Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, פריג'י כתב:

תבין כבר, רכב חשמלי הוא לא פתרון לעיר. לא יהיה גם.

רק תחבורה ציבורית.

רכב פרטי, ולא משנה מה צורת ההנעה שלו, זה הפתרון הכי מתאים למקומות שיקר מדי ולא משתלם כלכלית לבנות עבורם תשתיות לתחבורה ציבורית מתקדמת.

אבל שכחתי, חשמל זה טוב ונפלא, ובנזין זה פויה.

מסכים איתך לגמרי לגבי תחבורה ציבורית זה הפתרון וכמובן תחבורה ציבורית נקיה כמו אוטובוסים חשמליים.

לגבי רכבים פרטיים, כל עוד יש רכבים כאלה אז צריך רכבים שלא פולטים זיהום למען הבריאות של כולנו.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני 34 דקות, Gopher כתב:

רכבים שלא פולטים זיהום

אני ואתה בחיים לא נסכים על הגדרה לזיהום.

רמז - מלא ווינטלטורים בכל רמת הגולן זה מבחינתי זיהום הרבה יותר נוראי מרכבי דיזל מודרניים עם scr-dpf.

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, פריג'י כתב:

אני ואתה בחיים לא נסכים על הגדרה לזיהום.

רמז - מלא ווינטלטורים בכל רמת הגולן זה מבחינתי זיהום הרבה יותר נוראי מרכבי דיזל מודרניים עם scr-dpf.

עם הטורבינות רוח יש לי בעיה אחרת וזה הפגיעה בציפורים בגולן, חלקן בסכנת הכחדה. בעיני לא שווה להקים טורבינה אפילו אם היא תגרום להרג של עיט או חסידה אחת.

כל שיטה של הפקת אנרגיה חייבת להיבחן על כל ההיבטים הקשורים אליה ולא לקבל שום דבר כמובן מאליו.

לשיטת הפקת האנרגיה באמצעות אנרגיית השמש יש הרבה יתרונות ויחסית מעט חסרונות, ככה שזו השיטה העדיפה בעיני. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

התקדמות.

גם אם הגיעה מהכיוון של הציפורים.

לאט לאט, בסוף תבין שזה משחק סכום אפס.

עכשיו מה עדיף - להפיק מתכות לתעשיית הסוללות או להוציא נפט מהאדמה ולזקק? שתי האופציות דיי מטונפות.

לגבי קולטים סולאריים, הם לא דבר כל כך יעיל. תצטרך לרצף חצי מדינה - אבל בהחלט זה כיוון יותר הגיוני, ויש לא מעט שטחים מתים שאפשר לרצף, למשל כל המגרשים של החניונים, כל מבני הציבור, הקניונים ועוד - אבל זו טיפה בים.

לצערנו הפתרון המעשי היחיד לחשמל יעיל לא רלוונטי לישראל (גרעין). 

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, פריג'י כתב:

התקדמות.

גם אם הגיעה מהכיוון של הציפורים.

לאט לאט, בסוף תבין שזה משחק סכום אפס.

עכשיו מה עדיף - להפיק מתכות לתעשיית הסוללות או להוציא נפט מהאדמה ולזקק? שתי האופציות דיי מטונפות.

לגבי קולטים סולאריים, הם לא דבר כל כך יעיל. תצטרך לרצף חצי מדינה - אבל בהחלט זה כיוון יותר הגיוני, ויש לא מעט שטחים מתים שאפשר לרצף, למשל כל המגרשים של החניונים, כל מבני הציבור, הקניונים ועוד - אבל זו טיפה בים.

לצערנו הפתרון המעשי היחיד לחשמל יעיל לא רלוונטי לישראל (גרעין). 

יש המון שטחים לא מנוצלים שאפשר להתקין בהם קולטים. לרשימה שלך הייתי מוסיף מחלפים, מאגרי מים, גגות שיש המון כאלה בישראל, חממות ואפילו בתי קברות. אין כמעט גבול למקומות כאלה.

יש לאנרגיה סולארית פוטנציאל עצום. לפי פרסום רשמי של המשרד להגנת הסביבה, לאנרגיה סולארית יש פוטנציאל לייצר %46 מצריכת החשמל בישראל, וזאת ללא ניצול שטחים פתוחים.

הנה הקישור לפרסום: הערכת פוטנציאל הייצור הסולארי במרחב הבנוי בישראל

לגבי אנרגיית גרעין, יתכן באמת שזה יכול להוות פתרון אך יש בארץ חשש גדול מסוג כזה של אנרגיה שסביר שלא יאפשר את קידום הרעיון.

לפני 35 דקות, ALÞћÃ כתב:

עכשיו כשהעלתם את הסוגיה - אני תוהה אם ציפורים שחגות מעל החווה התרמו-סולארית באשלים לא חוטפות כוויות?

לא מצאתי פרסומים ברשת שמדברים על פגיעה בציפורים מהתחנה באשלים, מקווה באמת שאין פגיעה כזאת. לצערי יש הוכחות מצולמות למוות של ציפורים מטורבינות רוח בארץ.

• תוכן חדש...