Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך לטעון רכבים בבניין משותף ללא חברת ניהול טעינה ולחסוך הרבה כסף - אני מעתיק את הפוסט המקורי שפורסם בפייסבוק.

מאמין שהוא יכול לעזור ללא מעט אנשים שמחפשים פתרונות לטעינה בבנין משותף.

קישור לפוסט בפייסבוק: https://www.facebook.com/groups/1580413458837898/permalink/3407052439507315

טעינת רכבים בבניין משותף - כך אנחנו ביצענו את זה
*זה פוסט אישי, לא מסחרי. מקווה שיעזור למי שנמצא במצב דומה.
כששאולים אותי מה העצה הטובה ביותר כדי לא להיתקל בבעיות בהתקנת עמדת טעינה בבית משותף, אז התשובה היא שלי תמיד: להיות בועד. זה פותר כמעט את כל הבעיות (ומוסיף מליון אחרות) . 🤣😂
אז בעוונותי, אני חבר ועד בבניין בן 10 קומות ומעל 30 דירות, בניין בן 15 שנה עם חניון תת קרקעי ומעל 60 מקומות חניה.
אני גם הייתי בעל הרכב החשמלי הראשון בחניון. היום יש לנו כבר 6 רכבים חשמליים מלאים + 2 פלאג אין הייבריד.
3 נוספים ממתינים, כי לא היה לנו כבר איפה ואיך לחבר אותם.
במשך שנה, שוחחתי עם 5-6 חברות ניהול טעינה שונות ומשונות. אחרי השוואה ביניהן, היה די ברור, שבניין בסדר גודל שלי פשוט לא מעניין אותם. הרווח הפוטנציאלי שלהן גם על פני 10 שנים, לא מספיק גדול, וההשקעה לא שונה בהרבה מבניין כפול בגודל.
הפתרון היחיד שלהם היה עלות חודשית מאד גבוהה לכל רכב או הגדלת ההתחייבות לכיוון 15-20 שנה עם קנסות ענק ביציאה ומגבלות כאלה ואחרות.
אז מה עושים?
אחרי שיחות עם שלל מהנדסי חשמל, מצאתי את המהנדס הנכון.
יחד איתו ביצענו תכנון של ארון חשמל ייעודי לטעינת מכוניות, שגם מאפשר חיבור קל ופשוט לכל בעל רכב חדש שיירצה להתחבר.
בארון הותקן גם מפסק אלקטרוני שמאפשר לנו שליטה בזרם המגיע לארון וכמובן הגנות - שריפה, עשן וכו.
במקביל, פנינו לחברת החשמל וביקשנו הגדלת חשמל לבניין ומשם לארון הספציפי (ביקשנו ואנחנו מקבלים 200 אמפר נוספים).
התשלום אצלנו מתבצע כל 3 חודשים בצורה ידנית. נציג הועד קורא את המונים והדייר משלם בהתאם.
כל דייר שמתחבר למערכת משלם 1000 שח חד פעמי כדי לכסות את העלות שהוצאנו ובמקביל אנחנו גובים מכל דייר 8 אגורות נוספות לכל KWh.
היום הסתיימה ההתקנה 🔥🔥🔥כל העמדות הקיימות הועברו לארון החדש (ראו תמונה) ובוצעו ההכנות האחרונות לטובת ההגדלה מול חברת החשמל שתגיע בשבועיים הקרובים.

בנוסף, הפקנו חוזה בן עמוד וחצי עם הוראות התקנה לכל דייר שמעוניין להתחבר (אשמח לספק גם אותו למי שרוצה)
מי שרוצה לשמוע יותר, להתייעץ ואפילו לבוא לראות - דברו איתי בפרטי, אשמח לסייע.

תמונה של ארון החשמל היעודי לטעינת הרכבים:

image.thumb.jpeg.c05619aad702db7770b67901e02f9f5a.jpeg
  • אהבתי 4
  • מעניין 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם

יפה לו.

עכשיו נחכה ליום שבו הארון יגיע לשיא הקיבולת שלו, ודיירים נוספים יקנו רכבים חשמלים וירצו עמדות התקנה.

עכשיו הוא מתמודד עם 10 תשלומים ואיסוף גבייה, נראה אותו מתמודד עם 20 או 30 או יותר קריאות מונים ואיסוף כספים.

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, Ron Poh כתב:

יפה לו.

עכשיו נחכה ליום שבו הארון יגיע לשיא הקיבולת שלו, ודיירים נוספים יקנו רכבים חשמלים וירצו עמדות התקנה.

עכשיו הוא מתמודד עם 10 תשלומים ואיסוף גבייה, נראה אותו מתמודד עם 20 או 30 או יותר קריאות מונים ואיסוף כספים.

לגבי ענין הקיבולת, אם יהיה צורך הועד יוכל להתקין מערכות איזון עומסים באופן פרטי.

לגבי הגביה, נציג הועד קורא את המונים פעם בשלושה חודשים והתשלום לא שונה בכלום מדמי הועד הרגילים, אין פה שום דבר מסובך.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • אהבתי 1
פורסם

הכל טוב ויפה, אבל כששישה מתוך שישים מחוברים ואפילו השלושה הבאים הופכים לבעיה, לדבריך, קצת קשה לראות בזה פתרון הולם. שיטת כל הקודם זוכה, נחמדה בעיקרון, כשהיא מגיעה לזכויות דיירים בבית משותף, זה קצת פחות נחמד.

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, רועי5 כתב:

הכל טוב ויפה, אבל כששישה מתוך שישים מחוברים ואפילו השלושה הבאים הופכים לבעיה, לדבריך, קצת קשה לראות בזה פתרון הולם. שיטת כל הקודם זוכה, נחמדה בעיקרון, כשהיא מגיעה לזכויות דיירים בבית משותף, זה קצת פחות נחמד.

שלושה הרכבים שממתינים לעמדה זה המצב לפני ארון החשמל היעודי החדש 😁

הלוח מוכן לחיבור 14 עמדות ויש מקום להתקנת מפסקי הזנה ליותר מזה.

הגדלת חיבור החשמל לבנין (שתבוצע בקרוב) בצירוף ניהול טעינה יאפשר גם חיבור של 30 רכבים.

פורסם
לפני 19 דקות, רועי5 כתב:

הכל טוב ויפה, אבל כששישה מתוך שישים מחוברים ואפילו השלושה הבאים הופכים לבעיה,

בהנחה ומדובר על 3X200 אמפר וכי טעינת רכב בודד מוגבלת ל-3X16 אמפר (כ-11 קוו"ט/שעה), מדובר על טעינה במקביל של 12 כלי רכב.

ועתה למציאות, ברצב כזה, סוללה ממוצעת תיטען בכ-5 שעות. אם נניח שרכב נדרש לטעינה בממוצע אחת לשלושה ימים וכי באמצעות ניהול ניתן לחלק את העומס לשני מחזורים (21:00 עד 02:00, 02:00 עד 05:00 למשל) ו/או להגביל צריכה במקרה של צריכה מרובה, קיבלנו אפשרות לטעון (תאורטית, כן?) 72 מכוניות בחניון המדובר.

גם אם עשיתי הנחות (תרתי משמע) לכאן או לכאן, השד אינו נורא כל כך.

• אהבתי 3
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני שעה, Ron Poh כתב:

אני רוצה להוסיף פתרון נוסף שלא מצריך התעסקות ידנית, אם זה מה שמפריע.

אפשר להתקין מונה חכם לכל צרכן, יש חברות בילינג שיכולות להפיק מזה חשבונות אוטומטיים עם אפשרות סליקה באשראי או בהוראת קבע.

פורסם
לפני 18 שעות, Gopher כתב:
היום יש לנו כבר 6 רכבים חשמליים מלאים + 2 פלאג אין הייבריד.
3 נוספים ממתינים, כי לא היה לנו כבר איפה ואיך לחבר אותם.

כל הכבוד על היוזמה ועל הביצוע.
חלק מהרכבים לפני הרכבת הארון היו מחוברים לחשמל פרטי של הדיירים? ואם כן האם דרשתם מהם להתחבר ללוח החדש?

פורסם

גרתי בעבר בשכירות בדירה שלא היה לה מונה נפרד מחברת חשמל. (דירה מחולקת)

במקום שהמשכיר ירדוף אחרי השוכרים לקרוא מונים ולחייב כסף, הוא התקין מכשיר מונה בכל דירה, אני הייתי צריך להטעין את המכשיר בכסף מראש ע"י קניית כרטיס טעינה מבעל הדירה. כל כרטיס היה מוטען ב 200 ש"ח.

כך יצא ששילמנו לו מראש על החשמל.

אפשר אולי להשתמש בזה במקום המונים הרגילים.

• רעיון טוב! 2

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם
לפני כשעה, MorH כתב:

כל הכבוד על היוזמה ועל הביצוע.
חלק מהרכבים לפני הרכבת הארון היו מחוברים לחשמל פרטי של הדיירים? ואם כן האם דרשתם מהם להתחבר ללוח החדש?

לא היו דיירים שהיו מחוברים לחשמל הפרטי, ועכשיו גם אין סיבה לאף אחד להתחבר לחשמל הפרטי.

אפשר כעת לקבל טעינה מהירה 16A תלת פאזי בלי להעמיס על החשמל הביתי, וגם ליהנות מתעריף תעו"ז.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עוד פתרון מעניין לבניין של 24 דיירים עם חניון תת קרקעי לבניית תשתית לטעינת רכב חשמלי לכל הדיירים שמחוברת למונה הפרטי של כל דירה בפחות מ-1000 ש״ח לדירה, ללא צורך בהתחשבנות תקופתית עם הועד, אישורים ובירוקרטיה נוספת.

קישור לפוסט בפייסבוק: https://www.facebook.com/groups/evcarsil/permalink/571012728443266

ממה התחלנו?
הבניין שלי ועוד שני בניינים נוספים עומדים ע״ג חניון תת קרקעי משותף. כל בניין בן 6 קומות ובו 24 דירות סה״כ.
המונים נמצאים בחניון וכבלי הזנה לדירות עוברים בפירים בצורה גלויה עד שמגיעים לקומה הרלוונטית ומשם נכנסים לדירה דרך תעלה בתקרה. התעלה בתקרה מספיק רחבה רק לכבל הזנה בכיוון הדירה. שום כבל אחר לא ייכנס שם אז אין מה לדבר על להעביר כבל מלוח דירתי חזרה לפיר.
היזם של הפרויקט לא ביצע ולא הציע שום תוכנית לרכבים חשמליים, למרות הצעות, בקשות וכו.
הבניין אוכלס ב-2020 וכבר אז היה ברור שרכבים חשמליים זה רק עניין של זמן. ב-2022 הופיעו רכבים ראשונים בבניינים שכנים כשהועדים שלהם לא טרחו לבצע כל הכנה ואז התגלה שאחד התחבר באופן פיראטי לתאורה של החניון, השני עבר על החוק בצורה אחרת וכו׳.
מכאן היה ברור שיש למצוא מענה לחוסר בתשתית לטעינת רכבים חשמליים ורצוי פתרון אישי לכל דירה ללא מעורבות הועד בהתחשבנות עתידית על מחיר החשמל הנצרך.
הטעויות
השנה היא 2021, הייתי נורא אופטימי כשחשבתי שבניית תשתית טעינה ל-24 דיירים יהיה פתרון מהיר וקל.
מצאתי באינטרנט ארונות חשמלי תקניים שמתאימים ל-12 דירות, ורכשתי 2 כאלה ב-2000 ש״ח מכספי הועד מתוך כוונה להתקינם בחניון, להתקין מפסק ראשי ופחת עבור כל דירה ואת ההזנה לחבר למהדקים שנמצאים בארון מונים של חברת החשמל. ראיתי שמישהו עשה את זה בעיר והנחתי שזה חוקי והכל טוב.
קיבלתי את הארונות, חייגתי לחשמלאי וכאן התחיל הבלאגן.
א. אסור לגעת בארון של חברת חשמל. מסתבר שזה פלילי. אומנם טכנית להתחבר אליו זה הפתרון הנכון והקל, בארץ זה לא חוקי. יש אפילו חשמלאים שיש להם מפתח לארון מונים של חברת החשמל אבל הם לא מודים בזה. מצאתי חשמלאים שהיו מוכנים לעשות לי את החיבור הזה אבל הם סירבו לתת קבלה, רק בשחור כי על זה ישללו להם רישיון אז שלא יהיה תיעוד.
ב. בחיבור שהצעתי היה יוצר הזנה של ארון מ-12 מקורות שונים. זה לא חוקי לפי תקנות. לכל ארון חייבת להיות הזנה בודדת או שתי הזנות לכל היותר, כמי שקיים בלוח ציבורי שמוזן מחברת חשמל וגנרטור. 12 מקורות לא יעבור שם ביקורת.
בצער רב, החזרתי את הארונות ליצרן בספיגת עלויות שינוע. הרפתקה הזו עלתה לדיירים כ-400 ש״ח הם קיבלו הודעה על כך.
גישושים מול בעלי מקצוע
אי שם ב-2021 פניתי למספר חברות המציעות תשתית טעינה משותפת. החברות הציעו לי תנאים דרקוניים כמו בלעדיות על אספקת עמדות טעינה, תשלום לעשרות שנים וכו׳. ירדתי מזה.
ב-2022 פניתי דרך אנשים טובים לאיש רם דרג בחברת החשמל בניסיון לקדם הקמת תשתית טעינה ובעיקר כדי לקבל ממנו פתרון מה הדרך הפשוטה והקלה לבצע זאת.
אף על פי שניהלנו מספר שיחות בנושא לאורך של כמה חודשים, הפתרון היחידי שקיבלתי ממנו זה להקים ארון יעודי עם חיבור חדש מחברת החשמל ושם להתקין מפסק ראשי, מפסק פחת ומונה לכל דירה. לא הסכמתי לפתרון זה, דרשתי פתרון פר דירה, בנוסח תפיסת כבל הזנה, לחתוך אותו, לשים לוח שיפצל את ההזנה לדירה ולעמדת טעינה. למעשה דיברתי על לוח חלוקה. האיש סירב בטענה שזה נוגד את התקנות של חברת החשמל - פעם זה היה מותר כשלוחות היו מחוץ לדירות והיום הלוחות חייבים להיות בתוך הדירות.
פתרון נוסף היה חיבור ישיר למהדקים שנמצאים בתוך ארון מונים של חברת החשמל (טכנית זה הפתרון המהיר והפשוט ביותר) אך האיש סרב בתוקף והסביר - אין לגעת בארון מונים, זו עבירה פלילית וחברת חשמל לא תשתף פעולה עם פתרון כזה.
אז מה הפתרון הפרטני לדירה? אין הוא אמר. חכה, אולי בעתיד המחוקק ימצא פתרון.

לקראת סוף 2022 הגיעה פריצת דרך. הביאו לידיעתי פורום ובו מכתב ממנהל מינהל החשמל שבו מופיע לוח חלוקה כפתרון לטעינת רכבים בבתים משותפים. אני מביא את המכתב כפי שמצאתי אותו בפורום.
כעת כשהפתרון באופק, ניתן היה לתכנן ביצוע.

ביצוע ועלויות
מסילות רשת והתקנתן לאורך החניון עד אחרונה שבחניות של הבניין עלו 11000 ש״ח. כ-460 ש״ח לדירה.
📷
לוחות דירתיים עלו 30 ש״ח ללוח ו-3000 ש״ח להתקנתם. בסה״כ הועד שילם 3720 ש״ח להתקנת הלוחות ריקים שהם 155 ש״ח לדירה.
עד כה שילם הועד 14720 ש״ח, נוסיף לזה 400 ש״ח שהפסדנו בהתפרקת הארונות ונקבל 15120 ש״ח, שהם 630 ש״ח לדירה!!!
מכאן כל דירה החליטה לעצמה אם להשלים תשתית לדירה.
מי שהחליט להתקין את התשתית, מלאה או חלקית התחיל מ….
לוח חלוקה
המחיר נע מ-2000 ש״ח ללוח עם מפסק ראשי, מפסק פחת וכבל 5x2.5 באורך 40 מטר עד ללוח שבחניון ועד 3000 ש״ח לאותו לוח עם כבל 5x6 ממ״ר. המחירים לפני מע״מ.
עבור לוח הדירתי שבחניון רכשו הדיירים מפסק ראשי ופחת שעלו 430 ש״ח. כל הציוד הינו תוצרת Schneider או ABB.
משם הועבר כבל ע״ג מסילות שהורכבו עד לעמדת טעינה. יש דיירים שנשארו עם כבל 5x2.5mm2, יש שבחרו בכבל 5x4mm2 ויש כאלה שהעבירו 5x6mm2 והגדילו זרם ל-3x40A בדירתם במידת הצורך.
אחרי פריסת הכבל עד לחניה, נשאר להוריד צינור מרירון עד לחניה ולהתקין מפסק פאקט ואחריו עמדת טעינה.
📷
לסיכום:
הועד התקין תשתית להעברת כבלי חשמל לטעינת רכבים חשמליים ב-630 ש״ח לדירה ומשם כל דירה התחברה או יכולה להתחבר לחיבור החשמל הפרטי שלה, ללא מעורבות הועד ולהתקין עמדת טעינה בחניה במחיר שתלוי במרחק החניה מהלוח הדירתי האפור שבחניון ובמאפייני הכבל ובקושי העבודה.

אני בטוח שפתרון זה מתאים ללא מעט בתים משותפים בארץ.
אם יש שאלות, תכתבו לי ל[email protected] ואשמח לענות.

image.thumb.jpeg.6fb911e4b4070abc3daae49024bb76fd.jpeg
354454808_10160526784204020_24690347830038604_n.jpg.3f0756123b0bc6f9988501a1e0af2f00.jpg
354470998_10160526784149020_5610775561439109627_n.jpg.6d5b68511f3f0aa7411fe9411066a451.jpg
  • אהבתי 5
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 18.6.2023 בשעה 13:09, Gopher כתב:

עוד פתרון מעניין לבניין של 24 דיירים עם חניון תת קרקעי לבניית תשתית לטעינת רכב חשמלי לכל הדיירים שמחוברת למונה הפרטי של כל דירה בפחות מ-1000 ש״ח לדירה, ללא צורך בהתחשבנות תקופתית עם הועד, אישורים ובירוקרטיה נוספת.

קישור לפוסט בפייסבוק: https://www.facebook.com/groups/evcarsil/permalink/571012728443266

ממה התחלנו?
הבניין שלי ועוד שני בניינים נוספים עומדים ע״ג חניון תת קרקעי משותף. כל בניין בן 6 קומות ובו 24 דירות סה״כ.
המונים נמצאים בחניון וכבלי הזנה לדירות עוברים בפירים בצורה גלויה עד שמגיעים לקומה הרלוונטית ומשם נכנסים לדירה דרך תעלה בתקרה. התעלה בתקרה מספיק רחבה רק לכבל הזנה בכיוון הדירה. שום כבל אחר לא ייכנס שם אז אין מה לדבר על להעביר כבל מלוח דירתי חזרה לפיר.
היזם של הפרויקט לא ביצע ולא הציע שום תוכנית לרכבים חשמליים, למרות הצעות, בקשות וכו.
הבניין אוכלס ב-2020 וכבר אז היה ברור שרכבים חשמליים זה רק עניין של זמן. ב-2022 הופיעו רכבים ראשונים בבניינים שכנים כשהועדים שלהם לא טרחו לבצע כל הכנה ואז התגלה שאחד התחבר באופן פיראטי לתאורה של החניון, השני עבר על החוק בצורה אחרת וכו׳.
מכאן היה ברור שיש למצוא מענה לחוסר בתשתית לטעינת רכבים חשמליים ורצוי פתרון אישי לכל דירה ללא מעורבות הועד בהתחשבנות עתידית על מחיר החשמל הנצרך.
הטעויות
השנה היא 2021, הייתי נורא אופטימי כשחשבתי שבניית תשתית טעינה ל-24 דיירים יהיה פתרון מהיר וקל.
מצאתי באינטרנט ארונות חשמלי תקניים שמתאימים ל-12 דירות, ורכשתי 2 כאלה ב-2000 ש״ח מכספי הועד מתוך כוונה להתקינם בחניון, להתקין מפסק ראשי ופחת עבור כל דירה ואת ההזנה לחבר למהדקים שנמצאים בארון מונים של חברת החשמל. ראיתי שמישהו עשה את זה בעיר והנחתי שזה חוקי והכל טוב.
קיבלתי את הארונות, חייגתי לחשמלאי וכאן התחיל הבלאגן.
א. אסור לגעת בארון של חברת חשמל. מסתבר שזה פלילי. אומנם טכנית להתחבר אליו זה הפתרון הנכון והקל, בארץ זה לא חוקי. יש אפילו חשמלאים שיש להם מפתח לארון מונים של חברת החשמל אבל הם לא מודים בזה. מצאתי חשמלאים שהיו מוכנים לעשות לי את החיבור הזה אבל הם סירבו לתת קבלה, רק בשחור כי על זה ישללו להם רישיון אז שלא יהיה תיעוד.
ב. בחיבור שהצעתי היה יוצר הזנה של ארון מ-12 מקורות שונים. זה לא חוקי לפי תקנות. לכל ארון חייבת להיות הזנה בודדת או שתי הזנות לכל היותר, כמי שקיים בלוח ציבורי שמוזן מחברת חשמל וגנרטור. 12 מקורות לא יעבור שם ביקורת.
בצער רב, החזרתי את הארונות ליצרן בספיגת עלויות שינוע. הרפתקה הזו עלתה לדיירים כ-400 ש״ח הם קיבלו הודעה על כך.
גישושים מול בעלי מקצוע
אי שם ב-2021 פניתי למספר חברות המציעות תשתית טעינה משותפת. החברות הציעו לי תנאים דרקוניים כמו בלעדיות על אספקת עמדות טעינה, תשלום לעשרות שנים וכו׳. ירדתי מזה.
ב-2022 פניתי דרך אנשים טובים לאיש רם דרג בחברת החשמל בניסיון לקדם הקמת תשתית טעינה ובעיקר כדי לקבל ממנו פתרון מה הדרך הפשוטה והקלה לבצע זאת.
אף על פי שניהלנו מספר שיחות בנושא לאורך של כמה חודשים, הפתרון היחידי שקיבלתי ממנו זה להקים ארון יעודי עם חיבור חדש מחברת החשמל ושם להתקין מפסק ראשי, מפסק פחת ומונה לכל דירה. לא הסכמתי לפתרון זה, דרשתי פתרון פר דירה, בנוסח תפיסת כבל הזנה, לחתוך אותו, לשים לוח שיפצל את ההזנה לדירה ולעמדת טעינה. למעשה דיברתי על לוח חלוקה. האיש סירב בטענה שזה נוגד את התקנות של חברת החשמל - פעם זה היה מותר כשלוחות היו מחוץ לדירות והיום הלוחות חייבים להיות בתוך הדירות.
פתרון נוסף היה חיבור ישיר למהדקים שנמצאים בתוך ארון מונים של חברת החשמל (טכנית זה הפתרון המהיר והפשוט ביותר) אך האיש סרב בתוקף והסביר - אין לגעת בארון מונים, זו עבירה פלילית וחברת חשמל לא תשתף פעולה עם פתרון כזה.
אז מה הפתרון הפרטני לדירה? אין הוא אמר. חכה, אולי בעתיד המחוקק ימצא פתרון.

לקראת סוף 2022 הגיעה פריצת דרך. הביאו לידיעתי פורום ובו מכתב ממנהל מינהל החשמל שבו מופיע לוח חלוקה כפתרון לטעינת רכבים בבתים משותפים. אני מביא את המכתב כפי שמצאתי אותו בפורום.
כעת כשהפתרון באופק, ניתן היה לתכנן ביצוע.

ביצוע ועלויות
מסילות רשת והתקנתן לאורך החניון עד אחרונה שבחניות של הבניין עלו 11000 ש״ח. כ-460 ש״ח לדירה.
📷
לוחות דירתיים עלו 30 ש״ח ללוח ו-3000 ש״ח להתקנתם. בסה״כ הועד שילם 3720 ש״ח להתקנת הלוחות ריקים שהם 155 ש״ח לדירה.
עד כה שילם הועד 14720 ש״ח, נוסיף לזה 400 ש״ח שהפסדנו בהתפרקת הארונות ונקבל 15120 ש״ח, שהם 630 ש״ח לדירה!!!
מכאן כל דירה החליטה לעצמה אם להשלים תשתית לדירה.
מי שהחליט להתקין את התשתית, מלאה או חלקית התחיל מ….
לוח חלוקה
המחיר נע מ-2000 ש״ח ללוח עם מפסק ראשי, מפסק פחת וכבל 5x2.5 באורך 40 מטר עד ללוח שבחניון ועד 3000 ש״ח לאותו לוח עם כבל 5x6 ממ״ר. המחירים לפני מע״מ.
עבור לוח הדירתי שבחניון רכשו הדיירים מפסק ראשי ופחת שעלו 430 ש״ח. כל הציוד הינו תוצרת Schneider או ABB.
משם הועבר כבל ע״ג מסילות שהורכבו עד לעמדת טעינה. יש דיירים שנשארו עם כבל 5x2.5mm2, יש שבחרו בכבל 5x4mm2 ויש כאלה שהעבירו 5x6mm2 והגדילו זרם ל-3x40A בדירתם במידת הצורך.
אחרי פריסת הכבל עד לחניה, נשאר להוריד צינור מרירון עד לחניה ולהתקין מפסק פאקט ואחריו עמדת טעינה.
📷
לסיכום:
הועד התקין תשתית להעברת כבלי חשמל לטעינת רכבים חשמליים ב-630 ש״ח לדירה ומשם כל דירה התחברה או יכולה להתחבר לחיבור החשמל הפרטי שלה, ללא מעורבות הועד ולהתקין עמדת טעינה בחניה במחיר שתלוי במרחק החניה מהלוח הדירתי האפור שבחניון ובמאפייני הכבל ובקושי העבודה.

אני בטוח שפתרון זה מתאים ללא מעט בתים משותפים בארץ.
אם יש שאלות, תכתבו לי ל[email protected] ואשמח לענות.

image.thumb.jpeg.6fb911e4b4070abc3daae49024bb76fd.jpeg
354454808_10160526784204020_24690347830038604_n.jpg.3f0756123b0bc6f9988501a1e0af2f00.jpg
354470998_10160526784149020_5610775561439109627_n.jpg.6d5b68511f3f0aa7411fe9411066a451.jpg

היתרון הגדול בבניין הזה הוא שהמונים הדירתיים ממוקמים כולם למטה בחניון.

אצלי בבניין וברוב המגדלים שאני מכיר, המונים הדירתיים נמצאים בקומה של הדירה...מה שמאוד מסבך יישום פתרון כזה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
לפני 21 שעות, pasat04 כתב:

מה רואים בתמונה השניה, מתחת לתעלת הרשת? אני רואה 24 יחידות, אבל מה הן?

נראה כמו ה-24 לוחות דירתיים שהוא אמר שהותקנו בחניון.

פורסם

בלוחות החלוקה חסר ממסר פחת של העמדה.

הפחת אמור להיות מותקן בתחילת הקו המזין את העמדה.

מלבד זה הפתרון הנ"ל הוא אכן מצוין, אבל ישים אך ורק מפני שהמונים הותקנו מראש בחניון.

בבנין שלנו המונים נמצאים בארונות הקומתיים. אלו שהתחברו התקינו לוח חלוקה ליד המונה

והורידו כבל עד לעמדה. פתרון יקר.

• תוכן חדש...