחפש. לגבי הסיוויק, אני לא בטוח איזו גרסה הכי אמינה. שמעתי שגרסאות עם הטורבו הן עם בעיות דילול שמן, לכן יש להקפיד על טיפולי שמן תקופתיים והחלפת שמן גיר כל שנתיים (30,000 קילומטרים), יש עוד דיסים על הרכב?  

אשמח לקבל המלצות ועצות!

פורסם

בסיוויק מנוע ה1.5 ואולי גם 1.0, סובלים מדילול שמן, 

ה1.0 בכלל סובל מכשל בתכנון שגורם להמון מהם לשבוק חיים מהר מדי,

אני הייתי מוותר.

הפאביה היא החסכונית ויותר פרקטית מה2, אך יש את עניין הגיר שיכול לדרוש צומת לב כל כמה שנים, זה יכול להיות רק מצמדים כל כ100k ק"מ אם נוהגים נכון, אך חלקם בעיקר בנהיגה לא נכונה על הגיר גורמת לתקלה במח גיר שיקר לתיקון, לא יודע כמה בדיוק, אך אני יודע שזה יקר, ואם בסוף תחליט כן לקנות, שווה לבדוק איך נוהגים נכון על הגיר הזה כדי לשמור עליו כמה שאפשר.

היות וכמות הנסיעות שלכם די מומצעות מטה, ואמינות חשובה לכם, הייתי מתמקד במאזדה, היא הכי אמינה כאן ללא ספק.

פורסם

איך נהיגה לא נכונה גורמת לבעיות במכטרוניק?

החלפת מצמדים ב 3 אלף, שיפוץ מח גיר ב 4.5 אלף בערך.

הייתי מוסיף הונדה ג׳אז,אמינה חסכונית ומרווחת, לגבי נוחות זה משהו שאתם תצטרכו לבדוק אם היא נוחה לכם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 7 שעות, wildlands2019 כתב:

בסיוויק מנוע ה1.5 ואולי גם 1.0, סובלים מדילול שמן, 

ה1.0 בכלל סובל מכשל בתכנון שגורם להמון מהם לשבוק חיים מהר מדי,

אני הייתי מוותר.

הפאביה היא החסכונית ויותר פרקטית מה2, אך יש את עניין הגיר שיכול לדרוש צומת לב כל כמה שנים, זה יכול להיות רק מצמדים כל כ100k ק"מ אם נוהגים נכון, אך חלקם בעיקר בנהיגה לא נכונה על הגיר גורמת לתקלה במח גיר שיקר לתיקון, לא יודע כמה בדיוק, אך אני יודע שזה יקר, ואם בסוף תחליט כן לקנות, שווה לבדוק איך נוהגים נכון על הגיר הזה כדי לשמור עליו כמה שאפשר.

היות וכמות הנסיעות שלכם די מומצעות מטה, ואמינות חשובה לכם, הייתי מתמקד במאזדה, היא הכי אמינה כאן ללא ספק.

תודה רבה על המענה, האם יש בעיות דומות גם בגרסאת ה1.6?

לפני 6 שעות, yulianx כתב:

הייתי מוסיף הונדה ג׳אז,אמינה חסכונית ומרווחת, לגבי נוחות זה משהו שאתם תצטרכו לבדוק אם היא נוחה לכם.

תודה רבה

פורסם

צודק @yulianx
לי מעולם לא היה רכב מבית וואג,

לאח שלי היו 4 דרך העבודה,

3 אוקטביה וגולף אחת,

האוקטביות היו חדשות שלו הישר מחברות הליסינג מ 0 ק״מ,

באף אחת לא היתה אף תקלה בגיר, נהג בהם הרבה, בכל אחת בין 90 עד 120 אלף ק״מ, אך נהג בצורה רגועה ולמד איך להתנהל עם הגיר.

הגולף היחידה שקבל המשך חוזה ממישהו שעזב, לקח אותה עם 60k ק״מ, וכבר אחרי תקופה קצרה הגיר התחיל לדפוק ושיפצו לו אותו אם אני לא טועה, ומאז הגיר היה תקין עד שמסר אותה סביב ה80k ק״מ.

ה1.6 מניח שתהיה יותר אמינה אך שים לב שהיא לא מאובזרת בכלל, חוץ מחלון שמש, אך 0 בטיחות.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, yulianx כתב:

יש דגם מומלץ לג׳אז? 

תקלות נפוצות?

אני מניח שהמאזדה 2 פשוט יקרה יחסית לתמורה שאקבל, והג׳אז תתן יותר תמורה בפחות מחיר.

לפני 3 שעות, wildlands2019 כתב:

צודק @yulianx
לי מעולם לא היה רכב מבית וואג,

לאח שלי היו 4 דרך העבודה,

3 אוקטביה וגולף אחת,

האוקטביות היו חדשות שלו הישר מחברות הליסינג מ 0 ק״מ,

באף אחת לא היתה אף תקלה בגיר, נהג בהם הרבה, בכל אחת בין 90 עד 120 אלף ק״מ, אך נהג בצורה רגועה ולמד איך להתנהל עם הגיר.

הגולף היחידה שקבל המשך חוזה ממישהו שעזב, לקח אותה עם 60k ק״מ, וכבר אחרי תקופה קצרה הגיר התחיל לדפוק ושיפצו לו אותו אם אני לא טועה, ומאז הגיר היה תקין עד שמסר אותה סביב ה80k ק״מ.

ה1.6 מניח שתהיה יותר אמינה אך שים לב שהיא לא מאובזרת בכלל, חוץ מחלון שמש, אך 0 בטיחות.

תודה רבה, בשלב הזה אוותר על הסיוויק 💔

עריכה אחרונה על ידי MdgOline
פורסם

לגבי ג׳אז, הרמה המומלצת היא קומפורט, יש גם ממעט אלגנס. הבכירה.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...