Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי , כידוע החל מסביבות קיץ 2017 כל הרכבים שעלו לכביש התחילו להיות עם 8 ספרות , שזה גם דרך טובה היום לדעת עד כמה הרכב חדש , 

אם זאת ראיתי לא מעט פעמים רכבים של תתי דגמים שבוודאות כברו לא יוצרו בשנת 2017, ועדין יש ברכב 8 ספרות.

ראיתי לדוגמא:

יודנאי I35 (מהצורה של עד 2015) עם 8 ספרות.

רנו פלואנס (מודל סביבות 2012) עם 8 ספרות.

מספר לא מבוטל של מרצדסים מדור ישן יותר (אולי מוניות לשעבר?)

הונדה אקורד "מזדקנת" עם 8 ספרות

סתם מסקרן אותי לדעת ממה זה נובע?

פורסם

אם מחליפים לרכב מספר אז הוא יקבל מספר מסדרה חדשה.  הסיבה הפופולארית ביותר היא אכן רכב שהיה עם רישוי מונית והפך לרכב פרטי. יכולים להיות גם מכוניות שהיה להם מספר דיפלומטי, צבאי או משטרתי והפכו לפרטי רגיל. אולי יש עוד סיבות...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

רכבים שעברו רישוי מחדש מסיבה כזאת או אחרת, וקיבלו מספר חדש.

הכי נפוץ זה מונית לשעבר. אבל יכול להיות גם דיפלומטי, משטרה, משרד הבטחון, ייבוא אישי ועוד.

יש כאן שירשור בפורום שמישהו בדיוק תיאר את התהליך של רכישת מרצדס מונית והפיכתה לרכב פרטי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אוקי , מעניין.

אגב יש גם תתי דגמים שהצליחו "להדחף" לטווח של ה8 ספרות רגע לפני שהיצור שלהם הפסיק כמו יונדאי I25 , וטויוטה קורולה מהצורה הקודמת :)

כמובן שפה לא מדובר במקרים האלו.

פורסם

אני שמתי לב לתופעה נוספת ומוזרה עם לוחיות הרישוי החדשות.

קיימים רכבים עם לוחית של 7 ספרות, שקיבלו לוחית בפורמט החדש עם הפונטים הקטנים שמתאמים ללוחית 8 ספרות.

האם בוטלו הפונטים הגדולים במכונים שמייצרים את הלוחיות?

זה נראה מוזר, כאילו יש רווח מחוק בין הספרות, בלוחיות החדשות של הרכבים הישנים יותר. 

למה זרקו לפח את הפונט הישן ? הוא היה קריא וברור הרבה יותר בלוחיות 7 ספרות.

למה הפסיקו להשתמש בו ?

יצא מהתקן ?

פורסם
לפני 6 שעות, IsraCar כתב:

קיימים רכבים עם לוחית של 7 ספרות, שקיבלו לוחית בפורמט החדש עם הפונטים הקטנים שמתאמים ללוחית 8 ספרות.

האם בוטלו הפונטים הגדולים במכונים שמייצרים את הלוחיות?

זה נראה מוזר, כאילו יש רווח מחוק בין הספרות, בלוחיות החדשות של הרכבים הישנים יותר. 

למה זרקו לפח את הפונט הישן ? הוא היה קריא וברור הרבה יותר בלוחיות 7 ספרות.

למה הפסיקו להשתמש בו ?

יצא מהתקן ?

סתם כי מי שהכין את הלוחית השתמש במספרים החדשים, הוא יכול להשתמש בשבלונות של המספרים הישנים באותה המידה.

פורסם
לפני 8 שעות, IsraCar כתב:

אני פעם ראיתי קיה סיד מונל"ש עם מספר 8 ספרות אבל פונט ישן.

עוד תופעה שראיתי - מספר 7 ספרות, אבל מסודר כמו 8 ספרות - ז"א במקום 55-555-55 יש 555-5-555.

לא יודע אם זה חוקי בכלל, או שזה כמו מספר עם רקע לבן - עד הטסט/בוחן תנועה הראשון.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...