Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

... זו הכותרת של הכתבה מדה מארקר, היום.

כידוע, לפני כשנה חברות הביטוח החלו לנקוט במהלך חדש: לדרוש ממבוטחים לרכוש את החלפים דרכם ולא דרך המוסך המתקן,

זאת בטענה שחברות הביטוח עובדות מול אותם הגורמים שהמוסכים מזמינים חלפים דרכם, ומשום שמזמינות דרכם חלפים

בכמויות גדולות מזה של המוסכים הפרטיים, הם מקבלות הנחות משמעותיות.

עד כה, ההחלטה הזו לא הופיעה בכתב בפוליסה, ונודע על כך לנהגים רק כאשר הכניסו את רכבם לתיקון במוסך פרטי שהם בחרו.

לאחר שחברות ביטוח רבות החלו לקזז תגמולי ביטוח, מבוטחים רבים לא נשארו אדישים ופנו לרשות שוק ההון והביטוח לממונה

על הביטוח שהורה להחזיר את הכספים המקוזזים.

רק שהיום מסתבר שהמפקח קיבל החלטה לצודד את חברות הביטוח ולתמוך במהלך הזה.

לדעתי, איכות החלפים שהביטוח מציע לרכוש דרכו בסבירות גבוהה תהיה באיכות ירודה יותר ממה שהיה מזמין מוסך  פרטי, לכן ברור

שהאינטרס של בעל הרכב לתקן במוסך פרטי. זה נכון שיש על המבוטח חובה לצמצם את הנזק לחברת הביטוח, אך עדיין, גם כאשר פועלים

״לפי הספר״ ומזמינים דרך המוסך חלפים מקוריים ואיכותיים דרך פלטפורמות כמו ״גלגלים״, זה לא מספק את חברות הביטוח.

דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 3

2016 BMW M235i.

פורסם

גרוע. סיפור אחותי עשתה תעונה אם הקליאו B שלה לפני שנים. במוסך ההסדר הרכיבו פנסים ראשים חליפים. 

שנה לא ראתה תכביש ולא אבינה למה. הגיע לטסט. פסלו אותה על פנסים. פנתה לחברת הביטוח. והתלוננה.

בסוף הרכיבו מקוראים.

תמרת לפי המצב של היום. הלקוח יסבול מחלפים מאיכות גרועה.

• אהבתי 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 5 שעות, Supertigre כתב:

בקיצור, נקבל רכב סיני גם אם  רצינו צרפתי. 

תיקנתי אותך.

מתנצל שזה לא השרשור הנכון.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, Fraysa כתב:

רק שהיום מסתבר שהמפקח קיבל החלטה לצודד את חברות הביטוח ולתמוך במהלך הזה.

לדעתי, איכות החלפים שהביטוח מציע לרכוש דרכו בסבירות גבוהה תהיה באיכות ירודה יותר ממה שהיה מזמין מוסך  פרטי, לכן ברור

שהאינטרס של בעל הרכב לתקן במוסך פרטי. זה נכון שיש על המבוטח חובה לצמצם את הנזק לחברת הביטוח, אך עדיין, גם כאשר פועלים

״לפי הספר״ ומזמינים דרך המוסך חלפים מקוריים ואיכותיים דרך פלטפורמות כמו ״גלגלים״, זה לא מספק את חברות הביטוח.

דעתכם?

הנצחת מנגנון חליבת הנהגים. 

חלפים זולים יעברו כשל מהר למדיי. דבר שבסבירות גבוהה יוסיף "אירועים ביטוחיים" במקרה הרע או סתם פסילה בטסט והחלפה לחלפים יקרים יותר.

בקיצור, מנגנון משומן היטב כדי לגרום לנהגים לשלם יותר, כמו תמיד. יש עוד הרבה דברים ברקע שאני לא מודע אליהם, אבל אני סוג של "מריח" אותם. 

אני משוכנע, למשל, שחברות הביטוח מצהירות על ערך החלפים שהן רכשו לפי השווי שמופיע באתרים כמו "גלגלים" שצויין פה, ולא לפי שווי הרכישה ועוד כל מיני קומבינות עקומות כדי לייצר עוד כסף מהאוויר. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

לגרום לנהגים לשלם יותר

זה לא כדי לגרום לנהגים לשלם יותר - את זה הם עשו יופי גם בלי להתעסק בחלקים (השנה הפרמיה שלי עלתה ב 1500 ש"ח) - כיון שהם לא יכולים בסופו של יום לגרור את הפרמיות לשמיים, זו הדרך שלהן כדי לנפח עוד יותר את השורה תחתונה. במקומות אחרים קוראים לזה עושק, וכיון שכולן מעתיקות אחת מהשניה (דרך מכובסת להגיד "מתאמות אסטרטגיה" בלי להגיד שהן יוצרות קרטל), נוצר מצב שלצרכן אין יכולת בחירה, ואין כוח לפעול בנושא.

פורסם
לפני 1 דקה, Fazer כתב:

כיון שכולן מעתיקות אחת מהשניה (דרך מכובסת להגיד "מתאמות אסטרטגיה" בלי להגיד שהן יוצרות קרטל), נוצר מצב שלצרכן אין יכולת בחירה, ואין כוח לפעול בנושא.

מחזק. בישראל אין הרבה חברות ביטוח (אני חושב בסך הכל 10 או 12), בעיקר כי זה סיפור שלא ברא השטן לפתוח חברת ביטוח בישראל. ברגע שיש כמות כה קטנה,

וחלקן נשלטות על ידי בעלים אחד, אז ברור שיש מספר מאוד קטן של בעלי שליטה שמכתיבים מה קורה. תוסיף לזה את העובדה שהן פשוט מצפצפות על החלטות הרגולטור

ועושות מה שהן רוצות ותקבל את הקרטל הזה שקורה פה מתחת לאף שלנו.

זה אמנם בנושא אחר, אך אני מאוד ממליץ לצפות בפרק 20 (״חורגים מהמסגרת״) של התכנית ״זמן אמת״ בערוץ ״כאן 11״ ביוטיוב. זו דוגמה קלאסית כיצד החברות האלה

עושות מה שהן רוצות והרגולטור נשאר כבול, ובסוף מי שנדפק זה כמובן אנחנו. אותו דבר בדיוק קורה עם חברות הביטוח.

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני שעה, Fraysa כתב:

שהן פשוט מצפצפות על החלטות הרגולטור

תספור כמה ״מפקחים על הביטוח״ עברו לתפקיד בכיר בחברת ביטוח ותבין שזה קצת יותר מ״מצפצפות״.

פורסם (נערך)

אם אנשים פרטיים יכולים להוזיל עלויות חלפים ע"י קנייה ישירה מחו"ל, לא יכול להיות שחברות הביטוח דווקא כן יועילו, ע"י כוח קניה מרוכז?

הרי זה גם אינטרס שלהן. אם חברה אחת תתחיל, ולקוחות יעברו אליה בגלל זה, אולי גם אחרות יצטרפו.

אם יש אפשרות לתועלת הדדית, למה לא להניח win-win?

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם
לפני 16 דקות, elera כתב:

אם אנשים פרטיים יכולים להוזיל עלויות חלפים ע"י קנייה ישירה מחו"ל, לא יכול להיות שחברות הביטוח דווקא כן יועילו, ע"י כוח קניה מרוכז?

נחש מה? 

עם כח קנייה מרוכז, אפשר לקנות דרעק סיני זול, עוד יותר בזול- ולמקסם רווחים עוד יותר. 

במדיניות הרווחת פה בארץ, מסוכן כן להניח WIN WIN.  אין הרבה מקומות שאשכרה מחפשים את זה.

• אהבתי 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, Fazer כתב:

תספור כמה ״מפקחים על הביטוח״ עברו לתפקיד בכיר בחברת ביטוח ותבין שזה קצת יותר מ״מצפצפות״.

מעניין, יש לך נתונים על זה?

לפני 54 דקות, elera כתב:

הרי זה גם אינטרס שלהן. אם חברה אחת תתחיל, ולקוחות יעברו אליה בגלל זה, אולי גם אחרות יצטרפו.

אם יש אפשרות לתועלת הדדית, למה לא להניח win-win?

אני יודע בוודאות ממקרה אישי של מישהו שעבר משהו דומה למה שמתואר בכתבות כאן, שהחלפים שהציע הביטוח לרכוש

דרכו היו תחליפים סיניים, לכן בחר ללכת על המקורי דרך המוסך הפרטי. לאחר שהביטוח קיזז את כספו, השמאי נתן עדות

בבית המשפט בו מדובר בחלק בטיחותי ולכן התחליפי לא היה מספק, הן מבחינה בטיחותית והן מבחינת נראות (להשיב למצב הקודם).

על פי החלטת ביהמ״שׁ, הלקוח קיבל בחזרה את הכסף.

יש גם מקרה פה בפורום מלפני הרבה שנים אך עדיין רלוונטי, אצרף אותו למטה. היה עוד אחד יותר עדכני אך אני לא מוצא אותו.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני כשעה, elera כתב:

נכון שלא מעט ישראלים כך רוכשים את החלפים והצמיגים שלהם, שיהיה כמה שיותר זול, אבל יש גם המון אנשים שלא, שלא מטפלים בתחזוקת שבר, שכן בוחרים חלפים לפי האיכות ולא רק המחיר, שכן מטפלים במורשה יבואן בו לרוב יש חלקים איכותיים או מקוריים בלבד גם לאחר תום האחריות ואתה יודע מה? זה רכוש שלי, עליו שלמתי במיטב כספי. לא מבקש חלק מקורי, אבל לפחות חלק מיצרן OEM מוכח.  הרי ברור כי חברת הביטוח תרכוש את החלקים הזולים ביותר מהאיכות הנמוכה ביותר שהיא יכולה, לא שמעתי את חברות הביטוח אומרות שהן רוכשות חלקי OEM בכמות גדולה ולכן זכאיות להנחה, זה לא המצב וברור לכולם שרמת החלקים שלהן תהיה רמת חלקים של מוסך ליסינג. האם לחברת הביטוח יש אחריות לאיכות או אורך החיים של החלק? לא, כל חלק מקבל את המינימום של 3 חודשי אחריות וזהו. מה שיקרה לאחר מכן, בעיה של הלקוח. 

• רעיון טוב! 3
  • תוכן חדש...