Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 דקות, yulianx כתב:

מה שלא ברור זה המידה והרצועה לא התפרקה, והיא מוחלפת בצורה יזומה או ריקול, למה לחלק פתאום יש צריכת שמן?

כמו כן, האם לכולם צריכת שמן ברמה כזאת שמצריכה החלפת מנוע או כול כמה אלפי ק״מ להוסיך כמה ליטרים?

הרי ממה שבדקתי סתם בעבודה, חלק מהאנשים לא בודקים שמן, אני בעצמי בספייס סטאר בודק פעם בשנה אולי.

אם רוב המנועים הללו  צורכים שמן בכמות מוגזמת ורוב בעלי הרכבים לא בודקים, מדובר אז באלפי מנועים, שזקוקים להחלפה, למה לא שומעים רעש על זה או כתבות כמו במנועי רנו?

סתם נקודה למחשבה, הרי מי שמגיע לפורום מגיע בגלל תקלה, לא סתם כניסה אקראית כדי להגיד שאצלו הכול תקין.

הרי על dsg הגיר של פורד, מנועי רנו  ניסן שמענו טוב מאוד ברשת, ויש אפילו קבוצת נפגע dsg ומנועי רנו ניסן.

גם לי זה קפץ לעיין, חלק לא מבוטל מהמתלוננים כאן כתבו שהבעיות וצריכת השמן החלו לאחר החלפת הרצועה - מעניין למה

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, ronrcz כתב:

אתה אומר שרכב 1 נשאר על הכביש בכמויות גדולות יותר מרכב 2 ,רושם לך הבן אדם ברור,כי רכב 1 נמכר בכמויות הרבה יותר גדולות ,ומה אתה רושם? לא אומר שום דבר ...😁 אתה תגיד הכל כדי להיות צודק?

סליחה ומחילה על כך שאני לא מיומן בוויכוחי אינטרנט כמוך.

מכרו יותר קורולות מ307? יכול להיות, למרות שגם 307 נמכרה בכמויות מאוד מכובדות בזמנו 

אבל עדיין - למקרה שלא הסברתי את עצמי נכון, יכול להיות, וקרה הרבה פעמים, שהיו דגמים שנמכרו כאן בכמויות, ואז נעלמו כמעט לגמרי מהכבישים תוך כמה שנים, בגלל אמינות ושרידות נמוכה.

יש פה עדיין המוני קורולות לא כי נמכרו יותר קורולות, אלא בגלל השרידות של הרכב. תטפל בו (בינארי) - הוא ייסע.

גם מגאן 2 נמכרו פה בכמויות מטורפות, אבל עובדה שהיום הן יותר נדירות מפורשה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 31 דקות, hwgeek כתב:

אני רואה שהרבה רושמים  על עלייה בצריכת השמן דווקא לאחר החלפת הרצועה- האם יש מצב שבתהליך פירוק הרצועה הישנה נפלו שבבים מהרצועה וסתמו את מעברי השמן הצרים בנסיעות לאחר ההחלפה?

רשמתי על שה בעבר.

אם המנוע סובל מלחץ שמן נמוך מתפתחים חופשים במיסבי החלקה ובין חלקים אחרים כי המתכות פשוט משתפשפות אחת בשניה, אך אתה לא תראה אכילת שמן כי במנוע יש לחץ שמן נמוך ושם לא מגיע לשם או מגיע בלחץ נמוך.

ברגע שניקית את משאבת השמן מהשבבים ולחץ השמן עולה הוא מתחיל לזרום לתוך הרווחים שהתפתחו ואז תראה אכילת שמן.

לפני 23 דקות, yulianx כתב:

מה שלא ברור זה המידה והרצועה לא התפרקה, והיא מוחלפת בצורה יזומה או ריקול, למה לחלק פתאום יש צריכת שמן?

כמו כן, האם לכולם צריכת שמן ברמה כזאת שמצריכה החלפת מנוע או כול כמה אלפי ק״מ להוסיך כמה ליטרים?

הרי ממה שבדקתי סתם בעבודה, חלק מהאנשים לא בודקים שמן, אני בעצמי בספייס סטאר בודק פעם בשנה אולי.

אם רוב המנועים הללו  צורכים שמן בכמות מוגזמת ורוב בעלי הרכבים לא בודקים, מדובר אז באלפי מנועים, שזקוקים להחלפה, למה לא שומעים רעש על זה או כתבות כמו במנועי רנו?

סתם נקודה למחשבה, הרי מי שמגיע לפורום מגיע בגלל תקלה, לא סתם כניסה אקראית כדי להגיד שאצלו הכול תקין.

הרי על dsg הגיר של פורד, מנועי רנו  ניסן שמענו טוב מאוד ברשת, ויש אפילו קבוצת נפגע dsg ומנועי רנו ניסן.

כתבתי למעלה הסבר למה מתחילה אכילת שמן לאחר החלפת הרצועה. אתה לא תמיד יכול לדעת אם ההתפוררות גרמה לנזק גם אם לא נדלקה נורה והחלפת באופן יזום.

רק הזמן יכול להראות אם המנוע ניזוק.

וכמובן יש לך כמה שרשורים וכמה כתבות בנושא לדעתי זה מספיק רעש.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, roy007 כתב:

עוד ממנועי פרינס שגם לו הייתה בעיה של צריכת שמן מוגזמת ועד למנועי פיורטק המחורבנים גם הם.

למה ככה? זה מנוע השנה בין 2015 - 2018.

מראה בדיוק מה התחרות הזאת שווה.

עריכה אחרונה על ידי Hari
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, ronrcz כתב:

בוודאי שהמלצתי,ההבדל הוא שאני ביססתי את ההמלצה על בעלות של שני רכבים כאלה בשביעות רצון ,אחד עדיין בבעלותינו.

אתה מבסס את ההערצה שלך וההמלצות למותג VAG למרות "חוויות אישיות" כמו DSG והבעיות הקשות במגוון המנועים שלהם.

כן... הנסיון האישי שלך  308 עם החצי מיליון ק"מ שכאשר ביקשו ממך תמונה של האודומטר

התפתלת והתחמקת.  שחרר זה כבר מביך, וגרוע מכך

"ההמלצות" שלך עלולות גם להזיק. 

עריכה אחרונה על ידי teyal
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

החלום שלי שיהיה לי בית כמו בסרטים עם מחסן שהוא בעצם כמו מוסך עם כל כלי העבודה, ככה שאקנה איזה רכב שארצה ואם צריך אוכל לישלוף את המנוע וליבנות אותו מחדש עם חלקים חדשים/משופרים.... איפה אראלה שצריכים אותה? 😅

במחשבה שניה- יש יותר סיכוי שעד אז יהיה גם לי רכב חשמלי ואז המקסימום זה החלפת רפידות פעם בכמה שנים טובות- אז לא צריך חח.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • אהבתי 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

רון, תפסיק, אתה עושה מעצמך צחוק,

לגבי הטענה של צריכת השמן,

אצלי ב208 לא היתה צריכה לפני החלפת הרצועה אצל גבע, אחרי ההחלפה אמנם היתה צריכה אך קלה יחסית, טוב שמכרתי.

אפילו כבר יצא לי לראות פיג'ו 3008 עם מנוע 1.2 עם בעיה במנוע במוסך גזית בחיפה.

פורסם (נערך)

אין כמו לשלם 160,000 על מכונית, לטפל לפי הספר ולהחליף מנוע אחרי 4 שנים. סך הכל הגיוני.

עריכה אחרונה על ידי Hari
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Hari כתב:

למה ככה? זה מנוע השנה בין 2015 - 2018.

מראה בדיוק מה התחרות הזאת שווה.

זה בסך הכל אומר שמבחינה טכנולוגית המנוע מדהים. 

שזה גם בדרך כלל אומר שמבחינת אמינות עדיף לברוח.

עדיף כמו שאמרתי לקנות רכבים עם מנוע וגיר לא הכי חדשים, שכבר ברור מה הבעיות שלהם.

מצד שני מי שמחפש ביצועים ואקולוגיה יכול להיות שהתחרות הזו כן אומרת לו משהו.

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני שעה, Gavrik כתב:

רשמתי על שה בעבר.

אם המנוע סובל מלחץ שמן נמוך מתפתחים חופשים במיסבי החלקה ובין חלקים אחרים כי המתכות פשוט משתפשפות אחת בשניה, אך אתה לא תראה אכילת שמן כי במנוע יש לחץ שמן נמוך ושם לא מגיע לשם או מגיע בלחץ נמוך.

ברגע שניקית את משאבת השמן מהשבבים ולחץ השמן עולה הוא מתחיל לזרום לתוך הרווחים שהתפתחו ואז תראה אכילת שמן.

כתבתי למעלה הסבר למה מתחילה אכילת שמן לאחר החלפת הרצועה. אתה לא תמיד יכול לדעת אם ההתפוררות גרמה לנזק גם אם לא נדלקה נורה והחלפת באופן יזום.

רק הזמן יכול להראות אם המנוע ניזוק.

וכמובן יש לך כמה שרשורים וכמה כתבות בנושא לדעתי זה מספיק רעש.

כלומר אם הרצועה לא התפוררה לא אמורה להיות צריכת שמן?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בגדול לפי מה שנכתב כאן אכן,
אבל זה לא מסתדר עם העובדות של לא מעט מהסיפורים שהוחלפה רצועה לל נזק ועלתה צריכת השמן.

שוב משהו בעובדות ובהסברים לא מסתדר לי.

חייב לציין שחבר טוב ושכן מוכר (עוד חודש) 208 2016 הדגם המפואר עם 35K ק"מ חשבתי לקנות וירד לי החשק לחלוטין.

• מבאס 1
פורסם

זה באמת מעניין העסק, אצלי לא הייתה התפוררות, הבעלים הקודם הכניס את הרכב עם 79 אלף ק״מ לריקול, ואין צריכת שמן, היום הרכב עם 86 אלף.

לכן לא ברור זה רנדומלי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אצלי רצועה הוחלפה ב 69,000 ק״מ. צריכת השמן הייתה סבירה מאז משהו כמו ליטר בין טיפולים. עכשיו לקראת 100,000 ק״מ אני חושד שהתחילה צריכת שמן לא הגיונית. מילאתי שמן בעקבות התראה בהפרש של 3 שבועות. עוקב אחרי זה.

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

כלומר אם הרצועה לא התפוררה לא אמורה להיות צריכת שמן?

אכן.

לפני 42 דקות, llaavvii כתב:

בגדול לפי מה שנכתב כאן אכן,
אבל זה לא מסתדר עם העובדות של לא מעט מהסיפורים שהוחלפה רצועה לל נזק ועלתה צריכת השמן.

שוב משהו בעובדות ובהסברים לא מסתדר לי.

חייב לציין שחבר טוב ושכן מוכר (עוד חודש) 208 2016 הדגם המפואר עם 35K ק"מ חשבתי לקנות וירד לי החשק לחלוטין.

אם עלתה צריכת השמן זה לא אומר שיש נזק. הבעיה שהדרך היחידה לדעת את זה היא לחכות ולראות מה קורה אחרי החלפת הרצועה.

פורסם

אני מאוד סקרן לדעת אם מישהו פתח מנוע שדרש החלפה בשביל ליראות את מצב המכלולים והמוקד האחראי על אכילת השמן הקיצונית, יש מישהו כזה בארץ/בעולם?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...