Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

נסעתי בכביש עם שלוש נתיבים  כשהתקרבתי  לצומת/ רמזור   שמתי לב באיחור שאני  נוסע על נתיב שפונה ימינה   וכיון שרציתי להמשיך ישר אותתי ותיקנתי לנתיב שמאלי 

קבלתי דוח בטענה שזה כמו עקיפה מימין    לדברי השוטרת  הייתי ציריך לפנות ימינה ושם למצוא דרך לחזור לכביש ואסור לעבור שמאלה מנתיב   שפונה ימינה למרכז הכביש גם אם אין קו לבן רציף אלא מקווקו  .

דעתכם?

פורסם
לפני 41 דקות, avri6 כתב:

ואסור לעבור שמאלה מנתיב   שפונה ימינה למרכז הכביש גם אם אין קו לבן רציף אלא מקווקו

ככל שידוע לי זה לא נכון.

הקנס שקיבלת הוא על עקיפה מימין או קיפוח זכות/ הפרעה לתנועה וכדומה?

פורסם

יש כאן ערבוב של כמה עניינים שונים.

על מה קיבלת את הדו"ח? על עקיפה מימין? על נסיעה של בכיוון החץ? על קיפוח זכות?

באיזה מרחק מהצומת עברת נתיב? היו רכבים בנתיב משמאל?

מותר לעבור מימין אם נוסעים בנתיב המיועד לפניה, אבל אתה לא פנית. אם בנתיב הסמוך היה עומס והימני היה פנוי אז גם קיפחת זכות של אלה שהמתינו בסבלנות.

אם המעבר היה אחרי שעברת את קו הצומת אתה אשם בנסיעה בניגוד לכיוון החץ.

בקיצור, תן פרטים.

פורסם

לפנח שאתה מעלה את הדוח טשטש בקובץ פרטים מזהים שלך ושל הרכב.

אם יש לך סרטון ממצלמת דרך גם הוא יוכל לעזור לייעוץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לצערי המצלמה הייתה מכוונת גבוה

לא קבלתי על קיפוח זכות כי לא היה עומס בנתיב שמשמאל  לי , אני טעיתי חשבתי שהנתיב ממשיך ישר וששמתי לב תיקנתי את הטעות

היא טענה שזה כמו  עקיפה מימין 

לטענתה כיון שהייתי בנתיב שיש בו חץ ימינה אסור לי לתקן ולחזור לנתיב האמצעי גם אם הקו מקווקו .

זה  כמו לנסוע  על השול מימין ולחזור לכביש וזה אסור גם בנסיעה במקביל  ללא התכוונות לעקיפה   

בנוסף טענה שעליתי קצת על הצבע הלבן של האי תנועה  ועל  2 העברות המחשב לא נותן את החלופה של אזהרה 

כיון שעבירת התנועה האחרונה שלי היא מזמן  היא כתבה את הדוח על החלופה של עליה על אי תנועה  שהיעא בלי נקודות 

( לדעתי לא עליתי אבל כאמור המצלמה לא הייתה מכוונת)

השאלה היא עקרונית כי לא שמעתי על עבירה כזו

עריכה אחרונה על ידי avri6
פורסם

עבירה של עקיפה מממין מצריכה שיהיה גם רכב נעקף - ואם היה כזה יתכן שהיה גם קיפוח זכות בדרך.

ואם עלית על אי התנועה יש סיבה לדו"ח בלי קשר לכל השאר.

כאמור - העלה את הדו"ח (בטשטוש פרטים מזהים), ואם מצלמת הדרך מראה משהו שאינו שמיים - גם את הסרטון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכולכם

כנראה לא הבנתי נכון את ההסבר שלה.

נסעתי בטעות בנתיב שפונה ימינה וחזרתי לנתיב שממשיך ישר  כיון שהיו רכבים בנתיב שממשיך ישר תמיד אפשר לטעון שעקפתי רכב מימין  אבל אם לא היו רכבים בכלל אז כנראה אין עבירה,

כיון שלא עשיתי במכוון ולא עקפתי הרבה רכבים ( אם בכלל עקפתי  )   לא נתנה  דוח קיפוח זכות .

מיקום העבירה לפני נהריה בפניה לפייסל  לדעתי התמרור שם לא מספק  גם הוייז לא הכווין,  אולי אורבים שם לטועים  

שאלה נוספת כיון שהדוח בסוף  הוא על עליה על אי תנועה( 815 ) אם מעל 10 שנים אין לי עבירת תנועה יש טעם לבקש המרה לאזהרה או שחבל על הזמן ?

תודה

פורסם

או שלא הבנת או שהיא חירטטה אותך.

בלי הדו״ח ומיקום מדוייק (לא כולם מכירים את פייסל), קשה לומר.

בבקשה להמרה לאזהרה אין סיכון, תמיד שווה לבקש, עם עבר נקי של 10 שנים אמורים להמיר, למיטב ידעתי אין בעיה עם הסעיף הזה.

פורסם

מוזר, אבל שיהיה.

בכל מקרה אולי שווה לבקש בכל זאת. לפחות בעבר למפנ״א היה שיקול דעת וגם על סעיפים ששוטר בשטח לא יכול להמיר הם המירו (אם למשל היה לנהג עבר נקי לאורך שנים רבות מעל הדרוש).

עם התיאור של פות״שׁ נכון ומדובר על מעבר על קצה אי התנועה, ובלי ליצור הפרעה, והשוטרת טרחה לתאר זאת, אולי בכל זאת ימירו. אין מה להפסיד בלבקש.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש לי מעל 10  שנות נהיגה ללא עברה תנועה. ( בערך 20  

סעיף העברה  5512

לפי מה שכתבתם אין טעם לפנות  בבקשה להמיר לאזהרה 

כי על העברה הזו לא ממירים לאזהרה.

זה התיאור של העברה 

"נהג בנתיב ימין מכיוון דרום לצפון נתיב ראשון בן הנתיב הזה לנתיב השני קיים שטח הפרדה מצוייר היטב . הנ"ל עלה עליו ועקף רכב מימין שהיה בנתיב לצפון נתיב ראשון "

מניח שטעתה והתכוונה עקף רכב בנתיב השני 

פורסם (נערך)

בקיצור, קיבלת דו״ח בגין נסיעה על אי תנועה. זה סעיף שונה מזה שצויין שלא ניתן להמיר לאזהרה.

אתה כתבת שלא עקפת, היא טוענת שכן. אולי היא הכניסה את העקיפה מימין בתיאור כדי להקשות עליך להמיר באזהרה, אבל אין מה להפסיד בלבקש.

תודה באשמה, תביע חרטה ותסביר שמדובר בטעות בתום לב של בחירת נתיבים, שהתנועה זרמה ולא היתה לך כוונה לעקוף מימין ושאתה מבין את הסיכון שבכך.

הדבר היחיד שתרוויח בהמרה זה 250 שח, היות וזה סעיף ללא נקודות. 

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

יש לו עבר נקי כפול מהמינימום הדרוש.

נתקלתי בעבר במקרה שבו המירה לאזהרה על עבירה שעקרונית אין עליה המרה, כי לנהג היה ותק נקי מרשים.

אין סכנה בלבקש, מקסימום יגידו לא.

לפני 13 שעות, fatboy1340 כתב:

5512

יש לך רשימה? יכול לחלוק?

• תוכן חדש...