Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריך עזרה בפיזיקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני צריך לשתול שלושה עצים בעציצים מפלסטיק בנפח של מטר מעוקב. הם ימולאו במצע שתילה. מה הגובה המקסימלי של העץ שאני יכול לשתול ?

( קוטר הנוף של העץ כבוגר הוא 4 מטר, צריך לעמוד במשב רוח של 80 קמ"ש פעם בכמה שנים )

פורסם

על פניו, משקל העציץ המלא יהיה כ-400 ק"ג (שק מצע שתילה של 50L שוקל כ-20 ק"ג).

תעופת העץ קשורה לחוזק שורשיו במצע - כיוון שמדובר במצע שהוא די אוורירי, הכי פשוט זה לקשור את גזע העץ באופן חזק לקצוות העציץ (אם כי יש לשים לב לא לפצוע את גזע העץ)

פורסם

אין ממש אפשרות לקבוע את הגובה. יש יותר מדי משתנים - חוזק השורשים, גמישות הגזע והענפים, מילוי העלים בעץ, הסתעפות הענפים, חוזק הרוח והכיוונים שלה (ערבולים וכו').

אם אתה רוצה להיות בטוח, ואתה בטוח בחוזק השורשים - פשוט תקבע את העציצים לרצפה.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, הרקוליטו כתב:

שלום

אני צריך לשתול שלושה עצים בעציצים מפלסטיק בנפח של מטר מעוקב. הם ימולאו במצע שתילה. מה הגובה המקסימלי של העץ שאני יכול לשתול ?

( קוטר הנוף של העץ כבוגר הוא 4 מטר, צריך לעמוד במשב רוח של 80 קמ"ש פעם בכמה שנים )

בחישוב גס לפי הנתונים שלך, אתה צריך לשתול אותו כשחציו מתחת לאדמה... אתה צריך או עציץ הרבה יותר גדול עם הרבה יותר אדמה, או אדנית מבטון, או להקטין משמעותית את הגודל.

לסבר את האוזן, עץ כמו שתיארת בגובה 6 מ', יהיה צריך אדנית ברוחב/אורך נניח 2 מ' ובמשקל כולל (אדנית + אדמה) כ-1500 ק"ג לפחות.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

• תוכן חדש...