Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, yd b-4 כתב:

מתאים "ליודעי חן" בלבד כמוך. לרוב האנושות זה פצצה כלכלית ממונעת. 

מספיק לקחת את הרכב לבדיקה לפני קניה ויישור קו בגבע, לא חושב שיש צורך ביותר מזה. 

לנושא השרשור באופן כללי, רכב צרפתי יותר רגיש להזנחה ולכן לדעתי הם מתקלקלים יותר. מצד שני מקבלים לרוב יותר רכב בפחות כסף. 

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם

אבל לפעמים זה לא קשור להזנחה אלא לבעיה תכנונית כמו הרצועה או המיכל אוריאה.

גם מי שטיפל כמו שצריך יכל לסבול.

• אהבתי 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

יש הבדל גדול גם בתמיכה היבואן לרכב משומש משלו. בהכשרות מקצועיות. 

במקרה יצא שקרסו ולובינסקי הקשו את ערפם. 

עריכה אחרונה על ידי save
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Uri82 כתב:

לא החזקתי ולא נהגתי לעולם ברכב צרפתי , אבל אני משער שרמת האמינות הנמוכה יותר של רכבים צרפתיים (ואולי גם איטלקיים ואירופאים אחרים) , קשורה מאד בזה שבאירופה , עד היום עדיין מעדיפים לנסוע בגיר ידני , ולרוב הרכבים הצרפתיים (הישנים יותר) שנמכרו בישראל היה גיר אוטומטי הרבה פחות עמיד ומושקע מרכבים יפניים וקוריאנים שמהתחלה תכננו את הגירים האוטומטיים שלהם שיתאימו גם לשוק האמריקאי הקשוח , ולנהג האמריקאי האגרסיבי.

בשונה מאד מהגישה האירופאית של :" גיר אוטומטי רק למי שחייב ואין ברירה"

אין שום קשר לגיר,היה לי 208 גיר ידני,האכילה אותי מרורים,בעיקר המנוע המזוין של ב.מ.וו.

דווקא הגירים האוטומטים הכי אמינים(יפניים) של aisin.

עריכה אחרונה על ידי miatanc
פורסם
לפני 32 דקות, yulianx כתב:

אבל לפעמים זה לא קשור להזנחה אלא לבעיה תכנונית כמו הרצועה או המיכל אוריאה.

גם מי שטיפל כמו שצריך יכל לסבול.

מבחינת כשלים תכנוניים אין הבדל בין צרפתי לגרמני או יפני. יש פה ושם כשלים נקודתיים כאלה אצל כל היצרנים 

אבל מבחינת רגישות לטיפול לא נכון יש הבדל, ברכב צרפתי הרבה יותר רכיבים בנויים "על הקשקש" כדי לחסוך.

האתר שלי: long.co.il

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, edward כתב:

אבל מבחינת רגישות לטיפול לא נכון יש הבדל, ברכב צרפתי הרבה יותר רכיבים בנויים "על הקשקש" כדי לחסוך.

ככה זה כשדוחפים מערכות יקרות לרכב זול, ואז חוסכים במקומות אחרים כדי עדיין לקבל מחיר תחרותי.

לפני 3 שעות, CX25GTI כתב:

האירופאיות נמכרו במספרים זעומים מול היפניות ובמיוחד הצרפתיות .

מעניין למה באמת

לפני 3 שעות, CX25GTI כתב:

והסיבה הסבירה לריבוי יפניות זקנות על הכביש היא שמירת הערך, כאשר רכב בן 7 נכנס לתיקון והערך שלו הוא 35K אתה תשלם 2500 שקל , אבל אם מדובר על צרפתי בן 7 עם ערך ראלי בשוק של 10K מרבית הציבור הישראלי ישלח את הנבלה לגריטה.

שוב פעם, מעניין למה

אני חושב שאצל אירופאים אמינות, שרידות או קלות טיפול פשוט לא נמצאים בעדיפות גבוהה.

שרידות לאורך זמן לא מניבה הכנסות לטווח ארוך.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עלתה לי גם תהיה בנושא של הצרפתיות לגביי קנדה.

באיזור "הצרפתי", למה אין נוכחות של צרפתיות? מילא באיזורים אחרים.

אני מניח שזה משהו שקשור לשיווק בארה"ב וזה שקנדה היא לא שוק מספיק גדול, אבל זו סתם השערה.

באופן אישי אנחנו דווקא לא נכוונו מצרפתיות.

מעניין אותי גם איך זה ש-VAG עם כל מה שהיה להם (פרשיית דיזל גייט, מנועי TSI הראשונים שלא היו מוצלחים, פלסטיקה מתקלפת בגולף דור 4 ובבורה המקבילה, גירי DSG יבשים שבתחילת הדרך לא נחשבו לאמינים במיוחד) לא סובלים מסטיגמה כזו בארץ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, dorsht כתב:

עלתה לי גם תהיה בנושא של הצרפתיות לגביי קנדה.

באיזור "הצרפתי", למה אין נוכחות של צרפתיות? מילא באיזורים אחרים.

אני מניח שזה משהו שקשור לשיווק בארה"ב וזה שקנדה היא לא שוק מספיק גדול, אבל זו סתם השערה.

מניח שגם שוק לא מספיק גדול גם צורך בהתאמות לתקינה אמריקאית. אולי גם העובדה שעדיין אין לפז'ו SUV גדול כמו שאמריקאים אוהבים.

מעניין שבמקסיקו צרפתיות נמכרות חופשי, אולי בגלל שאין צורך בתקינה אמריקאית.

לפני 9 דקות, dorsht כתב:

מעניין אותי גם איך זה ש-VAG עם כל מה שהיה להם (פרשיית דיזל גייט, מנועי TSI הראשונים שלא היו מוצלחים, פלסטיקה מתקלפת בגולף דור 4 ובבורה המקבילה, גירי DSG יבשים שבתחילת הדרך לא נחשבו לאמינים במיוחד) לא סובלים מסטיגמה כזו בארץ.

גם לא זה נשמע תמוה.

צרפתיות זה זבל אבל ואג (וגם ב.מ.וו.) זה אוטו גרמני איכותי.

אולי ישראלים אכן טיפשים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 27 דקות, edward כתב:

מבחינת כשלים תכנוניים אין הבדל בין צרפתי לגרמני או יפני. יש פה ושם כשלים נקודתיים כאלה אצל כל היצרנים 

מי שלא מטפל או מזניח זה משהו אחר.

אבל לאורך השנים לצרפתיות היו יותר כשלים מרכבים יפנים, או לפחות כשלים רצינים ויקרים.

• אהבתי 3

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 33 דקות, vadim6385 כתב:

אני חושב שאצל אירופאים אמינות, שרידות או קלות טיפול פשוט לא נמצאים בעדיפות גבוהה.

שרידות לאורך זמן לא מניבה הכנסות לטווח ארוך.

מבט במה שמסתובב שם ברחובות, הרבה מאוד מכוניות בנות 15 ויותר במצב מצויין, לרבות צרפתיות, לא תומך בכך. גיל ממוצע של מכוניות שם יותר מאשר בארץ (בפינלנד כמעט פי 2!). מעבר לכך, בהכללה גסה, אנשים הרבה יותר מחושבים כלכלית, אין תרבות השתמש וזרוק במימדים שיש פה.

פשוט פחות שמרנים מבחינה טכנולוגית בהשוואה לאמריקאים נניח. מחבבים אוונגארד (צרפתים במיוחד), ואי אפשר להתעלם מכך שהמאפיינים הספציפיים של השוק דוחפים בכיוון מסויים: רגולציה כבדה על זיהום ומיסוי דלק כמו אצלנו -> דחיפה לכיוון חסכון בדלק, שבאה על חשבון דברים אחרים.

חזיר דיזל

פורסם

היו פעם (בשנים של ה 106-205-306) בעיקר בעיות התחממות שנבעו מתחזוקה לקויה.

בשנים האחרונות כנראה יש באמת בעיה. (לא מכיר יותר מדי)

אבל האם זה ייחודי לצרפתיות? (גם המנוע של הונדה עושה רושם כבעייתי)

פורסם

ישנם כאלה הטוענים במילים אחרות: אם לא תטפל בה כמו שצריך היא תמרר את חייך אז מה אתה רוצה?!.

אני חושב שלב ליבו של הדיון פה הוא סביב העניין הזה וחוסר האמינות המדובר הוא בעיקר, וכל שכן, במקרה של טיפול נאות לחלוטין ולפי הספר בצרפתייה כלשהי, ובכל זאת היא תגרום לך צרות צרורות ועגמת נפש.

לצורך העניין, כל רכב שלא תטפל בו כמו שצריך או שלא תטפל בו בכלל,

אם יעשה לך צרות - אין לך, או למי לבוא בטענות.

מובן ומקובל על כולם.

אבל, וזו הנקודה, תיקח צרפתייה ותטפל בה יותר ממה שצריך והיא עדיין בשלה עם הצרות והתסביכים שלה, זו כבר בעיה אחרת ופה בא לידי ביטוי חוסר האמינות.

במיוחד אם במקביל ישנן יפניות/קוריאניות שלא משנה כמה תזניח ותתעלם גם מטיפולים תקופתיים, האוטו נוסע! ונוסע יפה ללא בעיות.

ואין הכוונה שאם יש לך יפנית או כל רכב אחר שהוא לא צרפתי, אתה יכול להזניח כי הם ימשיכו ליסוע כרגיל.

אלא תשקיע אבל תדע שההשקעה שווה זאת ואתה מקבל בתמורה שקט נפשי ולא לחיות בחשש תמידי עם השאלה מתי הרכב יתחמם או יעמיד אותי בצד פתאום אם בדרך לעבודה או לחתונה או לא משנה לאן וזאת למרות הטיפול המסור בו במורשה גם.

לדעתי, עד לפני כמה שנים (ואולי גם עד היום בחלק מן המקרים), הצרפתיות הקדימו את היפניות\קוריאניות בצעד אחד בכל מה שקשור לטכנולוגיה\אבזור\נוחות סטנדרטיים ולהוסיף לזה את המחיר האטרקטיבי שלהן לעומת היפניות 'הפשוטות והאמינות'. 

לפעמים זה מפתה, אבל יש מצב שאתה מגיע לשלב של 'די, תני לי שקט',

ואני אישית מרגיש שהצרפתייה תמיד ענתה לי:

סליחה, אני יכולה להביא לך הכול, אבל עד כאן.

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

• תוכן חדש...