Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי שרוב ההעברות ברכישת רכבים מתבצעת בהעברת זה"ב (שהיא מיידית ולא ניתנת לביטול - מצויין)

העניין הוא שבניגוד להעברה רגילה שבה נכנסים לאפליקציה של הבנק ופשוט עושים העברה בקלות

בהעברת זה"ב אין אופציה כזאת באפליקציה או באתר. בדקתי גם בפועלים וגם בדיסקונט.

האפשרות היחידה היא ליצור קשר עם בנקאי או לשלוח הודעה לבנקאי באמצעות האפליקציה.

אתם רוצים להגיד לי בעצם שאם עכשיו אתם הולכים לקנות רכב, אחרי שבדקתם, הולכים לדואר ו...שולחים הודעה לבנקאי?
ואז מה? מחכים שהבנקאי יגיב? ואם זה ביום ראשון כשהבנק סגור? או שעשיתם בדיקה וסיימת ב-17:00 ואז מה? הבנק סגור - מי בדיוק יבצע את ההעברה?
ובכלל... ואם לוקח לבנקאי שעה עד שהוא מגיב? אולי שעתיים?
המוכר אמור להמתין בזמן שאתם ממתינים שהבנקאי יגיב?
למה ב-2022 אי אפשר לעשות העברת זה"ב באפליקצייה באופן עצמאי?

רק ללקוחות עסקיים יש אפשרות להעביר זה"ב באפליקציה ובאתר. לא מצאתי בשום בנק אופציה זהה ללקוחות פרטיים.

אודה לכל מי שיכול להסביר

תודה

פורסם (נערך)

יש בנקים שמאפשרים לבצע את זה דרך הטלפון.

כשמכרתי את הפיאט שהייתה לי, הרוכש ביצע העברת זה"ב דרך הטלפון. התקשר לסניף שלו או למוקד (לא זוכר כבר) והעבירו לי את הכסף.

כשמכרתי את הרכב הקודם משום מה זה לא התאפשר טלפונית ונאלצו ללכת לסניף שלהם (לא הסכימו בסניף אחר) כדי לבצע את ההעברה.

ואגב, לא כל הבנקים סגורים בראשון.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מבחינה טכנית, אם הכנת את הבנקאי על הכוונה לבצע העברת זה"ב ויש לך מספר IBAN ושם הנמען באנגלית, התהליך לוקח בדיוק 10 דקות מקצה לקצה.

בפועל, אם אני מתכוון לרכוש רכב, אני מבקש מהמוכר להעביר לי את הפרטים הנ"ל יום לפני ואני פותח בקשה באפליקציה לביצוע העברה.

מכיוון שהעברה לא תתבצע לפני הבנקאי יצור איתך קשר ויוודא שהפרטים נכונים ואתה מאשר את העברה, אתה מתאם את השיחה לאחר הבדיקה. 

ברוב הבנקים, העברת זה"ב יכולה להתבצע ע"י מוקד בנקאים כללי, כך שזה יכול להתבע גם ביום שהסניף שלך סגור (כמו יום ראשון למשל).

נכון, זה קצת יותר מורכב מבחינת תכנון, אבל הרבה יותר נוח מהשיטות הישנות.

אם זה מסבך אותך, אתה עדיין יכול להוציא צ'ק בנקאי על שם המוכר (עם ת.ז.) לפני שאתה נפגש עם המוכר. הסיכון הוא בזבוז זמן בבנק אם העסקה בסופו של דבר לא יוצאת לפועל - כלומר גם הוצאת הצ'ק וגם החזרתו לבנק.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני רק שאלה,

אני היחיד שמבצע באופן סדיר העברות זהב באתר של הבנק?

עד היום עשיתי זאת בפועלים, וגם כעת אחרי ניוד אין שום מניעה.

מעולם לא נעזרתי בבנקאי. רק אומר.

הדרך עצמה היא היעד.

פורסם
לפני 15 דקות, ETStudio כתב:

אני רק שאלה,

נקודה נכונה - ברוב הבנקים יש אופציה לבצע העברת זה"ב באתר שבנק (לא מופיע באפליקציה של לאומי לפחות).

אבל קיימת הגבלת סכום. רשום 

העברה מעל ‎100,000.00‎ ש"ח, תעבור לאישור של בנקאי

פורסם

צריך ללכת לבנק של הקונה ובפגישה שם מבצעים את ההעברה.

קובעים פגישה עם הבנק מראש לאותו היום, במקרה הכי גרוע במידה והקונה מחליט שלא לקנות פשוט מבטלים את הפגישה.

פורסם

ממליץ בחום לבדוק מראש האם יש מגבלת סכום בהעברת זה"ב.

הקנייה האחרונה שלי התעכבה על עניין זה . 

יש לי שני חשבונות ועדיין זה לא הספיק ונעזרתי בבן שלי להשלמת הסכום

פורסם

מצטרף לדיון בשאלה אחרת - בתור מוכרים, הייתם מבצעים העברה לפני שאתם ממש רואים את הכסף בעוש? היה לי מקרה שמכרתי והבחור ממש הראה לי אסמכתא מהבנק באפליקציה שלא ולא היה לי נעים אבל לא הייתי מוכן עד שאני רואה את העזקה אצלי.

פורסם (נערך)

לא מומלץ לבצע העברת בעלות לפני שאתה רואה את הכסף בחשבון.

לא מעט תרמיות לאחרונה מבוססות על הצגת אסמכתא מזויפת לביצוע העברה שלא קיימת בפועל. 

בנוסף לכך, גם אם העברה אכן בוצעה, יתכנו טעויות טכניות/שגיאות בין הבנקים שיכולים לעכב/לבטל את ביצוע העברה. 

בקיצור - ממליץ לבצע את העברת הבעלות רק אחרי שאתה רואה פיזית את הכסף בחשבון שלך.

נ.ב. בביצוע העברה רגילה בין בנקים שונים, רואים את העברה רק ביום העסקים הבא ולמרות שהכסף נראה בחשבון הנמען לא ניתן להשתמש בו ב- 3 ימי עסקים. העברה זו ניתנת לביטול ב- 24 שעות ראשונות. 

לכן מומלץ לדרוש העברת זה"ב - כך הכסף נכנס תוך כ- 10 דקות וביצוע העברה סופי ולא ניתן לביטול.

עריכה אחרונה על ידי Random
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, MZN כתב:

מצטרף לדיון בשאלה אחרת - בתור מוכרים, הייתם מבצעים העברה לפני שאתם ממש רואים את הכסף בעוש? היה לי מקרה שמכרתי והבחור ממש הראה לי אסמכתא מהבנק באפליקציה שלא ולא היה לי נעים אבל לא הייתי מוכן עד שאני רואה את העזקה אצלי.

לא.

רק כשראיתי את הכסף בעו"ש התחלנו העברת בעלות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 3 שעות, ETStudio כתב:

אני רק שאלה,

ניסיתי פעם לעשות העברת זה"ב מפועלים ולא מצאתי אופציה דרך האתר 

חפרתי עכשיו בגללך ומצאתי את זה תחת "פניות לבנקאי" 

תודה! 

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

מאחר והעברות זה"ב אונליין לרוב מוגבלות בסכום, עדיף מראש ללכת על שיחה טלפונית לבנקאי/ת.

לאחר מכן, כשרואים שהכסף הוזרם לעו"ש, מבצעים העברת בעלות אונליין (כששני הצדדים מחוברים לאיזור האישי באתר הממשלתי) וכולם מרוצים.

כל פרוצדורה שמאלצת אותך לקום מהכיסא בשביל זה מצריכה החלפה מיידית של הבנק (או הבנקאי/ת).

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • רעיון טוב! 1
פורסם

העברה אוןליין - אבל איפה?!?!

איפה מוצאים את זה?

לפני 9 שעות, ETStudio כתב:

אני רק שאלה,

כנראה שאתה היחיד - אבל לפחות תעזור לכולנו ותכתוב - באיזה בנק אתה נמצא? - אם אתה בפועלים
איך אתה עושה את העברת הזה"ב באתר הבנק הנ"ל? ועכשיו ניידת לבנק אחר - על איזה בנק מדובר עכשיו, ואיך שם אתה מבצע העברת זה"ב?

אין שום אופציה כזאת! כתוב גם בהסברים שלהם שכדי לבצע העברת זהב יש לפתוח פנייה לבנקאי.
האם אתה לקוח פרטי או עסקי?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 שעות, boli19 כתב:

אם אתה בפועלים
איך אתה עושה את העברת הזה"ב באתר הבנק הנ"ל?

ואם היית קורא, היית רואה כמה שורות מעל :

לפני 12 שעות, לב טוב כתב:

חפרתי עכשיו בגללך ומצאתי את זה תחת "פניות לבנקאי" 

בלאומי:

דף הבית -> העברות ותשלומים -> העברת זהב.   יותר פשוט מזה?

(אפשר גם לעשות חיפוש על "זהב" ולהגיע לזה.

אוצר החייל: אפשר לראות את "מספר הזהב - IBAN - שלך.

אפליקציות:

פועלים: העברות ומשיכות מזומן -> העברת זה"ב באמצעות פניה לבנקאי.

לאומי: לא ראיתי.

אוצר החייל: אפשר לראות את "מספר הזהב - IBAN - שלך.

פורסם

תודה רבה

זה לא רלוונטי לגביי, כי אני לא בבנק לאומי.
לראות מספר IBAN בכל בנק אפשר, זה לא מאפשר להעביר - רק לראות.

לגבי אפליקציית פועלים - העברות ומשיכות מזומן  > העברת זה"ב באמצעות פנייה לבנקאי.
זה לא נקרא לעשות את זה לבד. זה אומר בדיוק מה שכתבתי למעלה - לפנות לבנקאי, לקוות, להמתין שהוא יענה

שהעברת הבעלות מתקיימת בשעות פעילות הבנק... זה לא נקרא לבצע את הפעולה בעצמך.

אז בעצם רק בנק לאומי מאפשר לעשות העברות זה"ב באופן עצמאי בלי צורך לפנות לבנקאי.

זה עוזר רק למי שנמצא בבנק לאומי.

תודה בכל מקרה, לפחות זה יסייע ללקוחות בנק לאומי.

• תוכן חדש...