Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברה, יש איזה נזילת שמן קטנה ברכב שלי שאני מנסה לאתר ולא כל כך מבין מאיפה, הנזילה מאוד מאוד שולית (למזלי) או לרעתי בכך שיותר קשה להבחין בה אבל זה לא משהו שמצריך בדחיפות מוסך אם לא אצליח לתקן בעצמי כי מדובר על סדר גודל של איזה 100-200 מיליליטר לאורך חצי שנה.

בצד שמאל מאחורי הצינור אוויר(לא מהמכסה שסתומים)

IMG_0570.thumb.jpg.0e60989c2771a6b085db1f6efe7deec3.jpg

IMG_0572.thumb.jpg.af10e3de3880ac7377f0d0e3badf1dc9.jpg

וככה זה נראה מלמטה:

IMG_0576.thumb.jpg.5637222b172585af1a737d092ab55833.jpgIMG_0577.thumb.jpg.a168bfe2960e787f2935ac99b83bcb57.jpg

אני יודע שמדובר על 100-200 מ"ל בחצי שנה כי בטסט האחרון שהיה לפני בערך חצי שנה הכשילו אותי על נזילת שמן אבל הייתי בטוח שסתם זה בגלל ההחלפת שמן האחרונה שלא ניקיתי אז נכנסתי את האגן שמן עם נוזל גנטים והעבירו אותי. בדיעבד כנראה שבאמת היה מדובר על נזילת שמן.

הזמנתי מאמאזון גומיות חדשות לסולנואיד קאמשפט שמצד שמאל לטיימינג כי הוא היה מאוד שומני ומלוכלך (בעבר הייתה נזילה באטם שסתומים והחלפתי את כל המכסה עם אטם חדש מקורי מאמאזון, ניקיתי את 2 הסולונואידים ואני לא מבחין כל כך בנזילה, כבר שבוע וחצי שאני בודק אחרי כל נסיעה ואין כלום.

מדובר על האטמים של שני אלו:

P0013 Cruze Camshaft Actuator Solenoid Replacement - YouTube

מצד שני עשיתי טיפול לפני איזה שבועיים יכול להיות פשוט שהשמן עדיין לא השחיר והוא בהיר ולא רואים? בנוסף אני לא יודע גם אם קיימת שם נזילה אם זה אמור להגיע לאיפה שצילמתי בכלל.

פורסם

יתכן והאטמים שהחלפת היו אשמים, תנקה טוב את כל האזור ותראה מה קורה בעוד כמה חודשים. הכמות שאתה מאבד מאוד מינורית וזה לא משהו שתראה ביום יומיים של נסיעות להערכתי.

אתה בטוח שאין הזעה בנקודה כלשהי במכסה השסתומים? קרוב מאוז לאזור הנזילה יש נקודה שיש צורך למרוח בה RTV בהחלפת המכסה (חיבור של מכסה טיימינג) האם יבש שם? בדוק גם בצד האחורי.

אופציה נוספת לנזילה הזו היא אטם בית טיימינג. אצלי מזיע מאוד עדין כבר 3 שנים, לא ברמה שרואים איבוד שמן במדיד בין טיפולים. כל האזור והחלק התחתון של הרכב מרוח שמן שכבר יבש ברובו המוחלט, מנקה בקטנה כל טיפול ולא היתה לי בעיה לעבור טסטים.

למיטב זכרוני הסכום שרצו לפני 3 שנים במורשה על החלפים והעבודה (כולל החלפת שמן פילטר) סביב 2500~ ש"ח.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
לפני 18 דקות, dalet11 כתב:

יתכן והאטמים שהחלפת היו אשמים, תנקה טוב את כל האזור ותראה מה קורה בעוד כמה חודשים. הכמות שאתה מאבד מאוד מינורית וזה לא משהו שתראה ביום יומיים של נסיעות להערכתי.

אתה בטוח שאין הזעה בנקודה כלשהי במכסה השסתומים? קרוב מאוז לאזור הנזילה יש נקודה שיש צורך למרוח בה RTV בהחלפת המכסה (חיבור של מכסה טיימינג) האם יבש שם? בדוק גם בצד האחורי.

אופציה נוספת לנזילה הזו היא אטם בית טיימינג. אצלי מזיע מאוד עדין כבר 3 שנים, לא ברמה שרואים איבוד שמן במדיד בין טיפולים. כל האזור והחלק התחתון של הרכב מרוח שמן שכבר יבש ברובו המוחלט, מנקה בקטנה כל טיפול ולא היתה לי בעיה לעבור טסטים.

למיטב זכרוני הסכום שרצו לפני 3 שנים במורשה על החלפים והעבודה (כולל החלפת שמן פילטר) סביב 2500~ ש"ח.

דווקא הייתה נזילה בעבר ושהחלפתי מאז אין כלום, לא מקדימה ולא מאחורה כמובן ששמתי RTV היכן שצריך

מחכה לגומיות שהמזמנתי, עדיין לא הגיעו אבל בספק אם זה מה שגורם לכל הנזילה.

פורסם

יכול להיות שזה שילוב של זה ומשהו נוסף.

אם הגומיות שם לא הוחלפו מעולם, הם בוודאות זקוקות להחלפה - כל 3-4 שנים הגומיות האלו מתחילות להתייבש ולהזיע. יתכן שגם בית הטיימינג שלך מזיע בנוסף בדומה לאצלי והשילוב של שניהם יחד מגיע לצריכה של 100-200 מ"ל שאתה חווה.

במקומך לא הייתי מתרגש. אני חי בשלום עם ההזעה דומה וניקוי קל פעם בשנה. לאבד פחות מחצי ליטר בין טיפולים/שנה זה לא חריג במיוחד. ראיתי רכבים בני שנה שרעבים או יורקים שמן הרבה יותר :)

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 7.12.2022 בשעה 20:30, dalet11 כתב:

יכול להיות שזה שילוב של זה ומשהו נוסף.

אם הגומיות שם לא הוחלפו מעולם, הם בוודאות זקוקות להחלפה - כל 3-4 שנים הגומיות האלו מתחילות להתייבש ולהזיע. יתכן שגם בית הטיימינג שלך מזיע בנוסף בדומה לאצלי והשילוב של שניהם יחד מגיע לצריכה של 100-200 מ"ל שאתה חווה.

במקומך לא הייתי מתרגש. אני חי בשלום עם ההזעה דומה וניקוי קל פעם בשנה. לאבד פחות מחצי ליטר בין טיפולים/שנה זה לא חריג במיוחד. ראיתי רכבים בני שנה שרעבים או יורקים שמן הרבה יותר :)

סתם מעדכן החלפתי מקודם, לא היה נראה שהם במצב רע. קצת מחוספסות בקצה, לא מאמין שזה מה שגרם לנזילה

יכול להיות שסתם כל השמן ששיערתי שמגיע משם היה בכלל שמן יבש מהאטם מכסתה שסתומים הישן שהחלפתי, כבר ניקיתי הכל ועבר חודש+ ולא רואה סימני שמן.

יכול להיות שבאמת איפשהו מהבית טיימינג, שאתה אומר בית טיימינג אתה מתכוון לכל המכסה הזה בצד שמאל של המנוע שמאחוריו מסתתרת השרשרת נכון? כי אם מדובר על זה באמת סיבוך להחליף ונדמה לי שאוותר.

• תוכן חדש...