Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, mico101 כתב:

בקיצור, לדעתך לרווק כזה שכן מחפש את ההנע(א)ה הכפולה והכוח ושפע אבזור, אופציה ראויה ?

כן. כל עוד זוכרים שלא מדובר על רכב ספורט ואפילו לא ספוטיבי, כי עם ג'יפון קטן עם הרבה כח.

תעשה חיפוש, סמארט בראבוס מבחן האייל, תראה את ההתנהגות שלו כדי להבין על מה מדובר.

לפני 53 דקות, mico101 כתב:

לדעתי צריך להוסיף עוד מספר דברים בכל מה שקשור לטסלה ולתאוריית הטיפולים שלה ולמה שגרם לפחות לי כן ללכת על הסמארט:

איכות הרכבה וחלקים מאוד בעייתית בחלק מהרכבים (וזה אנדרסטייטמנט) , ניתן לראות אפילו כאן בפורום. למרות שאני מסייג את היילנד כי היא לא מספיק זמן פה.

שירות - ותרשו לי כאן כן להעלות את הנושא- יותר מדי אנשים מתלוננים על זמן ארוך מדי לשירות במקרים שהם אינם דחופים (בלמים וכו׳), אז נכון, טסלה לא רוצה שנבוא אליה למוסכים בכל שנה לטיפולים , אך האם צריך להמתין כל כך הרבה זמן במידה ונצטרך? שאלה

השירות לפחות ברמה האישית שלי היה מצויין. כתבתי כאן בעבר את ההתרשמות שלי ובכל מקרה השירות השתפר מאוד מאז שנכנסו. הוא עדיין לא ברמה גבוהה כמו שמצופה לרכב במחיר כזה, אבל טוב יותר מיבואנים כמו קרסו,צ'מפיון או לובינסקי וזו גם ההתרשמות של רוב חברי הקבוצות ברשת ממה שאני קורא.

על בעיות דחופות הכניסה היא מיידית, טיפולים או בעיות שסובלות דיחוי יש להמתין לתור במידה וזה לא מטופל במסגרת ניידת שירות שמגיע עד הבית. אבל תור בטסלה הוא תור, מקבלים אותך בזמן ומטופל במיידי, בניגוד למוסכים מורשים של יבואנים שמרגע הגעה ועד שמישהו נוגע ברכב יכול לעבור זמן רב, לפחות מנסיון שלי ואני לא מדבר אפילו על מוסכים ראשיים של יבואנים שפשוט שלחו אותי הביתה כי מגיעים אליו כשמתחשק להם.

לפני 52 דקות, green כתב:

לגבי נושא תא המטען:

תא מטען של 440 ליטר מספיק להרבה אנשים.

לי הוא לא מספיק לכן אני בעלים של טויוטה קורולה סטיישן עם 596 ליטר והייתי רוצה תא מטען אפילו גדול יותר או בנוי בצורה קצת אחרת, יותר רחב ועם גג גבוה יותר כמו למשל הטויוטה ראב 4.

רק אציין שיש בתא המטען בקורולה שלי כ- 80 ליטר נוספים היכן שנמצא הגלגל הרזרבי וסה"כ כ- 680 ליטר (או לחילופין אם מכניסים גלגל רזרבי למודל 3 הנפח יורד לכ- 570 ליטר).

כלומר אם משווים את הנפחים של רכבים עם מקום לגלגל רזרבי לרכבים ללא מקום לגלגל רזרבי כדוגמת מרבית הרכבים החשמליים צריך לקחת זאת בחשבון.

עכשיו בטסלה מודל 3 נפח תא המטען הבסיסי הוא כ- 450 ליטר והוא דומה לאקספנג.

תוספת הנפח מגיעה מתא נוסף מתחת לריצפת תא המטען בנפח של כ- 100 ליטר ועוד תא מטען קדמי בנפח של כ- 100 ליטר (בערך אני לא זוכר בדיוק את הנפחים המדוייקים).

זה אומר שאתה יכול לנצל את מלוא נפח תאי המטען במודל 3 רק בהרכב מסוים של מזוודות/ תיקים.

לצורך הענין ברכב שלי אפשר להכניס 4 מזוודות גדולות (2 מעל 2) ואילו במודל 3 אפשר להכניס רק 2 מזוודות גדולות מבדיקה שביצעתי. 2 מזוודות גדולות נוספות לא נכנסות במודל 3.

אתה יכול להכניס במקום זאת במודל 3 עוד 2 טרולי (אחת בכל תא כנ"ל) ובנוסף להכניס גם מזוודה בינונית לתא המטען בהנדוס מסוים שאפילו בעלי טסלות כנראה לא יודעים שזה אפשרי. זה בסך הכל הרכב מזוודות יפה מאד בייחוד לרכב סדאן, אבל מוגבל כאמור להרכב הזה.

עכשיו אגלה לכם סוד נוסף, אם כבר מדברים על נפחי תא מטען צריך להיזהר גם בנתוני הנפח הרשמיים מסיבה נוספת והיא תקני מדידה שונים.

ניקח לדוגמה את הטסלה מודל y שהזכירו אותה כאן, שבה נפח תא מטען מוצהר של 850 ליטר.

כל בר דעת שמסתכל בתא המטען צריך מייד להבחין שנפחו רגיל לחלוטין ולא מדובר בנפח של רכב מסחרי. אבל אנשים בכל זאת מוטעים מנתון הנפח הרשמי לרבות עיתונאים ומהללים ומשבחים את הנתון הרשמי הפלאי במחשבה שמדובר בנתון בפועל.

אבל מה, הנתון הרשמי הוא בתקן אמריקאי במדידה עד הגג. בפועל נפח תא המטען במודל y עד גובה המדף דומה בנפחו לטסלה מודל 3 (נתון גובה ואורך דומים של תא המטען) כלומר כ- 450 ליטר + 2 תאים נוספים של כ- 100 ליטר כל אחד (קצת יותר גדולים מהמודל 3), כלומר סה"כ כ- 650 ליטר.

עכשיו אם מסירים מהנתון הנ"ל כ- 80 ליטר שתופס גלגל רזרבי מגיעים ל- 570 ליטר. נפח יפה אבל לא משהו שלא רואים בג'יפונים סטנדרטיים, למשל טויוטה ראב 4 כ- 590 ליטר, קיה ספורטג 571 עד 590 ליטר תלוי בגירסה ובמודל y הוא כאמור מוגבל להרכב מטען מסוים.

למעשה במדידה עד נפח הגג הפער לטובת הטויטה ראב 4 שיש לו צורה מרובעת ולא קופה כמו במודל y אפילו גדל יותר לטובת הראב 4, הנפח שלו עומד על כ- 37.6 קיוביק שזה 1,064 ליטר  ואילו לטסלה מודל y יש נפח של 30 קיובק כאמור כ- 850 ליטר.

לא יכול לענות לגבי המודל y בגלל חוסר ניסיון שלי ובטויוטה ראב 4 (לא היו ברשותי לצורך העמסות).

אני כן מסכים איתך שתא מטען של סטיישן כמו קורולה יהיה שימושי יותר ואפילו ליפטבק כמו אוקטביה או סופרב יהיה יותר נח לשימוש מטסלה 3, אבל הטסלה היא ספורט סדאן וככזו יש לה את אחד מתאי המטען היותר שימושיים שיש, כאשר לרכבים כמו האקספנג בין הפחות שימושיים בייחוד עם פתח הטענה מאוד קטן ותא מטען צר, קטן (יחסית לגודל הרכב) וארוך. מי שתא מטען כזה מספיק לו כמובן יכול להתעלם מהנתון הזה, אבל להרבה, שקונים את הרכב לשימוש ראשי למשפחה, עדיף שלא.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם (נערך)

מבחן השוואתי ראשון לסמארט:

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לפני 19 שעות, mico101 כתב:

אין התחייבות כזאת, אך סוכן המכירות ברגע שאמרתי לו שאני מודאג מעליית המחירים הוא אמר לי ״הכל טוב״ 😉

נשמע כמו אחד שיודע...😇

פורסם
לפני 5 שעות, מיץ פטל כתב:

נשמע כמו אחד שיודע...😇

הם לא המציאו את השיטה, תמיד אומרים שיש ההתפלות ו״ביקוש מטורף״ כדי שאנשים יחשבו שזה הרכב המבוקש בישראל. לא מתרגש.

פורסם

עובדתית הם מכרו את כל ההקצאה (280 יח') בתוך יומיים-שלושה, רובן מין הסתם אפילו ללא נסיעות מבחן כי המחיר והמפרט מדברים.

אתמול באולם התצוגה (של מרצדס...) בירושלים לא ידעו להגיד מתי יגיע המשלוח הבא, כנראה לא לפני אפריל. אי אפשר לפתוח הזמנות לשום דגם. מחירון 2024 טרם פורסם אבל אי אפשר לצפות מהיבואן, שמוכר את המשלוח הראשון במחיר של גרמניה ואנגליה - שיספוג גם את עליית המס בשבוע הבא. המחיר חייב לעלות, השאלה רק בכמה.

דוגמא לדגם פרמיום: 45 אלף אירו בגרמניה, 39 אלף פאונד באנגליה = 180 אלף שקל. כלמוביל מוכרים ב-185, לא זכור לי תמחור כל כך תחרותי ביחס לחו"ל. אגב ריפוד המושבים הוא עור אמיתי ולא סינטטי, בדוק. נראה ומרגיש איכותי.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם (נערך)

לפי המפרט קיים ריפוד עור טבעוני דהיינו סינטטי בגירסת הפרו פלוס וריפוד עור אמיתי בגירסאות הפרימיום ולאנצ' אדישן (לגבי גרסאות אלה במפרט רשום "ריפוד עור", לא רשום טבעוני אז ניתן להבין שמדובר בעור אמיתי).

בסוכנות שאני הייתי בה לא היתה את גירסת הפרימיום ככה שלא בדקתי אותה אלא רק את גירסת הפרו פלוס והלאנצ' אדישן.

בגירסת הלאנצ' אדישן היו אכן כסאות עם ריפוד אחד מחורר וקשה יותר מגירסת הפרו פלוס ובכלל הכסאות עצמם גם היו קשים יותר משמעותית מגירסת הפרו פלוס אבל לא ייחסתי לזה חשיבות כי חשבתי שמדובר רק בגירסת הלאנצ' אדישן שלא עניינה אותי כשיש את גירסת הפרימיום. 

בכל אופן מושבי עור אמיתי זה מרשים ברכב במחיר הזה, למרות שיותר חשוב היה להוסיף איוורור מושבים...

קדילק איך פספסת את ההזדמנות להזמין את הרכב, הוא תפור כמחליף לבמוו, בדרך כלל אתה חד יותר? 😁

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)
בתאריך 26.12.2023 בשעה 09:02, green כתב:

קדילק איך פספסת את ההזדמנות להזמין את הרכב, הוא תפור כמחליף לבמוו, בדרך כלל אתה חד יותר? 😁

מי אמר שפספסתי? באמת תפור כמחליף ל-ב.מ.וו, אז מי שמתעניין ב-i3s 2019 מאובזרת עם טווח 250 ק"מ שישלח ה"פ... רכב שני מעולה, נדיר, בהזדמנות :-)

עריכה אחרונה על ידי Cadillac58

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן כאן שאחרי שביקרתי יחד עם אבי בסוכנות פעמיים והוא כבר רצה להזמין את דגם הפרימיום, הוא נרשם לרשימת המתנה ואתמול התקשרו לעדכן אותו בדבר המחירים.

בקיצור, העלו את המחירים ב15k לכל הדגמים לפי מה שהבנתי והפרימיום עולה כעת 205k.

ביום שישי יש לנו נסיעת מבחן שקבענו מראש, אבל אין ספק שעליית המחיר הזו מעט מורידה מהרכב במיוחד שמשווים לזיקר שלמיטב הבנתי עדיין ב185k.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם (נערך)

וכל זה הופך את ה P7 של אקספנג למציאה אמיתית, בדגם הבסיס ובהנחה שהמחיר עדיין 200K. אם אני בענין של חשמל, לא מסתכל ימינה לא שמאלה, הולך וקונה מהר לפני שיתחרטו. וזה במיוחד שחבר שעשה נסיעת מבחן וגם מאוד התפעל מהאוטו, אומר שאת המזגן אפשר לנטר בכיף מההגה. אם היה באותו כסף ולא חשמלי וגם קצת יותר קטן ( למה מכונית צריכה להיות כמעט 5 מטר אורך ), אני רץ וקונה. תחשבו על אוטו, חשמלי או לא, שנותן בכזה כסף את מה שהאקספנג הזה נותן, לא תמצאו. ובמאמר מוסגר, למרות שנראה כאילו אני ברשימת היחצנים של האוטו ומקבל בוכטה מהיבואן, אין לי קשר אליו.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אקספנג P7 רכב נהדר שכל קשר בינו לבין הסמארט מקרי בהחלט, זה רכב נמוך שיושבים בו נמוך ובמרכב סדאן.

אז נכון שהמחירים דומים אבל זה נכון לא רק בחשמליות שישנם רכבים עם מחירים חופפים.

מי שרוצה לרכוש סמארט כנראה ש-P7 לא רלוונטית עבורו ולהיפך.

אם כבר אז להציב את הסמארט מול ג'יפונים סיניים מתחרים כמו האטו 3 או fx ev שעולים פחות, אבל גם מאובזרים פחות ונראה שגם נוסעים פחות טווח בפועל.

אם כבר אקספנג, אז נראה מה יהיה עם G6, למרות שאני לא מאוד אופטימי ועדיין הוא רכב יחסית גדול במימדים.

עריכה אחרונה על ידי zivk

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

לא מדובר באותו רכב, זה נכון, גם לא באותה קטגוריה, אבל כן מדובר ב VFM וגם לזה יש מה להגיד. ובחירת כלי רכב אינה בדיוק בחירה בין רכבת למטוס יש לא מעט אנשים, לרבות אותו חבר שציינתי שאכן מתלבט בין סמארט לאקספנג הזו. הטריד אותו הגודל של האחרונה, לכן הלך לנסיעת מבחן באקספנג ולפחות לנסיונו מנסיעת מבחן קצרצרה באזור פלמחים האוטו נראה יותר גדול מבחוץ מאשר מבפנים ותחושת הנהיגה ההדוקה די קסמה לו. הוא עדיין מצפה לנסיעה כזו בסמארט, אבל בהנתן שהיא יקרה יותר היום, הוא קצת הצטנן. 

• תוכן חדש...