Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניסיתי להבין אם אני מפספס משהו, ומה זה לעזאזל המטאוורס הזה שפייסבוק משקיעה בזה כל כך הרבה כסף ומשאבים? 

האם לדעתכם זה משהו שיצליח להמריא? 

אישית, לא רואה את זה קורה, אבל אני בטוח שפייסבוק חשבו על זה ובטוחים שזה הדבר הגדול הבא. אז?

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לזה אין ספור שימושים אפשריים כגון בידור, מסחרי, עסקי, רפואי תעשייתי ועוד. ככל שהטכנולוגיה תתפתח, ויש לזה עוד זמן, מגוון השימושים רק יגדל ויתרחב. אנחנו בפורום רכב? אז תחשוב לדוגמה שמהנדסים יוכלו ממש להרכיב רכב שלם, לבחון בו כל דבר בערך ורק אז להעביר את הרכב לייצור ראשוני. קח את הנושא של מציאות רבודה שהיא חלק בלתי נפרד מזה, רוצה להחליף מצת ברכב ולא יודע איך, תעמוד מול המנוע ותקבל הדרכה מדויקת על המנוע עצמו איך להחליף. 

פורסם

סבבה. אני מבין את זה. אבל נראה שהכוונה של פייסבוק זה ש״נחייה״ שם ונלך לעבוד שם? 

משחקי VR ומצלמות AR לטובת התעשייה אני מכיר. אפילו השתמשתי. אבל זה לדברים ספציפיים.

פורסם

בינתיים זה נראה כמו התאבדות של פייסבוק.

אחת התופעות של עודף כסף - כבר לא יודעים מה לעשות איתו.

פייסבוק עברו עוד לפני עשור ממצב של "חשבנו על משהו" לירי חסר הבחנה בכל הכיוונים בחיפוש אחר חיקויים של טרנדים, בתקווה שמשהו יתפוס. חדשנות מעולם לא הייתה שם.

• אהבתי 6

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ch2856 כתב:

יש לזה אין ספור שימושים אפשריים כגון בידור, מסחרי, עסקי, רפואי תעשייתי ועוד. ככל שהטכנולוגיה תתפתח, ויש לזה עוד זמן, מגוון השימושים רק יגדל ויתרחב. אנחנו בפורום רכב? אז תחשוב לדוגמה שמהנדסים יוכלו ממש להרכיב רכב שלם, לבחון בו כל דבר בערך ורק אז להעביר את הרכב לייצור ראשוני. 

כלומר, בדיוק כמו שקורה היום.

המטאוורס זה חלום באספמיה של פייסבוק על נסיון לשנות את דפוסי השימוש של אנשים ברשת לחוויה אימרסיבית יותר, משהו כמו הסרט ready player one. 

לא יקרה בחיים עד שטרמינלי הגישה לא יעלו כ"כ הרבה+ימשיכו להיות בגודל כזה. אני לא הולך אפילו לטרוח עד שזה מגיע לגודל של קצת יותר ממשקפיים רגילים.

*בגדול חשוב לציין שהמטאוורס הוא לא המצאה של פייסבוק וגם לא בבעלות פייסבוק, הם פשוט ממש מ-מ-ש רוצים שנחשוב ככה ולכן התאגיד שינה את שמו ל "מטא"

בפועל מדובר על התפתחות של דרכי גישה לרשת ושימוש בה. משקפי AR לדוגמה, סטרימים שעושים שימוש באווטארים, אפילו השטויות של סאמסונג ואפל עם יצירת אווטאר ע"י המצלמה בנייד.

web 3.0 בגדול. פייסבוק רצתה להיות מזוהה עם הקדמה הזו, ובחוסר ההבנה של צוקי שאי אפשר להיות הפנים של התפתחות מבוזרת, עשה את הפאדיחה הגדולה ביותר בתולדות פייסבוק.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

רוב האנשים שמשתתפים בישיבות זום מעדיפים לכבות מצלמות, כדי שיוכלו להכין קפה, או לתלות כביסה, או לחטט באף בלי שכולם יראו אותם.

והחזון של מטה אם אני מבין נכון, הוא שתרכיב את המכשיר שלהם (שלא ניסיתי בעצמי אבל הרבה מדווחים על סחרחורת) ותראה את כולם, כל הזמן כשכולם רואים אותך. למה שאני או מישהו אחר, נרצה דבר כזה?

רוב האנשים, מעדיפים לשלוח הודעת ווטסאפ מאשר להתקשר ולדבר. אז עכשיו רוצים שאנשים גם יחשבו איך הם עומדים או יושבים בכל אינטרקציה?

פייסבוק התאהבו ברעיון שלמעשה נוגד את הטבע של האדם כיום. לדעתי זה הולך להיות כשלון מפואר.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

סתם עולם וירטואלי, חרטא בפיתה, זה לא הדבר הראשון מסוגו, יש כאלה כבר 20 שנה, אין באמת מה לחפש שם אם יש לך חיים.

פשוט הטכנולוגיה היום יותר מתקדמת אז זה נראה יותר מרשים, יש לזה שיווק אגרסיבי והזוי והעולם הרבה יותר פתוח לדברים כאלה עכשיו אז זה עושה קצת רעש.

לפני 3 שעות, ch2856 כתב:

אנחנו בפורום רכב? אז תחשוב לדוגמה שמהנדסים יוכלו ממש להרכיב רכב שלם, לבחון בו כל דבר בערך ורק אז להעביר את הרכב לייצור ראשוני.

סלח לי על הבוטות, אבל אתה ממש חי בסרט אם אתה חושב שזה יהיה סימולטור למשהו כזה או אפילו קרוב.

במקרה הכי טוב יהיה אפשר לעצב את המראה של הרכב, ולא חסר תוכנות ייעודיות לזה.

זה לא שונה מכל משחק מחשב שכל ילד היום יכול לעשות ביוניטי\UE וכ'ו.

לפני 48 דקות, פינדר כתב:

רוב האנשים שמשתתפים בישיבות זום מעדיפים לכבות מצלמות, כדי שיוכלו להכין קפה, או לתלות כביסה, או לחטט באף בלי שכולם יראו אותם.

והחזון של מטה אם אני מבין נכון, הוא שתרכיב את המכשיר שלהם (שלא ניסיתי בעצמי אבל הרבה מדווחים על סחרחורת) ותראה את כולם, כל הזמן כשכולם רואים אותך. למה שאני או מישהו אחר, נרצה דבר כזה?

רוב האנשים, מעדיפים לשלוח הודעת ווטסאפ מאשר להתקשר ולדבר. אז עכשיו רוצים שאנשים גם יחשבו איך הם עומדים או יושבים בכל אינטרקציה?

פייסבוק התאהבו ברעיון שלמעשה נוגד את הטבע של האדם כיום. לדעתי זה הולך להיות כשלון מפואר.

זה הרג אותי מצחוק, שם משקפי מציאות מדומה בשביל לעשות שיחת סקייפ עם אווטארים של אנשים אחרים בכאילו 😂:loco:

• לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 16 דקות, Sparrow420 כתב:

סלח לי על הבוטות, אבל אתה ממש חי בסרט אם אתה חושב שזה יהיה סימולטור למשהו כזה או אפילו קרוב.

במקרה הכי טוב יהיה אפשר לעצב את המראה של הרכב, ולא חסר תוכנות ייעודיות לזה.

זה לא שונה מכל משחק מחשב שכל ילד היום יכול לעשות ביוניטי\UE וכ'ו.

ב.מ.וו, לדוגמה, כבר עושה את זה כיום וכך היא מתכננת פס הרכבה שלם וירטואלי לפני הבנייה בפועל. רק שכעת זה הכל רק על צג המחשב, הצעד הבא הוא מה שתארתי. יש עוד שחקנים חוץ מפייסבוק בתחום וזה בדיוק הכיוון שלהם, אם מטא פונה לצרכן הפרטי או לספק כלים לעסקים עבור הצרכן הפרטי, יש חברות שפונות רק לתעשייה וזה השלב הבא בתחום. גם שימוש במציאות רבודה לטיפול ברכב זה כבר משהו שקיים, רק קצת פחות מתקדם ממה שיהיה בעתיד. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא אמרתי שלא משתמשים בתוכנות, ברור שכן, מאוד מתוכמות.

אמרתי שהמטאוורס לא הולך להיות אפילו קרוב ללהיות יעיל לדבר שכזה.

אבל אנחנו מדברים על העתיד, נחיה ונראה...

פורסם

אי שם ב-2008 במהלך התואר באונברסיטה באוסטרליה נתנו לנו לעשות עבודה על Second Life, הטכנולוגית עולם-חלופי (כך קראו לזה אז) שתשנה את כל העולם (האמיתי!) ושכל תקציבי הפרסום הגדולים אוטוטו מועברים אליה.  14 שנה קדימה - חרטא בפיתה.

• אהבתי 5

No worries 8)

פורסם

אני לא מהמר להגיד לפה או לשם - חברות יכולות לשבת על התקדמויות טכנולוגיות מטורפות שעדיין לא בחוץ עד שיש מוצר מוגמר (אפל, פחות חושב שפייסבוק. אבל גם אמזון וכו) ויש דברים שהם long play.

נגיד את זה אחרת - כרגע אין עדיין killer application וזו הנקודה העיקרית.

מצד שני - גם כשהאייפון הראשון יצא - לקח שנה ומשהו עד שתצא חנות אפליקציות כדי להראות את הkiller application שלו - ולפניו היו קיימים טלפונים חכמים בצורה כזו או אחרת במשך שנים (אפשר להגיד אפילו מהניוטון מעל עשור לפני כן).

בקיצור - כשזה יקרה - זה יקרה מהר - אבל מה שצריך שיקרה זה שילוב של מכשיר זמין , קל , חזק - ושימוש מדהים. כרגע - אין את שניהם.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לדעתי זה הולך להיות פלופ,

בדיוק כמו רחפני משלוחים, משקפי גוגל, טלוויזיות תלת מימד, וכמו שזה נראה, רכב פרטי אוטונומי.

מוצר שאין לו ממש קהל יעד שבגודל שמצדיק את העלויות.

לפני 6 שעות, tzahico כתב:

אי שם ב-2008 במהלך התואר באונברסיטה באוסטרליה נתנו לנו לעשות עבודה על Second Life, הטכנולוגית עולם-חלופי (כך קראו לזה אז) שתשנה את כל העולם (האמיתי!) ושכל תקציבי הפרסום הגדולים אוטוטו מועברים אליה.  14 שנה קדימה - חרטא בפיתה.

בסוף זה הגיע, פשוט לא באותה צורה - תראה את כל אלה שהחיים שלהם מתחילים ונגמרים בפייסוש/אינסטוש/טיקטוקוש או משחק MMO כזה או אחר.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 42 דקות, vadim6385 כתב:

לדעתי זה הולך להיות פלופ,

בדיוק כמו רחפני משלוחים, משקפי גוגל, טלוויזיות תלת מימד, וכמו שזה נראה, רכב פרטי אוטונומי.

מוצר שאין לו ממש קהל יעד שבגודל שמצדיק את העלויות.

בסוף זה הגיע, פשוט לא באותה צורה - תראה את כל אלה שהחיים שלהם מתחילים ונגמרים בפייסוש/אינסטוש/טיקטוקוש או משחק MMO כזה או אחר.

רכב פרטי אוטונומי עדיין לא לגמרי פותח, איך כבר קברת אותו?

ואל תגיד לי טסלה... אנחנו עדיין לא שם.

כשנהיה שם אתה חושב שזה עדיין יהיה פלופ? או שאתה מאמין שאף פעם לא נהיה שם

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

משקפי גוגל, טלוויזיות תלת מימד

תלת מימד נכשל כבר בשנות ה-50, אבל אנשים לא לומדים. יישאר נישה לנצח.

לגבי משקפיים - הרעיון של שכבה רבודה דקיקה, רק איפה שצריך, שמתלבשת על מה שאתה כבר רואה דווקא נראית לי כמו רעיון טוב לעתיד - אבל מבחינה טכנולוגית נדרשת עוד קפיצת מדרגה משמעותית במזעור וכוח עיבוד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...