Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חברים יקרים היום אני רוצה לשתף אתכם נושא חשוב ביותר, כאשר בונים/מרכיבים מערכת שמע/אודיו  איכותית ברכב.

בדרך כלל אנחנו בודקים ומבררים על איכות ועוצמה, של המגברים והרמקולים. לצערי רבים  מהחברים שבנו  או בונים מערכת, פחות שמים לב לכבלים שמחברים בין המגברים לרמקולים, ולכבלים המרכזיים/ראשיים ( 4,2,0 גייג'  )שמזינים את המערכת בחשמל חיובי ולכבלי המינוס.

היום הוחלף ברכבי כל הכבלים, שהותקנו פחות משנה ועלו לי אלפי ש"ח.

אלא שלצערי אלה היו כבלים  זולים  חלקם, חלקם מאלומיניום  ( שהם פחות יעילים בהעברת זרם חשמל 30% מכבל נחושת מלא )   

הנושא נבדק במעבדות בכל העולם.

לצערי מתקינים שונים שאת שמם לא אכתוב, ניצלו את חוסר הבנתי וידיעתי בתחום, ועל מנת להרוויח עוד 150 עד 300 ש"ח, התקינו לי את הכבלים האלו בין המגברים לרמקולים !!  חמור מכך, שנגמר להם כבל בעובי מסוים, הלחימו כבלים בעלי קוטר יותר קטן, ולפעמים חיברו אותם יחד רק עם איזולירבנד.

אני יעלה תמונו שאתם תראו בעצמכם 😰 בנוסף בכבלים זולים אלו, הגומי/הבידוד שלהם החל להיסדק ונוצר קורוזיה קטנה, שיכולה בסופו של דבר להשבית את הרמקולים וגם את המערכת כולה. 

במשך השנה האחרונה, הרבה חברים טובים מתוחם האודיו בעלי ידע וניסיון רב שנים בתחום, הסבירו לי על חשיבות הכבלים, אבל הייתי ספקן, לא האמנתי שאכן תהיה השפעה משמעותית על הסאונד ויכולת הרמקולים, כתוצאה של החלפת הכבלים.

היום לאחר החלפת כל הכבלים ברכב, לכבל איכותי תוצרת Tchernov שמיובא ע"י ESEMPIX, כבל נחושת מלא בעל 2 שכבות בידוד, הצליל השתנה משמעותית לטובה

כאילו החליפו לי את כל המערכת, לא פחות !! ממליץ לכם מאוד חברים יקרים אם אתם לפני התקנה של מערכת אודיו/סטריאו, לבקש רק כבל נחושת מלא. להסתכל היטב בזמן ההתקנה, שכבל שלם ללא חיבורים מגיע מהמגבר על לרמקול, לא לעשות חיבורים, מוריד מאיכות זרם החשמל ומשפיע על הצליל.

כבלים הם מרכיב חשוב ביותר, לדעתי לא פחות מהרמקול או המגברים.

אני מקווה שאתם תלמדו מהטעויות שלי, לי זה עלה אלפי ש"ח. אני קורא לזה "דמי לימוד"  מאחר שבאתי לתחום ללא ידע וניסיון והבנה בתחום !!

למזלי הכרתי את יוסי אלפיין -עלית קאר אודיו, אני קורא לו "אלוף הבניות והתקנות ברכב "  מקצוען אמיתי !!

היום את השחלה של הכבלים דרך הקורות, כולל עבודה של החלפה הכבלים עשה עבורי דניאל קאר סיסטם, ואני מאושר מאוד. כבונוס קיבלתי מדניאל כוון מקצועי של המערכת עם ציוד כוון מקצועי🥳🥰

חשיבות רמקול מידריינג' ( עדיף גודל 4 אינץ' ) לא ניתן לתאר במילים את החשיבות העצומה של רמקול מידריינג' 4 אינץ' שמותן אצלי בקורות שבנה עבורי יוסי אלפיין. היום החלפתי את הרמקולים הקודמים שלי, לרמקולים סקאן ספייק גולד 11MScan-Speak  . רמקולים אותם רכשתי מאריק - EXSOUND !! אני חושב שלאריק יש את רוב החברות HI - END ציוד עילית ברמה הגבוה ביותר בתחום האודיו/סטריאו לרכב.

אני מקווה שפוסט זה יעזור לחברים החדשים והותיקים שרוצים לבנות מערכת SQ איכותית ברכב.

בהצלחה לכולם, נתראה במפגש הגדול שהתקיים  ביום 30.10 שבת, שיתחיל בשעה 18.00 עד אור הבוקר.

תמיד יש אווירה מיוחדת ונעימה המון וויב מוזיקה טובה, עם החברים מכל הארץ במפגשים.

1594969131_.thumb.jpg.520cc3aad6c08c7b2ac0f70fcd172b6c.jpg 

577243559_.jpg

1863679682_.jpg

IMG-20211009-WA0020.jpg

1495800239_.jpg

עריכה אחרונה על ידי Dani Cohen
הוספה ותיקון כתיב
  • אהבתי 1
פורסם

תתחדש דני היקר אכן עבודה מאתגרת להחליף את כל הכבלים אצלך במיוחד עקב העובי הלא שגרתי של כבלי צ׳רנוב 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

גילוי נאות אני עובד בתחום האודיו לרכב . 
בעל עסק להתקנה ומכירת ציוד אודיו לרכב סאונד קלאב 

https://www.facebook.com/Soundclubgarage

פורסם
לפני 19 דקות, Daniel car systems כתב:

תתחדש דני היקר אכן עבודה מאתגרת להחליף את כל הכבלים אצלך במיוחד עקב העובי הלא שגרתי של כבלי צ׳רנוב 

תודה על ההשקעה והעבודה המדויקת עם הקפדה על הפרטים הקטנים, אבל חשובים ביותר. יצא מעולה עכשיו יש צליל מיוחד, איכותי ונקי ביותר בזכות הכוון המקצועי שלך דניאל. שוב תודה לך.🥰

לפני 22 דקות, Daniel car systems כתב:

איך לדעתך המקצועית היתה איכות הכבלים שהחלפתה ? מה חשיבות של כבלים איכותיים, עם נחושת מלאה, לבניית מערכת איכותית ?

פורסם
לפני 9 דקות, Dani Cohen כתב:

תודה על ההשקעה והעבודה המדויקת עם הקפדה על הפרטים הקטנים, אבל חשובים ביותר. יצא מעולה עכשיו יש צליל מיוחד, איכותי ונקי ביותר בזכות הכוון המקצועי שלך דניאל. שוב תודה לך.🥰

איך לדעתך המקצועית היתה איכות הכבלים שהחלפתה ? מה חשיבות של כבלים איכותיים, עם נחושת מלאה, לבניית מערכת איכותית ?

כבלים מנחושת מאוד חשובים לאיכות המערכת מבחינת החשמל וגם הסאונד 

רוב השוק מוצף באלומיניום ואז לקוחות נתקלים בהמון מקרי קורוזיה ועוד שלל בעיות

אכן הכבלים של צ׳רנוב ברמה מאוד גבוהה 

• אהבתי 1

גילוי נאות אני עובד בתחום האודיו לרכב . 
בעל עסק להתקנה ומכירת ציוד אודיו לרכב סאונד קלאב 

https://www.facebook.com/Soundclubgarage

פורסם (נערך)

ספקולציות, ההשוואה לא נכונה בכל מקרה כי הוחלף גם אלמנט...

אם היית מחליף רק כבלים והיית מבצע בדיקה לפני ואחרי שזה קצת בעייתי גם כי זה בטווחי זמן שונים אז סבבה נגיד.
דני אל תקפוץ למסקנות, זה שכבלים הקודמים פחות טובים זה נכון אבל ההשוואה היא לא נכונה.

דרך אגב גם עם הכבלים המעפנים האלה שמעו אצלך מדהים, יותר טוב מאצלי בפעם אחרונה שהיינו למעשה.
למרות שאצלי אין כיוון כרגע ולך כן.

לגבי מפגש מה אתה מגיע ? 😂
בוטל אחי

עריכה אחרונה על ידי kalmangar
  • מעניין 1

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, kalmangar כתב:

ספקולציות, ההשוואה לא נכונה בכל מקרה כי הוחלף גם אלמנט...

אם היית מחליף רק כבלים והיית מבצע בדיקה לפני ואחרי שזה קצת בעייתי גם כי זה בטווחי זמן שונים אז סבבה נגיד.
דני אל תקפוץ למסקנות, זה שכבלים הקודמים פחות טובים זה נכון אבל ההשוואה היא לא נכונה.

דרך אגב גם עם הכבלים המעפנים האלה שמעו אצלך מדהים, יותר טוב מאצלי בפעם אחרונה שהיינו למעשה.
למרות שאצלי אין כיוון כרגע ולך כן.

לגבי מפגש מה אתה מגיע ? 😂
בוטל אחי

KALMANGAR תודה לך מחמאות, אבל לדעתי יש הבדל גדול, במיוחד בצלילים הנמוכים. בנוסף זה היה עניין של זמן קצר שהמערכת הייתה נשרפת או מושבתת בגלל סדקים בבידוד הגומי של הכבלים הקודמים. אז אני שמח בכל מקרה שהחלטתי להחליף כבלים.

אין ספק שהרמקולים של סקאן ספייק סידרה גולד, תורמים גם כן לשינוי ואיכות הצליל. לגבי המפגש המפגש לא בוטל, יתכן שחלק מהחברים לא יגיעו למפגש, אבל לאור השינוי שהיה אתמול,  הבנתי שהחבר LANOSFORCE וחברים אחרים, כן באים למפגש 🥳🥰 

עריכה אחרונה על ידי Dani Cohen
הוספה ותיקון כתיב
פורסם

נחמד מאוד לקרוא את הפוסט דני. 

בכבלים החשיבות היא לסוג המוליך - תצורת המוליך - עובי המוליך ואז בסופו של דבר מיגון המוליך. 

לא חייבים ללכת על הטופ של הטופ ולהוציא סכומים לא שפויים - אבל כן חייבים לדעת לבחור בחברה\מותג שמספקים הצהרות אמיתיות לכבלים. 

נחושת מלאה מרובת סיבים זה אחד משלושת הדברים הקריטיים בכבל לאודיו - יש כאלה שגם ירחיקו לכת ויקנו כבלים מכסף טהור (ואז אבוי להם אם לא עשו לו טרמינציה אטומה לאוויר כי התחמצנות תגיע מהר). 

הדבר השני זה שהעובי שמוצהר לכבל - הוא עובי המוליך! לא עובי הכבל כולו. 

ברוב חנויות הDIY (רשתות למוצרים לבית הכוונה) כשאתה תיגש לקנות רמקול ויהיה כתוב עליו 2.5 מ"מ במקרה הטוב - עובי המוליך יהיה 1.5 והעובי שאתה קונה הוא העובי הכולל. בכבלים שקנית - עובי המוליך - הוא העובי המוצהר. 

העובי של המוליך מגדיר באמת כמה עומס הכבל יוכל לקחת לאורך מספר מטרים וכמה התנגדות הוא יציג כלפי המגבר ולכן זה קריטי - ביחד עם חומר המוליך שהוא נחושת מלאה ותצורת המוליך שהיא מרובה גידים (מלא סיבים קטנים במקום אחד גדול בגלל שמעטפת הגיד היא זו שמוליכה) 

ולבסוף - מיגון הכבל - כן זה קריטי שהחומר שהכבל עשוי ממנו בייחוד בסביבה כמו רכב שהיא חמה ויבשה ויש בה מעברי מתכת או חלקי מתכת שלפעמים אנחנו לא מסוגלים לראות בכלל בזמן העברת הכבל - לא יפגמו בו ושהכבל לא יתפורר עם הזמן. 

אצל ESIMPEX יש גם כבלים של MONSTER - חברה, זה דבר מטורף!!! 

הכבל הזול - שהוא באמת במחירים שפויים.

הוא עם מיגון כפול - ואז בתוך הגיד המוליך יש גיד "מאגד" שגורם למוליך להצמד אליו ולשמור על כוח מבני - בגדול אפשר להתחמק מנעלי כבל עם הפטנט הזה - כמובן, לא מומלץ לפי הספר. 

לגבי הSCAN GOLD - דני תתחדש! אני לוקח תור להאזנה לרכב שלך! 

זה אחד המידריינג'ים - לקוטר האלמנט 4 אינטש יש חשיבות במובן של - 

כמה כוח אתה רוצה להעביר בתדרי המיד הנמוכים.

גודל הכלים שאתה רוצה להציג. 

סוג הפיזור שאתה רוצה לקבל בחלל הרכב 

בגבוהים - אלמנט עם קוטר כזה יפזר צר - ולכן זה אלמנט שפחות הייתי מכוון אוף אקסיס למשל וכן דואג לו כבר לזווית כלפי הראש. 

זה גם מצריך ממך ללכת על טוויטרים שיכולים לנגן באזור ה3K הרץ כנקודת חיבור ולא 5K ומעלה וזה אומר שהטוויטר מנגן הרבה יותר תחום תדרים וזה גם אומר שצריך לדעת להתאים אותו ולתזמן אותו אחרת בגלל שהוא מנגן חלק מהתחום הקריטי - אני למשל מעדיף טוויטר שנכנס מ5-6K ואפילו הרבה יותר גבוה ולתת למידריינג' לנגן את כל התחום הקריטי ולהשתמש בטוויטר רק כבקרת בהירות ותוספת אוויר לסאונד. 

אני גם אוהב שהכלים אצלי לא נתפסים כגדולים מידי או קטנים מידי אלא טבעיים - שלא ישמעו מוגברים. 

זה סגנון וזה עניין של בחירות ושל טעם אישי. 

אין אמת אחת בתחום שהוא אומנות לשמה. זה מה שיפה בזה. 

תתחדש חבר יקר!

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Dani Cohen כתב:

KALMANGAR תודה לך מחמאות, אבל לדעתי יש הבדל גדול, במיוחד בצלילים הנמוכים. בנוסף זה היה עניין של זמן קצר שהמערכת הייתה נשרפת או מושבתת בגלל סדקים בבידוד הגומי של הכבלים הקודמים. אז אני שמח בכל מקרה שהחלטתי להחליף כבלים.

אין ספק שהרמקולים של סקאן ספייק סידרה גולד, תורמים גם כן לשינוי ואיכות הצליל. לגבי המפגש המפגש לא בוטל, יתכן שחלק מהחברים לא יגיעו למפגש, אבל לאור השינוי שהיה אתמול,  הבנתי שהחבר LANOSFORCE וחברים אחרים, כן באים למפגש 🥳🥰 

אין לה עניין של מחמאות כבר לפני שנה שהתקינו לך אותם אמרתי לך להחליף.

מאמין שאם אחפש בהודעות אמצא הודעה כזאת.

מי כמוך יודע מה אני חושב עלייך.

פשוט אוהב להעמיד דברים על דיוקם, הנה אדי נתן תגובה יותר מפורטת.

אין פה קשר ישיר בין איכות הכבל לאיכות הסאונד.

עריכה אחרונה על ידי kalmangar

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

• ספונסר פורום
פורסם

שמח עבורך דני,

בהחלט בחרת בכבלים מעולים שיכולים לתת מענה אפילו במערכת ביתית משובחת.

אך לפי דעתי האישית טיפה הגזמת עם שטח החתך,

4 מ״מ רבוע זה די הרבה למערכת sq ברכב

2.5 מ״מ היו מספקים את הסחורה.

(והמתקין היה שמח יותר…)

במיוחד כשמדובר ביצרן שעובד לפי תקן, כשכל מילימטר וכל גיד שמבטיחים לך, אכן נמצא בכבל!

אבל נזק זה לא יעשה, לכן אם אתה שמח אז גם אני שמח.

בנוסף אני שמח שהבנת את משמעות הכבלים במערכת סאונד, ושזה לא יכול להיות סתם משהו כדי רק לחבר וזהו.

אני רואה ביום יום אנשים שקונים ציוד סטריאו משובח ויקר, ולבסוף מחברים אותו עם ״כבלי כביסה״, ובכך בעצם מפחיתים את הביצועים של הציוד בצורה דרמטית!

לסיכום:

ציוד טוב צריך לחבר עם כבלים טובים,

אסור לשכוח שכבל זה לא רק כדי לחבר בין חלקים, כבל זה חלק מאוד חשוב של המערכת.

• אהבתי 2

משווק רשמי בישראל של המותגים:

Brax, Helix, Match

STP - Standartplast

Audio System Germany

נציג רשמי של קהילת EMMA בישראל.

חנות און-ליין: www.CarAudio.co.il

פורסם

אהבתי מאוד לקרוא את התגובה שלך חבר יקר ונכבד, אחראי תחום אודיו - LANOSFORCE. 🥰

בעניין מיקום רמקולים המידריינג', יוסי אלפיין " האומן " לאור הניסיון רב השנים וידע רב שלו, בנה עבורי את הקורות וזויות הרמקולים און אקסיס, עבורי.

באמת יש שינוי עצום באיכות וגוון הצלילים עם הרמקולים של סקאן ספייק גולד, הם מפזרים רחב, בכל התדרים שהם אמורים לנגן כמידרינג'.

ברור שצריך לבקר בקרוב את רודי המכוון המקצועי, על מנת לכוון את המערכת ליכולות הרמקולים החדשים.

לגבי הכבלים, העלתי תמונות של הכבלים יותר נכון לכתוב " סלט " של כבלים מכל מיני סוגים, כל מיני גדלים בקוטר, המון חיבורים בין הכבלים שגם מורידים

מאיכות הצליל, בתוצאה של הספקת זרם חשמל שונה.

אני העדפתי הפעם ללכת על בטוח, לרכוש כבל איכותי של צרנוב, שיהיה לי " ראש שקט ", מקורוזיה, בידוד כפול וספיחת רעשים אלקטרומגנטים מהסביבה

החשמלית שיש מכבלים של הרכב עצמו.

ברור LANOSFORCE שאבקש ואשמח מאוד שאתה עם הניסיון והידע הרב שיש לך, תקשיב למערכת ואקבל בשמחה כל הערה ו/או עצה שלך בנושא זה.

תודה לך LANOSFORCE וגם לחבר KALMANGAR.   

• אהבתי 1
פורסם

אכן 4 מ"מ זה כבלים שאולי יותר מתאימים לחיבור סאב וופר למערכת SQ חזקה - וגם זה אובר קיל בגלל שהמרחק למגבר בד"כ מאוד קצר. 

מסכים עם קודמי לגבי זה ש2.5 מ"מ למידבאסים היה מספק, למידריינג'ים גם 1.5 היה מספק ולטוויטרים 0.75 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

דני תודה על השיתוף במסע שלך, חסר הפשרות.

אין ספק שאתה משקיע בתחום משאבים שמעטים יכולים או רוצים להקדיש להם.

החלק התורם בעיני בתיאורים כאלו הוא היכולת ללמוד באמצעותם כיצד להמנע מטעויות ומכשלות יקרות.

אני מניח שמערכת הנמצאת בתהליך שידרוג מתמיד כוללת רכיבים שהופכים לצוואר בקבוק תוך כדי ואז מגיע שלב החלפתם - מה שאומר שבתחילת הדרך לא נעשתה טעות אלא הם תאמו את ההגדרה הראשונית.

מנגד, אתה מתאר מתקינים אומנים וצדיקים מול כאלו שלא... השאלה היכן מקום הלקוח בתמונה. יש לקוחות שמבקשים רק התקנה ולמעשה מכתיבים למתקין מה יהיה הציוד, ומנגד יש כאלו שמציינים מה התקציב ומבקשים מהמתקין פתרון אופטימלי וסומכים עליו שיבחר גם את המרכיבים - אלו שני מצבים שונים למדידת בעל מקצוע. ומנסיון, זה מורכב ולא פשוט.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תודה על השיתוף דני,

אין ספק שצ'רנוב הם כבלים מעולים לרמקולים, 

אבל לדעתי השינוי העיקרי נובע מהמידריינג'ים שהוחלפו,

ובעיקר הכיוון המקצועי שנעשה.

זה מה שנעשה ברכב: 

לפני 23 שעות, Dani Cohen כתב:

היום החלפתי את הרמקולים הקודמים שלי, לרמקולים סקאן ספייק גולד 11MScan-Speak  .

ובנוסף

היום הוחלף ברכבי כל הכבלים

ובנוסף

כבונוס קיבלתי מדניאל כוון מקצועי של המערכת עם ציוד כוון מקצועי

אז אם הכבלים אחרים, הכיוון אחר (עם ציוד מקצועי), ורמקול אחר

אז איך אפשר לקבוע שהשיפור הגיע מהכבלים?

בהשאלה, אם נשווה מערכת אודיו למכונית מירוץ,

ונמדוד זמן להקפת המסלול, נכניס את המכונית (מערכת) לפיטסטופ,

נחליף צנרת דלק (חיווט), צמיגים (מידריינג') ואת הנהג (כיוון של מכוון מקצועי).

בשלב הזה המכונית יוצאת להקפה נוספת,

מנצחת את המירוץ ובסוף תולים את הניצחון בצנרת,

שאין ספק שהיא חשובה,

אבל כנראה לא הגורם המשמעותי בסיפור הזה.

בהצלחה

-

פורסם

ערב טוב BEEKER, הכבלים הקודמים שהיו ברכב שלי, הם פשוט היו זוועה כמתואר בפוסט ובתמונות הנלוות לפוסט. יכול לכתוב שרמקולים המידבאס פשוט קיבלו תוספת חשמל/אנרגיה משמעותית בגלל הכבלים האיכותיים בעלי בידוד כפול, והעובי של 4 מ"מ.

אכן רמקול מידריינג' של סקאן ספייק מעולה, מפורט יותר וצלול הרבה יותר.

הכוון יש לי פריסט של 2 כוונים עכשיו, פריסט/כוון עיקרי של רודי " הקוסם " מכוון מקצועי, שאני ממש נהנה מהכוון של המערכת.

כוון /פריסט/סטאפ נוסף של דניאל הכריש הצעיר, שלמד הרבה התקדם מאוד בתחום האודיו/סטריאו לרכב, כולל התקנות.

תודה BEEKER על המחמאות שלך, חבר יקר.

• תוכן חדש...