Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לשמוע חוות דעת ממי שהתנסה ברכישת חלקים מאיבי 

הרכב קרייזלר טאוון קאנטרי 2007 צריך לעשות אוברול למנוע ורציתי להזמין קיט השאלה מה האיכות של החומרים אייך אני מברר לגבי מיסים ואייך אני רואה מה אני מקבל בקיט ומוודא תאימות ב 100 אחוז זה הקישור לקיט

https://www.ebay.com/itm/354437503461?autorefresh=true

תודה רבה מראש לעונים

פורסם

מסים אתה מתחיל לשלם לאחר שעלות המוצרים עולה על 75$. אם מדובר על משלוח בדואר ישראל, לא בטוח שיעלו עליך אם רכשת מעל לסכום הנ"ל. מעל 75$ אתה משלם מסים של כ-40% על כל העלות.

זהות יצרן החלפים אומרת בד"כ על איכותם, ולכן כדאי לרכוש חלפים של יצרנים מומלצים.

תאימות ב-100% אתה בודק לפי מק"טים. משווה את המק"ט שאתה רוצה למק"ט שמצהיר המוכר.

אתה יכול לבדוק גם ב-rockauto.com חלפים לרכב שלך, והמלצות על עסקים אחרים בפורומים בחו"ל כמו הפורום הזה. אני מעדיף לרכוש מאתרים מומלצים ולא מאיביי, אלא אם לאתר המומלץ יש חנות באיביי.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

-מקוריות, איכות חומרים ואמינות מוכר תוכל לבדוק בעיקר בביקורות על המוכר וה'רייטינג' שלו,

שים לב כמה שנים הוא פעיל באיביי, ככל שהמוכר יותר ותיק וככל שהרייטינג גבוה יותר הרי זה משובח.

-השתדל לשלם בפייפאל.

-מעבר לבדיקת מקטי"ם תואמים, כשתינעל על חלק מסוים, שלח הודעה למוכר עם פרטי הרכב שלך, דגם מנוע וכו' ושאל אותו האם המוצר מתאים לך, הוא אמור לדעת וזה נותן לך גם עוד סוג של ביטוח במידה והחלק שיגיע אליך לא מתאים.

מיסים.

פה כבר התחום קצת יותר אפור.

ראשית קח בחשבון מעבר לעלות המשלוח, הביטוח ומעבר לעלות המיסים במידה ונדרש, יש גם את עמלות השחרור של חברות השילוח וכל מיני עמלות מוזרות של המכס והדואר.

הערה: כל האמור כאן הוא מהניסיון המועט והשיטוט שלי באינטרנט, לא יצא לי לייבא לעצמי חלק הדורש בדיקת מעבדה מוסמכת או חלק חלק שאינו עומד בתקינות משרד התחבורה.

מה שכן יצא לי להזמין לעצמי ללא כל תקלות הם חלקים כגון: מצתים, מסנני דלק ושמן, נורות, מיכל עיבוי ועוד.

למיטב ידיעתי, ישנם חלקים מסוימים שגם אם שווים פחות מ-75$, או שיכולים להידרש לעמוד בדרישות התקן או במקרה הגרוע יותר, להידרש לבדיקת מעבדה מוסמכת שזה בעיקר אומר עוד כסף, כמה כסף אין לי מושג אבל תוכל לעיין  כאן ולבדוק מה והאם נדרשת אותה בדיקת מעבדה מוסמכת.

לדוגמה: 

ל- יבוא חלקים למערכת הבלימה נדרשת בדיקת מעבדה מוסמכת לרכב.

לדוגמה:

ל-  יבוא רפידות בלימה לרכב נדרש 'אישור ממשרד התחבורה' כלומר, שיעמוד בדרישות התקינה של משרד התחבורה.

תוכל לראות כאן פירוט דרישות התקינה.

עוד קישורים:

מידע לתושב ישראלי המבקש לייבא טובין ביבוא אישי

יבוא אישי של כלי רכב וחלפים

מקווה שעזרתי 🙏 

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי shilo_v
  • רעיון טוב! 1

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

בארץ המחירים בשמיים רק על אטמים רינגים ולאגרים רוצים סביב ה 3000 שקל אבל בסוף הלכתי על החלפת מנוע נקווה שיצא טוב בעז"ה

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...