Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

מחר, שלישי, 19.12.23 דיון בוועדת הכספים של הכנסת על עליית המיסוי - יעלה או לא יעלה  

33 הצבעות

1. 1. מחר יתקיים דיון בוועדת הכספים של הכנסת על העלאת המיסוי על רכב חשמלי (ו PHEV). גורמים רבים העבירו ניירות עמדה לפיהם העלאת המס בעיתוי הנוכחי היא שגויה - בגלל המלחמה, בגלל החות'ים, בגלל מלאים שהיו צריכים להגיע ולא מגיעים, בגלל איכות סביבה. מנגד, אומר זאת בעדינות - ועדת הכספים. מה דעתכם - יישום המס יידחה או לא יידחה

• לא יחול שינוי ולכן המס על רכב חשמלי יעלה מ 20% ל 35%
    • תהיה דחיה של עד חצי שנה ביישום עליית המס
    • עליית המס תידחה בשנה
    • חחח...בכלל לא יהיה דיון. ימצאו תירוץ למה לא לקיים אותו.

הסקר סגור ולא ניתן להצביע בו יותר

• בכדי להצביע לסקר עליך להתחבר או להירשם.
  • הסקר ננעל בתאריך 19/12/23 בשעה 09:59

פוסטים מומלצים

פורסם

מחר יתקיים דיון בוועדת הכספים של הכנסת על העלאת המיסוי על רכב חשמלי (ו PHEV). גורמים רבים העבירו ניירות עמדה לפיהם העלאת המס בעיתוי הנוכחי היא שגויה - בגלל המלחמה, בגלל החות'ים, בגלל מלאים שהיו צריכים להגיע ולא מגיעים, בגלל איכות סביבה. מנגד, אומר זאת בעדינות - ועדת הכספים. מה דעתכם - יישום המס יידחה או לא יידחה 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מי שמבקש לדחות את יישום המס אלו בעיקר יבואני רכב שרוצים לשחרר רכבים לפני עליית המס (בכדי למכור אותם אח"כ במחיר עם עליית המס).

מאידך, הממשלה צריכה דרכים לממן את מלחמת "חרבות ברזל" (*שם זמני).

פורסם

שנגמר הכסף בגלל שפחות אנשים שמים 400 שקל פול טנק דלק שמתוכו 200 שקל זה מיסים, יש בעיה תקציבית.

אני מתחנן לאחותי הקטנה שתקנה רכב חשמלי כלשהו ושלא תשים 1500 שקל דלק בחודש. יעלה לה 50 שקל כל פול טנק.

אין עם מי לדבר. מי שחכם יחליף לחשמלי אתמול. לא היום. אתמול

מחיר הדלק מטורף עם המיסים ורכב חשמלי זה רווח יפה מאוד.

אז יעלו את המס שלו בכדי לקזז כספים

הרי כמה זמן הפרה הזאת תישאר ללא חליבה?

מחר יעשו גם מס לפי ק"מ ברכב חשמלי

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

בוא נחשוב רגע. בגלל המלחמה חסרים כ200 מיליארד שקל. הולכים לקצץ כל דבר שזז - בריאות, חינוך, רווחה, תשתיות, אפילו אולי קצת הסכמים קואליציוניים.

מה הסיכוי שדווקא יתנו הנחה לרכישת רכב חשמלי? אפס סיכוי.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, eladns כתב:

אין עם מי לדבר. מי שחכם יחליף לחשמלי אתמול. לא היום. אתמול

לא לכל אחד יש אפשרות להתקין עמדת טעינה ו/או עמדת טעינה קרובה לביתו -> לכן זה לא ישים לכולם.

אני אחסוך לך מראש את ההצעה ללכת לעמדת טעינה מעט מרוחקת מביתי מעט לפני/ אחרי משמרת -> ובכן, כאשר אני עובד משמרות 24/7/365, אז כל שניה שאני צריך להשקיע על נסיעה לעמדת טעינה זה בא על חשבון שעות שינה שלי.  לכן, ללא עמדת טעינה קרובה - אין סיכוי שאני אקנה רכב חשמלי.

לפני כשעה, eladns כתב:

הרי כמה זמן הפרה הזאת תישאר ללא חליבה?

מחר יעשו גם מס לפי ק"מ ברכב חשמלי

ענית לעצמך. רשות המיסים כבר עובדת על תוכנית כזאת. וזה יקטין (או אולי בכלל יבטל) את ה"רווח" של רכב חשמלי.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • אהבתי 2
פורסם

מדינה צריכה כסף אבל לא רוצה לעשות מהלכים שיפגעו בפופולריות שגם ככה בשפל. לעומת זאת הכי קל למכור לבייס שהולכים קצת להזיז לעשירים את הגבינה וזה למה הם ממורמרים. אז אני בטוח כמעט ב-100% שהמס יעלה. 

פורסם

המס יעלה, תנוח דעתכם. גם בעליה הקודמת, לפני שנה, כשהזמן היה שונה לגמרי והמשק היה במצב נפלא ( לא מליצה, ערב הממשלה הנוכחית הכה מוצלחת ), היו ציוצים של מורת רוח מכל מיני פוליטיקאים שרצו נקודות בבייס והעלאת המס עברה בכל זאת ו"בצבעים מעופפים". מה שכן זוכר איך כולם רצו להספיק לקנות טסלות ערב ההעלאה, רק בשביל לקום בבוקר אחריה בהרגשת הקלה, איזה כיף שהספקנו, ולהווכח ששילמו יותר מדי. 

פורסם
לפני 14 שעות, guya72 כתב:

לא לכל אחד יש אפשרות להתקין עמדת טעינה ו/או עמדת טעינה קרובה לביתו -> לכן זה לא ישים לכולם.

אני אחסוך לך מראש את ההצעה ללכת לעמדת טעינה מעט מרוחקת מביתי מעט לפני/ אחרי משמרת -> ובכן, כאשר אני עובד משמרות 24/7/365, אז כל שניה שאני צריך להשקיע על נסיעה לעמדת טעינה זה בא על חשבון שעות שינה שלי.  לכן, ללא עמדת טעינה קרובה - אין סיכוי שאני אקנה רכב חשמלי.

אני לא יעלה את הסרטון לפה אבל הנה,להטעין טסלה משקע שזרקו ליד הפח זבל

מה רע?

ובוא, כל מאה שערים זורקים כבל מאריך מהבית להטעין את הבימבה שלהם

image.thumb.png.5c6b77bfabb8219507d22569f9aadb75.pngimage.thumb.png.65d15d62d100b72358c0c92942e445ed.png

הלכתי לראות לאחותי אורה חשמלית. אז הסוכן מכירות שואל יש לכם עמדת טעינה

אמרתי לו שלא

ואז השאלה הייתה כמה זמן טעינה משקע ביתי. ענה לי כמה ימים. אמרתי לו שזה לא הגיוני

וזה לא מקצועי מה שהוא עונה

אז הוא ענה לי מי מטעין ככה?

אמרתי לו שכל קטמון מטעינה ככה והראיתי לו את הסרטון של הטסלה ועד מרצדס מדהימה שצילמתי שהבחור זרק כבל ירוק 3X1.5 מהבית על הריצפה לכל אורך הרחוב בכדי להטעין אותה

הוא היה פעור פה.

אמרתי לו בוודאות, אתה לא ירושלמי ולא מכיר ירושלמים,בהצלחה לך במכירות והלכתי.

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, eladns כתב:

ובוא, כל מאה שערים זורקים כבל מאריך מהבית להטעין את הבימבה שלהם

אין בעיה. שיטעינו ככה.

אני חונה במרחק מינימלי של כ-20 מטר מהבית (נדיר). לרוב במרחק של 100-300 מטר. לעיתים גם יותר.

אז מה אני אעשה ?  אריץ ברחוב כבל של כמה מאות מטרים עד לרכב ?

מעבר לכך שזה מאוד מאוד לא בטיחותי (ואת רוב תושבי מאה שערים ממש לא מעניין הבטיחות. יש להם "השגחה פרטית"), הפסדי האנרגיה עקב המרחק לא מאפשרים טעינה סבירה (סתם בשביל האנלוגיה, אך לא בהכרח נכון מבחינה חשמלית, זה כמו להטעין רכב חשמלי עם סוללת אצבע של 5V)

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

טוב לא חשבתי שאתה חונה עד 300 מטר מהבית. באמת לא שווה. {צריך כבר כבל 3X4 והוא לא נעים להזזה.הוא לא קל}

אוי אוי אוי 

הזכרת לי שראיתי בגבעת שאול מישהו שחיבר למנורה של הבניין את השקע של המיניוואן מקסוס שלו.

אני חייב לצלם את זה פעם הבאה שאני שם.

• מצחיק 1

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

על החרדים שומר בורא עולם ולא חוק החשמל
אבל תכלס... אם הרכב נח שישי שבת ונטען ממנורה, סביר להניח שהסלוללה תטען במלואה ולרוב האנשים זה מספק בשקט שבוע של נסיעה, אז זה לא רעיון כ"כ נורא

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 5 שעות, eladns כתב:

אמרתי לו בוודאות, אתה לא ירושלמי ולא מכיר ירושלמים, בהצלחה לך במכירות והלכתי.

בגדול יצאת מתנשא אבל לא ממש חכם, כי מה שאיש המכירות ענה לך זה הדבר הנכון. 

וכאן מסתיים הדיון על טעינה בירושלים כן או לא. 

דיוני ועדת הכספים:

צפיתי הבוקר בשידור החי מוועדת הכספים, והאמת שקצת הופתעתי.

כלל חברי הוועדה, וככל הנראה מרבית חברי הכנסת סבורים שיש לדחות את העלאת המס. זו לא פרשנות שלי אלא סיכום ממה שאמר ח"כ גפני יו"ר הועדה.

סיכום הדיון היה שהנושא חוזר למשרד האוצר לחשיבה מחודשת תחת המידע שכל חברי הועדה מתנגדים להעלאת המס בעיתוי הנוכחי, ושיחשבו טוב. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

גם בשנה שעברה קישקש יו"ר הועדה שלא צריך להעלות את המס, לזכרוני גם אז היתה "חשיבה מחודשת" באוצר ( לא בטוח, אבל זיגזגים ודאי שהיו ) וכן, גם אז עלה המס. פוליטיקה זה מקצוע, צריך להכיר את השטיקים. לא יכול כמובן לנבא כלום, אבל אם המס לא יעלה, זה מבחינתי יהיה עירעור מסיבי של תובנות בנות שנים.

פורסם

לא יודע מה יחליטו הפוליטיקאים הגאונים שלנו (או גם בגרמניה, שם נערך כעת דיון דומה).

לדעתי טכנולוגיה שאין לה זכות קיום ללא הטבות רגולציה, אין לה מקום בשוק.

המיסוי צריך להיות אחיד לכל סוגי ההנעה.

כשהטכנולוגיה תהיה בשלה על מנת להתמודד בתנאים שווים, אז אנשים יקנו.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...