Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם .. 

יש לי סיאט לאון מהדור  השלישי ורציתי לשדרג טיפה את המערכת סאונד .

לפי הבנתי יש בדלתות מקדימה רמקול 8 אינץ׳ . 

לקראת השדרוג רציתי לדעת מה ההבדל בין קומפוננט 8 אינץ׳ (שלא כלכך נפוץ בשוק)

לקומפוננט 6.5 אינץ׳? 

עוד שאלה

בשתי הרכבים האחרונים שהיו לי חוויתי ים של תקלות חשמל ברכב (במיוחד באלטרנטור) לאחר התקנה של מערכת סאונד האם יש קשר בין הדברים ? 

האם התקנה מרושלת של המערכת יכולה לגרום לתקלות הזויות ברכב ? 

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא נפוץ כמו 6.5, אבל בהחלט ניתן למצוא בארץ דגמים בקוטר 8 ואף 9 אינץ'.

הקוטר הגדול יותר מאפשר בהכללה לאפשר ירידה לתדרים נמוכים יותר. אבל זה יותר מורכב מזה;

כל יצרן ודגם עשוי לכוון למקום מעט שונה בביצועים של הרמקולים (גם בהשוואה לאופציית 6.5), עשוי להיווצר בור גדול יותר בין הוופר/מידבאס לטוויטר (ולכן למשל יש מערכות 3WAY שמוסיפים מיד לגשר על הפער), ירידה לתדרים נמוכים יותר דורשת התייחסות פרטנית יותר להתקנה בדלתות ויצירת סביבת עבודה נכונה עבורם וכיוצב'.

הרבה יותר קל וזול למצוא שילוב מערכת "סטנדרטי" של קומפוננט 6.5+סאב+מגבר. ככה שזה גם מאוד תלוי תקציב ולאן אתה מכוון מבחינת הסאונד.

התקנה מרושלת מעצם ההגדרה שלה עשויה לגרום לנזק ותקלות, על אחת כמה וכמה אם היא קשורה קשר הדוק לחשמל הרכב.

מערכת סאונד מוסיפה אומנם עומס על המערכת (מצבר/אלטרנטור), אבל בגבולות גזרה שפויים של ההגברה (תלוי גם מעט אם מדובר ברכב רגיל, היברידי, חשמלי) זה לא משהו שאמור לעורר בעיות מיוחדות. ולכן חשוב מאוד למצוא מתקין טוב - ואפשר לחפש בפורום מי מומלץ בדר"כ כתלות באזורך בארץ

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אז אם לדוגמא הדלתות מקדימה אני אלך על קומפוננט 8אינץ

ובדלתות האחוריות אני אשים 6.5 זה יספיק לגשר על הפער ? 

התכנון שלי היה לשים מורל טמפו אולטרה מקדימה ומאחור וללכת על סאב שלא נראה לעין כמו למשל jbl basso hub 

אבל כשגיליתי שיש לי 8 אינץ׳ בדלתות מקדימה זה גרם לי לחשוב מחדש … 

בקיצור אני גם על הדרך מחפש המלצה על ציוד טוב לרכב שלי עד שאמצא מתקין טוב . 

בגדול הכיוון יהיה למערכת sq

עריכה אחרונה על ידי Dvirush
פורסם

התכנון להתקין רמקולים בדלתות האחוריות נחשב שגוי, על אחת כמה וכמה במובן של SQ, מאחר והבמה צריכה להיות בחזית ולא להימשך אחורה. וזאת מעבר לעובדה שהמיקום בדלתות אחוריות הוא לא מוצלח אקוסטית. בנוסף, זה עוד אלמנט שלוקח חלק מהתקציב.

כן יש אפשרות להתקין רמקולים מאחור, בשביל מה שנקרא Rear Fill, אבל אז אין בדר"כ צורך בקומפוננט וגם מגבילים את התדרים שהם מפיקים.

תקציב, תקציב, תקציב.

חפש בפורום לגבי מתקינים. אחרת, ציין אזור בארץ ואז אולי תקבל פה כמה, גם ממשתמשים אחרים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, Tom_22 כתב:

התכנון להתקין רמקולים בדלתות האחוריות נחשב שגוי, על אחת כמה וכמה במובן של SQ, מאחר והבמה צריכה להיות בחזית ולא להימשך אחורה. וזאת מעבר לעובדה שהמיקום בדלתות אחוריות הוא לא מוצלח אקוסטית. בנוסף, זה עוד אלמנט שלוקח חלק מהתקציב.

כן יש אפשרות להתקין רמקולים מאחור, בשביל מה שנקרא Rear Fill, אבל אז אין בדר"כ צורך בקומפוננט וגם מגבילים את התדרים שהם מפיקים.

תקציב, תקציב, תקציב.

חפש בפורום לגבי מתקינים. אחרת, ציין אזור בארץ ואז אולי תקבל פה כמה, גם ממשתמשים אחרים.

במקרה שלי אין בדיוק דלתות מאחור מדובר בקופה … 

אז מעניין אותי למה היצרן שם רמקולים גם מאחור 

בגדול מבחינת תקציב אני חושב ש 6k יהיה לי סביר בהחלט כולל התקנה, שחשוב לי שתהיה ברמה גבוהה מאוד אין פשרות על ההתקנה הפעם .

לגבבי המיקום זה לא כלכך רלוונטי כי אני גר במצפה רמון אז אני יהיה חייב לנסוע להתקין לא משנה איפה ,עדיפות למרכז

עריכה אחרונה על ידי Dvirush
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Dvirush כתב:

רמה גבוהה מאוד אין פשרות על ההתקנה הפעם

מבחינתי האישית זה אומר רק יוסי אלפיין מסדנת ECA. תוכל למצוא אודותיו בפורום או בפייסבוק. הוא יושב באור יהודה.

(ויש עוד. בין אם פעילים בפורום או לא. אפשר לחפש או להמתין להמלצות נוספות)

מציע גם להעיף מבט באתרים של ספונסרי הפורום ESIMPEX ו-EXSOUND בראש פורום אודיו, לגבי ציוד אפשרי שקצת פחות נפוץ בחנויות ממוצעות לדעתי.

6k יהיה לי סביר בהחלט כולל התקנה

@AUDIO KING יש לך הצעות אופרטיביות? 😏

אז מעניין אותי למה היצרן שם רמקולים גם מאחור 

מאותה סיבה שיש רכבים גם עם 12 ו-20 רמקולים ברכב (טוב, לא באמת מאותה סיבה). :D 

במקרה של רכב סטנדרטי משפחתי, זה עוזר קצת לנוסעים מאחור לשמוע, או שניתן גם להעביר הכל קדימה/אחורה נגיד עבור ילדים וכו'. זה לא כי בהכרח צריך. זה כדי למצע (מלשון ממוצע) את התוצאה הכללית.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, Tom_22 כתב:

מאותה סיבה שיש רכבים גם עם 12 ו-20 רמקולים ברכב (טוב, לא באמת מאותה סיבה). :D 

זה אבל באמת נשמע טוב יותר 

מאמין שלא סתם יש באזור האחורי של הדלתות רמקולים 

האמת חשבתי לשים מאחור 8 אינץ׳ ומקדימה לרדת ל 6.5 ואולי לוותר על הסאב 

• מבאס 1
פורסם

זו גם אולי אפשרות, אבל אז עדיף ציוד ספציפי שידע לתת את הנמוכים הדרושים, ותזכור את מה שכתבתי קודם לגבי "הכנת השטח" כדי לאפשר את זה. ואם כבר, אז אולי רק סט קדמי 8-9 אינץ' טוב יספק אותך. למרות שניכר שאתה מחובבי הסאונד שמגיע גם מאחור 😉 

היה פה בפורום לפחות שרשור אחד של מישהו ששם 2 סאבים 6.5 במיקום דומה לשלך מאחור. הוא היה רק ככה-ככה מרוצה ממה שזכור לי.

לעיתים פשוט עדיף סאב שזה כל תכליתו. אפשר לבצע התקנות שטוחות לעיתים מתחת למושב (ויוסי שהמלצתי לגביו לעיל ידע היטב לייעץ בנידון), בגלגל ספייר (בבניה מותאמת, לא מוצר מדף), בתיבת "שולחן" בתא המטען או סידור כלשהו אחר.

קצת תלוי מה הציפיות שלך גם מבחינת באס.

חפש אגב בפורום גם לגבי ישראל ג'וניור. אם הוא עדין פעיל, אולי הוא יוכל להגיע קרוב יותר לאזור מגוריך (היה לפחות פעם יחסית נייד). 

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Tom_22 כתב:

זו גם אולי אפשרות, אבל אז עדיף ציוד ספציפי שידע לתת את הנמוכים הדרושים, ותזכור את מה שכתבתי קודם לגבי "הכנת השטח" כדי לאפשר את זה. ואם כבר, אז אולי רק סט קדמי 8-9 אינץ' טוב יספק אותך. למרות שניכר שאתה מחובבי הסאונד שמגיע גם מאחור 😉 

היה פה בפורום לפחות שרשור אחד של מישהו ששם 2 סאבים 6.5 במיקום דומה לשלך מאחור. הוא היה רק ככה-ככה מרוצה ממה שזכור לי.

לעיתים פשוט עדיף סאב שזה כל תכליתו. אפשר לבצע התקנות שטוחות לעיתים מתחת למושב (ויוסי שהמלצתי לגביו לעיל ידע היטב לייעץ בנידון), בגלגל ספייר (בבניה מותאמת, לא מוצר מדף), בתיבת "שולחן" בתא המטען או סידור כלשהו אחר.

קצת תלוי מה הציפיות שלך גם מבחינת באס.

חפש אגב בפורום גם לגבי ישראל ג'וניור. אם הוא עדין פעיל, אולי הוא יוכל להגיע קרוב יותר לאזור מגוריך (היה לפחות פעם יחסית נייד). 

הבנתי בערך 

יש לי עוד שאלה 

יש לי בדאשבורד מקום לרמקול סנטר ואין שם כלום מתחת האם שווה גם שם לשים איזה רמקול או פשוט לוותר על הרעיון ? 

לגביי הסט קומפוננט 8 אינץ׳ , יש לך כיוון לחברה שמייצרת כזה קומפוננט או דגם ספציפי שיש לך נסיון איתו ? ראיתי של focal isu200

חוץ מזה ראיתי רק אלמנטים של 8 אינץ׳ ולא סט קומפוננט .

פורסם

סטים 8 אינטש היום לא חסר 

באותו הבית - ספונסר - caraudio.co.il 

אתה תוכל למצוא ETON POW 20

וגם HELIX i7 עם מידבאס בקוטר 8 אינטש. 

ואפילו MOREL ELATE 903 אמנם זה כבר שלושה חלקים. 

ואם ממש יתחשק לך להרחיק לכת - אלמנט 8 אינטש של בראקס ואולי לשדך אותו לאלמנט 2 אינטש רחב פס שלהם -> אבל כנראה הלכתי לקוטב הצפוני כאן. 

מחוץ לספונסר שציינתי 

מבית אודיסון יש לסדרת הפרימה מידבאס 8 אינטש - והוא לחלוטין מידבאס ולא וופר. 

ואם תביט לכוון של ימ"ר שאני מקווה שלאחר המלחמה נראה אותו מצטרף אלינו גם - כן - הפוקאל שציינת. 

היתרון באלמנט 8 אינטש הוא שטח הפנים של הממברנה שלו - פר תדר, על אותו XMAX (טווח תנועה יעיל) הוא ידחוף יותר אוויר מאשר רמקול 6.5 - בתדרים נמוכים מ200 - זה יתן הדגשה ברורה יותר מאשר אלמנט 6.5 אינטש ואף עלול לפתור אותך מצורך בסאב וופר. 

לגבי רמקול סנטר - זה בעיקר תורם כשמדובר במצב שאתה נוסע רוב הזמן עם עוד אנשים ברכב וחשוב לך שגם הם יהנו מסטייג' מסויים - משום מה, זה בד"כ לא המקרה - לדעתי לא באיביזה בכל מקרה? 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, Tom_22 כתב:

מציע גם להעיף מבט באתרים של ספונסרי הפורום ESIMPEX ו-EXSOUND בראש פורום אודיו, לגבי ציוד אפשרי שקצת פחות נפוץ בחנויות ממוצעות לדעתי.

נכנסת? בדקת? תוכל גם להתייעץ איתם ישירות.

כאלו שבדגם שלהם מופיע 200 או משהו דומה בסבירות שהם 8 אינץ' (200 מ"מ/20 ס"מ).

יש גם למוראל בסדרות היקרות (אלייט) סטים 9 אינץ'. לא נראה לי שזה משהו שיכנס בתקציב שלך.

לפני 15 דקות, Dvirush כתב:

יש לי בדאשבורד מקום לרמקול סנטר ואין שם כלום מתחת האם שווה גם שם לשים איזה רמקול או פשוט לוותר על הרעיון ? 

לטעמי מיותר, אבל זה לא unheard of (שווה לחפש בפורום גם בענין זה, אולי אפילו לחפש ספציפית הודעות ורשמים של @lanosforce כשהוא התקין כזה באחד משרשורי-הפלצת שלו). *והנה הוא הגיב גם לפני שהספקתי לקרוא לו ;) 

אולי אם היית נגיד מתכנן מערכת שכוללת מעבד קול (DSP) ויודעת לשלוט עליו בנפרד או אם היית מנגן מוזיקה שהיא בסראונד.

ריבוי רמקולים זה לא בהכרח יתרון, בעיקר אם אין לך איך לשלוט עליהם פרטנית.

סביבת העבודה ברכב מוגבלת, מלאת החזרים ויכולה לייצר הרבה בעייתיות בהקשר של תדרים מונחתים או מוגברים ועוד.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
לפני שעה, lanosforce כתב:

סטים 8 אינטש היום לא חסר 

באותו הבית - ספונסר - caraudio.co.il 

אתה תוכל למצוא ETON POW 20

וגם HELIX i7 עם מידבאס בקוטר 8 אינטש. 

ואפילו MOREL ELATE 903 אמנם זה כבר שלושה חלקים. 

ואם ממש יתחשק לך להרחיק לכת - אלמנט 8 אינטש של בראקס ואולי לשדך אותו לאלמנט 2 אינטש רחב פס שלהם -> אבל כנראה הלכתי לקוטב הצפוני כאן. 

מחוץ לספונסר שציינתי 

מבית אודיסון יש לסדרת הפרימה מידבאס 8 אינטש - והוא לחלוטין מידבאס ולא וופר. 

ואם תביט לכוון של ימ"ר שאני מקווה שלאחר המלחמה נראה אותו מצטרף אלינו גם - כן - הפוקאל שציינת. 

היתרון באלמנט 8 אינטש הוא שטח הפנים של הממברנה שלו - פר תדר, על אותו XMAX (טווח תנועה יעיל) הוא ידחוף יותר אוויר מאשר רמקול 6.5 - בתדרים נמוכים מ200 - זה יתן הדגשה ברורה יותר מאשר אלמנט 6.5 אינטש ואף עלול לפתור אותך מצורך בסאב וופר. 

לגבי רמקול סנטר - זה בעיקר תורם כשמדובר במצב שאתה נוסע רוב הזמן עם עוד אנשים ברכב וחשוב לך שגם הם יהנו מסטייג' מסויים - משום מה, זה בד"כ לא המקרה - לדעתי לא באיביזה בכל מקרה? 

לגבי ואדיסון וhelix i7 הם מגיעים כרמקול בודד ולא כסט קומפוננט עם טוויטרים לפי מה שראיתי באינטרנט 

לגביי ימ״ר לא הבנתי כלכך מה הראשי תיבות …

לגביי הרמקול סנטר בדרך כלל אני לא נוסע לבד באוטו אז יהיה נחמד השאלה איך אני אחבר אותו למגבר 

דרך אגב מגבר לא דיברנו בכלל על מגברים מה ההמלצה שלכם ? 

פורסם

ימ"ר זה השם של היבואן הקודם - היום מדובר בCARTECH 

לגבי מגברים זה פשוט ים אין סופי של אפשרויות וזו תיבת פנדורה עצומה - אני בעקרון אוהב להצמד לטכנולוגיה, אוהב מיזעור - לא רוצה לראות יותר ברכבים שלי מערכת שלוקחת חצי תא מטען או את כל הספסל האחורי. 

אני אוהב מגברים יעילים, חזקים, נקיים. 

והמחירים יכולים לנוע ממאות שקלים בודדים עד לאלפי על גבי אלפי שקלים גם במגברים האלו. 

השאלה היא מה אתה רוצה להגביר - בסיאט איביזה הייתי בהחלט נצמד לגישה שלי ומנסה להתמקד במגברים יעילים. 

ולגבי הI7 - יש להם קורסים גנריים ואתה יכול להתאים לך סט שני חלקים 

ואני חושב שגם עם פרימה אתה יכול לעשות דברים דומים. 

נתתי לך כאן דוגמאות בלבד - למוצרים שאני מודע לקיומם. המלצות ספציפיות ממני לא תקבל בפומבי - אני נמנע מזה מתוך כוונה לנסות לשמור על ניטרליות ואובייקטיביות מעצם המשבצת שאני נמצא בה. 

תשאל שאלה ספציפית על ציוד ספציפי כמובן אענה. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 8 דקות, lanosforce כתב:

ימ"ר זה השם של היבואן הקודם - היום מדובר בCARTECH 

לגבי מגברים זה פשוט ים אין סופי של אפשרויות וזו תיבת פנדורה עצומה - אני בעקרון אוהב להצמד לטכנולוגיה, אוהב מיזעור - לא רוצה לראות יותר ברכבים שלי מערכת שלוקחת חצי תא מטען או את כל הספסל האחורי. 

אני אוהב מגברים יעילים, חזקים, נקיים. 

והמחירים יכולים לנוע ממאות שקלים בודדים עד לאלפי על גבי אלפי שקלים גם במגברים האלו. 

השאלה היא מה אתה רוצה להגביר - בסיאט איביזה הייתי בהחלט נצמד לגישה שלי ומנסה להתמקד במגברים יעילים. 

ולגבי הI7 - יש להם קורסים גנריים ואתה יכול להתאים לך סט שני חלקים 

ואני חושב שגם עם פרימה אתה יכול לעשות דברים דומים. 

נתתי לך כאן דוגמאות בלבד - למוצרים שאני מודע לקיומם. המלצות ספציפיות ממני לא תקבל בפומבי - אני נמנע מזה מתוך כוונה לנסות לשמור על ניטרליות ואובייקטיביות מעצם המשבצת שאני נמצא בה. 

תשאל שאלה ספציפית על ציוד ספציפי כמובן אענה. 

מדובר בסיאט לאון 🤣

לגביי ההגברה אני דיי מסכים איתך לגבי הגודל של הציוד ואני גם אוהב את התא מטען שלי דיי נקי 

תגיד מה אתה חושב על התקנת רמקולים נוספים בחלק האחורי של הרכב ולא רק מקדימה ? האם יזיק או יתרום ? 

לפי מה שאני מבין בגודל הזה של הרמקולים צריך לקנות סט של רמקול וסט של טוויטר מה שמנפח קצת את העלויות מעבר למה שציפיתי … 

פורסם

עניין של טעם - מערכת טובה עם רמקולים קידמיים בלבד - לרכב שננהג ע"י נהג בודד או זוג - מספיק בהחלט. 

אם אתה כן אוהב קצת השלמה של נפח - אתה צריך מאחורה סט פשוט יחסית - רמקול קואקסיאלי 4-5 אינטש שרק יתן קצת השלמה וזה הכל. 

דוגמה מאוד מעניינת תהיה מוראל וירטוס נאנו אינטגרה 42 אבל אפשר להסתפק במשהו הרבה יותר פשוט וגנרי. 

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...