Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשמלי או פלאג אין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני דווקא אתן קונטרה לעניין הטסלה, אם כי זה עניין של טעם אישי: לי הרכב הרגיש פשוט, לא נעים וקשיח. הנדסת האנוש לא טובה בלשון המעטה ושום דבר ברכב הזה לא אינטואטיבי. הכל מכוון להיות טכנולוגי נטו בלי לשים את האדם ברכב במרכז. זו מכונה שאתה מתכוונן אליה ולא ההפך. במחיר שהיא משווקת היום (שעלה שוב לאחרונה) לדעתי מדובר בחבילה לא משתלמת לחלוטין. בטח ובטח כשמשווים את היכולות שאנחנו מקבלים כאן בארץ ל״טסלה אמיתית״ הקיימת במדינות אחרות.

האניאק לדעתי מוצלחת ממנה בכמה וכמה רמות (כמובן בהנתן רמת הגימור הנכונה) ומרגישה אוטו אמיתי, רק על חשמל.

באשר ללבט שלך, לצערי זה מצב שהוא קצת ״בין הכיסאות״. אני במצב דומה (מעל 30k נסועה בשנה, בערך 110-130 ק״מ ביום, הרוב בין עירוני אבל עם עירוני בפקקים של הבוקר) ומתלבט על החלפת הרכב כבר 3 חודשים. טרם גיבשתי החלטה

• רעיון טוב! 1

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אין התלבטות, הרכב הוזמן מזמן, אין ספק שמבחינה כלכלית הכי משתלם זה לעבור לחשמל, מה גם שנראה שזה העתיד והכל הולך לכיוון הזה, הבעיה היום זה זמני האספקה המאוד ארוכים וחוסר הודאות מתי בכלל יגיעו רכבים.

פורסם
לפני 39 דקות, SuperBamba כתב:

אני דווקא אתן קונטרה לעניין הטסלה, אם כי זה עניין של טעם אישי: לי הרכב הרגיש פשוט, לא נעים וקשיח. הנדסת האנוש לא טובה בלשון המעטה ושום דבר ברכב הזה לא אינטואטיבי. הכל מכוון להיות טכנולוגי נטו בלי לשים את האדם ברכב במרכז. זו מכונה שאתה מתכוונן אליה ולא ההפך. במחיר שהיא משווקת היום (שעלה שוב לאחרונה) לדעתי מדובר בחבילה לא משתלמת לחלוטין. בטח ובטח כשמשווים את היכולות שאנחנו מקבלים כאן בארץ ל״טסלה אמיתית״ הקיימת במדינות אחרות.

האניאק לדעתי מוצלחת ממנה בכמה וכמה רמות (כמובן בהנתן רמת הגימור הנכונה) ומרגישה אוטו אמיתי, רק על חשמל.

אין ספק שזה עניין של טעם אישי. אני לא יודע כמה ניסיון יש לך בנהיגה בטסלה, ואם אתה מדבר רק מאיזו נסיעת מבחן של חצי שעה ברכב. אבל כמי שהגיע לטסלה משורה של רכבי פרימיום/יוקרה, אני חושב שהמכונית והתמורה פשוט מעולה. היא בהחלט קשיחה (בטח בגרסת הפרפורמנס) אבל גם הב-מ-וו שלי קשיחה. הטסלה לעולם לא לא נוחה (המושבים מעולים!) או לא נעימה. להיפך, כמו שכתבתי מעולם לא נהגתי לאילת ברכב יותר נעים או קל לנסיעה כה ארוכה. הכוח הזמין פשוט ממכר, האחיזה מדהימה, מערכת הסאונד תענוג, ואם הייתי צריך לבחור בינה לבין הב-מ-וו לנסיעה כזו, לא הייתי חושב פעמיים.

לגבי האינטואטיביות, ברור שהתפעול דרך הממשק דורש הסתגלות (באופן אישי זה לקח לי בערך יום), אבל ברגע שמתרגלים קשה לחזור אחורה. אתה טוען שזה לא אינטואיטיבי, ואני אומר שזה פשוט כיף להיכנס לרכב, המוזיקה עובדת מהשניה שאתה פותח את הדלת (כי הממשק ברכב ולא דרך הטלפון), מתיישב לחיצה קטנה על מוט ההילוכים, ההגה והמושב חוזרים למצב נהיגה, ואני בדרך בערך שתי שניות לאחר שאני נכנס לרכב, בלי סיבוב מפתח, או לחיצה מיותרת על כפתור הנעה קודם. 

כשיוצא לי לנהוג ברכב של אשתי (קפצ׳ור בת שנה), אני מרגיש כאילו אני נוהג ברכב פריהיסטורי.

האניאק חביבה, ואפילו המלצתי עליה עבור ההורים שלי (למרות שהאיוניק 5 מגניבה משמעותית), ואין ספק שהיא מרגישה יותר כרכב סטנדרטי (תסלח לי כן, הטסלה לא מרגישה לי לא אוטו אמיתי) עבור מי שלא יכול להסתדר בדיוק עם הדברים שציינתי למעלה. אבל היא משהו אחר לגמרי, ודי משעממת בהשוואה לטסלה. אפילו לרמוז שהטסלה לא מוצלחת זו בדיחה. 

פורסם

בסוף בדברים כמו נוחות (להוציא מהמשוואה רכבים שמתרסקים על כל סנטימטר מוגבה או מונמך בכביש) זה טעם אישי.

אישית אני אוהב את איך שהאניאק מצליחה להיות רכב חשמלי חדש ומתקדם ובו זמנית לשמור על משהו ״שמרני״ לעומת הטסלה שההצהרה שלה היא שינוי מוחלט של מה שאנחנו מכירים כרכב.

בנוגע להנדסת האנוש: רכבים ״מסורתיים״ מספקים לך כפתורי ממשק (כלומר כפתורים שפונים לחלק מסוים במערכת) בעוד שטסלה מספקת לך ״כפתורי ניווט״: כפתורים שיעזרו לך לנווט בטאבלט הגדול עד שתגיע לאן שאתה צריך. מה שדורש ממך, לפחות עד שתכיר את המערכת בעל פה, להסיט את המבט ולהבין מה קורה על המסך.

מערכות ויזואליות שנהוגות ברכבים אחרים (כמו התראה בשטח המת) נמצאות במקום שהוא לטעמי לא אינטואטיבי: המסך. כאשר בדרך כלל כשרוצים לעבור נתיב הסטת המבט צריכה להיות למראות. שם שאר היצרנים שמו את ההתראה כדי שהיא תהיה קרובה לאן שאתה גם ככה כבר מסתכל.

• רעיון טוב! 1

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לפני 18 שעות, galbh כתב:

לדעתי איזור הבגאז/חלון האחורי בטסלה אחד המכוערים במבט מאחור. לשמחתי אני יושב בעיקר במושב הנהג ורואה את זה רק בטסלות אחרות :-) 

מסכים, אפילו שהוא מזכיר עד דומה להפליא לאותו אזור באסטון מרטין DB5  המיתולוגית. אכן מכוער, אבל מדובר בענין של טעם אישי. 

פורסם

אני אישית מאוד אוהב את מראה הטסלה מרוב הכיוונים דומה לפורשה(גם החלק האחורי הוא גניבה מפורשה) של שכן שלי מרוב הכיוונים רק מעודן יותר (שתיהן לבנות אז קל להשוות), חוץ מקדימה. בקדימה יש פרופורציות מוזרות של שמשה גדולה עם מכסה מנוע(או יותר נכון לומר האין מנוע) נמוך. אבל יש לזה יתרון ברמה הפרקטית של נהיגה. כשיושבים ברכב, החלון ללא הדשבורד מתחיל מאוד נמוך ונגמר מעל ראש הנהג כך שזה נותן הרגשה של נסיעה בתוך הנוף ולא כמו מסך טלוויזיה עם מכסה מנוע שמסתיר את החלק הקדמי שיש ברכבי בנזין. כך שזה ווין לוז סיטואיישן.

בתאריך 17.3.2022 בשעה 08:14, SuperBamba כתב:

בסוף בדברים כמו נוחות (להוציא מהמשוואה רכבים שמתרסקים על כל סנטימטר מוגבה או מונמך בכביש) זה טעם אישי.

אישית אני אוהב את איך שהאניאק מצליחה להיות רכב חשמלי חדש ומתקדם ובו זמנית לשמור על משהו ״שמרני״ לעומת הטסלה שההצהרה שלה היא שינוי מוחלט של מה שאנחנו מכירים כרכב.

בנוגע להנדסת האנוש: רכבים ״מסורתיים״ מספקים לך כפתורי ממשק (כלומר כפתורים שפונים לחלק מסוים במערכת) בעוד שטסלה מספקת לך ״כפתורי ניווט״: כפתורים שיעזרו לך לנווט בטאבלט הגדול עד שתגיע לאן שאתה צריך. מה שדורש ממך, לפחות עד שתכיר את המערכת בעל פה, להסיט את המבט ולהבין מה קורה על המסך.

מערכות ויזואליות שנהוגות ברכבים אחרים (כמו התראה בשטח המת) נמצאות במקום שהוא לטעמי לא אינטואטיבי: המסך. כאשר בדרך כלל כשרוצים לעבור נתיב הסטת המבט צריכה להיות למראות. שם שאר היצרנים שמו את ההתראה כדי שהיא תהיה קרובה לאן שאתה גם ככה כבר מסתכל.

כבר כתבתי בעבר שלדעתי היתרון הגדול של סקודה זה השמרנות (וזה גם החיסרון). כך שלמי שמפחד מהמעבר לחשמלי היא נותנת את המעבר הכי קל לעיכול ובאופן כללי הפתרון שלה ,לתפעול ותא הנוסעים, לדעתי טוב מאיוניק 5 שנעצרו באמצע(למרות שחיצונית איוניק 5 פשוט רכב יפה ברמות על לטעמי) בין חדשנות לשמרנות. באופן אישי כבר הזמנתי אניאק כרכב שני וביטלתי לאחר שאני ואשתי הגענו למסקנה שזה רק יוביל למלחמות מי לוקח את טסלה 😀.

והקש ששבר את גב הגמל היה התוצאה המאכזבת של האניאק במבחן האייל.

אני יודע שזה פיינשמקריות שלי ובטיחות, ורוב המכוניות בכלל לא נבחנות במבחן הזה. אבל, אחד היתרונות של רכב חשמלי הוא נקודת כובד נמוכה שמאפשרת שליטה טובה ברכב. טסלה (3 ו y) אוחזת בתוצאה השניה בטיבה במבחן שהיא חולקת את המקום עם מספר מצומצם של רכבי על. איוניק 5 קיבל את התוצאה השלישית בטיבה במבחן גם היא חולקת את התוצאה עם מכוניות ספורט, כך שעל רקע זה סקודה איכזבה. בעיני זה קריטי מאחר ובסופו של יום מדובר במפלצות 2 טון.

פורסם

יש לי קיה נירו פלאגן אין, ובנסועה שלך כפי שתיארת זה לא יחסוך לך המון והמלצתי אלייך לגלות סבלנות ולחכות לחשמלי מלא או להחליף לחשמלית אחרת

• תוכן חדש...