Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני זכאי לרכב מהחרה בה אני עובדת והציעו לי את הדגמים הבאים:

1. יונדאי באיון prime plus

2. סיאט ארונה סטייל

3. מאזדה CX-3 זום

4. פיג'ו 2008 אקטיב

5. יונדאי אלנטרה פרימיום

בגדול אני בן 30, ונוסע לרוב לבד ובעיקר בעיר.

מחפש רכב נוח שכיף לנהוג בו, ושמאובזר ברמה טובה (ברור לי שרכבי לידינס מאובזרים חות בסהכ. נושא אמינות לא קריטי לי, גם לא צריכת דלק)

מעדיף תנוחת ישיבה גבוהה, אבל עדיין לא פסלתי לגמרי את האלנטרה.

אשמח לשמוע את דעתכם על הרכבים

פורסם

החסרון של האלנטרה זה מראה אמריקאית, כלומר מגדילה פי 5 ובעצם לא שמישה.

זה גם רכב שלדעתי די גדול ביחס למישהו שנוסע בעיקר לבד.  

לנו בבית הייתה ארונה סטייל (רכב חברה) שנהננו ממנה. אם אתה נוסע בעיקר בעיר כנראה הבלאי על הגיר יואץ אבל זה לא משהו שאמור להיות לך אכפת. 

הייתי ממליץ לקחת אותה לנסיעת מבחן. 

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

אני רואה שהארונה באה במקור בלי חיישני רוורס ומצלמה.

ככה מקבלים את הרכב או שהליסינג מוסיפים?

פורסם (נערך)

אצלנו (קיבלנו את האוטו בספטמבר 2022) האוטו הגיע עם מצלמה ובלי חיישנים.

פה בפורום מציינים שזה מגיע בלי מצלמה ואם אני זוכר נכון גם בלי קיפול מראות בנעילה.

עריכה אחרונה על ידי iEminem

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

מבין אלה הייתי מתלבט בין הארונה ל-2008 (המאזדה  CX3 ברמת גימור נמוכה, וחלש מדי, אם זה חשוב לך).

הארונה ברמת סטייל יותר מאובזר - בין השאר, יש לו בקרת שיוט אדפטיבית, ובלימה אוטונומית במהירות תלת ספרתית (ל-2008 עד 85 קמש לפי האתר), כניסה ללא מפתח ומשטח טעינה אלחוטי.

הארונה גם יותר חסכוני בדלק (לא חשוב לך).

לעומתו, ה-2008 אקטיב מוביל בסעיפים של ה"אוטו הבסיסי" - תיבת הילוכים אוטומאטית פלנטרית (יותר נוח בפקקים), ביצועים עדיפים, ונחשב לקצת יותר נוח (שיכוך מהמורות). תנוחת הישיבה גם גבוהה יותר.

ל-2008 יש מנוע עם נקודת-כשל (רצועת-תזמון רגישה), אבל לך יש הרי אוטו-ליסינג אז לא אכפת (ייתרון).

במקומך, ככל הנראה הייתי לוקח את ה-2008 , ולוקח בחשבון את מגבלת הבלימה האוטונומית מחוץ לעיר.

אבל מי שמכריע זה אתה. לכן, מציע שתבקש נסיעת-מבחן בשניהם ותחליט.

אם אפשרי וחשוב לך, תבקש את ה-2008 ברמת גימור premium ואז נפתר גם העניין של בלימה אוטונומית ובקרת-שיוט אדפטיבית (בגרסא הזאת אתה גם מקבל את ה- icockpit המלא ,שהוא חגיגה לעיניים).

ואם אתה לוקח לנסיעת-מבחן, מציע שתבדוק בנסיעת המבחן גם את הנוחות של כפתורי השליטה (גם השליטה במזגן כולל המאוורר). בחלק מהם צריך להכנס לתפריט של המולטימדיה כדי לשנות. אולי יפריע לך לכדי דיל-ברייקר (אם אף אחד לא יהיה טוב לך רק בגלל זה, פה למאזדה CX3 דווקא יש ייתרון).

בהצלחה, ואם לא קשה מדי  - תעדכן איך הלך ומה נבחר בסוף.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מבין האפשרויות, הפיג'ו והאלנטרה הכי מפנקות מבחינת שקלול של אבזור, עיצוב וכוח מנוע

אסכם זאת ככה מהניסיון נהיגה שלי על הרכבים האלה -

האלנטרה היברידית ולכן תהיה הכי חסכונית, מה שיעניק לך הנחה בשווי שימוש שאתה משלם, היא יותר פרקטית, היא גדולה , מרכב סדאן ונמוכה, יש לה את כל האבזור שצריך והיא מעוצבת יפה מאוד מבפנים. עם זאת היא לא קומפקטית ולא תיכנס בכל חניה. המנוע שלה חזק וחסכוני מניסיון נותן בסביבות 1-19 אם דלק רלוונטי או שיש דלקן.

הפיג'ו היא ג'יפון ספורטיבי יותר קטן אך יש בו גם את רוב האבזור שצריך למעט בקרת שיוט אדפטיבית. העיצוב בפנים חדשני ומיוחד עם חומרים טובים, תא מטען מספיק בהחלט , המנוע 1.2 טורבו מרגיש חזק מספיק, והצריכת דלק נופלת מהאלנטרה כי הוא לא היברידי, יותר לכיוון 1-15. 

הבאיון רכב טוב אבל הוא מגיע עם מנוע 1.0 טורבו שיש לו ביצועים פושרים, הוא לא חלש אבל גם לא יעיף אותך ואין לו יתרון על האחרות באבזור או במרחב, הארונה גם היא תהיה זריזה אבל אין לה יתרון ממשי עיצובי או של אבזור על האחרות, המאזדה משלבת עיצוב טוב עם אבזור אבל חסר לה תיקון אקטיבי של סטייה מנתיב ובקרת שיוט אדפטיבית, גם המנוע שלה ירגיש יחסית חלש למנועי טורבו/היברידיים ולכן אם אתה לא דואג לאחזקה

עדיף לך להנות ממנוע זריז. 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
  • אהבתי 1
פורסם

הייתי הולך לעשות נסיעת מבחן על הרכבים האלו, בעיקר על רכבים 2, 3 ו-4.

אם אתה נוסע מחוץ לעיר אפילו מדי פעם, בקרת שיוט אדפטיבית זו מערכת מעולה וזו של סיאט עובדת טוב ברוב המקרים מניסיון. לא הייתי לוקח רכב בלי המערכת הזו, אבל אותי הרכב משמש גם הרבה מחוץ לעיר.

אם אתה לא נוסע מחוץ לעיר בכלל אז הייתי שוקל את ה-2008.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בן 30 ונוסע לרוב לבד = ארונה או 2008. 

אין לך צורך במשפחתיות המצוינת של האלנטרה. 

ה CX3 טובה, אבל לא יותר טובה מהארונה וה 2008.

לבאיון פחות התחברתי.

בקיצור 2008.

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

אני רואה שהנטייה שלכם היא ל2008.

יודעים אם לומר אם ההגה זה דבר שמתרגלים אליו? (אני נוהג 90% מהזמן עם יד אחת, בדיוק באיזורים הוא קטום, לכן אני חושש מזה)

כמו כן, כמה נורא התפעול של המזגן?

פורסם

יש לנו בבית c5 איירקרוס מהעבודה של אשתי קרוב לשנתיים. לא מתרגלים בנהיגה עם יד אחת להגה הקטום . אני בתור פריק של כפתורים מכאניים לא אוהב את התפעול של המזגן מהמולטימדיה, זה חצי נורא אם מדליקים פעם אחת ומשאירים את הטמפ קבועה כל הנסיעה. במידה ורוצים להעלות / להנמיך / לשנות עוצמה של המפוח זה פשוט מעצבן כל פעם לנווט בין התפריטים במסך . אני יודע שהרבה יצרנים הולכים לכיוון הזה אבל איכשהו נראה לי שאצל הצרפתים עשו הכל כדי לעצבן את הנהג. נהגתי על רכבים שכורים חדשים ב 3 השנים האחרונות בחו"ל ,  גם ברכבים עם מסך מגע היה הרבה יותר נח להפעיל את המזגן ולא מעצבן כמו בצרפתיות. 

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

לגבי ה-2008, אציין שגם הצורה החיצונית שלו נראית טוב (יש כאלה שרק זה "קונה" אותם).

אם אפשרי, בקש מקצין הרכב שיזמין עבורך נסיעות-מבחן ,וככה תוכל להתרשם ולענות על כל השאלות בעצמך. חברת הליסינג תתאם ,ולרוב, יגיעו עם האוטו אליך.

פורסם

אני חושב שהארונה עדיף על ה-2008. הפיג'ו עבר הפשטת אבזור ובדגם הבסיסי מגיע אפילו בלי משענת יד בין המושבים הקדמיים. גם היעדרה של בקרת שיוט אדפטיבית מדגם הכניסה מבאס, מערכת המולטימדיה פועלת באיטיות ושולטת גם במזגן, ואני אישית פחות מחבב את פעולת המנוע והגיר, הרעידות מורגשות וגם העברות ההילוכים בעיקר 1-2 ו-2-3.

הארונה חבילה קצת יותר שלמה, יש בקרת שיוט אדפטיבית כבר בדגם הכניסה, פקדים חיצוניים למיזוג, מולטימדיה זריזה ונוחה יותר לשימוש וגם יחידת הנעה נעימה יותר. לגבי האבזור זה קצת יותר בעייתי. הרכב הגיע בכל מיני וורסיות לאחרונה, חלק עם ניטור שטחים מתים, אחרים בלי מראות מתקפלות או עמעום אוטומטי למראה המרכזית ככה שזה מאוד תלוי מה קיבלה חברת הליסינג ולא בטוח שגם הם יודעים במאה אחוז.

פורסם

בהקשר של הארונה - למישהו יש ניסיון עם התקנת חיישני רוורס ומצלמה ברכב מליסינג בכלל, ובפרט מהעבודה.

שואל בגלל אלמנט הקידוח וה"פגיעה" ברכב

פורסם

סביר להניח שתקבל אותו עם חיישנים ומצלמה אבל גם אם לא ותתקין בעצמך רוב הסיכויים שלא תהיה לזה משמעות עבור חברת הליסינג. 

• תוכן חדש...