Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שהוא מחפש לצאת קצת מהשבלונה?.

לראות ולחוות משהוא שונה, וסקנדינביה יכולה לספק את זה.

החודש לפני חג המולד, מורגש מאוד. איפה שגרתי בנורווגיה, הכול היה מקושט ברחובות, נרות בכל החלונות, אנשים הולכים ליער להביא עצי חג מולד.

יש עץ גדול ומאור בכיכר המרכזית. יש הרבה שלג ומינוס 20. בסטוקוהולם לא יהיה הרבה שלג.

זה בטוח לא אמריקה ולא הסרטים שהם עושים בהוליווד. וערב חג המולד ויום חג המולד אכן הכול נטוש וסגור.

אבל סקנדינביה נותנת משהוא שונה באווירה. ונורווגיה בפרט. זו חוויה, והחיים זה סך החוויות שאנחנו עוברים 

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא עברתי על כל התגובות אבל הייתי בווינה בכריסטמס

היה פצצה

הכל מקושט, היינו ב 10 שווקים, הופעות ופעילויות, כל אחד עם קטע אחר

בערב חג המולד עצמו (ה 25) אכן אין הרבה מה לעשות, אבל כן אפשר למצוא מסעדות פתוחות (הזמנו מראש)

ביום שלמחרת רוב (אבל לא כל) המקומות סגורים, יש מוזיאונים שפתוחים, צריך לעשות שיעורי בית מראש.

הבטחתי לעצמי שכל דצמבר אני נוסע לחו"ל לכריסטמס, ואז הגיעה הקורונה. 😫

פורסם
לפני שעתיים, borsood כתב:

פות״ש,

אתה מדבר על פנטזיה אבל בכלל לא ברור לי מהי. אולי תמקד על מה בדיוק אתה מפנטז...

* יכול להיות שתרצה לחגוג את הולדתו של המושיע: הכמרים השוודים תמיד עושים רושם של חמוצים. יש קהילות לותרניות בגרמניה שיהיו יותר מסבירות אורחים...

* עצי אשוח מנצנצים כמו בשכחו אותי בבית, וחגיגת קניות ללא הסכריניות האמריקאית: וורשה או המדינות הבלטיות יתנו את אותו אפקט. אפשרות אחרת שהוזכרה היא ברלין. אבל כמו שכתבו, ברוב מדינות אירופה ליל חג המולד  נמצא איפשהו על הסקאלה בין ליל הסדר לערב יום כיפור.

* שלג וקור מתחת ל-20- , יערות של עצי אשוח אמיתיים ומזחלות כלבים. פה ההמלצה היא על רוביניאמי. בוודאות יהיה שלג וקר ואטרקציות מהנות מהסוג הזה.

* אווירה של חג, אנשים עם נרות על הראש או קבוצות ששרות מזמורי חג ליד הכנסיות בלילה: נראה לי שאחרת ב 40 שנה, גם אם יש דברים כאלה זה בעיקר "הצגות לתיירים".

* כמובן שאי אפשר לפסול שאתה בכלל חושב על אינגה ואסטריד ותרצה לתרגל איתן שוודית בסיסית כמו טום האנקס בספלאש (https://www.youtube.com/watch?v=zPf3kO-p7hc) 😉

שבדיה מבחינתי זאת אהבה בלב,מדינה מדהימה ואחת המדהיות בעולם לטעמי(כמו גם שאר המדינות הסקנדינביות)שמאוד מסקרנת אותי ומאוד הייתי רוצה לבקר שם בשבועות שלפני הכריסטמס,לאו דווקא בערב החג ובחג עצמו.

אמנם כמו שהרבה אמרו,רוב הסיכויים שבחג הרוב יהיה סגור(אני שם כרגע בצד את נושא הקורונה,שזה כבר עניין אחר),אבל בשבילי החגיגה האמיתית תהיה בשבועות שלפני החג,כל האווירה והקישוטים ברחובות.בשבדיה במיוחד מעדיף להגיע ב 13 בדצמבר לכבוד חגיגות יום לוסיה הקדושה,שאם לא הייתה הקורונה,אני מניח שהיה אפשר לצפות במצעדים,תהלוכות שחוגגות את היום הזה מתקיימות במקומות מסויימים.

שטוקהולם,מבחינתי,מציעה את השילוב של עיר גדולה ,מפותחת ומתקדמת מצד אחד,ומצד שני המיקום שלה בצפון אירופה מספק את האווירה הסקנדינבית האקזוטית של לפני הכריסטמס שאותה אני מחפש ועוד במיוחד בשבדיה שאותה אני מאוד אוהב.קר שם מאוד בתקופה הזאת,ועוד במיוחד למי שבא מהמזרח התיכון,אבל כמו שכבר כתבו כאן,לא ברמות כאלה שבגדים טרמיים טובים לא יוכלו לעזור,ובאמת שאין לי בעיה עם להרגיש את הקור,בשביל זה בין השאר אני מאוד רוצה לטוס לשם.ובנוסף אני מניח ששטוקהולם ערוכה לחורף כמו שצריך ובעיקר בתוך החנויות יש חימום(שוב,אני לא מדבר על יום החג עצמו אלא על השבועות שלפני).ויש מצב שגם מחוץ לחנויות השבדים כבר מצאו דרכים להתמודד עם הקור.

ואין לי שום בעיה לחגוג את הולדתו של המושיע,זה לא מטריד אותי בכלל,אני רק יכול להנות מזה,אין לי הרבה עניין עם רוב החגים היהודיים ורובם לא מעניינים אותי בכלל .אין לי שום בעיה להיות בתוך כנסייה ולראות אנשים מתפללים וזה אפילו מאוד אקזוטי מבחינתי ובכיף הייתי שמח להיות נוכח בכנסייה ועוד בחג המולד.

פורסם

הייתה פעם בשוודיה?

לא כזה קר שם בחורף, לא שצריך לעשות משהוא חריג להתחמם בחורף בחוץ ברחוב.

גם בנורווגיה במינוס 20 לא היה לי ביגוד טרמי מיוחד. מה שמובדד מהקור זה האוויר.

כמה שכבות דקות, שהאוויר לכוד בניהם זה מבודד.

צמר מחמם ומגן טוב ממים ורטיבות.

כובע גרב לראש, רוב איבוד החום הולך מהראש.

אם בא לך להרגיש אווירה נוצרית חג מולדית, לך למיסת חצות בכנסיה

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 5 דקות, לירון .ה. כתב:

הייתה פעם בשוודיה?

לא כזה קר שם בחורף, לא שצריך לעשות משהוא חריג להתחמם בחורף בחוץ ברחוב.

גם בנורווגיה במינוס 20 לא היה לי ביגוד טרמי מיוחד. מה שמובדד מהקור זה האוויר.

כמה שכבות דקות, שהאוויר לכוד בניהם זה מבודד.

צמר מחמם ומגן טוב ממים ורטיבות.

כובע גרב לראש, רוב איבוד החום הולך מהראש.

אם בא לך להרגיש אווירה נוצרית חג מולדית, לך למיסת חצות בכנסיה

הייתי שם פעם לפני שנים בטיול מאורגן,אבל זה היה בקיץ.

פורסם
לפני 5 שעות, NEW10 כתב:

חגיגות יום לוסיה הקדושה,שאם לא הייתה הקורונה,אני מניח שהיה אפשר לצפות במצעדים,תהלוכות שחוגגות את היום הזה מתקיימות במקומות מסויימים.

לא זכורות לי תהלוכות או מצעדים, מדובר בעיקר בטקסים בכנסיות.

מצטרף ללירון .ה. דצמבר לא קר במיוחד וכמה שכבות ביגוד יספיקו, אולי לא תראה או תרגיש אלגנטי אבל קר לא יהיה לך

פורסם
בתאריך 19.8.2021 בשעה 13:38, aka77 כתב:

קבל סיפור הייתי בסקנדינביה במבצע צוק איתן, טיול מאורגן.

בשוודיה בעיקר היו הפגנות נגד ישראל ואני ממש עברתי בתוך ההפגנה! כך יצא עם המדריך.

זה היה כבר בסופה של ההפגנה והמקומיים (נוער בעיקר), הסתכלו עלינו ולחששו.

אחרי זה רחוב אחד אחרי ההפגנה נתקלנו בערבים, סימנו לנו אצבע מגונה ואחת מהקבוצה שלנו סימנה לו וי לאות peace, הוא התעצבן עוד יותר והתחיל לצעוק אבל מהר מאוד זה הסתיים. לא ראיתי אבטחה בהפגנה אבל כן היה אבטחה במוסדות, נאמר לי שזה בגלל ההפגנות.

בכל מקרה מה שהמליצו לך כאן תקף לדעתי לכל מקום בעולם. בלי חולצות סוף מסלול, רצוי בלי כיתוב בערבית בכלל, כולל תיקים. אפשר לדבר בעברית רק לא לצעוק ולהימנע מאזורים של בני דודים ויהיה בסדר.

המדינות האלו מאוד רגועות ובטוחות. אז אם במבצע צוק איתן היה בסדר, אצלך זה ברמה של עריסת תינוק.

בדיוק בגלל זה,בין השאר,כל כך מבאס להיות ישראלי.

הבעיה היא שתמיד מדינת ישראל עושה משהו או יוצאת לאיזה מבצע כל כמה זמן ולך תדע מתי זה יקרה.אזרחים נהרגים במבצע ואנשים בחו"ל שמגלים מאיזו מדינה אתה מגיע מסתכלים עליך כמו על רוצח שאחראי למותם של נשים וילדים!!!!!זה כל כך עצוב ומתסכל

• רעיון גרוע 1
פורסם
בתאריך 24.8.2021 בשעה 09:21, borsood כתב:

פות״ש,

אתה מדבר על פנטזיה אבל בכלל לא ברור לי מהי. אולי תמקד על מה בדיוק אתה מפנטז...

* יכול להיות שתרצה לחגוג את הולדתו של המושיע: הכמרים השוודים תמיד עושים רושם של חמוצים. יש קהילות לותרניות בגרמניה שיהיו יותר מסבירות אורחים...

* עצי אשוח מנצנצים כמו בשכחו אותי בבית, וחגיגת קניות ללא הסכריניות האמריקאית: וורשה או המדינות הבלטיות יתנו את אותו אפקט. אפשרות אחרת שהוזכרה היא ברלין. אבל כמו שכתבו, ברוב מדינות אירופה ליל חג המולד  נמצא איפשהו על הסקאלה בין ליל הסדר לערב יום כיפור.

* שלג וקור מתחת ל-20- , יערות של עצי אשוח אמיתיים ומזחלות כלבים. פה ההמלצה היא על רוביניאמי. בוודאות יהיה שלג וקר ואטרקציות מהנות מהסוג הזה.

* אווירה של חג, אנשים עם נרות על הראש או קבוצות ששרות מזמורי חג ליד הכנסיות בלילה: נראה לי שאחרת ב 40 שנה, גם אם יש דברים כאלה זה בעיקר "הצגות לתיירים".

* כמובן שאי אפשר לפסול שאתה בכלל חושב על אינגה ואסטריד ותרצה לתרגל איתן שוודית בסיסית כמו טום האנקס בספלאש (https://www.youtube.com/watch?v=zPf3kO-p7hc) 😉

לצערי כל הסיפור עם הקורונה ועניין הבידודים מאוד מלחיץ,ובגלל העלייה בתחלואה מאוד לא ממליצים לי לנסוע.עצוב ומתסכל שגם את חג המולד הזה אני אצטרך לבלות במדינה המכוערת שלצערי בה נולדתי,ישראל,אלא אם תהיה סוג של האטה בתחלואה.

• רעיון גרוע 3
פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, phpclub כתב:

אני גם לא מחבב את המדינה שלנו, לא מוצא בה עניין

אבל מכאן ועד לקרוא לה מכוערת, שלא לדבר על פורום ציבורי, הגזמת.

אני מבין ומסכים שאולי זה לא היה ראוי מצידי לבחור להשתמש במילה הזאת בפורום ציבורי.אמרתי את זה נטו מתסכול ומכעס נוכח הדיווחים על התחלואה העולה ועל הבירוקרטיה של ההגבלות.

אבל באמת שאני לא מאוד אוהב את ישראל שבה נולדתי,מהרבה סיבות,ואם הייתי יכול הייתי משנה את רוע הגזרה.אני בכלל לא גאה בזה שאני יהודי וישראלי ומרגיש שזה עונש שהורס לי.

וכמובן שאם משווים את ישראל למדינות כמו גרמניה,דנמרק,שבדיה,נורבגיה ופינלנד,מכל כך הרבה בחינות אלה מדינות מדהימות ומוצלחות בעיניי(זכותך לא להסכים איתי),מדינות מוצלחות מכל בחינה אפשרית,שישראל אפילו לא מגיעה לקצה שלהן בכל כך הרבה מדדים.שוב,זאת דעתי האישית.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
תיקון סימני פיסוק.
פורסם

אני לא יודע להגיד לך את דעתי על מה שרשמת, אני טיילתי עבדתי והסתובבתי ברוב מערב-מרכז אירופה(כולל לעבוד עם אנשים ולעשות שיחות חולין עם אנשים שונים).

יכול להגיד לך שלא יודע, אני לא חושב שלחיות בגרמניה/צרפת/סקוטלנד/אירלנד או פולין כזה שונה מלחיות פה - ברוב מדינות המערב העסק דיי דומה ובככלי החיים במערב הם דיי דומים, יש נוף שונה אולי וארכיטקטורה שונה אבל לא ממש מעבר - אנחנו בסך הכל עוד מדינה מערבית סטנדרטית ברוב הפרמטרים(שלכל אחת כולל הסקנדינביות/גרמניה יש תאמין לי צרות משלה).

אגב, בקושי נתקלתי באירועים אנטישמיים/פרו-פלסטינים באירופה - הזכורים לי הם:

- בנסיעה למוזיאון של פיג'ו סיטרואן בצרפת וביציאה ראיתי ברושורים פרו פלסטינים בעמדה של הברושורים ביציאה מהמוזיאון, הסתכלתי ימינה הסתכלתי שמאלה ראיתי שאף אחד לא רואה לקחתי את החפיסת ברושורים(20-30) והשלכתי אותם בפח בחוץ(בדיעבד אולי קצת מעשה פזיז של צעיר, אבל נאח).

- באירלנד בצפון ראיתי דגלי פלסטין בצד אחד של הגדר ובצד השני דגלי ישראל - אבל זה ריב שלהם בעיקר שהם משליכים עלינו, בסופו של יום? אפילו באירלנד שכלפי חוץ לא נחשבת בכלל חובבת ציון הצגתי במלונות/השכרה או כל מקום שהתבקשתי דרכון ישראלי ולא נעניתי מעולם בפרצוף חמוץ או קללה של אף אחד באחד המלונות שבאתי לשלם באשראי הנציגה אפילו התעניינה לדעת מה זה ILS הזה שקפץ לה במכונת תשלום ושזה פעם ראשונה שהיא נתקלת במטבע הזה.

את רוב העולם אתה ממש לא מעניין, רובם מגיבים דיי באפטיה גינרית למדינת המוצא שלך גם אם אתה מציג דרכון ישראלי.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לפני 8 שעות, NEW10 כתב:

לצערי כל הסיפור עם הקורונה ועניין הבידודים מאוד מלחיץ,ובגלל העלייה בתחלואה מאוד לא ממליצים לי לנסוע.עצוב ומתסכל שגם את חג המולד הזה אני אצטרך לבלות במדינה המכוערת שלצערי בה נולדתי,ישראל,אלא אם תהיה סוג של האטה בתחלואה.

אין לי כלום כנגדך - אבל דרך צלחה, אף אחד לא מחזיק אותך כאן,

תגיש בקשה לאזרחות או שהיה זמנית לכמה מדינות נאורות וטובות עבורך וסע לשלום (אני לא הייתי שולח רפש לבאר שממנה אני שותה).

• רעיון טוב! 1
פורסם

זכותו להגיד שלא טוב לו פה שהוא לא מרגיש גאווה מהמדינה בלי לרוץ לחפש מקלט, דמוקרטיה חברים - הכל בסדר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...