Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

קוצר ראייה גבוה אצל ילדים קטנים - יש מה לעשות?


V6
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לחברי הפורום

אצל בתי (בת שנתיים וחצי) התגלה לאחרונה קוצר ראייה גבוה - באיזור 7 (מינוס).

קצת מוזר שהיא הסתדרה ממש מצוין עד הבדיקה, ואני אפילו לא הרגשתי שהיא צריכה משקפיים.

הלכנו ל-2 רופאים ואופטומטריסט כולם בדעה יחסית דומה עד זהה. אלה המספרים וצריך משקפיים (חובה!) וכמה שיותר. כמובן שיש סיכוי סביר שהמספר ימשיך לטפס....

 

יש מישהו כאן עם מקרה דומה? הבנתי שיש לאחרונה מעין טיפול/תהליך שעוצר את ההתדרדרות, מישהו התנסה? טיפים אחרים?

תודה לכולם!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טיפ ראשון רוץ לקנות לה משקפיים זה מספר גבוה ממש. ותצלם אותה בפעם הראשונה שהיא מרכיבה אותם היא תראה עולם חדש....

אם היתה דרך לעצור מספר כולם היו עושים את זה. 

שהיא תגדל המספר יתייצב והיא תתאים לניתוח לייזר...

עד אז אני מניח שהטכנולוגיה תשתפר מאוד.

 

מהידוע לי השיח בשיפור וירידת המספר אצל ילדים צעירים הוא בגזרת ה+ לאט לאט המספר יורד (לא תמיד)

במינוס לא שמעתי על כזה דבר.

 

טיפ נוסף- כיון שמשקפיים בגיל הזה מתפגרות לעיתים תכופות. כדאי שתמיד יהיה זוג רזרבי נוסף זמין.

כמו כן לא להתפתות למסגות מתכת עדינות ויפות זה יתעקם כל הזמן וחבל. יש מסגרות סיליקון של חברה ידועה שעמידות מאוד. תמצא דגם שיראה עליה יפה.

עוד טיפ תדאג שיהיה לך את המרשם שלה אצלך. היום משקפיים אפשר לקנות במקומות זולים מאוד ואף באינטרנט, לפחות לזוג ספייר זה יהיה שימושי.

(אל תפחד זה לא מדע טילים)

 

אה ועוד אחד אנטי רפלקס. זה נכון שעדשות עם אנטירפלקס נשרטות מהר יותר אבל ההבדל בנראות הוא גדול מאוד.

 

(משקפופר ותיק עם -6 שגילה שמשקפיים זה מוצר זול שלעיתים מתומחר יקר ללא שום סיבה . לצורך ההדגמה אצלנו במגזר החרדי דיי נפוץ מכירות ביתיות של משקפיים בסביבות ה100-300 שקל)

עריכה אחרונה על ידי yd b-4
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לי מושג בתחום.

 

צריך להתאים משקפים בהתאם לגיל, שיהיו עמידים. לא בטוח לגבי האתסטיקה, אבל כנראה שברגע שהילדה תרכיב אותן היא לא תוותר עליהן.

 

לי הותאמו משקפיים כשהייתי בן שנה וחצי (בגלל פזילה, לא בגלל קוצר ראיה), אמא שלי טוענת שהייתי מרכיב אותם בבוקר לפני שקמתי מהמיטה, כי הם כל כך הועילו.

 

חפש בגוגל myopia, רק שים לב לבחור מקורות אמינים, כלומר אתרים של מרכזים רפואיים מובילים ושל איגודים מקצועיים של רופאי עיניים ובעלי מקצוע בתחום תיקון ראיה (למשל אופטומטריסטים, אבל יש גם תחום של שיקום ראיה ואולי עוד) בארצות מערביות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בבדיקת ראיה של התאומים שלי בגיל שנה ורבע שניהם היו צריכים צילינדר 2. קיבלתי חוות דעת נוספת ע"י רופא מומלץ עם אותה מסקנה. אמרו שלא יעלם. לא הרכבנו להם משקפיים ובגיל שנתיים נעלם. 

 

זו לא המלצה כלשהי, רק שיתוף של מה היה אצלנו. 

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכתובת לשאלותיך היא רופא עיניים של ילדים. יכול להמליץ בחום על פרופ' אברהם שפירר אם אתם מאזור המרכז (מקבל בשיבא ובטח גם בקופות/פרטי, תריץ גוגל). 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצורף להמלצות- רופא עיניים שמומחה לילדים.

 

אם מאזור ירושלים אני ממליץ על ד"ר אריאלה ליפשיץ (כנפי נשרים או בית הדפוס אני לא זוכר). בקליניקה יש גם אופטיקה מיוחדת לילדים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

 

אוף. למה אני מגיב פה? 

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא רופא עיניים. 
אני לא נותן טיפים רפואיים. אבל אני חייב לשתף דבר אחד כדי אולי לחסוך לאחרים ילדות סובייטית עם הורים שהתעקשו שלא ארכיב משקפיים ואעשה "תרגילי" עיניים.
המספר במשקפיים לא נעלם לשום מקום. לא עם תרגילים ולא על ידי מניעת איכות חיים של ראיה טובה עם משקפיים.
-7 זה מספר גבוה. ב-3 כבר קשה מאוד על גבול הבלתי אפשרי לחיות בלי לסבול.
תקנה לילדה משקפיים ותן לה להנות מאיכות ראייה.

  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Nemesis כתב:

בבדיקת ראיה של התאומים שלי בגיל שנה ורבע שניהם היו צריכים צילינדר 2. קיבלתי חוות דעת נוספת ע"י רופא מומלץ עם אותה מסקנה. אמרו שלא יעלם. לא הרכבנו להם משקפיים ובגיל שנתיים נעלם. 

 

זו לא המלצה כלשהי, רק שיתוף של מה היה אצלנו. 

 

אני מאוד סקרן לגבי תהליך קבלת ההחלטות שלך.

 

הבדיקה בגיל הזה הייתה בדיקת סקר שגרתית. או שהייתה סיבה?

בכל מקרה משבחרתם לעשות אותה אני מניח שהיא בוצעה כי אתם מאמינים לה.

ואח"כ הלכתם לרופא שהומלץ לכם שגם קבע שכדאי לשים משקפים.

ולמרות כל זאת החלטתם שלא.

 

זאת אומרת כן השקעתם בתהליך כלשהו שהלכתם אליו על מנת לקבל תשובה. קיבלתם אותה ואז החלטתם שלא.

 

לא אומר שטעיתם בהחלטה, כי עובדתית לפי מה שאתה מספר הבעיה נפתרה ללא שום התערבות.

אבל ההיגיון אומר שאם כבר אתה הולך לכיוון כזה, אז שכן תרצה לפעול בנושא.

 

  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את הבדיקה הראשונה עשינו לבן כחלק מבירור התפתחותי שמחייב בדיקת ראיה, לא כי היתה לנו סיבה להאמין שישנה בעיה כלשהי.

כשעשינו לו את הבדיקה התפלאו שלא הזמינו אותנו לסקר בגיל שנה, הרופא אמר שזה שגרתי, ואז הבאנו גם את אחותו התאומה.

הופתעתי מאוד מהתוצאה. בשלב הזה אני חושב לעצמי - מה הסיכוי שלשניהם (תאומים לא זהים) יש צילינדר ומספר זהים לחלוטין בעין אחת, ודומים בעין השניה?

היה נראה לי סיכוי גבוה יותר שהמכשיר לא לגמרי תקין מאשר התוצאות האלה.

 

אז קבעתי תור לרופא מומחה ששמו הוזכר כאן בשרשור אני חושב, לקח איזה חודש וחצי. 

התוצאות היו די דומות, והוא אמר שזה לא צפוי להשתנות עם הגדילה שלהם.

 

בשלב הזה קצת נבירה ברשת מצאה כי כן יש נטייה לפעמים לצילינדר להעלם כאשר הילד גדל, במיוחד בין שנה לשנתיים, וכי צילינדר יותר נפוץ לתינוקות שסבלו משיטוח ראש.

בנוסף, לא היה נראה שתוצאות בדיקת הראיה השתקו בצורת קושי בהתנהלות, והיו לי עיסוקים חשובים יותר הקשורים לבריאות שלהם זה עבר למגירת הנחכה ונראה. לגראת גיל שנתיים בערך חזרתי איתם לביקורת עם החלטה להזמין להם משקפיים אם עדיין יש צילינדר, אבל הוא נעלם כלעומת שבא.

 

בדיקה נוספת בגיל שלוש הראתה גם ראיה תקינה.

 

מזכיר לי לקחת את הקטנה גם לבדיקת ראיה ושמיעה שגרתית.

 

 

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברים תודה רבה על התגובות.

למען הסר ספק - אחרי רופא העיניים הראשון כבר הלכנו לאופטומטריסט להתאים משקפיים (אגב, הוא היה בטוח שהאבחנה של הרופא לא נכונה.... אבל אחרי 5 שניות במעבדה ראה שזה המצב). אז משקפיים יש כבר מאותו שבוע.

לגבי הרופא שהומלץ, בהחלט אבדוק אבל ספקן לגבי התוצאות אחרי שהיתה כזו תמימות דעים בין הרופאים עד כה.

מה שכן, ראיתי לאחרונה מספר דרכים חדשות בתחום לעצירת ההתדרדרות:

 

קוצר-ראייה-אצל-ילדים (בסוף הכתבה)

 

או זה

הטיפול שמעכב את קוצר הראייה

 

ותהיתי אם יש לזה כבר מתנסים....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כילד שסבל מקוצר ראיה והפך לבוגר שסובל מקוצר ראיה (כמעט מינוס 10) כרגע.

 

ממליץ לעשות מה שרופא העיניים ממליץ. מותר ולגטימי לשאול שאלות על מחקרים/שיטות מיוחדות וכו' אבל להבין שהידע של רופא העיניים יהיה נכון ומדויק יותר מכל מאמר אינטרנטי או פייסבוקי.

 

וכן. מספר כזה בלי משקפיים זה מוריד באיכות החיים.

 

וגם תצפה  להסתגלות לא הכי מהירה למשקפיים. במיוחד בגיל הזה.

 

בהצלחה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, Nakamichi כתב:

 

 

 

לא אומר שטעיתם בהחלטה, כי עובדתית לפי מה שאתה מספר הבעיה נפתרה ללא שום התערבות.

 

רק לציין, שאם הבעיה נפתרה סביר שהייתה נפתרת גם עם משקפיים. משקפיים זה לא מה שמשקם את הראייה חזרה, אלא נועד למנוע מהילד/אדם לסבול בדרך. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...