Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שמכיר זאת מחלה של הדגם. 

באוקטובר האחרון נכשלתי על מסרק (עשה הרבה נקישות בסיבובים) 

תיקנתי במוסך ליד המכון טסטים במכון דרום בתל אביב, תיקון של מסרק משופץ שעלה 2000. 

הם נותנים אחריות על 3 חודשים או כמה אלפי ק״מ. 

בקיצור עכשיו שוב פעם נקישות והמסרק המשופץ הזה לא שווה כלום. והמוסך לא כל כך אכפת להם

מה אפשר לעשות ? 

יש מישהו שמשפץ בצורה נורמלית או שאני יכול להזמין ממנו חלק וללכת למוסך אחר ? 

להזמין מחו״ל מסרק חלופי ? 

אני ממש אובד עצות , אין לי מאיפה להוציא עכשיו שוב 2000 שקל 

פורסם

לידיעתך, קיימת הוראה, מטעם יבואן פורד, שאין לפסול מסרק הגה על נקישות בלבד אלא עם מתלווה אליהם חופש כלשהו.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם (נערך)

אתה יכול לנסות לקחת את זה לבית המשפט לתביעות קטנות. נמאס כבר משטויות של עוסקים בתחום.  מחוק  רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב:

240אין בהוראות חוק זה כדי לגרוע מהוראות כל דין, לרבות הוראות לפי פקודת התעבורה, פקודת הייבוא והייצוא, חוק הגנת הצרכן...

על עוולת הרשלנות בסעיף 35 לפקודת הנזיקין:

"עשה אדם מעשה שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות, או לא עשה מעשה שאדם סביר ונבון היה עושה באותן נסיבות, או שבמשלח יד פלוני לא השתמש במיומנות, או לא נקט מידת זהירות, שאדם סביר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח יד היה משתמש או נוקט באותן נסיבות - הרי זו התרשלות; ואם התרשל כאמור ביחס לאדם אחר, שלגביו יש לו באותן נסיבות חובה שלא לנהוג כפי שנהג, הרי זו רשלנות, והגורם ברשלנותו נזק לזולתו עושה עוולה."

מחוק המכר:

11. המוכר לא קיים את חיוביו, אם מסר –

(3) נכס שאין בו האיכות או התכונות הדרושות לשימושו הרגיל או המסחרי או למטרה מיוחדת המשתמעת מן ההסכם;

17. (א) קונה המודיע על אי-התאמה יפרט אותה פירוט סביר ויתן למוכר הזדמנות נאותה לבדוק את הממכר.

אף פעם לא הבנתי איך חוק  רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב בנושא (אחריות קצרה יחסית) מסתדר עם חוקים אחרים. גם אם המסרק "נחות" ומשופץ, הסיפור לא הגיוני. אני לא עו"ד.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם

לתקן בפעם ה-X מסרק "משופץ"... לא יהיה לזה סוף.

ובלי להטיל דופי באף אחד, לבצע תיקון במוסך שצמוד למכון טסטים... לא כדאי. 

מציע לך לפתוח רשת רחבה לחיפוש מסרק תחליפי חדש. אצלי המוסכניק הקבוע שלי הביא הצעה לשיפוץ מסרק ב-1500 ש"ח (לרנו), ואז להפתעת שנינו איתרנו חדש ב-1000 אצל הספק הרגיל שלו. זה היה לפני שנתיים וטפו טפו. 

אותו דבר קרה עם המנוע החשמלי להגה שלא ניתן לתיקון בארץ, מחיר בארץ אלפי שקלים ומאנגליה הבאתי חדש ב-270 פאונד. 

תתחיל לחפש בסבלנות באתרים, יש כאן בפורום המלצות על הרבה אתרים גם מחו"ל. בהצלחה.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

המחלה ברכב הזה (ובמאזדה 2) היא לא במסרק אלא במוט ההיגוי (steering column), שנקרא "קופלונג הגה" במוסכים בארץ, ולפי מה שזכור לי ההוראה של דלק על הנקישות נוגעת אליו. במאזדה שלנו החלק בן שנתיים וכבר נוקש בחניות, אין הרבה מה לעשות.

החלק עצמו עולה כ 600 שקלים וההחלפה לוקחת כרבע שעה.

במכון הפרונט שטיפלתי בו יש חלק כזה על המדף, וכשמישהו עם פיאסטה או מאזדה 2 נכנס לבדוק נקישות בהגה הוא קודם כל מתקין את החלק שלו (בסיום מפרק חזרה) לבדיקה ורק לאחר מכן ממשיך לבדוק את השאר - לטענתו ברוב המקרים הקופלונג היה הבעייה, אבל מוסכים ישר רצים להחליף מסרק הגה סתם.

שורה תחתונה, ההמלצה שלי - לבדוק את החלק הזה, אם הנקישה משם אין חובה להחליף.

עדיף במוסך של מאזדה או בעל מקצוע שמכיר את המחלה הספציפית הזאת.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 3.6.2023 בשעה 11:24, Jack457 כתב:

לתקן בפעם ה-X מסרק "משופץ"... לא יהיה לזה סוף.

ובלי להטיל דופי באף אחד, לבצע תיקון במוסך שצמוד למכון טסטים... לא כדאי. 

מציע לך לפתוח רשת רחבה לחיפוש מסרק תחליפי חדש. אצלי המוסכניק הקבוע שלי הביא הצעה לשיפוץ מסרק ב-1500 ש"ח (לרנו), ואז להפתעת שנינו איתרנו חדש ב-1000 אצל הספק הרגיל שלו. זה היה לפני שנתיים וטפו טפו. 

אותו דבר קרה עם המנוע החשמלי להגה שלא ניתן לתיקון בארץ, מחיר בארץ אלפי שקלים ומאנגליה הבאתי חדש ב-270 פאונד. 

תתחיל לחפש בסבלנות באתרים, יש כאן בפורום המלצות על הרבה אתרים גם מחו"ל. בהצלחה.

תודה רבה על כל התגובות , 

אשמח אם אפשר לשאול מאיזה אתר הזמנת מאנגליה?

וכן אתה צודק לתקן ליד מכון שצמוד לטסטים זאת הייתה טעות , אבל לצערי נכשלתי שם על מסרק וכבר התייאשתי ושמתי את האוטו שם

בתאריך 3.6.2023 בשעה 11:29, nadavd4 כתב:

המחלה ברכב הזה (ובמאזדה 2) היא לא במסרק אלא במוט ההיגוי (steering column), שנקרא "קופלונג הגה" במוסכים בארץ, ולפי מה שזכור לי ההוראה של דלק על הנקישות נוגעת אליו. במאזדה שלנו החלק בן שנתיים וכבר נוקש בחניות, אין הרבה מה לעשות.

במכון הפרונט שטיפלתי בו יש חלק כזה על המדף, וכשמישהו עם פיאסטה או מאזדה 2 נכנס לבדוק נקישות בהגה הוא קודם כל מתקין את החלק שלו (בסיום מפרק חזרה) לבדיקה ורק לאחר מכן ממשיך לבדוק את השאר - לטענתו ברוב המקרים הקופלונג היה הבעייה, אבל מוסכים ישר רצים להחליף מסרק הגה סתם.

תודה רבה , האמת שיש מצב שאתה צודק , 

הנקישה עצמה היא רק בחנייה או מהירות אפסיות. 

ממה שהסתכתי הרבה באינטרנט מדובר שהחלק שעושה את הקליקים האלה נקרא

STEERING COLUMN KNUCKLE INTERMEDIATE SHAFT

משהו כזה , 

https://www.ebay.co.uk/itm/256087928790?fits=Car+Make%3AFord|Model%3AFiesta&hash=item3ba007afd6:g:WwQAAOSwn-Nkb0gB

צריך לבדוק שזה משם ואז אולי אני איךשהוא יכול להזמין את החלק מאנגליה ולהחליף לבד או לשלם למישהו ? 

תודה מראש על כל התגובות. 

לגבי משפט אני מעדיף כרגע לשים את זה כאופיציה אחרונה , פחות בא לי להתעעסק עם המוסכים המאכרים האלה

פורסם
לפני 7 שעות, gannicus כתב:

בדיוק החלק הזה.

ממליץ לדבר עם מוסך הציר בפ"ת (שם יש לו "בשלוף" חלק כזה, הבדיקה קצרה מאוד) או מוסך מורשה מאזדה כלשהו.

אני לא מכיר אילו עוד מוסכים מכירים את הבעיה הזו, אבל בטוח שיש עוד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 5.6.2023 בשעה 15:35, gannicus כתב:

אשמח אם אפשר לשאול מאיזה אתר הזמנת מאנגליה?

אני הזמנתי מהאתר הזה 

https://www.autodoc.co.uk

אבל מי שטיפל לי בזה היה חבר משם שגם הביא את זה פיזית ארצה כך שלא שילמתי משלוח. המחירים שאני רואה שם כעת גבוהים ממה שזכרתי. 

יש אתר לטבי שהזמנתי ממנו בעבר והגיעו מוצרים איכותיים, http://www.autospares.eu

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 39 דקות, Jack457 כתב:

אני הזמנתי מהאתר הזה 

https://www.autodoc.co.uk

אבל מי שטיפל לי בזה היה חבר משם שגם הביא את זה פיזית ארצה כך שלא שילמתי משלוח. המחירים שאני רואה שם כעת גבוהים ממה שזכרתי. 

יש אתר לטבי שהזמנתי ממנו בעבר והגיעו מוצרים איכותיים, http://www.autospares.eu

אוטודוק לא שולחים לארץ בכל מקרה, נכון לפעם האחרונה שבדקתי איתם.

פורסם

בזכותך היום גירזתי את המוט היגוי והרעשים נחלשו.

יכול להעיד שזה עובד

IMG_20230606_080709.HEIC IMG_20230606_080715.HEIC

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 6.6.2023 בשעה 21:56, Shab00 כתב:

בזכותך היום גירזתי את המוט היגוי והרעשים נחלשו.

יכול להעיד שזה עובד

IMG_20230606_080709.HEIC 1.93 \u05de\"\u05d1 · 3 downloads IMG_20230606_080715.HEIC 1.26 \u05de\"\u05d1 · 1 download

וזה עובד לך? פירקת את החלק הזה ? 

השאלה עם הקליקים האלה הגיעו מלמטה ? 

מרגיש לי אצלי שהקליקים הם לא מלמטה אלא משהו בתוך ההגה בפנים

אפשר בפרטי אם השם של המוסך ? נשמע ממש טוב שהוא קודם כל בודק את החלק שלו ואז מחלף אם צריך

• תוכן חדש...